Şimdi Ara

Açık öğretim ve askerlik işlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sizden bir konuda yardım bekliyorum ben şuan ön lisans öğrencisiyim ama ailevi nedenlerden dolayı okuluma devam edemiyorum. Önümüzdeki dönem 4. Yıllım olucak katkı payımı yatırmaya devam ediyorum merak ettiğim bir konu var şuan askerliğim tecilli ama korkum şu 2 yıllıklar en fazla 4 yıl okur diye bir kural varmış sanırım. Yani önümüzdeki dönem son gözüküyor bu işin doğruluğu varmı ben 24 yaşımdayım katkı payımı yatırdığım sürece okuldan atılma gibi bir durumum varmı ? Var ise malum hallen okula devam ediyorum mezun değilim burdaki kaydımı sildirip açık öğretim 2 yıllığa kaydolsam askerliğimi ertelete bilirmiyim ? İnternetten araştırdım çok bilgi kirliliği var. Okulumu aradım katkı payını yatırdığın sürece 29 yaşına kadar ertelete bilirsin dedi ama pek güvenemedim sizlere sormak istedim. Özetle : okuldan atılma var mı yoksa harcımı yatırdığım sürece devam edebilirmiyim ? Varsada mezun olmadığım okuldan kaydımı sildirim tekrardan bir iki yıllık açık öğretim üniversitesine kayıt yapıp askerliğimi ertelete bilirmiyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kardeş aynı durumdayız. Yaşımızda aynı. Herkes dediğin gibi diyor 4 sene ertelenir sonra askere alınırsınız diyorlar. Ben aöf danışma hattını aradım okula devam ettiğiniz sürece her daim kaydınız aktif olduğu sürece öğrencimizdir die belge veriyoruz erteleniyor ama kesin karar mercii askerlik şubesidir orayada danışın bi dediler. 3 askerlik şubesine sordum hepside bir limit yok 29'a kadar ertelenir yeterki kayıt yaptırın dediler burdan herkesin bilgisi olsun dediğin gibi birçok bilgi kirliliği var ve sağlam yazan yer yok, bunu da bu şekilde gidermiş olalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordoncayo

    Kardeş aynı durumdayız. Yaşımızda aynı. Herkes dediğin gibi diyor 4 sene ertelenir sonra askere alınırsınız diyorlar. Ben aöf danışma hattını aradım okula devam ettiğiniz sürece her daim kaydınız aktif olduğu sürece öğrencimizdir die belge veriyoruz erteleniyor ama kesin karar mercii askerlik şubesidir orayada danışın bi dediler. 3 askerlik şubesine sordum hepside bir limit yok 29'a kadar ertelenir yeterki kayıt yaptırın dediler burdan herkesin bilgisi olsun dediğin gibi birçok bilgi kirliliği var ve sağlam yazan yer yok, bunu da bu şekilde gidermiş olalım

    Aynı durumdayız bizde bende o yüzden buraya yazdım bilen arkadaşlar aydınlatırsa güzel olur. İnternette çok bilgi kirliliği var maalesef net bilgide alamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl için 4, 4 yıl için 7 yıl muhabbeti öğrenci pasosu falan alıp kullanmak için arkadaşlar, 29 yasına kadar aöf okumaya devam edebilirsiniz.
  • merhaba arkadaşlar,

    durumunuzla ilgili keşke kesin bilgilere sahip olsam da size aktarsam ancak maalesef net bilgim yok. zamanında ben de askerlik durumuyla ilgili sorun yaşadığımdan sizinki gibi mesajlara kayıtsız kalamıyorum. benim 2012 yılından kalan bilgilerim ve mantığım doğrultusunda şunları belirtmek isterim;

    okul için maksimum okuma limitlerini yukarıda arkadaş belirtmiş.(2 yıl için 4, 4 yıl için 7 yıl muhabbeti) şimdi benim zamanımda şöyleydi; evet okulun harcını yatırdığınız sürece öğrencisiniz. ancak bu üst limitleri geçtiğiniz zaman öğrencilik haklarından faydalanamıyordunuz. bu ne demekti; okuyabilirsiniz, sınavlara da girebilirsiniz bunda bir sorun yok. ancak paso için belge vermeyiz, askerlik tecili için belge (ek-c2 "ahh gözü kör olsun") vermeyiz diyorlardı. (acaba sizin durum da böyle olabilir mi?)

    hal böyle olunca asker kaçağı durumunda okumaya devam edip biran önce okulu bitirmenin yollarına bakıyorduk. ha bir de bizim zamanımızda yükseköğrenim (ister örgün ister aöf) kayıt belgeleri içinde askerlik durum belgesi de isteniyordu. yani siz asker kaçağıysanız okul kazanmış olsanız bile kayıt yaptıramıyordunuz çünkü ek-c2 isteniyordu ve veremiyordunuz. kısa dönem için 4 yıllığı bitirmelisiniz bu da yeni bir kayıt demek. bu durumda bu belge sizden istenecek mi?

    içinizi kararttım farkındayım ama yukarıda belirttiğim durumların tümü değişmiş olabilir. bugün yeni bir okula kayıt yaptırmak istediğinizde "sen daha 29 olmamışsın senden ek-c2 istemiyoruz" diyorlarsa sorun yok. okulu bitiremezseniz yeniden kayıt olup tecil yaparsınız ya da bitirip 4 yıllığa tamamlarsınız. ama isteniyorsa sıkıntı olur.

    bir abiniz olarak size tavsiyem; üşenmeden aöf büronuza gidip danışın. sizin gibi bir sürü arkadaş vardır. sorun olur mu olmaz mı net olarak söylerler. eğer sorun oluyorsa da çıkış yöntemi varsa yardımcı olurlar diye düşünüyorum. yoğun olmasam sizin için gidip sorardım gerçekten. telefon, çağrı merkezi vs. işlerine girmeyin. yüz yüze iletişim daha iyidir.




  • Bu konu hakkında hala kesin bir açıklama yok,

    4 senelik aöf okuyanlar, 7 senede bitirmek zorunda mı ? 7 sene sonunda tecil olmuyor mu arkadaşlar ?Benim 7.senem dolucak bu sene sanırım ama yaşım 27.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.