Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2612. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: mgunsiray
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil1 iOS
5 sn
69.684
Cevap
2.047
Favori
8.313.770
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26102611261226132614
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takaslıktır %95 doluluktadırlar

    Armani - Black Code [ARM]

    Yves Saint Laurent - La Nuit de L'homme [YSL]
  • Oud for greatness diyorum, başka bir şey diyemiyorum.
    Dün elime geçti, gerçekten mükemmel bir koku. Bunu bu kalitede getirdiği için Eser e teşekkür ediyorum.
    Tam kışlık koku diyebilirim. Çok sıcak ve kaliteli. Hafif tatlımsı ama baymiyor. Tıpkı byredo dakine benzer bir tatlılık mevcut. Bana bu açıdan byredo yu anımsattı. Ama bunda tatlimsilik daha az. Hafif hafif gelen tarif edemediğim bir his var. İsmimin aksine Oud hissini vermiyor. Bacarrat rouge ve byredo arasında notalar alıyorum.
    Performans ise tam anlamıyla canavar diyebilirim. Tek fıs ile 1 gün taş, 2. Gün ise hala hissedilir kalıcılıkta. Yayılım üst düzey , çok saldırgan değil ama bariz hissedilir.
    Keşke kışın gelseydi, velvet deset oud ile birlikte önümüzdeki kışın mükemmel ikilisini buldum sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crossingover35 -- 2 Nisan 2020; 11:49:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crossingover35 kullanıcısına yanıt
    sonda ki velvet desert oud eklentisiyle merakımı arttıran bir parfüm oldu, çünkü bayılıyorum o parfüme :) bunu da yorumunuza güvenerek alacağım en kısa zamanda, beğeneceğimi umuyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omerfarukkuru

    Bleu de Chanel gerçekten az kokan bir parfümdür. Orijinali de öyle, bir arkadaş bu yıl kokunun orijinalini aldı. Abi bu ne, hiç kokmuyor acaba sahte mi dedi. Oysa Bana kokusu hafiften de olsa geliyordu. Memnun kalmadı, başka bir parfüm aldı. Eser bu konuda hep uyarıyor çok kokmak isteyen bunları almasın diye. Son aldığım Cedre bana çok hafif geldi, ama Narciso aldım deli gibi kokuyor, Expo ise ikisinin ortası diyebilirim. Narciso kapalı yerde rahatsız edebilir ama diğer ikisi tam kapalı ortam parfümleri.
    Hocam 6-8 saat kalıcılık alıyorum yayılım, fark edilirlik 2-3 saat bir parfüme göre çok normal şeyler burun çabuk alışıyor siz anlamıyorsunuz aslında püfür püfür kokuyor parfüm Lacoste kullansanız kafayı yersiniz. Bleu hastası, gurmesi olarak tanıdığım bir abi var @buyukbang o adam bile orjinal bleu satıp burdan 4-5 tane alıyorsa vardır birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crossingover35 kullanıcısına yanıt
    Listeye gelmesinde payım olan parfümlerden:)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    O zaman bir teşekkür de sana hocam. Malum orjinali güzel olan her kokunun aynı başarıda çalışması yapılamıyor. Yapılsa da fiyat anlamında astronomik yerlere çıkıyor. Bu dengeyi tutturmak yani kaliteyi ucuza satmak çok çok zor iş. Ama yapılırsa da pek güzel oluyor.
    Yarın da yeni gelenlerden dg K deneyeceğim bakalım. Çok övüldü, beklentimde yükseldi , görecegiz bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen cedre ,uden, deauvil sıralaması yapmıştınız. Ya bu adam işten anlıyor niye uden i daha çok beğendi cedreden diye merak etmiştim. Bugün sıktım udeni yaklaşık 5 saat oldu hala koku alıyorum. Ve çok çok güzel bir koku bayıldımmmm.

    Zaten bu işin üstadlarından olduğunuza emindim. Bugün iyice perçinlenmiş oldu benim için görüşleriniz :)

    Uden içinde çok yumuşak ve çok naif hoş bir koku diyebilirim merak edenler için. 25 TL gözü kapalı verilir.

