Şimdi Ara

Acer S243HL Led siyah ekran siyah olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar monitörümde ekranı siyah yapınca arkadan sanki beyaz floresan varmış gibi parlaklık geliyor. Resimde çok belli olmasa da rahatsız eden bir durum. Benim sorum bu durum normalmi?

    Çünkü ledlerde siyah daha bi siyah diyorlardı. Monitör yeni değiştirmelimiyim?



     Acer S243HL Led  siyah ekran siyah olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakane -- 16 Eylül 2010; 22:26:36 >



  • resimdeki olay black bledding diye geçiyordu sanırım ışık sızması eğer abartılıysa aynısıyla değiştir ondada böyleyse ürün serisinde vardır yanlız bu arka ışık sızması her monitörde vardır mesela benim monitörümün en altında yarım cm yukarı 4-5 cm yanlara doğru var ama benimki rahatsız edecek derecede değil farketmiyorum bile
  • bende monitorun tam ortasında dikdörtgen bir çerçeve şeklinde duruyor . resimden çok belli olmasa da canımı sıkan bir durum. Dediğin olaya baktım ama bişi bulamadım nette.
    Bu arada vatandan aldım monitörü kaç gün içinde başkasıyla değiştirebilirim??
  • 30 gün içinde tü aparatlar eksiksiz olacak
  • bu monitör fiyat performans açısından XL2370 den daha iyidi hatta ciddi ciddi almayı düşünüyordum ama artık kesinlikle samsung dan şaşmıyacağım *-* bu arada @42_SeNTeZ_42 senin monitörün marka modeli nedir merak ettim ve sen olsan hangisini seçersin S243HL mi XL2370 mi ?
  • ben samsung p2250 kullanıyorum nerdeyse yok diyecek kadar az kendime alacak olsam xl2370 seçerdim büyük ihtimal
  • niyeki?
  • Çok yanlış bilgiler.Edge ledler de falan siyahlar daha siyah değil maalesef. xl2370'ler de de ciddi ciddi backlight vardır. Arkadaştan biliyorum. Her monitorde vardır önemli olan backlightın abartı derecede olmaması ve homojen olarak yayılması yani desenli ya da şekillli perçem perçem değil ekranın her tarafında aynı olması gerekir.Belki fotoğraftan kaynaklanıyor olabilir ama sanki biraz fazla gibi bir de ortası dikörtgen gibi diyorsun vatana git aynı modelden başkasıyla değiştir orda bakabiliyorsan bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 19 Eylül 2010; 1:47:20 >
  • hocam peki backlight iyi bişyi değilmi yani normal bir LCD monitör den bir avantajı yokmu edge ledlerin ?
  • Maaleef backlight lcdlerden meydana gelen arka ışık olayı iyi birşey değil.Olması gereken siyah görüntülerde ekranın simsiyah olması.Ne kadar siyah o kadar iyi ve derin renk başarımı. Bu durum her daim lcd ekranlarda devamlı suretle arkada ışık olduğu için oluşuyor ama led ama floresan lambalar (CCFL) ışıklandırmalı olsun. Edge ledler tabiri caizse çakma led olarak bilinir. Bütün monitor aynı florosan yerine led ışıklandırma var.Daha parlak renkler biraz daha canlı gözükür ama backlight ta doğal olarark daha parlak ışık olduğu için fazladır. Led olmasının bir avantajı düşük güç tüketimi. Ama daha iyi siyahlar değil. Olması gereken siyah aslında nedir? Monitorü açın simsiyah bir wallpaperı tam ekran yapın ya da ekran koruyucu olarak boş deyin simyisiyah olsun.Şimdi bir de ekranın dışına yani monitorün çerçevesine bakın tabi oda karanlık olacak. Crtlerde durum daha iyi tabi.
    Local dimming yapan ledler var. Yani monitorlerde kullanılan sadece köşelerde olan ledler yeri,ne ızgara misali ekranın arkasında her yerinde olan ledler var ve bu ekranda ki görüntüye göre siyah koyu olan yerlerde o ledler duruma göre kapanıyor doğal olarak ışık olamayan yer de çok koyu siyah oluyor.Bu çok daha başarılıdır.Tabi genelde RGBLed bunlar(sony,toshiba,sharp üst düzey tvler).Beyaz led değiller renk başarımı da çok daha iyidirler. Aslında istenilen nokta her bir pikselin kendi ışık kaynağı olması ve bunların kendi kendine ekranda ki görüntüye göre kapanıp açılmasıdır. Yani 2 milyon küsür ufak ışık kaynağı olması Kimbilir ne zaman olur da alınabilcek fiyata gelir. RGBLed olan bir monitor var onu biliyorum ips panelli HPDream Colour 6000 tl fiyatı var

    Şimdiki bu lcdlerden pek bişey beklememk lazım led diye millet bişey sanıyor alakası yok.Oled ya da Amoled'leri dört gözle bekliyorum.Çünkü onlarda sedece arka ışık değişmiyor yapısal olarak farklı noktalar var onlar değişiyor.Gerek siyahlar olsun renkler olsun çok çok daha iyiler.TV olarak yeni yeni tanıtılrken oledler monitor olarak gelmesi 3 seneyi bulur gibime geliyor .

