Şimdi Ara

ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.212
Cevap
5
Favori
88.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: star1981

    Vapor.Experience arkadaşım alaylı bir şekilde 4820tg lerin 1333 MHz Ram desteklemediğini yazmışsın ve ben destekliyor dememe rağmen mahalle bilgisayarcından bahsetmişsin sana sadece resimli örneklerle cvp veriyorum her hangi bir kullanıcıda sisoft sandra vb programlar rahatça doğru olduğunu anlayacaktır bu laptop 1333 MHz ram destekliyor ve çalıştırıyor...resime dikkatli bakarsan modüllerin samsung marka ve çalıştığı hızında 1334 ortalama nominal değer olduğunu görürsün...daha olmadı cihazı açarsın üzerinde zaten yazar...cvp verirken önce iyice araştırın ki kullanıcıları yanlış bilgilendirmeyin....bu pc yeni nesil bir mimari ve üzerindeki anakart da 1066 ile 1600 MHz arası ddr3 ram ı rahat destekler ve çalıştırır...saygılar...

     ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI


     ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI




    Dünyanın bildiğini forumdan saklamıcam.

    Ürünün İşlemcisi İNTEL
    ve İNTEL firması İ5 ailesi işlemcilerinin 1066mhz ram desteklediğini, İ7 işlemci ailesininde 1333MHZ'e kadar ram desteği sunduğunu söylemiş, yazmış, resmiyete kavuşturmuş web sayfasından ilan etmiş hatta.

     ACER AS4820 TG TİMELİNE X KULÜBÜ VE KULLANICILARI


    Hatta dostumuz işi abartmış 1600mhz'de bile rahat çalıştırdığını söylemiş Sen galiba merdiven altında işlemci üretiyosun bu makinayada senin işlemcileri takmışlar

    Acer ürüne 1333mhz ram takmış olabilir. Burdaki problem acer'ın hangi ram i taktığı değil , işlemcinin maximum kaç mhz ram destekleyebileceğidir..

    CPU-Z programından da bakabilirsiniz 667mhz yazabilir. X2 = 1334mhz yapar. Ama senin işlemcin bu ram'i desteklemiyosa bişey değişmez.
    Sisoft yada eVEREST ULTİMATE programları ; laptopun parçalarının markalarını ve özelliklerini gösterir. O anki sistem performansı başka bişeydir..


    Laptop üreticisi içine ne koyarsa illaki o derece performans vericek diye bi kaide yok.

    Neden o zaman 4gb ram'li samsunglar 32bit işletim sistemi ile 3GB görüyor??
    Çünkü 32bit işletim sisteminin görebileceği ve işleyebileceği maximum bellek miktarı 3286MB , yani 3.2 GB 'tır.

    Bu iş bu kadar basit.

    Senin işlemcin i5 ise; programlar RAM'İ 1333MHZ GÖSTERİR AMA 1066'DA ÇALIŞTIRIR. Zaten 1333 mhz göstermesinde bi hatada yok. Demekki acer 1333mhz ram koymuş makinaya. Şimdi kalkıpta madem 1333desteklemeyen işlemci var neden o zaman bu ram'lerden takmış demeyin. Bunun yüzlerce farklı örneği dolu.

    Daha detaylı nası yazabilirim bilmiyorum.

    Ferrari motorunu FİAT BİS'e takarsan 350KM/H hıza ulaşamazsın öyle değil mi. Peki diyebilirmisin aynı motor? Neden gitmiyor diye???

    Ram konusu budur. Ha istiyosanız; "benim 1333mhz ramim var kardeşim acer koymuşsa çalışıyor" diyin. İçinizi rahatlatın . 5.9 puan almış windows derecelendirme. biraz ayık olan anlar zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vapor.Experience -- 10 Temmuz 2010; 12:47:08 >




  • DOSTUM İŞLEMCİ RAM I DESTEKLEMEZ O İŞLEMCİNİN İÇERİSİNE YÜKLENEN BELLEK KOMUTLAYICILARIDIR RAM I ANAKARTLAR DESTEKLER VE ÇALIŞTIRIR İNTELDE ŞİMDİ DOĞRUDAN İŞLEMCİNİN İÇERİSİNE BELLEK KOMUTLAYICILARINI YANİ DOĞRUDAN BELLEK TANIMLAYICILARINI YERLEŞTİRİYOR AYNEN AMD NİN ÖNCE YAPTIĞI GİBİ RAMLARI ANAKARTLAR VE ÜZERİNDEKİ KÖPRÜLER DENETLER VE ÇALIŞTIRIR YANİ ANAKARTIN ÇALIŞTIRIP GÖSTERDİĞİ RAM FREKANSI NE İSE ODUR RAM ONA GÖRE ÇALIŞIR SENİN GÖSTERDİĞİN BELGE İ5 İŞLEMCİLERİNİN İÇERİLERİNDE BULUNAN BELLEK KOMUT TANIMLAYICILARI 1066 MAXIMUM YAZAR AMA ANA KART DESTEK VERDİĞİ SÜRECE 1333 VE DAHA YUKARISI TAKILDIĞINDA RAM 1333 İLE ÇALIŞIR VE GÖREVİNİ YAPAR YANİ İŞLEMCİNİN RAM A DESTEK ERMESİ DEĞİL ANAKART VE ÇİPİNİN RAM I DESTEKLEYİP DESTEKLEMEDİĞİDİR Q9550 CPU LAR 1333 MHZ DESTEĞİ VERİYOR ANCAK UYGUN ANA KARTLARLA 1800 VE YUKARISI MODÜLLER TAKILIP KULLANIYOR SEN OLAYA FARKLI BİR BOYUTTAN BAKMIŞSIN DOSTUM...




