Şimdi Ara

ACER ASPİRE 6930G DERNEĞİ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.309
Cevap
47
Favori
979.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaşlar iki gün önce 6930g 864g32mn aldım ben de. beni de eklerseniz sevinirim.

hiç aklımda yoktu. ama heralde iyi bi cihaz aldığımı düşünüyorum. henüz yedekleme falan yapmadım ama üstteki yazıları okuduğum kadarıyla eve gidince ilk işim yedekleme yapmak olacak. ilk aşamada başka ne yapmam gerekiyor? bi kaç sorum daha olacak:

1. kablosuz bağlantıyı tespit ediyor alet, fakat bağlan deyince bi süre bağlanmaya çalışıyor, sonra bağlanamıyor. heralde ip ayarlamasını yapmam gerekiyor. bunu nasıl yapıcam bu modelde?
    2. full şarj ettikten sonra şarjdan çıkardığımda 2 saat kaldığını söylüyor. bu 2 saat normal mi? şimdiden teşekkür ediyorum.

Orjinalden alıntı: @kii

quote:

4-ekranın 16 " olması ve hd özelliğe sahip olması (full hd değil)ama blueray filmleri okuduğunu söyledi bi satıcı. test edecez artık

6930da bluray okuyucu var mı?
    Ben de 6930g ve 5930g arasında kaldım.işlemci farkı yüzünden 5930g daha ağır basıyor.fakat 6930da bluray varsa onu alırım heralde

blueray okuyucu yok.ama blueray filmlerin izlenebildiğini söyledim.dvd sürücüden okumaz yani.ama örneğin netten indirip izlenibilir demek istedim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 1 Aralık 2008; 14:37:39 >

Abi senin aletin pil ömrü ne kadar? Demin okuldan geldim,arkadaşta samsungun P8400 9600GT modeli var,ona göz attım da bataryada kalan sürenin 5 saat olduğu yazdı inanamadım.Arkadasa söyledim evet öyle diyor.Pili ise bildiğin 6 hücreli pil.P serisi işlemci olduğundan dolayı falan dedi de o zaman bizim laptopların da o kadar gitmesi lazım sanırım.

@tkara76

Hayırlı olsun arkadasım.Kablosuz bağlantıda bağlanamıyorsan muhtemelen bağlanmak istediğin yerde bir sorun vardır.Yani şifreyi girdikten sonra ip ayarı yapmadan bağlanması lazım otomatik ip olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Children_oF_BodoM -- 1 Aralık 2008; 14:12:11 >

Orjinalden alıntı: tcebeci

quote:

Orjinalden alıntı: sulo61gun

3-bizzat ikisinde de dvd izledim 6930g de renkler daha canlıydı.zaten özelliklerinde 6930 g nin %33 daha renkli olduğu yazıyor.

Eğer bu dediğin olay varsa o zaman iyi yere tezgah açtık demektir. İyice araştırmak lazım %33 renk farkını. GTR2 oynarken arabalar ekrandan aşağı düşecekmiş gibi

bu özelliği satıcı da demişti.ve ekran koruyucuyu bi izle orda zaten belirtiyor özelliklerini %33 more color range diyor
    ayrıca o tanıtımda fullhd çözünürlük olmamasına rağmen o çözünürlüğü ekrana bi şekilde aktardığını gösteriyor.ki bunu bana satıcı da anlattı.evet dedi 1368x768 çözünürlükte ama.1980 fullhd çözünürlüğünü bi şekilde ekrana yaydığını söyledi ki bunu ekran koruyucu da özellikleri anlatırken gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 1 Aralık 2008; 15:17:19 >

quote:

Orjinalden alıntı: FieSTaA

smdi arkdaslar ben ürünü aldımda sistemini dğeiştirecegim
    64 bit ultimate ile 32 bit ultimate arasında ne fark var ?
    64 bit ultimatede program setup sıkıntısı cekermiym
    xp mi yoksa ultimate mi daha iyi.xpde driverlerin bazıları sorun yaparmıs.xp ile wista ultimate arasında cok bir performans farkı var mı ?

herşeyden önce hayırlı olsun arkadaşlar. Yanlız 2 adet boş dvd ye acer recovery ile yedekleme yapmayı ihmal etmeyin. Birde Xp den orjinal Vistanıza dönüşte bazı problemler olabiliyor. bence acele etmeyin , kesinlikle hdd pqservice bölümünü silmeyin. Xp de 2 hoperlör çalışyor 5+1 olayı şimdilik sıkıntılı.

