Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (2449. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: atom-karınca , JohnLocke. , JohnLocke.
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 11 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü3 Mobil1 Android
5 sn
69.702
Cevap
2.048
Favori
8.316.967
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
608 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24472448244924502451
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Kalıcı ve keskin küf kozalak kokusu hocam sonradan hafif bi kırmızı meyve tatlılığı geliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    Lira’yı bekleyin.Çok yakın eklenmesi listeye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Guerlain - iDeal [iDol]
    Bvlgari - Aqva Amara [Amar]
    Carolina Herrera - CH MEN Prive [CPrv]
    Gucci - Guilty intense [GGi] x 4 Adet

    Sipariş geçilmiştir. Bereketli olsun.....
  • Günün Parfümü:Parfums de Marley Herod

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bonobo643 kullanıcısına yanıt
    Lira birkac yerde kadin kokusu olarak geçiyor asli nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eser beye yeni siparişlerimi veriyorum
  • handsame_ kullanıcısına yanıt
    Unisex kokudur.İki tarafa da uygundur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bonobo643

    Kilian parfümleri sıralam:

    1.Straight To Heaven - 9/10
    2.Intoxicated - 7/10
    3.Moonlight in Heaven - 7/10
    4.Back to Black - 5/10
    BTB'nin puanı niye 5 peki? STH ve BTB alıp ikisinden birine devam etme niyetim varda sormak istedim size
  • Bırak Zaman Aksın B kullanıcısına yanıt
    Çok güzel betimleyerek anlatmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırak Zaman Aksın B kullanıcısına yanıt
    Oudwood ve Layton benim icin de hayal kirikligi olmustu. Layton benim icin cok fazla sekerli ve bogucu bi havadaydi, Oudwood'da ise nedenini cozemedigim sekilde koku midemi kaldiriyordu. Burdan takasladim bi arkadasla da elimden cikardim. Bugune kadar 20-25 sise almisimdir tek sikinti yasadigim kokular bunlar oldu. Yine de altini ciziyorum koku olayi kisisel bi konu, bana hitap etmedi kokular. Baskalari cok sevebilir, kisisel zevk meselesi :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • just one bad day kullanıcısına yanıt
    Benim hem sevdiğim hem de nefret ettiğim bir koku.Degisik bi iliskimiz var kendisi ile o yüzdendir.Hayvansı kullanılan bal bana sivri geliyor BTB’de.Herod’daki gibi ya da Havane ‘daki balın kullanımını tercih ediyorum.Pürüzsüz harmanları tercih ediyorum genellikle.BTB çok pürüzlü bir parfüm ne yazık ki.Yine de kullanmak ara ara keyif veriyor.Havada değişen bir parfüm.Burnuma kimi zaman tütün ve vişne kimi zaman da bal vuruyor.İlk saydıklarım keyif verirken,bal hep burnumu tırmalıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 17 Aralık 2019; 19:48:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son zamanlardaki parfum yorumlarindaki olumsuzluklari bir miktar normal buluyorum. Tabi gercek elestiriler icin konusmak dogru olur. Burada yazanlar , okuyanlar ve parfum kullananlar temelde 3 grup ve bunun bir de kullanan yazan kombinasyonlari oldugu gibi belki de kullanmadan yazanlari da mevcut. Konumuzdaki kisiler Kullanan yazanlar. Onlari da alt gruba alirsak;

    Orjinal kullanan tutaste deneyip yazan
    Diger klon esanslari kullanip tutaste deneyip yazan
    Coknaz orjinal kullanip, tester ile varyasyonlari deneyen ama uzun tecrube etmeden tutaste deneyipnyazan.
    Hic orjinal kullanmayip(ki gayet normal) tutaste deneyip yazan.

    Yani o kadar cok kullanici var ki, farkli yorum almakncok mumkun. Bir de yukarda yazan arkadasimiz gibi kokuyu da begenmeyenleri ilave edersek; bu sayfalar da yardimci olmayacaksa dogru parfume nasil ulasacagiz sorusu ortaya cikiyor.

