Şimdi Ara

Açık öğretim askerliği tecil eder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 22 yaşındayım 2. sınıf üni. lisans okuyorum ( uzaktan öğretim ) askerlik tecilli şu an

2 yıl sonra mezun olunca açık öğretime kayıt olsam askerlik tecil olur mu?
    kanun değişti, açık öğretim tecilde işe yaramıyor diye duymuştum
    tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen

• 2 yıllık açık öğretim okumanız 4 yıllığın üstüne gereksiz görüldüğü için askerliğinizi tecil edemezsiniz. Hatta başka bir 4 yıllık kazansanız dahi tecil mümkün olmamakta. Bunun için lisans üstü eğitim başlatmanız lazım. Mezuniyetten sonra 2 yıllık daha teciliniz var daha sonrasında şişirme bir yüksek lisans başlatın o bitince doktora master zaten bedelli çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kim böyle bir aşırma ve ihanette bulunursa kıyamet günü aşırdığını boynuna yüklenerek getirir. Sonra da herkese kazandığının karşılığı tastamam ödenir, onlar haksızlığa da uğramazlar. Al-i İmran 161
  • quote:

Orijinalden alıntı: domatesadam

2 yıllık açık öğretim okumanız 4 yıllığın üstüne gereksiz görüldüğü için askerliğinizi tecil edemezsiniz. Hatta başka bir 4 yıllık kazansanız dahi tecil mümkün olmamakta. Bunun için lisans üstü eğitim başlatmanız lazım. Mezuniyetten sonra 2 yıllık daha teciliniz var daha sonrasında şişirme bir yüksek lisans başlatın o bitince doktora master zaten bedelli çıkar

2018'de mezun oldum diyelim. yüksek lisans yapmazsam ilk fırsatta askerlik kesinlikle şart yani?

ben 29-30 yaşlarında planlamıştım ama olmayacak sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5888A84FC -- 2 Nisan 2016; 19:37:49 >
  • Bak şimdi 2. Sınıftasın mezuniyet 2018 olacak. Mezuniyetten sonra 2 yıl daha yani 2020 ye kadar otomatik tecil olur. 2020 de bi yüksek lisans başlat 4 yılda onun için eder 2024 bedelli gelir zaten

Kim böyle bir aşırma ve ihanette bulunursa kıyamet günü aşırdığını boynuna yüklenerek getirir. Sonra da herkese kazandığının karşılığı tastamam ödenir, onlar haksızlığa da uğramazlar. Al-i İmran 161
  • 29 yaşına kadar eğitim hakkı engellenemez tecilin uzatılır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

(ayrıca lisans mezunu birisi tekrar lisansa başlarsa tecil hakkı yok ancak yüksek lisansa başlarsa tecil edilir)

2 yıl tecil döneminde yüksek lisansa başlarsanız onun da 3 yıl tecil hakkı var yüksek lisans bitince de 1 yıl daha süre veriyorlar

yaş engeli giriyor bir yerden sonra onu da 32 yaptılar sanırım

Tabi bütün bu sürecler cok kolay degil sırf askerlikten kacmak icin yüksek lisans yapılmaz zamanınıza yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 3 Nisan 2016; 10:12:20 >

Orijinalden alıntı: domatesadam

2 yıllık açık öğretim okumanız 4 yıllığın üstüne gereksiz görüldüğü için askerliğinizi tecil edemezsiniz. Hatta başka bir 4 yıllık kazansanız dahi tecil mümkün olmamakta. Bunun için lisans üstü eğitim başlatmanız lazım. Mezuniyetten sonra 2 yıllık daha teciliniz var daha sonrasında şişirme bir yüksek lisans başlatın o bitince doktora master zaten bedelli çıkar

4 yıllık bittiğinde okumasan bile 1 yıl tecil Hakkı var. Yüksek lisans bitse bile doktoraya başlamak o kadar kolay mı sanıyorsun?

2018'de mezun olacağıma 2020'de mezun olsam ( sınavlara girmesem mecburen sınıfta kalırım yani )

2020'de lisans diplomasıyla +1 yada 2 yıl tecil ettirsem 2021 yada 2022'yi görürüm heralde. 27-28 yaşında 5 ay askerlik yaparım

böyle olunca kurallara uygun olur hem de istediğim gibi olur sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5888A84FC -- 3 Nisan 2016; 23:29:35 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.