    Resimde ki solda ki panelde local dimming yok backlighta bakın siyahlar parlak gibi çünkü arkada devamlı suretle ışık kaynağı yanıyor, sağdakinde ise local dimming(bölgesel aydınlatma) var ve siyahlar siyah çünkü ışık kaynağı kapalı.
     Acer S243HL Led  siyah ekran siyah olmuyor

     Acer S243HL Led  siyah ekran siyah olmuyor



    Bu aşağıda ki resimde de sol tarafta Local dimmng yapan panel ile sağ da yapmayan panel

     Acer S243HL Led  siyah ekran siyah olmuyor


    Ledin esprisi ufak ufak led ışık kaynakları yapabilip bölgesel olarak her tarafa dağıtabilirsin florasan da o kadar ufak yapamazsın.Yani ledler local dimming yapmaya uygun onu yapmazsan pek bir esprisi kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 19 Eylül 2010; 15:20:23 >




  • yani normal bir LCD monitör LED bir monitörden daha iyimi demek istiyorsun yanlız bu resimler de ilk ikisinin bilemem ama en alttakinde sol tarafdaki LED
  • Tek başına LED en son resimde ki sağ taraftakinden farksız diyorum.Burda backlightın nedenleri ve en iyi sonuç için şimdilik local dimmingin gerekliliğini anlatıyorum.Yani şu anki led monitorlerin hiçbirinde resimlerde ki o iyi görüntüyü alamayız onu demek istiyorum.Siyah etkisi olarak en ufak bir farklılık yok eski tip lcdlere göre şu vaziyette.Sadece daha parlak biraz daha iyi renk başarımı o kadar. Local Dimming olmadığı taktirde o backlight devam eder ya da başka bir teknolojiye geçilmediği takdirde.

    O son resimdekinin led olup olmaması önemli değil onun önemi local dimming yapan led olduğu için önemli.Local dimming yapmasa ki şu anki led monitorlerin hiçbiri öyle değil sağdaki panelden farkı olmayacaktır ki zaten olmuyorda. Ledin önemi local dimming yapmaya elverişli olması, ama yapmazsanız pek bir esprisi kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 20 Eylül 2010; 3:54:11 >
  • dostum bendeki parlaklık kçşelerde değil daha çok ortalarda ve ızgara şeklinde. değil gece karanlıgı oglen bıle bellı oluyor.alalı bir ay olmak uzere vatandan. sence kucaklayıp vatana gitmelimiyim?
  • Bence git dostum öyle olmaması gerekiyor çünkü.
  • eywallah dostum..
  • Sanırım ilk 10 - 15 gün böyle oluyor.


     Acer S243HL Led  siyah ekran siyah olmuyor

    Umarım daha sonra yukardaki hale dönüşmez ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L&M -- 7 Ekim 2010; 23:02:58 >
  • Bende normal LCD var florasan aydınlatmalı 22" birde hp laptop var led aydınlatmalı panel. Laptopta fotoğraflarım arkadan ışık tutulmuşcasına soluk çıkıyor. normal LCD monitörde daha doygun renkler var ama onda da renk kalibrasyonu kaymış durumda. Piyasada bir çok monitör var, renk kalibrasyonu en iyi olan hangisi acaba TN panel kategorisinde. Fotoğraf işlerken çok farklılık oluyor kalibrasyonlu monitörle kalibrasyonu bozuk monitör arasında. Yeni monitör almayı düşünüyorum acaba hangi markayı alsam kararsız kaldım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L&M

    Sanırım ilk 10 - 15 gün böyle oluyor.


     Acer S243HL Led  siyah ekran siyah olmuyor

    Umarım daha sonra yukardaki hale dönüşmez ...



    dostum ben 1,5 ay oldu kullanalı birşey değişmiyor. Haberin ola.
  • bende de S243HLB monitör var alalı 4-5 ay oldu. fakat Led monitörde denilen %100 siyah olayı için aldım fakat ışık sızması oluyor bendede tam bu konu hakkında topik açıcaktım ki bu knuyu gördüm. boşamı aldım yani ben bu monitörü?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_43600278/tm.htm


    Öncelikle bu konudaki resimlere bakmanızı tavsiye ederim.

    2. si bu bilgiyi yabancı forumlarda samsung yetkilisi tarafından yazıldığını gördüm. Bir kullanıcı samsung un bir monitörü hakkında bu tip bir sorundan bahsediyordu. Sizin koyduğunuz full siyah ekran bir resim koymuş ve bazı bölgelerin daha parlak olduğunu söylemişti.

    Samsung Yetkilisi, bunun LCD-LED panellerin çalışmasıyla alakalı bişey olduğunu açıklamış, ve bunu sorun olarak görebilmek için sıradan-doğal durumları göze almak gerektiğini söyledi. Yani hiçbir zaman full siyah ekranda çalışma vs yapmıyoruz. Eğer bu sorun normal durumlarda örneğin film, oyun vs. gibi durumlarda sorun yaratıyorsa. O zaman sorun olarak kabul ediyorlarmış. Bu ışık sızması genelde kenarlarda olur eğer siz çalışmanızı yaparken dikkat çekicek bir şekilde ton farkı varsa o zaman değiştirmenizi tavsiye ederim.


    Bu forumda bir arkadaş arkaplan ışıklarının yaklaşık 500saatten sonra güç kaybetmesinden dolayı bu sorunun azalacağını 1500-2000 saatte neredeyse farkedilemeyecek seviyeye geldiğini söylemişti. Detaylı bir yazıydı ama ne kadar doğrudur bilemeyeceğim.


    Yukardaki konudaki monitörde bile belli seviyede backlight bleeding vardır ancak. Resimde farkedilmiyor. O resimler tamamen karanlık bir odada ve kameranın ışık hassasiyeti arttırılarak çekilmiş. Ama dediğim gibi karanlık sahneli filmlerde ve sıradan koşullarda deneyip ne kadar rahatsız edici olduğuna bakın. Çünkü bu tip monitörleri değiştirmek çözüm olmuyor.

    Backlight Bleeding, Kronik bir LCD-LED hastalığıdır.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.