    Ama bonobo hocam sizden bir ricam var. Yorumlar çok hoş ama ben cahilliğimden kaynaklı anlamakta zorlanıyorum. Eğer varsa benim gibi az bilgili arkadaşlar bizler içinde biraz yorumlarınızı sadeleştirebilirseniz sevinirim. Yok yapamam derseniz de yinede sağolun :) udre candır Eser hocam eline sağlık :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MrHawkTr M kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah hocam.Zaten kısa kısa zaman buldukça yazıyorum.Bu işin de bir terminolojisi var tabi.Elimdengeldigince sadeleştirme yapmaya çalışıyorum.Tesekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt
    Biliyorum tabi ki farkındayım ben deli gibi yayılan yoğun kokan parfümlere göre hafif kaldığını söyledim. Yoksa koku çok çok iyi, burun da alışıyor kesinlikle. Ben aventusseverim çevremde deli gibi koktığumu söylüyorlar bense kokmuyor diye sıktıkça sıkıyorum. Sırf Aventusun kokusunu almak için bir iki hafta elimi parfüme sürmüyorum ki burnum normale dönsün.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eser Bey merhaba 3 gün önce sipariş vermiştim kargoya verilmemiş genel bi problem mi var acaba bilgilendirirseniz sevinirim.
  • Geçmişe bakınca 5 yıldan fazla olmuş tutaste kullanmaya başlayalı. En az 35-40 farklı parfüm siparişi verdim. Son 3 senedir ise bleu chanel alıyorum, pakete denemelik 1 tane farklı parfüm ekletiyorum en fazla. Etrafımdan kokuyu beğenmeyeni görmedim. Sabah parfümü sıkıp evden çıkıyorum, öğleden sonra 3-4 gibi hala farkedenler oluyor, daha nasıl bir kalıcılık bekleniyor bilmiyorum. Hatta en son olumsuz yorum yapan arkadaş gibi, daha önce de benzer yorum yapan biri olmuştu. Ben de Eser Bey'e mesaj atıp böyle yorumlar yüzünden ürünü listeden kaldırmayı düşünmeyin demiştim:) Orjinaline sahip bir arkadaşıma hediye ettim bir şişe, performansının aynı olduğunu söyledi. Ben fresh parfüm seviyorum ve severek kullanıyorum bu parfümü, fresh parfüm tavsiyesi isteyenlere de kesinlikle tavsiye ederim.

    Sırf meraktan Black orchid ve dior homme intense almışlığım var, tamam daha kalıcı kokular evet ama boğuyor beni bu parfüm türü. black orchid 4 senedir çekmecede duruyor nerdeyse full, dior homme intense ise 3-4 senede anca yarım oldu, düğünlerde filan takım elbise giydiğimde kullanıyorum. Çok kalıcı parfüm isteyenler bunlara benzer parfümler tercih edebilir, 3 gün çıkmıyor kokuları kıyafetten:)
  • Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!)


    Bu akşamki sorumuz
  • Yakin Zamanda siparis vermeyi planliyorum.

    Surekli Kullandiklarim; Aventus (25 Tl), Bvlgari Aqua, Bvlgari marine

    Sevmediklerim; Bvlgari Pour Home, Nautica Voyage,gio

    Hangisini severim. Kor alim olacak. Hangi ikisini onerirsiniz Adana sicaklarin uygun mu?

    1-) Cedre 2-) Uden 3-) Deauville 4-) Oneri alabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brkelf B kullanıcısına yanıt
    Sizin oraya deauville gider ama neroli sauvage daha iyi
  • Brkelf B kullanıcısına yanıt
    Uden tercih edin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Brkelf B kullanıcısına yanıt
    DG K
    MB Legend
    Bvlgari Aqua Amara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler dostlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brkelf B kullanıcısına yanıt
    O sıcakta ancak cendre ve deauville gider hafif olması iyidir.40-50 derece de insanları boğmayın.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler. Nettede biraz arastirip karar vericem artik. Eser Bey parfumleri hakikateb kaliteli. Yeni parfümler geldikce insan merak ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sculpture tarzı parfümleri seviyorum o aileden 3 parfümü söylüyorum.

    Uden > Sculpture > Desire Blue.

    Desire blue'nin açılışı çok güzel ancak koku oturunca bir yapaylık geliyor keşke hep o açılışta devam etse.

    Eğer ki hayatım boyunca 10 parfüm seçseydim kesinlikle bu 3'ü yer alırdı.

    Herkesin devamlı kullandığı parfümler itici geliyor nedense parfüm kişiye özel olmalı bir tanıdığınız o kokuyu aldığında beyninde isminiz ve simanızın canlanması lazım başka bir kaynaktan biraz da size bilgi vereyim.

    'Burnunuz bilir...'

    Koku alma duyusu (veya olfaction) en önemli duyularımızdan biridir ve beynimizin duygu, hafıza ve yaratıcılığı etkileyen kısmında yer alır. Koku alma duyusu 24 saat boyunca çalışır ve hiçbir zaman “kapatılamayan” tek duyudur. Vücudun ilk ve en tanımlayıcı deneme mekanizmasıdır, bir ortamın iyi ya da kötü olduğunu anında değerlendirir.

    İnsanda koku duyusu, günlük duyguların %75’ini etkiler ve hafızada önemli bir rol oynar. İnsan, 10,000’in üzerinde koku molekülünü birbirinden ayırt edebilir. Bu koku molekülleri, teneffüs yoluyla burnun içine girer ve koku reseptörleriyle etkileşime geçer. Koku reseptörleri, bu bilgiyi beynimizin limbik sisteminde bulunan koku alma merkezine iletir. Limbik sistem, zamanda hafıza ve duyguları kontrol etmesinin yanı sıra iştah, sinir sistemi, vücut sıcaklığı, stres seviyesi ve konsantrasyonu etkileyen hormonların salgılanmasını kontrol eden hipofiz bezi ve hipotalamus alanı ile bağlantılıdır. Koku alma sistemi beyinde yer aldığından, koku alma duyusu hafıza, ruhsal durum, stres ve konsantrasyon ile yakından ilişkilidir.