Vistada oyunlarda sebepsiz yavaşlama problemi var. Xp de sistem şahlanıyor.

o yedekelemeyi nereden yapacam ben ftpden vista driverlerini inditrdim zaten.Birde ultimate yükleyince hızlanıor mu pc vistayha göre ? yoksa xp mi daha iyi

quote:

quote:

smdi arkdaslar ben ürünü aldımda sistemini dğeiştirecegim
    64 bit ultimate ile 32 bit ultimate arasında ne fark var ?
    64 bit ultimatede program setup sıkıntısı cekermiym
    xp mi yoksa ultimate mi daha iyi.xpde driverlerin bazıları sorun yaparmıs.xp ile wista ultimate arasında cok bir performans farkı var mı ?

herşeyden önce hayırlı olsun arkadaşlar. Yanlız 2 adet boş dvd ye acer recovery ile yedekleme yapmayı ihmal etmeyin. Birde Xp den orjinal Vistanıza dönüşte bazı problemler olabiliyor. bence acele etmeyin , kesinlikle hdd pqservice bölümünü silmeyin. Xp de 2 hoperlör çalışyor 5+1 olayı şimdilik sıkıntılı.

Vistada oyunlarda sebepsiz yavaşlama problemi var. Xp de sistem şahlanıyor.

o yedekelemeyi nereden yapacam ben ftpden vista driverlerini inditrdim zaten.Birde ultimate yükleyince hızlanıor mu pc vistayha göre ? yoksa xp mi daha iyi

masaüstünde Empowering Technology diye bi kısayol var ona gir 4. seçenekte recovery management var.ona tıkla sonra fabrika varsayılan diski oluştur var başta ordan yapıcan 2 dvd gerekli.
    xp illaki oyunlarda vistadan daha iyi sonuç verir.ama driverlar için biraz zamn lazım sanırım @tcebeci 5.1 ses çıkışında xp de sorun yaşamış sanırım.ultimate vistaya da bi süre sonra bende geçmeyi(artı olarak xp yide kuracam. vistayı sevmiyorum açıkçası) düşünüyorum.ama öncelikle aletin özelliklerini öğrenmem gerekli ve driverları toplamam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulo61gun -- 1 Aralık 2008; 14:49:21 >
  • Arkadaşlar, alt-F10'den recovery yaparken fabrika ayarlarına veya kullanıcının belirlediği bir noktaya geri dönüş opsiyonları var. Kullanıcı noktası belirleme için recovery managerdan baktım ama bişey bulamıdım.
    Bu fonksiyonu kullanan varmı ? 3. parti bir yazılımda kullanılabilir ama Acer yazılımı ile olurmu diye kasıyorum.

Teşekkürler,

Kanıma girdiniz ulannnnnnn..1369ytl olan 5930g kalmamıştı bursa vatanda. bende bunu aldım.1779 lira word x5 taksite.ama aşık oldum laptopa.izlenimlerim gayet olumlu testlerim başlayacak yarından itibaren.ama önce oyunları bulmam lazım özellikle crysis.bi kaç yerde baktım bu ürünü bütün satıcıların 5930g ye nazaran bu modeli tavsiye ettiler.ekranı daha iyi işlemcisi daha düşük olmasına rağmen klavyesi de 5930g ye göre daha iyi.beni de listeye ekleyin. deneyimlerimizi paylaşırız artık.

resimlerini birazdan koyacam...

Hocam senin aldığın 6930G , T5800 işlemcili mi ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: spdrmn

quote:

Kanıma girdiniz ulannnnnnn..1369ytl olan 5930g kalmamıştı bursa vatanda. bende bunu aldım.1779 lira word x5 taksite.ama aşık oldum laptopa.izlenimlerim gayet olumlu testlerim başlayacak yarından itibaren.ama önce oyunları bulmam lazım özellikle crysis.bi kaç yerde baktım bu ürünü bütün satıcıların 5930g ye nazaran bu modeli tavsiye ettiler.ekranı daha iyi işlemcisi daha düşük olmasına rağmen klavyesi de 5930g ye göre daha iyi.beni de listeye ekleyin. deneyimlerimizi paylaşırız artık.

resimlerini birazdan koyacam...

