Şimdi Ara

AÇIKÖĞRETIMDE AÇIK UÇLU SORU DÖNEMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 18 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle açıköğretim sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında açık uçlu, kısa cevaplı, doğru-yanlış, eşleştirme gibi farklı tip soruların da sorulmasının önü açılmış oldu.

    Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, yaklaşık bir yıl süren yoğun bir çalışmanın sonunda, 2016/2017 öğretim yılı bahar döneminden itibaren açıköğretim sistemindeki bazı derslerin ara sınavlarında çoktan seçmeli soruların yanında kısa cevaplı ve açık uçlu sorular da kullanılmaya başlanacağını söyledi.

    Rektör Gündoğan, “Açıköğretim Fakültesi’nin 4 programında 4 ders kapsamında ilk uygulama başlayacak. Bu programlar Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Felsefe ve Tarih programları olacak. ...........


    http://www.ilkogretim-matematik.com/2017/01/ackogretimde-ack-uclu-soru-donemi.html







  • heeeh bir bu eksikti
  • Bu sene ne yaptık o kardır. 4 yanlış 1 doğruyu götüyor derken seneye daha beteri geliyor. bu dönem her bölümü kapsaması da 17/18 dönemin de tüm dersler de geçerli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten işkenceydi iyice suyu çıktı işin
  • Bu haber bağırarak AÖF'ü öğrenciyi yolma ve gelir elde etme olarak görüyoruzdan başka bişey değil. Devam etsinler ben okulu bırakıyorum. YGS girip saçma sapan örgün öğretim bi bölüme girsem bile bundan bin kat iyi. Yazık günah verdiğimiz paralara.
  • paraya doydu tabi fazla mezun verdi şimdide bkn çıkarıyorlar.. afferim size devam edin böyle...
  • harçlar kalkmıştı yıllardır aynı kitapla giriyorum,bu 250 tl her dönem neyin nesidir
    amerika kolayını bulmus ya canın ya haraç diyor,harac kesiyor
    cia baskanı yeni talimatlarla geldi,70 yıldır amerikayı besliyoruz,o paralarla aylık asgari ücretimiz 50 bin tl olurdu
    herkeste 10 larca ev araba olurdu,cia baskanı çok somuruyor,tehtit ediyor meclısımızıde
  • seneye 4 yıl okulu 8 seneden fazla uzatanlar atılacak
    çalışmalar başlamış
  • Geçen hafta sonu yapılan vizeler ile birlikte 4 bölümden (Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı) birer dersin sınavında açık uçlu soruların ilk denemesi yapıldı. Açık uçlu soru sorulan derslerde 16 test sorusu ve biri uzun diğerleri kısa cevaplı olmak üzere 3 açık uçlu soru soruldu. Açık uçlu sorulardan kısa cevaplı olanlar 5'er puan üzerinden, uzun cevaplı olan ise 10 puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış olmaları doğruları etkilemeyecek.

    3-4 Haziran'daki finallerde hiç açık uçlu soru sorulmayacak, ancak sonraki yıllarda açık uçlu soru uygulamasının daha çok derste yaygınlaştırılacağını kesinlikle söyleyebiliriz. Bu yıl mezuniyete yakın olanların gelecek yıla hiç ders bırakmadan mezun olmaya çabalamaları yararlarına olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.