    Tutasteyi ilk kesfettigimde listedebgozumun aradigi ilk parfum burrebery classic, ck kokulariydi. Buraya yazan sayisi da cok degildi. Eminim izleyicisi coktu ama amatir bir kullanicinin yazmasinin zor oldugu gunlerdi.

    Simdi listede evimize ulasmasi adini okumaktan daha kisa suren parfumler var ve Istanbul haricinde deneyebilme sansi olmayan kullanicilara goz kirpiyor. Bir de genel egilim."nokta atışı". 25tl'lik parfum ile 15 yildir parfumun sisesine 800tl veren kisisnin ulastigi imza kokusuna ulasma istegi.... parfum sisesi 1tl de olsa da 4 parfume ne gerek var diyecek olan var. Bu da normal bir durum, herkesin butcesi kendine gore sonucta. Normal olmayan beklenti seviyesi kontrol. Hayatta her zaman sansin yuze gulmesinin bir orani vardir. Listede ne kadar cok parfum olursa sanki az bir secimle istenilen parfum bulunur gibi geliyor ama insanin ihtiyaclari da sonsuzdur diye bir tuketim felaefesi vardir. Eser listedeki parfum sayisini 500'e cikarinca 4 parfumde dogruyu bulma orani listedeki parfum sayisi 50'ye dusse cok daha fazla artar.

    Kisaca orjinaline 25.000tl harcamak ile Eserin Tutastesine 2500tl harcamak parfumseverin kaderidir. Her parfumu denemeden rahat edemezsiz. Yenisi geldikce elin surekli siparise gider.

    Saygilarimla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eiskent -- 17 Aralık 2019; 20:0:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada birçok parfüm aynı fiyat. Dolayısıyla bazı arkadaşlar 300, 400 TL lik designer almak yerine 3000 liralık Alexandria II ya da STH alıyorlar. Çünkü hepsine aynı ücretle ulaşabiliyor ve pahalı,kaliteli ve güzel kokacağını sanıyor. Direkt STH alırsanız ve acemi burunla bu parfümü incelemeye kalkarsanız çok yanılırsınız. Lütfen kendinize zaman verin ve genel beğeni parfümlerinden başlayın. Zamanla koku kategorinizi keşfedersiniz. Örneğin boss sipariş verirsiniz aa burdaki tarçın ne güzelmiş deyip spicebomb a geçersiniz. Ama fark edersiniz ki sizi asıl etkileyen ordaki vanilyaymış . Daha sonra TV sipariş edersiniz bakarsınız ki siz bir tütün manyağısınız . Deneye deneye ufaktan niche kategorisine geçmiş olursunuz ve bi anda sizin imza kokunuz Arebesque oluverir. Bakın nerden nereye. Lütfen sabırlı olun ve aşama aşama gitmeye çalışın..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dior homme intense prive %60
    Spicebomb %95

    Satılık veya takaslıktır. Takas tercihi Layton, Aventus, Dior homme parfum ve Pure Malt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki işsiz troller ifşa edilince konuya bir seviye bir güzellik gelmiş Maşallah diyelim :)

    Parfümün sübjektif bir konu olduğu bilincini hep birlikte ayakta ve aklımızda tutabilirsek, mantık çerçevesine sığan her yoruma karşı nasıl cevap verebileceğimiz bilincine de sahip oluruz.

