Şimdi Ara

acer nitro 5 fps düşük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri
  • Son Yorum 2 yıl
  • Cevaplayan Üyeler 3
  • Konu Sahibinin Yazdıkları 9
  • Ortalama Mesaj Aralığı 1 saat 28 dakika
  • Haberdar Edildiklerim (Alıntılar) 4
  • Favoriye Eklediklerim 1
  • Konuya En Çok Yazanlar
  • Freaxe (9 mesaj) cuhuku (6 mesaj) tolgabes64 (4 mesaj)
  • Konuya Yazanların Platform Dağılımı
  • Masaüstü (14 mesaj) (5 mesaj)
  • @
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
  • Merhaba birkaç gün önce gittigidiyordan acer nitro 5 AN515-55 isimli laptopu aldım rtx 2060 ve i7 10750h işlemcisi var ancak internette gördüğüm fps leri oyunlarda alamıyorum mesela valorantta low grafikler 1280*900 de 150 fps ler anca alıyorum 200 civarı almam gerekirken ve grafik düşürüp azaltınca çok fps farkı olmuyor lowla max arasında özellikle lol gibi düşük bir oyunda max grafiklerde maç başında 230 olmasına rağğmen oyun ortalarında100 fps e düşüyor ve genel 150-100 arası oluyor sebebini bilebilen birisi yardımcı olabilir mi acaba donanım kaynaklı bir sorun mudur iade etmem gerekir mi?(tüm driverler kurulu,orijinal windows kullanıyorum )şimdiden teşekkürler herkese.

• oncelıkle wındows guncellemelerın tamamlanmıs mı kontrol et hepsı tam olsun.

nvidia sayfasına gir ekran kartının surucusunu ındır masa uzerınde calıstırmadan dursun.

DDU surucu kaldırma programını ındır bılgısayarına kur.

internet baglantını kes lan lablosunu cıkar yada wıfını kapat

guvenlı kıpte bılgısayarını ac DDU programını calıstır ve ekran kartı suruculerını kaldır,

ıslem bıttıkten sonra masaustundekı yenı ındırmıs oldugun ekran kartı surucunu calıstır ve GeForce Experience kur secenegı ısaretlı olmasın kurulumu tamamladıktan sonra normal sekılde calıstır.

sorunun duzelmıs olması lazım

• aynısını ben yaşıyorum. 2 adet nitro 5 aldım. biri gtx1660ti biri rtx2060, aralarında 10 fps fark var. muhtemelen sebebi gtx1660ti olanda 2x8 GB Dual kit(128 bit) ram var, diğerinde 1x16 GB Single kit(64 bit) ram var. bellek okuma ve yazma hızları bu yüzden yarı yarıya çıkıyor. Bu da veri iletiminde yavaşlığa neden oluyor.

Videomun 9:44 dakikalı kısmında ekran görüntüsü yer alıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 7 Haziran 2021; 7:54:20 >

• ek ilave olarak nıtro sensede ve nvidada güç secenekleri performansta olacak

• cuhuku c kullanıcısına yanıt

Merhaba yorumunuz için çok teşekkür ederim öncelikle driverlarda bir sorun olacağını düşünüp ddu ile silip takrar yükleme yaptım ancak bir fark olmadı

• tolgabes64 kullanıcısına yanıt

Gerçekten teşekkür ederim yanıtınız için böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti acaba donanımsal bir sorun mu var diye düşünmüştüm bilgisayarda o halde yapabileceğim bir şey yok mudur bu durum için?

• Freaxe F kullanıcısına yanıt

güvenli kipte sıldıyseniz dogru yaptınız

• youtube videolara baktım sızın oynamıs oldugunuz oyundakı aynı fps alınmıs...aksayan bır sey yok gibi

teşekkür ederim yorumunuz için bu tür konularda biraz şanssız olduğum için aklım direkt cihazda sıkıntı olmasına kaymıştı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freaxe

Gerçekten teşekkür ederim yanıtınız için böyle bir şey hiç aklıma gelmemişti acaba donanımsal bir sorun mu var diye düşünmüştüm bilgisayarda o halde yapabileceğim bir şey yok mudur bu durum için?

Memory kit kısmındaki işlemci ile haberleşme değerlerine bakabilirsiniz. Diğer konularda da kendi sisteminizle kıyaslamak için benchmarkı indirip çalıştırısanız sonuçları kıyaslayabilirsiniz.

https://www.userbenchmark.com/resources/download/UserBenchMark.exe

GTX1660ti + i7 9750h + 2x8 GB DDR4 olan nitro 5

userbenchmark.com/UserRun/43564070

RTX2060 + i7 10750h + 1x16 GB DDR4 olan nitro 5

linki akşam üzeri eklicem*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 7 Haziran 2021; 18:10:27 >

• burdakı gıbı optımınnazyon ayarları fılan var ayarları yapınca 200 yaparsınız artık bir deneyın

• yada gameboster gibi yardımcı araç kullanırsınız

• tolgabes64 kullanıcısına yanıt
    Attığınız ikinci link açılmıyor.

• quote:

Attığınız ikinci link açılmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64

Alıntıları Göster

https://www.userbenchmark.com/page/ipblacklisted

ekran kartı ve ram ile ilgili söylenen yerleri anlayamadım ama

• quote:

https://www.userbenchmark.com/page/ipblacklisted

ekran kartı ve ram ile ilgili söylenen yerleri anlayamadım ama

Alıntıları Göster

sizin sonuçla benim sonucu alt alta koydum. Gördüğünüz gibi sizin 1 adet 16 GB ram çoklu çekirdek işlemlerde 14.6 gb/s veri transferi yapabilirken benim 2 adet 8 GB ram çoklu çekirdekte tam 2 katı olarak 28.8 gb/s veri transferi yapabiliyor. Altta yer alan videodaki testler de bunu doğrular nitelikte

acer nitro 5 fps düşük

• Evet gerçekten baya fark ediyor özellikle bazı oyunlarda

• Peki orada ekran kartı kısmındaki nedir tam olarak anlayamadım ben ama

Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkürler dediklerini yaptım ancak çok fps artışı sağlayamadım maalesef.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.