Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5520G Kullanıcıları Platformu... (340. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.820
Cevap
25
Favori
677.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr34kad

    5520g kullanıcısıyım bios a hiç girmedim geçenlerde girmek istedim fakat şifre sordu ben şifre koyduğumu hatırlamıyorum ne yapabilirim

    quote:

    Orijinalden alıntı: tr34kad

    5520g kullanıcısıyım bios a hiç girmedim geçenlerde girmek istedim fakat şifre sordu ben şifre koyduğumu hatırlamıyorum ne yapabilirim


    Anakarttaki pili söküp tekrar takmanız gerekiyor, ama pil anakart üzerine lehimli. Yapamazsanız elektronikten ve bu bilgisayarı sökmekten anlayan bir arkadaş yapabilir.

    quote:

    Orijinalden alıntı: arda4

    Bir iki marka daha var ama anakart bu, Turion64 işlemciler için mini atx anakart:

    http://www.amazon.com/IEI-KINO-690S1-Mini-ITX-Motherboard-Socket/dp/B0031YCYWE


    Ebayde arattım, bulamadım. Burada kargo dahil 64 dolara geliyor. Satıcıyla irtibat kurup türkiyeye takipli posta(registered mail) ile gönderim yaparsa alabileceğinizi söylerseniz, alınabilir gibi duruyor.




  • teşekkürler
    Arkadaşlar 5520g sahibiyim hiç tamir edilmedi fakat ekran bazen beyaz açıyor bazende normal açıyor forumda bu sorunun kaynağı olarak ekran kartı chipi ve anakart chipi gösteriliyor bazı arkadaşlar chipleri sadece ısıtmışlar youtube da bir sürü videoda gördüm birde chip leri söküp yeniden lehimleme rework olayı var iki chip i de rework yapsam uğraşdığıma değermi.
  • üstdeki yazımda rework yanlış doğrusu reballing uygulaması olacak
    http://www.youtube.com/watch?v=7WUyi3BtK0M
    http://www.youtube.com/watch?v=VTAU647jzzk
  • yakında alıcam bu modeli
  • ELİMDE ANAKART ARIZALI GERİ KALAN TÜM PARÇALARI
    SIFIR HATALI CİHAZ VAR LAZIM OLAN PARÇALAR
    KONUSUNDA YAZARSANIZ FİYATTA ANLAŞIRIZ PROBLEM YOK ..
  • Merhaba arkadaşlar benim de 5520g notebookum cosladı, ekranda çizgiler çıkıyor. Ekran kartı değiştirdim ama bir süre sonra oda gitti. Sorun çıkartmayacak bir ekran kartı arıyorum, öneriniz ve ya satmak isteyeniniz varmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmucit

    İnternetten vista DVD si indirip, orjinal keyini kullananarak devam edebilirsin. İstersen desteğe mail de at ama yardımcı olacaklarını sanmam.

    Merhabalar, Bir şey sormak istiyorum size..

    5520G'yi aldığım günden bu yana orjinal vista ile kullanmaktayım. Recovery dvd'lerim mevcut fakat dvd-rom bozuk olduğundan dolayı Deamon Tools yardımı ile Windows 7 ultimate yüklemek istiyorum. İleri de sorun yaşarsam aynı sürüm vistayı internetten indirip orjinal keyimle tekrar kullanmaya devam edebilir miyim ? Bi de genel olarak herkese soruyorum bu makine de Windows 7 'yi tavsiye eder misiniz..
  • Aynı makina için sorun olmaz. Tabii uygun sürümü kurmak şartıyla.(home, pro,...) Bu makinayı hala kullanabiliyorsan Ram'in de 2 Gb ise 32 bit win7 kurabilirsin, vistadan kesin daha iyidir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmucit

    Aynı makina için sorun olmaz. Tabii uygun sürümü kurmak şartıyla.(home, pro,...) Bu makinayı hala kullanabiliyorsan Ram'in de 2 Gb ise 32 bit win7 kurabilirsin, vistadan kesin daha iyidir :)

    Dün çok kararsızdım, yüklesem mi diye.. Bir anda Windows 7 ultimate'i indirip deamon tools yardımı ile kurdum. Gayet hızlı ve güzel tek sorunum ise güncelleştirmelerden sonra bilgisayar açılırken donup kalıyor. o yüzden güncelleştirme yapamıyorum..

    İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.
  • Belki crackde sorun vardır.

    Ben de teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmucit

    Belki crackde sorun vardır.

    Ben de teşekkür ederim.

    Herhangi bir crack uygulamadım. Direk ISO uzantılı dosyayı kurdum. Denetim masasından sistem kısmına girdiğim de 30 gün sonra etkinleştirelecek yazıyor.. Ama şuan sorun düzeldi gibi.
  • neden hala bu laptopları atmıyoruz:)
  • doem D kullanıcısına yanıt
    Ben parçaladım ama hala konuya giriyorum :)
  • Merhaba acil bi sorunum var. Acer 5520 laptopum var. Bir sorunla "ikinci kez" karşı karşıyayım. Laptop zar zor açılıyor, açıldığında da bi kaç saniye içinde kapanıyor. Sonra açmak için yine uğraşıyorum. Daha önce de olmuş, anakart değişmişler. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Anakart değişimi gerçekten gerekli mi? Kaç lira masraf çıkar? Ankara'da nerde yaptırabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khortytsa kullanıcısına yanıt
    inan sana bunu söylemek istemem ama, tek çözüm o bilgisayarı çöpe atman, ömrümü verdim o seriye, şimdi kalbimden ameliyat oldum, doktor stres zararlı diyo:) ama değmz, sürekli bozuluyor ve artık bıktım. şimdi geleyim sorunun cevabına, bilgisayarında çhipset sorunlu, 120-140 lira arası tamir ettirirsin, 3 ay sonra aynı sorunla tekrar karşılaşırsın.
  • doem D kullanıcısına yanıt
    Gece yarısı kendi kendine düzeldi.... hala anlamadım. idare etsin, değişiriz elbet... Malum öğrencilik zor.
  • arkadaşlar benmde 5520G PC var , ekran karardı , inverter ini değiştirdim çözüm olmadı, acaba florasan da mı veya anakart mı sorunlu nasıl anlayabilriiz.
    VGA Ekran çıkışını tüplü monitöre taktım o şekilde kullanıyorum 3-5 gündür.o zaman sorun yapmıyor başka monitöre aktarım yapıyor görüntüyü,
    ayrıca kapağını kapatıp açtığımda 1 dk civarında görüntü geliyor laptop ekranına sonra yine gidik.Silik ekran okunmayacak seviyede,florasan ı da mı bir değiştirip denesem acaba ne dersiniz ,
    yorumlarınızı beklerim , ona göre işlem yapacağım , iyi çalışmalar...
  • BeyazCennet B kullanıcısına yanıt
    Görüntüde sıkıntı yok(buzlanma, karıncalanma vs.) ise büyük ihtimal florasan da sorun. Ekrana parlaklığını veren o.
  • Bendede gene başladı sorunlar açılırken beyaz ekran oluyor bazende beyaz içinde dikey siyah çizgiler daha sonra siyah ekrana geçip yazılar yazınca tam net olmuyor silik gibi beyaz çizgiler oluyor, harici monitör bağladığımda ise bunlar olmuyor, çok nadirde olsa hiçbirşey olmamış gibi bazen açılıyor bazende güvenli kipte açılıyor ozaman ekranda sorun yok. Sizce ekran kartımı gitti yoksa anakartmı ?
  • 
Sayfa: önceki 337338339340341
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.