    İmza koku, kendi kokum gibi kavramlar parfüm dünyasına girmiş insanların hayatından çıkarmış olduğu kavramlardır. Eiskent'in dediği gibi bir doyumsuzluk ve her yeni ürün gelişinde elin siparişe gitmesi her defasında kesindir. Kendimden örnek verecek olursam Tuscan'dan sonra koku almamam gerekirdi ama duramıyorum. :) Hep daha fazlası hep... Zehri 2016 ocağında verdi Eser artık daha da duramıyoruz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Donanım Haber kullanıcısı olarak yaklaşık 3 ay önce popüler konuda bu başlığı gördüm daha sonra araştırmalarım başladı tabiki de sadece google da arattım =) ve alakalı herşeyi okudum. Yanlış anlaşılma olmasın ben her zaman kendi içimizde ürettiğimiz yaptığımız şeyleri desteklerim almaya aldırmaya çalışırım ama test etmeden olmaz tabi. Neyse herşey geçen ay(Kasım) başladı basit bilindik 4 parfüm aldım Hugo Boss Matara, Paco Rabbanne 1 Million, Dior Sauvage ve Yves Saint Laurent L'Homme bu kokuların 2 si benm olmak üzere hepsinden orjinalleri de mevcuttu. Sonra başladım test yapmaya. Önceden belirtiyim :) ben tekstil sektöründe çalışıyorum tasarım ve numune departmanındayım. Denemiş olduğum kumaş türleri süprem(tişört, ince kumaşlar), 2-3 iplik(sweatshirt, kapşonlu) kumaşlar, dolguluk süprem(lacoste), kazak, triko kumaşları gibi birçok ürünler ve ayrıca önemli markalara hizmet veriyoruz. Parfümler elime ulaştıktan hemen sonra ilk cumartesi iş yerinde testlere başladım önce tişört kumaşlarıyla başladım aynı kumaşa aynı parfümü 3 fıs farklı bölgelere(kumaşın üst orta ve alt kısmı olarak düşünün) olarak sıktım ilk test 8 saat sonraki 40 saat lik testlerdi yani 8 saatlik test = ctesi sabah geldiğimde 3 fıs sıktım sonra gün içerisinde kontrol ettim ve en son akşam giderken kontrol ettim, 40 saatlik test = temiz kumaşa yine 3 fıs sıktım cumartesi işten çıkarken bıraktım pazartesi iş yerine gelince kontrol ettim.
    (Ayrıca belirtiyim Numune Odasında sıcaklık ve nem değerleri aynı kalması için ayarlanmıştır devamlı hava sirkülasyonu vardır klima ve ortam nemlendiriciler sürekli açık halde bırakılıyor)

    Hugo Boss Matara hayal kırıklığıydı ve orjinali ile arasında çok fark vardı. Bildiğin fail

    PacoRabanne 1 Million gün içerisinde 4-5 saatte bir yenileyebileceğiniz bir parfüm ve orjinaline yakın sayılır.

    Dior Sauvage içlerinden en sevdiğim parfüm kış sezonlarında en fazla bu parfümü kullanıyorum. Sonuça gelecek olursam gayet güzel geri dönüşler aldım. Giydiğiniz trikonuzdan, tişörtünüzden veya sweatshirt ünüzden ceketinize sinebiliyor(Kasım Ayı ve Aralık için konuşuyorum). Benim düşüncem ağır başlayıp sportif bi tatlılıkla bitiriyor. Orjinaline çok yakın kesinlikle öneririm.

    Yves Saint Laurent L'Homme bu parfüm kokusu değişmeden 8 saat kalabildi açıkcası çok şaşırdım çünkü Dior Sauvage ve Yves Saint Laurent L'Homme orjinalleri pahalı ve kaliteli parfümler. İşe giderken ve akşam işten çıkarken 2 fıs yapıp günü güzel bitirebilirsiniz hatta ceketinize bile sinen o koku sizi ertesi gün ve daha sonraki gün yine karşılayabilir. Orjinaline çok yakın kesinlikle öneririm.

    Şuan için sadece kumaş testi yaptım umarım faydalı olmuştur, kesinlikle vücuda temas önermiyorum en azından ben öyle kullanıyorum.

    Bu arada kazak(triko değil) denemelerim bana göre olumsuz sonuçlandı(gün sonunda sadece yakından koklarsanız veya giydiğiniz kazağı çıkarırken kokuyu alabiliyorsunuz) nedeni konusunda herhangi bi bilgim yok belki kumaşın çok tüylü ve kalın olmasından kaynaklı olabilir bilemiyorum.

    Eser Bey den yine bilindik koku siparişlerim oldu. 212 Men, Tom Ford Oud Wood, Dior - Homme intense ve Aventus Creed bakalım yeni gelecek kokular için nasıl bi geri dönüş alacağım merakla bekliyorum. 212 Men kullandım orjinali de biraz duruyor diğer kokular konusunda sadece tutaste leri test edicem.

