Şimdi Ara

Acer V17 Nitro 791g Isınıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar Acer v17 Nitro Black edition var elimde i5 4210H ve gtx 860m. Oyunlarda işlemci 90-95 derecelere kadar çıkıyor. Laptop un 2 yıldır içini açmıyorum yanii ne termal macun yenilendi ne de fanlar temizlendi. Bunları yapsam sıcaklık düşer mi veya fps artar mı ? Birde önerebilceğiniz bir soğutucu var mı bu bilgisayar için ?
    Diğer sorun ise Battlefield 1'de online oynarken en düşük ayarlarda bile 30fps alıyorum hatta yeri geliyor 30fps nin altına düşüyorum. Bu neden kaynaklıdır acaba ?



  • 2 gün evvel aynı model ile 3.yılıma girmiş bulunmaktayım. Artık garantisi de kalmadı. Bende de 90 dereceyi görüyor. Eski Dell 5520 notebook 110 dereceleri gördüğünden hala daha serin geliyor. Bu ay nasipse hem CPU hem GPU'yu macunlayıp temizleyececeğim. GPU pek ısınmıyor. Ama CPU gerçekten 95'e kaadar çıkıyor. Cihazın sağ tarafının çıplak elle sol taraftan daha fazla ısındığını anlayabilirsin.
  • Genel olarak isinan bir cihaz i5 4210h ile alakali. Ayroca tabi ki temizlik işe yarar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki benim gibi ısınma sorunundan müzdarip kişilere klavuz olur mutlaka dediklerimi yapın işlemciniz 60 70 dereceyi gecmeyecektir.
    Bendeki laptop i7 16gb 960m modeli,Isınma sorunu üzerine kafayı yedirtecek duruma gelmişti.Kısaca nasıl çözdüğümü anlatayım.


    ----------------------
    Laptop soğutucusu(pek işe yaradıgını zannetmıyorum)
    Termal macun ve fan temizliği
    Msi afterburner ve mutlaka Riva turner yazılımını bilgisayara yukluyoruz.
    Güç seçeneklerinden işlemci gücünü %80 kadar kısıyoruz.70 -80 arası sizi tatmin edecek işlemci aralığını belirleyin.
    Riva turner yazılımıyla oynayacağımız oyunların exelerini ekleyip.Mutlaka FPS si sabitliyorum.Mesela bende yüklü olan oyunlar 60 fps sabit.Zaten alet Fullhd oldugundan görüntü ve net.60 Fps yeterli olacaktır.
    Bunları yapmadan önce battelfiel1 ,Bf4 de 90 dereceyi geciyordu ısı.Artık 60 70 arası stabil sıcaklıgı var.Notebook fankontrol ilede 70 derece ısıdan sonra fanları iyice açıp ısıyı dusurebilirsiniz.

    10 dakikalık işlem sonrasında sizi tatmin edecek bir performansa sahip laptop oluyor elimizde.Şimdi işlemciyi kıstın yok oyunlarda birşey olur felan diyenlere kulak asmayın.Alet ısınmadan bf1 bf4 pubgci akıcı sekilde 60 fps de oynayabilirsiniz.İstediğiniz sekilde işlemcının hızını ayarlayıp 80 e bile düşürmeden sizi mutlu edecek seviyelere getirebilirsiniz.




  • lithran kullanıcısına yanıt
    Peki hocam, işletim sistemi olarak neyi önerirsiniz? cihaza ne kurdunuz siz? bendede aynı laptop var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    2 gün evvel aynı model ile 3.yılıma girmiş bulunmaktayım. Artık garantisi de kalmadı. Bende de 90 dereceyi görüyor. Eski Dell 5520 notebook 110 dereceleri gördüğünden hala daha serin geliyor. Bu ay nasipse hem CPU hem GPU'yu macunlayıp temizleyececeğim. GPU pek ısınmıyor. Ama CPU gerçekten 95'e kaadar çıkıyor. Cihazın sağ tarafının çıplak elle sol taraftan daha fazla ısındığını anlayabilirsin.
    4. yıla girdim, geçen haziran ayında temizledim ve macunladım, ısı seviyesi 10-12 derece düştü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • superdestek kullanıcısına yanıt
    Windows 10 hariç hepsi bence.
    8.1 ile geldi diye biliyorum ben o pc yi 8.1 iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.