  • BİRDE MAKİNANIN İÇİNDE SADECE İŞLEMCİ BULUNMAZ EKRAN KARTI DA VAR TABİİ RAMLAR NE KADAR HIZLI OLURSA EKRAN KARTINIDA ETKİLEYECEKLERDİR DOĞAL OLARAKTA ETKİLEMİŞ GÖRDÜM BUNU...ANAKART VE CHİPSETİNDE BİTER İŞ...ACER NEDEN O ZAMAN DAHA PAHALI BİR RAM I DESTEKLEMEDİĞİ İÇİN KOYMUŞ RAM A SEN ACER MÜHENDİSİ OL O ZAMAN ADAMLAR APTAL YANİ CPU DESTEK VERMESİ DEĞİL Kİ SORUN BEN MAKİNANIN DDR3 DESTEĞİ VERDİĞİNİ YAZMIŞTIM SADECE VE DE VAR O KADAR...VE ÇALIŞIYOR....SEN SADECE İŞLEMCİ DESTEKLİ DÜŞÜNMÜŞ VE TAKILMIŞSIN OLAYA YANİ BU RAM DDR3 1600 OLSAYDI DAHA PERFORMANSLI OLACAKTI MAKİNA OYUNLARDA
  • star1981

    Emin olmamakla birlikte:

    Bu laptopun ramlerinin windows puanıyla acer 5740 ın ram puanın aynı olduğunu farkettim. Eğer ramler işe yarasaydı bu puanı etkilemez miydi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyw@lker -- 10 Temmuz 2010; 17:59:22 >
  • onu bende düşünmedi değilim saniye başına işlem sayısı aynı olabilir çünkü bellekler yine 4gb ve 6gb li bir pc puanı yükseltecektir...burada şu konuda önemli olabilir windowsun sistem derecelendirmesi 7.9 da son sanırım belirli sınırlar içerisinde bunu program algılayamayabilir ancak hassas programlar işi çözer mesela acer 5740g da 4gb olmasına karşın everest ult. de okuma yazma erişim kopyalama süreleri farklıydı yani 1333 performanslıydı konu yoruma açıktır ama gerçek olan şu var ki ben bu laptopun 5740g modelini kullandım tüm konfigürasyon bellek hariç aynıydı ama bu pc belleklerde ve 3d uygulamalarda daha performanslı bellekler 1333 çünkü etken bu arkadaşın dediği olaya katılıyorum ama intel cpu nun içine bellek kontrolcülerini yerleştirdi belleklerin kaç mhz de çalışacağına nasıl davraacağına önce bellek sonra anakart karar verir madem öyle bundan 10 yıl önce amd bellek kontolcüsünü cpu içine yerleştirmişti iki yıla kadar cpu ların kontrolu maximum 800 MHz idi (amd nin cpu içine yerleştirdiği kontrolcü) ama anakartlar 1600 MHz ramları kullanabiliyordu yani pc 1600MHz ram ile çalışıyordu konu o ise intel i7 nin en son serisi 1333 Kontrolcüsüne sahip o zaman üreticiler ne diye 2000 MHz üstü ramları çıkarıyorlar..işte arkadaşın anlamadığı bellek kontrolcüsü ile asıl pc nin belleğinin aynı şeyler olduğu yanlış bu o işlemciyi bağlar asıl olay bellek anakart ve chip setinde biter şuraya bir göz atın bakalım.... http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/genel/1600-ram-yalan-136928.html




  • arkadaşlar 4gb ram 5oogb harddikli modelini kullanan bi arkadaş Windows Derecelendirmelerini yazabilir mi? Acer 5740 ile kıyaslamak istiyorum..
  • verdik dostum yukarıda yazıyor ancak benim harddiskten kaynaklı bir sorun var galiba 5.5 yazıyor 5.8 hdd bazı arkadaşlarda diğer özelliklerde hemen aynı gibi ancak alıp kullandığında ekran kartının daha performanslı olduğunu göreceksin
  • Haklısın verdiğin linki okuyup biraz düşününce mantıklı geldi dediğin.

    ozdemiremre_7

    Arka sayfada var windows puanı sonlara doğru.
  • aslında 5.5 pek sorunlu olmayabilir çünkü acer 5740 kullanan baz arkadaşların hdd puanı 5.3
    Ekran kartının daha performanslı olduğunu söylemişsin, ekran kartları aynı değilmi? Çift keran kartlı olduğu için mi öyle dedin?
  • Ramler 1333 fsb de çalışıyor sanırım ordaki performans artışı ondan, çift ekran kartı bataryanın ömrünü arttırıyor sadece.