    Son olarak kişilik, ortam, mevsim, parfümün içerisinde olan sevdiğiniz meyve baharat vb alacağınız kokuyu sevip sevmemenize çok büyük bir neden olabilir. Sonuç olarak siz hangi kokuyu beğendiyseniz ve seviyorsanız onu kullanmaya devam edin çünkü özgüveninizi arttıracaktır. Ama :) bazende yoldan çıkıp farklı tatlar, kokularda deneyebilirsiniz.

    Şuan için denemelerim günlük giydiğim temiz kıyafetlerimle olacak genellikle kazak,triko,gömlek,sweatshirt giyiyorum malum kış ayları. Denemeler 3 haftalık veya 3 günlük olacak ilk orjinal veya tutaste, sonra parfümsüz burnumu dinlendirme ve çevre etkisini ölçmek için, üçüncü hafta veya gün tutaste veya orjinal olacak. Çevreden gelen yorumları da en son yazacağım.

    Yılbaşından sonra bir siparişim daha olacak. 4 tane sürekli olmasını istediğim parfüm var kalanları da aileme ve arkadaşlarıma vereceğim.

    Herkese iyi forumlar, emeğin emekçinin hakkını verin..
  • Nirvana satilik/takasliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14 aylık ysl mevcuttur
    Doluluk oranı yüzde 90
    Takas tekliflerine açığım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ukyo_

    Arkadaşlar merhabalar,

    Donanım Haber kullanıcısı olarak yaklaşık 3 ay önce popüler konuda bu başlığı gördüm daha sonra araştırmalarım başladı tabiki de sadece google da arattım =) ve alakalı herşeyi okudum. Yanlış anlaşılma olmasın ben her zaman kendi içimizde ürettiğimiz yaptığımız şeyleri desteklerim almaya aldırmaya çalışırım ama test etmeden olmaz tabi. Neyse herşey geçen ay(Kasım) başladı basit bilindik 4 parfüm aldım Hugo Boss Matara, Paco Rabbanne 1 Million, Dior Sauvage ve Yves Saint Laurent L'Homme bu kokuların 2 si benm olmak üzere hepsinden orjinalleri de mevcuttu. Sonra başladım test yapmaya. Önceden belirtiyim :) ben tekstil sektöründe çalışıyorum tasarım ve numune departmanındayım. Denemiş olduğum kumaş türleri süprem(tişört, ince kumaşlar), 2-3 iplik(sweatshirt, kapşonlu) kumaşlar, dolguluk süprem(lacoste), kazak, triko kumaşları gibi birçok ürünler ve ayrıca önemli markalara hizmet veriyoruz. Parfümler elime ulaştıktan hemen sonra ilk cumartesi iş yerinde testlere başladım önce tişört kumaşlarıyla başladım aynı kumaşa aynı parfümü 3 fıs farklı bölgelere(kumaşın üst orta ve alt kısmı olarak düşünün) olarak sıktım ilk test 8 saat sonraki 40 saat lik testlerdi yani 8 saatlik test = ctesi sabah geldiğimde 3 fıs sıktım sonra gün içerisinde kontrol ettim ve en son akşam giderken kontrol ettim, 40 saatlik test = temiz kumaşa yine 3 fıs sıktım cumartesi işten çıkarken bıraktım pazartesi iş yerine gelince kontrol ettim.
    (Ayrıca belirtiyim Numune Odasında sıcaklık ve nem değerleri aynı kalması için ayarlanmıştır devamlı hava sirkülasyonu vardır klima ve ortam nemlendiriciler sürekli açık halde bırakılıyor)

    Hugo Boss Matara hayal kırıklığıydı ve orjinali ile arasında çok fark vardı. Bildiğin fail

    PacoRabanne 1 Million gün içerisinde 4-5 saatte bir yenileyebileceğiniz bir parfüm ve orjinaline yakın sayılır.

