Şimdi Ara

Acer AS5536-754G32MN laptopta işlemci sorunu ??i

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acer AS5536-754G32MN model laptop umu 5 ay önce almıştım. İlk 4 ay Windows Vista işletim sistemi kullandım. Son 1 aydır da Windows 7 kullanıyorum. Ama laptop u aldığım günden beri bir problemle karşılaşıyorum. Artık destek almam gerektiğine kadar verdim.
    Makina normalde son derece stabil çalışıyor, ama bazen işlemci kullanım oranı birden % 100 e çıkıyor. Çalışan programlar normalde işlemcinin %100 ü kullanmayacak olsalar da işlemci birden bire full çalışıp makineyi kastırıyor. Bir süre sonra tekrar işlemci kullanım oranı normale dönüyor ama tekrar birden makineyi kastıracak kadar işlemci yükü artıyor. Çalıştırdığım programlar başka bir bilgisayarda işlemcinin en fazla %20 sini harcayacak programlar. Ama bu makinada bazen işlemci %20 yi geçmemesi gerekirken işlemci birden full kapasite çalışıp işlemci kasılıyor. Özellikle grafik uygulamalarında (oyunlarda) ekran kartı normalde kastırmadan işlem yapabilecekken, düzenli aralıklarla (20 sn de bir) işlemci kullanım oranı % 100 e çıkıyor. Oynadığım oyun Half-Life 1, yani en dandik bir makinanın bile kaldırabileceği bir oyunu benim makinam 20 sn de bir kastırıyor. Grafik kartının son driver ını yükmeme rağmen kasılma devam ediyor. Bu nedenle, normalde makinamın rahatlıkla kaldıracabileceği bir oyunu oynayamıyorum. İşlemcinin de arada bir full kapasiteye çıkıp makinayı kasması artık sinirlerimi bozmaya başladı. Makinada herhangi bir program açık değilken yani rölantide işlemci kullanım oranı % 20 civarında, bu çok fazla kesinlikle bir driver-hardware yada başka bir uyum sorunu var makinada.
    Makinamı servise vermeden önce buraya yazam dedim belki servise gerek kalmadan sorunu çözmeme yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden cevap yazanlara teşekkürler.
    Bu arada makinada virüs yok Avira personelle tarama yaptım bir iki trojenden başka bişi çıkmadı.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.