Hocam senin aldığın 6930G , T5800 işlemcili mi ?

hayır .P7350 (2.0).Aslında vatana giderken 5930g t5800 (1369ytl) olan modeli alma amaçlı gittim ama satılmıştı.şimdi iyiki satılmış diyorum:)kısmetimde bu varmış:)

Hmm deneme sansım olursa denicem.Yani bana da sacma geldi ama gözümle gorunce 5 saat yazdığını inanamadım.Ekonomik harcama moduna getirdi bekledik biraz oyle oldu.Kendim deneyebilirsem denerim artık.

Eveeeet laptopuma da kavusmama sadece 5 gün kaldı,hayırlısı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Children_oF_BodoM -- 1 Aralık 2008; 17:13:16 >
  • 1739 olan 6930n ekran kartı daha düşük.vatanda son kampanya vardı bn aldım son gün sonra 1isi daha inceliyordu az konstm onlarda aldılar stok bitti :D kampanyad abitti zaten smdi 2bin ytlnin üstünde :)

hala ultimate kullananlardan tam bir yorum alamadım.ultimate ile premium arsnda ne kadar bir fark var

bide 6930larn işlemcileri 64 bit mi ?

64 bit ultimate kurmayı düşünüyorum.Prog-ram blmakta zorlanırmym 64bite uyarlı :)

lütfen bu konuyda yognlasalm :D

hatta msnden destek vermeyen olursa konusabilrzde :D suanda fabrika ayar driverlerini yedekliyorm.
    :(
  • quote:

bnm ilk gelen vista ile 5.2 valla

hadi yaa benim niye böyle acaba

1739 olan 6930n ekran kartı daha düşük.vatanda son kampanya vardı bn aldım son gün sonra 1isi daha inceliyordu az konstm onlarda aldılar stok bitti :D kampanyad abitti zaten smdi 2bin ytlnin üstünde :)

hala ultimate kullananlardan tam bir yorum alamadım.ultimate ile premium arsnda ne kadar bir fark var

bide 6930larn işlemcileri 64 bit mi ?

64 bit ultimate kurmayı düşünüyorum.Prog-ram blmakta zorlanırmym 64bite uyarlı :)

lütfen bu konuyda yognlasalm :D

hatta msnden destek vermeyen olursa konusabilrzde :D suanda fabrika ayar driverlerini yedekliyorm.

Tabiki 64 bit, Vista 64 için program veya driver sorunu olması muhtemel. Ama denemek lazım. Aman kurarken PQSERVİCE kısmını formatlamayın. Geri dönüşü yok
  • yaşasın artık ben de bir 6930g 864g32mn sahibiyim ve gerçekten bimeksteki kampanyalı fiyatıyla böyle bir aleti bu paraya almak nasip oldu...bence mükemmel bir notebook...renkleri,ekranı,klavye yazım kolaylığı,tasarımı,işlemcisi,belleği,draft-N,centrino 2 saymakla bitmez...herkese tavsiye ederim...

Orjinalden alıntı: cbaycan

yaşasın artık ben de bir 6930g 864g32mn sahibiyim ve gerçekten bimeksteki kampanyalı fiyatıyla böyle bir aleti bu paraya almak nasip oldu...bence mükemmel bir notebook...renkleri,ekranı,klavye yazım kolaylığı,tasarımı,işlemcisi,belleği,draft-N,centrino 2 saymakla bitmez...herkese tavsiye ederim...

senin seride işlemci daha iyi p8600 ama ekran kartı 9600gs yani daha kötü.vista puanlarını bi yazarmısın buraya.karşılaştırmış oluruz böylece.

Hacı senin laptop 9600GSli bile olsa o kadar düşük olmamalı aslında ya,3.2 olan ekran kartı puanı mı bi baksana,olmazsa print screenle koy bi buraya bakalım.

Orjinalden alıntı: Children_oF_BodoM

@breko52

Hacı senin laptop 9600GSli bile olsa o kadar düşük olmamalı aslında ya,3.2 olan ekran kartı puanı mı bi baksana,olmazsa print screenle koy bi buraya bakalım.

onunki sanırım t5800 ve 9300gs li olan model
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.