    Dior Sauvage içlerinden en sevdiğim parfüm kış sezonlarında en fazla bu parfümü kullanıyorum. Sonuça gelecek olursam gayet güzel geri dönüşler aldım. Giydiğiniz trikonuzdan, tişörtünüzden veya sweatshirt ünüzden ceketinize sinebiliyor(Kasım Ayı ve Aralık için konuşuyorum). Benim düşüncem ağır başlayıp sportif bi tatlılıkla bitiriyor. Orjinaline çok yakın kesinlikle öneririm.

    Yves Saint Laurent L'Homme bu parfüm kokusu değişmeden 8 saat kalabildi açıkcası çok şaşırdım çünkü Dior Sauvage ve Yves Saint Laurent L'Homme orjinalleri pahalı ve kaliteli parfümler. İşe giderken ve akşam işten çıkarken 2 fıs yapıp günü güzel bitirebilirsiniz hatta ceketinize bile sinen o koku sizi ertesi gün ve daha sonraki gün yine karşılayabilir. Orjinaline çok yakın kesinlikle öneririm.

    Şuan için sadece kumaş testi yaptım umarım faydalı olmuştur, kesinlikle vücuda temas önermiyorum en azından ben öyle kullanıyorum.

    Bu arada kazak(triko değil) denemelerim bana göre olumsuz sonuçlandı(gün sonunda sadece yakından koklarsanız veya giydiğiniz kazağı çıkarırken kokuyu alabiliyorsunuz) nedeni konusunda herhangi bi bilgim yok belki kumaşın çok tüylü ve kalın olmasından kaynaklı olabilir bilemiyorum.

    Eser Bey den yine bilindik koku siparişlerim oldu. 212 Men, Tom Ford Oud Wood, Dior - Homme intense ve Aventus Creed bakalım yeni gelecek kokular için nasıl bi geri dönüş alacağım merakla bekliyorum. 212 Men kullandım orjinali de biraz duruyor diğer kokular konusunda sadece tutaste leri test edicem.

    Son olarak kişilik, ortam, mevsim, parfümün içerisinde olan sevdiğiniz meyve baharat vb alacağınız kokuyu sevip sevmemenize çok büyük bir neden olabilir. Sonuç olarak siz hangi kokuyu beğendiyseniz ve seviyorsanız onu kullanmaya devam edin çünkü özgüveninizi arttıracaktır. Ama :) bazende yoldan çıkıp farklı tatlar, kokularda deneyebilirsiniz.

    Şuan için denemelerim günlük giydiğim temiz kıyafetlerimle olacak genellikle kazak,triko,gömlek,sweatshirt giyiyorum malum kış ayları. Denemeler 3 haftalık veya 3 günlük olacak ilk orjinal veya tutaste, sonra parfümsüz burnumu dinlendirme ve çevre etkisini ölçmek için, üçüncü hafta veya gün tutaste veya orjinal olacak. Çevreden gelen yorumları da en son yazacağım.

    Yılbaşından sonra bir siparişim daha olacak. 4 tane sürekli olmasını istediğim parfüm var kalanları da aileme ve arkadaşlarıma vereceğim.

    Herkese iyi forumlar, emeğin emekçinin hakkını verin..
    Hocam bu ürünler çamaşır parfümü değil. Tendeki performansına göre değerlendirilir. Teninize sıkmak istemiyorsanız da kumaştaki performansına göre yorum yapmanız doğru değil. 40 saatlik test nedir Allah aşkına?
  • ukyo_ kullanıcısına yanıt
    GökselB kullanıcısına yanıt
    Faydalı bir paylaşım. Keşke herkes böyle bulgularını paylaşsa.

    @GökselB,
    Parfüm tene de giysiye de sıkılır. Hatta hava çok sıcaksa çok terleniyorsa parfüm kokusunun bozulmaması için ya da ten güneş ışığına doğrudan maruz kalıyorsa sağlık açısından tene sıkmaktansa giysiye sıkmak gerekli. Açık veya orijinal parfümden bağımsız bu yazdıklarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 18 Aralık 2019; 10:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24472448244924502451
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.