Şimdi Ara

Acil klima almam gerek.24000 btu'luk Bosch için fiyat aldım...fikriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
18.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

sadece yazları (3-4 ay) sogutmasını kullanacağım güzel soğutan bir klima alcam 30 metrekare var salon. tavan biraz basık ama lojman tipi evim.
    Bosch'un 24000 btu'luk kliması için 12 ay taksit 1530 ytl fiyat aldım...sizce alayım mı? sogutma 2,71 w görünüyor...cok elektrik harcar mı?gün içinde sadece aksamları 4-5 saat çalışacak.hafta sonu ise belki bunun 2 katı.

tavsiyeniz nedir? electra modeli sizce bundan daha mı tasarruflu elektrik acısından? ısıtmasını hiç kullanmayacam zaten kışın kaloriferler sauna gibi yapıyor her yeri.evet tavsiyelerinizi bekliyorum acilen.
    Bosch mu yoksa başka hangi marka SOĞUTMA İÇİN? elektrik tüketimi önemli!!!

• odanın izolasyonu var mı, güneş görüyor mu, normalde 12000 btu yeter oraya, eğer ısıtma için alsaydın 18-24 bin btu arası al derdim ama soğutma için 24000 btu çok fazla gereksiz, 25 m2 odaya mitsu electric 9000 btu aldık hiç bir sorunu yok, 25 derecenin altında insan üşüyor zaten en düşük hızda 25-26 dereceye getirmek lazım, ayrıca şunuda söyliyeyim, klimayı yattığnız oturduğunuz kısımların karşısına koydurmayın, klima vantilatör değildir, bunu hala birçok klimacı ve kullanıcı anlamış değil, klima havayı istenen dereceye getiren bir araçtır, eğer direk üstünüze gelirse sağlık sorunları yaşarsınız.
  • Bence al bu fiyata bulamazsın hem de 24000lik.

24000 olması güzel ben de bir bosch bayine ugrayayım o zaman...

Bana kis için de lazım..

1500 liraya mitsubishi filan ancak 12000lik alabiliyorsun...
  • siz beni pişman ettirmek istiyorsunuz herhalde 12000 btu al diyerek. en üst kattayım ve yer Hatay Akdeniz bölgesi Adana civarı...buralar cok sıcak olur yazın.evet tavsiyeniz nedir?

en üst kattayım ve dam izolasyonsuz bakımsız bir lojmanda oturuyorum ve en üst kattayım arkadaşlar...sadece yazın klima çalıştıracağım kışın alacağım klima resmen yatacak çalışmadan. elektriği cok tüketsin istemiyorum ve orta sınıf bir klima istiyorum çünkü mitsubushiye 2500 ytl veripte kışın çalıştırmayacaksam gerek yok lüks klimalara diyorum. bunlardan bir alt sınıf olsun..

sessiz çalışan elektrik tüketme canavarı olmayan, orta sınıf sadece yılda 3 belki enfazla 4 ay çalıştıracağım hangi markayı tavsiye edersiniz?
    bosch klimalar, arcelik, vestel gibi klimalardan iyimidir elekt. tüketim ve sessizlik olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bistroman -- 8 Haziran 2008; 13:23:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bistroman

siz beni pişman ettirmek istiyorsunuz herhalde 12000 btu al diyerek. en üst kattayım ve yer Hatay Akdeniz bölgesi Adana civarı...buralar cok sıcak olur yazın.evet tavsiyeniz nedir?

en üst kattayım ve dam izolasyonsuz bakımsız bir lojmanda oturuyorum ve en üst kattayım arkadaşlar...sadece yazın klima çalıştıracağım kışın alacağım klima resmen yatacak çalışmadan. elektriği cok tüketsin istemiyorum ve orta sınıf bir klima istiyorum çünkü mitsubushiye 2500 ytl veripte kışın çalıştırmayacaksam gerek yok lüks klimalara diyorum. bunlardan bir alt sınıf olsun..

sessiz çalışan elektrik tüketme canavarı olmayan, orta sınıf sadece yılda 3 belki enfazla 4 ay çalıştıracağım hangi markayı tavsiye edersiniz?
    bosch klimalar, arcelik, vestel gibi klimalardan iyimidir elekt. tüketim ve sessizlik olarak?

beko neoplasma alabilirsin orta halli bişi istersen a sınıfı klima diye geçiyor, , ben geçen yaz tatilde kemerdeydim beko standart klimaları vardı, gayet güzel soğutuyordu ondan da alabilirsin elini fazla yakmaz, ama 24000 btu çok arkadaşım 18000 al o zaman, aslında 12000 btu yeter, sen gene bi teknik ekip çağırtarak btu hesaplamanı yaptır için rahat olsun.

