Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5935 DERNEĞİ ( GT240 M yeni ekran kartı ) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
1
Favori
27.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ekran ışığı titremesi benim masaüstü pcnin lcdsinde olmaya başlamıştı. Ekran yenilemeyi (Hz) arttırdım gitti notebooklar da Hz arttırma yok en azından bende yok 60 sabit. Birde masaüstü pclerin lcdlerinde vga kablosundan da yapıyor görüntüler kayıyodu ben de sağa doğru kimse çözemedi en sonunda kablodan olduğunu anladım kabloyu değiştirdim düzeldi lcdlerin kablosunu kısa tutmak gerek ve kaliteli kablo gerekli (Analog olanlar için söylüyorum bunları) DVI ve HDMI da bildiğim akadarı ile bu sorunlar yok.

    Neyse konuya dönelim :)

    Vista da ekran parlaklığının ayarlanması ilginç Win7de eklendi herhalde.

    Evet asus notebooklar ilginçtir çok sağlam tarihi eser olanları gördüm hala banamısın demiyolar. Ama notebooklar sonuçta çok kompakt cihazlar illa ki masaüstü pc kadar dayanıklı olmayacaktır.

    Malesef notebook çok ağır yani bundan çok şikayet ettiğim olmuştur hele ki sıcaklarda bence notebooklar 2-2.5 kilodan fazla olmamalı.

    Gerçektende fanı çıkarmak için bi kapak koymamışlar çıkarmaya kalksak klavyeyi felan sökmemiz gerekecek hehralde ama alet eskiyene kadar bunu yapmam büyük ihtimal bi kaç parça elimde kalır eminim :)

    Son olarak notebook soğutucunun markası zalman mı seninde benimki zalaman nc2000 gümüş siyahı bitmişti alamadım :( ama güzel bi soğutucu dediğim gibi acer notebookun fanı yukarda olduğundan fana direkt üflemediği için toz toplanmasına katkıda bulunmuyor :) ama notebooktan ağır meret alüminyum olmasından dolayı :)




  • ben zalman nc3000 aldim pufur pufur ufluyo bakalim:) insallah tozlarıı uflemiyodur:) tabi osgutmaya yardımcı oluyor

    agir olmasi hos degil gercekten sen hangi canta kullanıyosun tasimak icin..

    ekran parlakliği dediğim hani fn tusuna basip sol oka basinca azaliyor ya ha bende windows 7 de olmuyor sende oluyordur herhalde:) birde ekrani silerken fazla ıslak sıldım herhalde sonra kuralamadım ekran da izler var cam silersinde iz kalir ya..

    piyasada cok cesitli microfiber bezler var

    bi tanesi gozluk bezi gibi olan cok ince yapida yumusak
    biri ise pamuklu araları bosluklu iplikli gibi olanlar


    su iplikli dediğim modelle sildim . cok kuru silmek iyi deil diyolar yoksa kuru silcem ekrandaki tozlar kuru silince ciziomus.
    sen nasil siliyon ekrani:)
  • Selam

    #gunesindostu valla fn olayını bilmiyordum (öğrenmiş oldum sayende saol:) ) ben win7de pil simgesinden ekran parlaklığını ayarladan ayarlıyorum ekranın led aydınlatma olması çok büyük artı ama o fn ve ok tuşlarını denedim şimdi oda sorunsuz çalışıyor bende çok şükür :)

    Zalman nc3000 modelini bilmiyorum bakarım birazdan netten ama direkt notebookun fanına üflüyosa malesef tozları da üfler ama daha fazlada soğutur orası bi gerçek :)

    Çanta olarak alırken yanında verdiler dandik bişey söküldü 6 ayda fermuarı markası Lizer hem elde hem omuzda taşınabiliyo bakalım güzel bi çanta alıcam bulursam.

    Temizlemek için masaüstü pcye lcd aldığımda kutusundan çıktı çok güzel bir bez onunla sildim bir müddet kuru olarak şimdi Rexpo ve S-linkin temizleme setini aldım 5 liradan kutusu içinde bez temizleme spreyi ve bir fırça çıkıyor Rexpo marka olanda iyi ama S-link daha iyi bezi ve spreyi özellikle hepsiburadadan almıştım.

    Son ekleme yapıyım unutmuşum ekran ne yazık ki çok parlak arkadan ışık vuuruyorsa ekranı görmek çok zor açık havada felan öyle bir dezavantajıda varama silmesi kolay böyle ekranları kolay kolay çizilmiyo ve lekeleri çıkarmak daha kolay varın bu özellik avantaj mı dezavantaj mı siz karar verin dışarda kullanıcaksanız çoğunlukla işiniz zor :)

