Şimdi Ara

Acer Predator Helios 300 çok ısınıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6-7 ay kadar önce amazondan Acer Predator Helios 300 laptop satın aldım. Son bir haftaya kadar sıkıntısız kullanıyordum ancak bu bir haftadır laptop çok aşırı ısınmaya başladı. Fanı maksimuma çekmezsem cs goda bile 15-20 dk sonra direkt kapanıyor. Pubg gibi oyunları saymıyorum bile. Fanı maksimuma çektiğimde 20 dk kadar sonra laptop aşırı ısınmış oluyor. Driverları silip baştan kurdum hatta format bile attım yine durum aynı. Şu an sistem boşta laptop ısınmasın diye maksa çekmiş durumdayım. Canımı çok sıkıyor bu durum yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.

    Sistem boştaykenki hali

    Acer Predator Helios 300 çok ısınıyor.


    Bu da 15-20 dk arası cs oynadıktan sonraki hali

    Acer Predator Helios 300 çok ısınıyor.


    Kafayı yicem çözemedim bir türlü.


    i7-7700 HQ
    GTX-1060 6GB

    Edit: Öylesine bir minergate ile mining denedim nedir ne değildir diye (ikisi masaüstü biri de laptop aynı program ama onlardan kaldırdıktan sonra hiçbir sorun olmadı) Laptop ondan sonra sürekli böyle kalmaya başladı miner virüsü vardır belki diye de tamamen format attım.

    Edit2: Daha fazla devam etmek istersem fps düşüşleri başlıyor büyük ihtimal 1 saat sonunda maks fan hızında da kapanır. Önceden normal fan ayarı dururken pubgyi o kadar ısınmadan oynatıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lynxed -- 1 Ocak 2018; 7:29:35 >







  • Farklı bir laptop kullanıyorum. Önceden hiç temizlemezdim en sonunda ben de aynı sorunla karşılaştım. Şimdi ayda bir fanların olduğu kısmı elektrik süpürgesiyle süpürüyorum. Bir zararı var mıdır bilmiyorum ben bi sıkıntıyla karşılaşmadım şu ana kadar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakartı ve harddiski komple resetleyin ve temiz kurulum yapın,belki bi virüs sisteminizi zorluyordur,eğer çözüm olmaz ise servise vermenizi tavsiye ederim ama amazondan aldığınız için işiniz biraz uzayabilir
  • ayni laptop'tan bende de var. sorunun fanlarda biriken tozlar olduugnu dusunuyorum. eger yapabilecekseniz termal macunu degistirip fanlari acip tozlari temizlemenizi tavsiye ederim. bende cok buyuk degisiklik yapti.
  • bende helios 300 571 modele sahibim,yıllardır bilgisayar teknik servisi üzerine çalıştığımdan,ısınma problemine karşı, cihazı kendime güvenerek aldım. Lakin sizlerin yazdığı gibi undervolt vb bütün yolları denedim. 2 ayda bir full bakımlarını yaptım.Ne yaparsam yapıyım cs go gibi oyunarda yer yer 97 dereceleri görüp droplar yedim. Uzun uğraşlar sonucu termal ped ve yüksel kalite macun yurt dışından sipariş vererek çözüm bulabildim. Lakin birde iki adet fanın oturduğu yuvalarını(burası çok önemli ızgara ile iki fan arası hava boşluklarını izolasyon bant ile kapatınca)hava kaçağını engelleyince max. 80 dereceyi geçmediğini gözlemledim.Hatta çoğu zaman tam yük altında 75 derecelerde. Uzun zamandır fanı full açmadan drop yemeden kullanıyorum.Sizlere faydalı olması niyetiyleAcer Predator Helios 300 çok ısınıyor.Acer Predator Helios 300 çok ısınıyor.




  • ibrahimordulu İ kullanıcısına yanıt

    dostum bunu nasıl yaptın?


    ızgara ile iki fan arası hava boşluklarını izolasyon bant ile kapatınca kısmı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.