• anlamıyorsunuz sanırım...en üst kattayım ve salonum her yöne açık , kapısı yok, damda izolasyon yok.... beko mu bosch mu elektrik tasarrufu acısından sizce?_
  • valla küçük btu alma bizimde evimize 12000 dedi ekip ama yetmior yani içerisi çok soğuması için 4 saat fln çalışması gerekior sen büyük al bide son kat diorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: TwiNChiL

valla küçük btu alma bizimde evimize 12000 dedi ekip ama yetmior yani içerisi çok soğuması için 4 saat fln çalışması gerekior sen büyük al bide son kat diorsun

kaç m2 sizin oda, 12000 lik hangi markanın kliması, odada izolasyon var mı güneş görüyor mu yazarsan ona göre yorum yapacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 8 Haziran 2008; 17:28:43 >
  • A sınıfı klima alınmalı diyoruz her zaman. Asınıfı klimalar neler? beko mu arcelik mi ?
  • quote:

anlamıyorsunuz sanırım...en üst kattayım ve salonum her yöne açık , kapısı yok, damda izolasyon yok.... beko mu bosch mu elektrik tasarrufu acısından sizce?_

salonu mu soğutacan yoksa bütün ev mi, kapısı yok diyosunda ondan soruyorum.
  • quote:

A sınıfı klima alınmalı diyoruz her zaman. Asınıfı klimalar neler? beko mu arcelik mi ?

beko arçelik aynı fabrikada üretiliyorlar her şeyleri aynı, bunların içinde a sınıfı olanlar var ama fiyatları diğerlerine göre daha pahalı, tavsiye ederim soğutmada sorun yaşatmazlar.
  • salonun kapısı yok.. direkt koridora bakıyor. koridordan da odalara geçiş var...ben koridorun komple soguk olmasını istiyorum zaten ister istemez salondan koridora hava gidecek. odaların kapısını kapalı tutacağım ancak mutfak kapım yok yani salondan mutfağa da hava gidecek. ben btu konusunda tereddütlü değilim marka benim sıkıntım...
    24000 btu olacağı ve salonda kapalı kapım olmadığı için invertersiz olacağı kesin...keşifte cok sıcak oluyor diye 24000 olur dediler....

ama işte 12 ay taksitle alacağım eletrikte beni cok üzmeyecek gürültülü olmayan bir klima istiyorum...kesinlike arcelik ve beko almam..eğer 2 si de birbirinin aynısı ise...
    A sınıfı başka neler var? mesela alarko diğer (arcelik, beko) klimalara nazaran daha mı az yakar? sadece sogutma için kullanacağımı yinelemek istiyor ve acil tavsiye bekliyorum....!!!
  • quote:

salonun kapısı yok.. direkt koridora bakıyor. koridordan da odalara geçiş var...ben koridorun komple soguk olmasını istiyorum zaten ister istemez salondan koridora hava gidecek. odaların kapısını kapalı tutacağım ancak mutfak kapım yok yani salondan mutfağa da hava gidecek. ben btu konusunda tereddütlü değilim marka benim sıkıntım...
    24000 btu olacağı ve salonda kapalı kapım olmadığı için invertersiz olacağı kesin...keşifte cok sıcak oluyor diye 24000 olur dediler....

ama işte 12 ay taksitle alacağım eletrikte beni cok üzmeyecek gürültülü olmayan bir klima istiyorum...kesinlike arcelik ve beko almam..eğer 2 si de birbirinin aynısı ise...
    A sınıfı başka neler var? mesela alarko diğer (arcelik, beko) klimalara nazaran daha mı az yakar? sadece sogutma için kullanacağımı yinelemek istiyor ve acil tavsiye bekliyorum....!!!

arçelik neoplasma, Soğutma Kapasitesi (BTU/h):25000 Isıtma Kapasitesi (BTU/h):27400,, soğutmada A sınıfı enerji seviyesi var , ısıtmada b seviyesi Peşin Fiyatı:1.564,00 YTL. ses seviyesi de iç ünite 37, diğeri MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GA60VB 21500 BTU/h KDV Dahil 2.379,99 YTL 2.100 ye bırakırlar bunu(fiyatı hepsiburadadan aldım) sen bilirsin arkadaşım artık karar senin, alarkonun kendi kliması yok toshiba flair carrier satıyo, flair dışında diğerlerinin fiyatlar tuzlu.