    Bu arada şimdi baktım soğutucuna şekil olarak nerdeyse benim ki ile aynı fark olarak senin yüzeyi alüminyum mu bilmiyorum ancak fanın büyük olmasından dolayı daha fazla hava akımı sağlayacağından muhtemelen daha iyi soğutuyodur ama alüminyum değilse yüzeyi ozaman aşağı yukarı performansı aynıdır benim ki ile iyi soğutuyosa artık toz üflesede arada biz temizlersin olmadı çok ince bir filte al notebookun fanının altına koy :) mesela bazı masaüstü pclerin kasa fanlarında oluyo hava girişini biraz engeller ama tozdan da epey kurtulursun ama dikkat et en incelerinden al :) Birde estetik açıdan senin soğutucun daha güzel :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SedoRKinG -- 6 Eylül 2010; 5:47:23 >




  • kardes ekran parlakliğinin fazla olmasi laptobun gunes isiginda daha guzel gorunmesini sağlarmis mesela testlerde bizim nototebook 220 nit parlaklik verebiliyor.koselere bagtigin zaman onlarda 200 falan ama diger notebooklar 170 e kadar duusyor...
    burda dısarda gunes ışıgında işe yarıyormus forumlardan okudum:))

    toz ufleme olayinş ben cikardim:)

    sogutucu fanı 20cm tam bilgisayar fanının altında sogutucu fanı yok ama oraya da hava veriyor:) delikli ve alimunyum.. birazy buyuk olması hosuma gidio. ama laptopla kaldirmaya kalkarsan emin ol catlar:) arada yatarken xtray laptop minderi kullanıyorum fakat xttary 1.700 gram gibi agirliği var. kucaginda bile olsa 5 kilo yuk binmis oluyor bi zaman sonra rahatsız ediyor.. bu laptopbu pek diizmde kullanamıyorum .altı cok ısınıyıor..

    kasa yapısından dolayı her laptop gibi ısınıyor normal bi durum ama yakın zamanda dizde ısınmayan bi laptop yapsalar daha guzel olur. ben antalyada yasadiğim iicn burda laptop daha cok ısınıyor...

    su belkinin cushdesk laptop yastiği guzele benzio.. yada ikea brada 700 gr:) agirlikta onemli.. bu arada cantaya koyarken hold tusu basili olsun yani sağ taraf kitli olarak cantaya koy. bişey olacagini sanmiyorum ama hold tusu acikken yanındaki tus algiladiği zaman bilgisayar kendiliğinden acılabilir haberin olsun .. yanındaki tus acer arcade tusu..


    su an wirelesle internete girmiyorum ama girseydimeger su soldaki tusa bi care dusunurdum aslinda pek elim gelmiyoa ama ara sira dokunuo:=)

    belkin 15.6 cantalar guzel sirt cantaları.benim hosuma gitti..normal cantaya koyduktan sonra laptobu yere direk koyma benden demesi.. cunku bizim laptobun alti cok ince bu yuzden basinc cok fazla oluyor 1 noktaya... zaten yere oyle koydugunda dik durmuyor laptop yerde:)

    sert zemine koyarken dikkat et derim . ben birkere koydum yana dogru dustu: )




  • Ekran parlaklığından kastım ekrnaın önündeki parlak plastik ışığı çok yansıtıyor dmeek istemiştim :) yoksa ekranın ışığı parlak demiyorum :)

    Sırt çantası pek almak istemiyorum okuldaykende otobüste felan otururken rahat yaslanamazdım o yüzden daha rahat taşıma olanağı sağlasa da oturup kalkarken çıkarıp takması var bide otobüsler maşallah tepeleme doluyor hareket bile edemiyosun o yüzden omuz ve el çantası almayı düşünüyorum taşıması biraz daha zor ama ne yapalım :) birde sırt çantası alırsam unuturum dalarım aniden bi yaslanırım ne laptop kalır ne bişey :)

    Wirelessi ben sürekli kullanıyorum rahat oluyo hem modem masaüstü yanında wirelessle ben öbür odada bağlanıyorum :)

    Evet benim soğutucuda 2 kilo kadar var alüminyumu kalın üstüne çıksam beni taşır :) çok ısındığından dolayı bende soğutucusuz kucağıma almıyorum soğutucu alınca sıcaktan kurtulduk ama tepem de 5-6 kilo var :)

    Toz tutarsa dediğim gibi al bi fan toz filtresi koy notebookun fanının altına en temizi ben bile alabilirim az toz alıyo ama hiç almasın :)




  • abi bu toz filtresi nedir ilk defa senden duyuyorum bunu ben.. bunu koyarsak fan hava almakta zorlanmazmi. ..ince caydanlik gibi filtre fakat hava almali oylemi:) netten bi resmini bulda link at yaw:)
  • Ayrı satılıyor mu? emin değilim ancak satılıyordur muhtemelen masaüstü pclerin kasa fanlarında oluyor genelde çok ince bişey kadın çorabı gibi düşün ama sünger gibi gözenekli tabi biraz hava akışını düşürür ama zalman soğutucunla kullanırken koyar kullanırsın normalde baktın çok ısınıyo koyunca koymazsın.