    Bu alet için bir arkadaş ekran kartı yenilersiniz ömrü uzar tarzı birşey demiş bu tarz bir upgrade mümkün mü?

    Bu laptoba sahip olan biri 3dmark06 testi yapabilir mi ?
  • bendeki:

  • ya arkadaşlar tuş takımında yeriinden çıkan tuşa şahit olanınız var mı... ooo harfi ön tarafı kalkıyor ekran tarafı hala sağlam ... özellikle chat yaparken.... iki üç defa tuş yerinden kalktı ama sadece bir tarafı çıktı ... bimekse de götürmek istemiyorum... ne yapmam gerekiyor... servis mi bimeks mi yoksa bi yerden tuş mu bulayım ki bu da şimdilik imkansız gibi..
  • 4820Tg mi yeni aldım. İçindeki Win7 yi formatlayıp Xp Proff kurmak zorundayım. Fakat Sitede driver lar için sadece win7 işaretli.
    Xp Pro için driverları nereden bulabilirim?
  • Now, I bought ACER 4820TG(Timeline) which is Window 7.
    I will install window XP on ACER 4820TG(TimeLine) but
    I can't find driver on anywhere.

    What should I do?

    Please help me for this.
  • Ekran Kartları 5740g ile aynı ramlar sadece 1333 onun performansa katkısı var birde intel in ekran kartının da etkisi olabilir çünkü biostan sadece ati vga yı seçerseniz sadece 5650 ile performans düşüyor burayı çözemedim henüz sanki intel ekran kartı 5650 yi çalışırken sırtlıyor gibi geldi bana ekran kartını değiştirmek üst model takıldığı sürece performansı tabiki etkiler ama hem çok pahalı hemde bulmak o kadar kolay olmuyor...intel ekran kartını şarj süresini uzun tutmak istiyorsanız kullanın.şu an için gerek yok değiştirmeye 5650 yetiyor...birde performans gerektiren oyunlarda bataryayı çıkartın sadece ac güçte olsun makina hem adaptör daha az ısınır hem daha performanslı olur pc...bataryada ölmez...!!!
  • TUŞ TAKIMINI BÜYÜK İHTİMAL BİR YERE TAKMIŞSIN YA DA BİR ŞEY TAKILMIŞ SIYIRMIŞ OLABİLİR... BİR TARAFI ÇIKIYORSA ÇEK DİĞER TARAFIDA ÇIKAR VE SONRA YUKARIDAN HIZLICA BASTIR TIK DİYE OTURUR EĞER TIRNAK HASARI OLMUŞSA YİNE KALKAR SIRF ONUN İÇİNDE SERVİSE GİTMEZ MAKİNA!!!TUŞ TAKIMI İKİ TARAFI DA YUKARI ÇEKEREK ÇIKARTILIR....HEPSİ ÇIKAR KORKMA KIRILMAZ...
  • arkadaşlar oyunlarda ısınma sorunu yaşayanınız varmı call of duty oynuyorum ben acayip ısınıyor cihaz 85-90 derece oluyor cpu birde oynarken reset attı cihaz kendine sizde de buna benzer bi sorun oldu mu acaba??
  • evet oldu kucağımda sniper oynarken kapanıyordu alt orta kısımdaki hava alma yerleri kapanmamalı yoksa buna benzer sorunlar olabiliyor ancak alta bir laptop soğutucusu aldım şimdi sorun yok hiç bir oyunda kapanma yok senin sorunda tekrarlıyorsa nedeni ve çözümü bu şekilde olur...norm:65-max:75 dereceleri geçmemeli...
  • Bu olmadı şimdi. Herşey iyi gidiyordu bu ısınma meselesine kadar.
  • Hmm valla ben direk masada oynuyodum kapalı bi tarafı yoktu ama anlaşılan bi soğutucu almak lazım var mı önerebileceğiniz bi model??
    quote:

    Orijinalden alıntı: star1981

    evet oldu kucağımda sniper oynarken kapanıyordu alt orta kısımdaki hava alma yerleri kapanmamalı yoksa buna benzer sorunlar olabiliyor ancak alta bir laptop soğutucusu aldım şimdi sorun yok hiç bir oyunda kapanma yok senin sorunda tekrarlıyorsa nedeni ve çözümü bu şekilde olur...norm:65-max:75 dereceleri geçmemeli...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.