• flair nasıl 24000'liği.... birde burada 1kwh elektrik fiyatı 170 ykr. arçelik cok yakıyor diye duydum hocam arceliği bana öneren tek kişi sensin....neden?
  • http://www.electraklima.net/Electra-Urun-Detay.aspx?degisUrunID=7

electra 24000 btu nasıl sizce?? electra diğer orta sınıf klimalara göre daha tasarrufu diyorlar hocam dogru mu_?
    ama bu klimanın da sogutma kapasitesi 21500... sanki yeterli değil.23000 seviyelerinde olmalı en az sogutma kapasitesi...

http://www.diamondelectric.com.tr/d_qv_2.php

bu nasıl sizce?? daha mı az yakar arcelik ve bekoya göre bunlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bistroman -- 8 Haziran 2008; 22:59:03 >

• airfel var mesela. bu nasıl....hatayda yetkili serviste var.

electranın en fazla sogutma kapasitesi 21.500..ama ben 23000 seviyelerinde sogutma arıyorum
    ve salonum açık ve koridora bakıyor.o yüzden kesin 24000 btuluk bir klima lazım

airfel nasıl..cok elektrik harcar mı bunlar?

goldplazma serisi:
    http://www.airfel.com.tr/urundetay.asp?id=177
    sogutması 24000 btu... ve R410A gazı kullanıyor.... bu daha tasarruflu bir gazmı? inverterlarda da bu gaz var...?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bistroman -- 8 Haziran 2008; 23:16:31 >
  • quote:

http://www.electraklima.net/Electra-Urun-Detay.aspx?degisUrunID=7

electra 24000 btu nasıl sizce?? electra diğer orta sınıf klimalara göre daha tasarrufu diyorlar hocam dogru mu_?
    ama bu klimanın da sogutma kapasitesi 21500... sanki yeterli değil.23000 seviyelerinde olmalı en az sogutma kapasitesi...

http://www.diamondelectric.com.tr/d_qv_2.php

bu nasıl sizce?? daha mı az yakar arcelik ve bekoya göre bunlar?

electrayla bosch aynı fabrikanın ürünleri diamond da kaliteli ama ikiside üst seviye klima değil, arçeliği önermemin nedeni tuzlu olmayışı servisinin bol oluşu, bir de dediğim gibi a sınıfı olması, kullananı çok ve sorunlu klimalar değiller, electra alırsın sonra bir sorunu olursa başına kalır fiyatı da az değil 1.850 yazmışlar madem 12 taksit ödiyeceğim diyosun üçe beşe bakma arkadaşım, en az vereceğin para 1450 olur arçeliğe gider en fazla vereceğin parada 2150 civarı mitsu elektrik dediğim modele gider, arada 600 milyon fark var, 12 taksit ayda 50 ytl fark eder, ama servislen filan işin olmaz sağlam klima, ama diyosun ki ısıtma için lazım değil sadece birkaç ay kullanıcağım o zaman 1500 e beko al, ama 1850 electraya bayacağına dediğim gibi iki yüz üç yüz daha kıy mitsu elektrik al, yada toshiba mitsu heavy vs....

• quote:

anlamıyorsunuz sanırım...en üst kattayım ve salonum her yöne açık , kapısı yok, damda izolasyon yok.... beko mu bosch mu elektrik tasarrufu acısından sizce?_

Arkadaşım senin direkt 24 000 alman lazım. Şartların ortada. Hatayın sıcağında şişmeyecek bir marka ve modeli bulmalısın. Açıkcası biraz işin zor. Sağlam bir klasik klima alıp işini görmeye çalışırsın. Orta segmentte electra ve diamondun ( Mısırdan gelenler hariç ) bakabilirsin.

Bir de hep elektrik tasarrufundan bahsetmişsin. 24 000 klimalarda A sınıfı olayı biraz hikayedir. Ses ise ha keza sıkıntı yaratabilir. Bu da kompresörün güçlü olmasının bir sonucu . Netice de senin için en gerekli konu performansdır. Hatayın o sıcağında şişen bir cihaz adamı çıldırtır. Netice de orda bu iki firmanın bayisi varsa bir görüş ve keşif yaptır. İzalosyonun kötü olması büyük dezavantaj olmuş :(

• mitsubishi electric 21500 kapasitesi az benim en üst kat için hocam... 23000 sogutma kapasiteli arıyorum ben...airfel nasıl? ve alarko?
  • quote:

mitsubishi electric 21500 kapasitesi az benim en üst kat için hocam... 23000 sogutma kapasiteli arıyorum ben...airfel nasıl? ve alarko?

21500 soğutma kapasitesi gerçektir, diğerlerinin 25000 liğinin yapamadığını yapar, bence git bi mitsu bayisine konuş, ablamın 25 m2 odasında 9000 btu luk mitsu var canavar gibi,, bu arada mitsu bayisi filan değilim, bendense git arçelik neoplasma al, ama yüksek kalite istiyosan dediğim gibi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.