    Duyguların iletişimi koku ile yapılabilir. Kokunun ruhsal durum, hafıza, duygular, eş seçimi, bağışıklık sistemi ve hormonları etkilediği yönünde iddialar da bulunmaktadır. Akademisyenler ve araştırmacılar, kokunun en basit tanımıyla istekleri doğrulayan bir ruh hali ürettiği ve bu yüzden etkili olduğu yönünde fikir birliği içerisindedirler.

    Aristo’nun tanımladığı beş duyudan ikisi olan koku ve tat alma, “kimyasal duyular” olarak adlandırılır ve kimi zaman birbirinden ayrı değil bir tek duyu olarak değerlendirilir. Aldığımız tatların yaklaşık %80’i aslında koku alma duyumuz tarafından şekillenir. Koku alma duyusu olmasaydı sadece beş tadı algılayabilirdik: tatlı, tuzlu, ekşi, acı ve baharatlı. Bir yemeğin tadını aynı bırakıp sadece kokusunu değiştirmek, lezzeti ile oynamak için yeterlidir. Aslında koku alma duyumuz açken daha kuvvetlidir.

    Bir koku, havada genellikle çok düşük konsantrasyonda çözünmüş bulunan ve koku alma duyumuzla algılayabildiğimiz bir kimyasaldır.

    Araştırmalardan elde edilen sonuçlar:
    Tüm kokuların algılanması nesneldir ve insanın kültürel yapısına veya duygusal haline bağlıdır.

    İnsanın koku alma sistemi zaman içerisinde değişir ve hem kötü hem iyi kokuları, çok güçlü olmadıkları durumlarda, belirlemekte zorlanır. Buna kokusal adaptasyon adı verilir ve bir kokuya ya da esansa adapte olmak için genellikle bir saat gibi bir süre yeterlidir. Örneğin esanslandırılmış bir ortamda çalışan insanlar genellikle bu esansa adapte olur ve kokusunu ayırt edemezken dışarıdan bu ortama girenler kokuyu derhal ayırt edebilir.

    Çalışmalar, fark edilebilir bir seviyede yayılmış hoş kokuların tüketici isteklerini doğruladığını, işyeri üretkenliğini artırdığını, ayrıca da sağlık ve tıbbi durumlara yardımcı olduğunu göstermektedir:

    ABD'de bir kumarhanede gerçekleştirilen bir denemede, test alanına hoş bir koku verildikten sonra kumar gelirlerinde %48'lik bir artış sağlandığı görülmüştür. Deneme sonucunda, havadaki fark edilir kokunun müşterinin muhakeme yeteneğini etkilemeden ve aşırı kumar oynama arzusunu körüklemeden ruh halini ve isteğini artırdığı sonucuna varılmıştır. (1)

    1989'da gerçekleştirilen bir denemede ise müşterilerin, esanslandırılan bir mücevher mağazasını gezmek için daha fazla zaman harcadıkları görülmüştür. (2)

    Yine ABD'de bir süpermarkette, unlu mamuller reyonunun satışları ortama yeni pişmiş ekmek kokusu verildikten sonra üçe katlamıştır. (3)

    Bir iş yerinde molalar sırasında ortama lavanta kokusu verilmesinin iş performansında düşüşü önlediği belirlenmiştir. (4)

    Avustralya'da bir üniversitede Alzheimer, Huntington ve Parkinson hastalıkları ile şizofreni ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi beyin hastalıklarının teşhisi kokular kullanılarak gerçekleştirilmektedir. (5)

    Japonya'da, kokuların ve esanslı yağların Alzheimer hastalığının tedavisi üzerindeki etkileri araştırılmaktadır. (6)

    Araştırmalar, ayrıca, belirli bir kokuya sürekli maruz kalmanın kilo vermeye yardımcı olduğunu göstermiştir. (7)

    New York Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi'nde doktorlar, tıbbi tahliller sırasındaki heyecanı gidermek için esanslardan yararlanmaktadır.

    Duke University Tıp Merkezi'nde doktorlar, menopoz dönemindeki kadınlarda depresyon ve ruhsal çalkantıları hafifletmek için çeşitli esanslar kullanmaktadır. Ruhsal durum veya davranışları etkilemek için esans kullanımı aromaterapi olarak adlandırılır.

    Koku duyusunun kaybına anosmia adı verilir. Koku alma duyusunun olmaması iştah ve libido kaybı ile koku hatıralarından kaynaklanan depresyona neden olabilir. Anosmia, kimi zaman Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının erken belirtilerinden de olabilir çünkü bu iki hastalığın da nedeni Limbik Sistemle ilgili sistemlerin dejenerasyonudur.
  • 
Sayfa: önceki 26102611261226132614
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.