    Aha buldum :)

    2.olan Thermaltake istersen plastik ızgarasını çıkartabilirsin.
    http://forum.donanimhaber.com/m_35739260/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_11671820/tm.htm

    Bu arada notebook için özel üretilmiş yok sanırım dediğim gibi sadece filtreyi notebook fanının oraya ya bantla tuturacan yada üstüne öylesi koyup kullanıcan zalmanla kullanırken faydası olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SedoRKinG -- 7 Eylül 2010; 8:18:31 >




  • ilki beyaz olan olabilir ama en temiz is sogutucunun etraafını temiz tutmak:)arada fanla toz birikmesini engellemek zaten cok soguk havalarrda fanı acmam deli gibi..


    dogrusu yan canta guzel ama sokakta falan tasimasi cok zahmetli
  • arkadaslar kimse yokmu burda..:)))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    arkadaslar kimse yokmu burda..:)))


    Ben varım :)

    Nvidianın çıkardığı yeni driverleri kuramamak fena halde canımı sıkıyor 1-2 ay önce Acera uzun bi mail attım ama halen bi gelişme yok yeni driverler ile bir çok yenilik geldi ama donanım olarak desteklesede driver yükleyemediğimizden (illa acerin sitesinden inecek) bu özellikleri kullanamıyoruz.

    ısınma performans modunda özellikle grafik kullanımını arttıracak herhangi bir işlemde çok fazla artıyor soğutucu kullanmama rağmen bakalım bu konuda ne yapıcaz.
  • dogru yuklemeymiyoruz malesef.... bataryada bende yuzde 33 olme var sizde durumlar nasil...
  • arkadaşlar benim bu acer da fan da aşırı toz birikti içini açıp temizlemek istiyorum. tüm vidaları söküp açmayı denedim fakat bi noktadan sonra çıkarmadığım vida kalmadı fakat içini açamadım bir türlü nasıl açılıcağını bu işin tekniğini bilen var mı aranızda?
  • Merhaba arkadaşlar,

    Elinde bu makinanın recovery dvd si olan varmı? Vistayı kaldırıp win7 kurmuştum şimdi eski haline getiremiyorum. Bir diğer husus P8600 modeli 500 hdd li olan model var bende. Çok temiz kullanıldı satmak istiyorum. İlgilenen olursa mesaj atabilir. Syg.
  • Arkadaşım bu pc sadece win7 x64-bit sürümde optimum olarak çalışır ekran kartı hariç eğer düzgün bir şekilde kullanıcaksan ya vista yada win7 x64 yükliceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oracle1905

    arkadaşlar benim bu acer da fan da aşırı toz birikti içini açıp temizlemek istiyorum. tüm vidaları söküp açmayı denedim fakat bi noktadan sonra çıkarmadığım vida kalmadı fakat içini açamadım bir türlü nasıl açılıcağını bu işin tekniğini bilen var mı aranızda?

    dostum bende bilmiom eninde sonunda bizimkinede birikcek nasıl sokcegini bulursan bi zahmet paylas burda
  • kimse varmıı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OtoTurk

    Merhaba arkadaşlar,

    Elinde bu makinanın recovery dvd si olan varmı? Vistayı kaldırıp win7 kurmuştum şimdi eski haline getiremiyorum. Bir diğer husus P8600 modeli 500 hdd li olan model var bende. Çok temiz kullanıldı satmak istiyorum. İlgilenen olursa mesaj atabilir. Syg.

    vistayı kendi icindendemi sildin silmediysen alt f10 ile kur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gunesindostu

    quote:

    Orijinalden alıntı: oracle1905

    arkadaşlar benim bu acer da fan da aşırı toz birikti içini açıp temizlemek istiyorum. tüm vidaları söküp açmayı denedim fakat bi noktadan sonra çıkarmadığım vida kalmadı fakat içini açamadım bir türlü nasıl açılıcağını bu işin tekniğini bilen var mı aranızda?

    dostum bende bilmiom eninde sonunda bizimkinede birikcek nasıl sokcegini bulursan bi zahmet paylas burda

    servis manual pdf i buldum bunda oldukça açıklayıcı resimler ve nasıl yapılacağına dair açıklamalar mevcut fakat maaleesef ingilizce ama zannetmiyorum denemek isteyenler için çok sorun olacağını.

    http://www.fileserve.com/file/x8ZaQPz/service-manual-Acer-Aspire-5935-5935G.pdf




  • Merhaba arkadaşlar,

    5935 tasarımında/özelliklerinde daha yeni bir ürün görebildiniz mi hiç? Son dönemde üretilenler özellikle tasarım olarak 5935g'nin yanında geçmez :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wittyboy

    Merhaba arkadaşlar,

    5935 tasarımında/özelliklerinde daha yeni bir ürün görebildiniz mi hiç? Son dönemde üretilenler özellikle tasarım olarak 5935g'nin yanında geçmez :)

    tasarim acisidan 5935 tabiiki cok guzel ama dier laptoplarda fena sayilamaz..


    bu arada arkadaslar bataryalar ne durumdaaaa
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.