Şimdi Ara

ACER 6530G DERNEĞİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
5
Favori
103.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BU BİLGİSAYAR İLE İLGİLİ BAZI SORU VE SORUNLARIM VAR.ÖBCELİKLE BİR ARADAŞ TEKNOSADAN KESİNLİKLE ALMAYIN DEMŞ BEN TEKOSADAN 1730 YTL YE ALDIM 1 AY KADARÖNCE VE SORUN GÖRMÜYORUM....BENCE TEKNOSADAN BULURSANIZ BU FİYATA KAÇIRMAYIN :-)

    ŞİMDİ SORUNLARIM

    - ALTEC LEASİNG HOPARLÖR VAR AMA SESİ ÇOK AZ HERKESTE AYNI SORUN VAR MI BEN DE Mİ SORUN VAR ?
    - MÜZİK DİNLERKEN HERHANGİ BİR İŞLEM YAPIYORUM VE TAKILMA GİBİ BİRŞEYLER OLUYOR SESTE CIZIRTI OLUŞUYOR BU SİZDE DE VAR MI ?
    - BENİM BİLGİSYARIN ELEKTRİK KABLOSU GİRİŞİNDE HERHANGİ BİR IŞIK YANMIYOR AMA ELEKTRİK SORUNUM YOK BURADA NORMALDE IŞIK YANIYOR MU ?
    - BU BİLGİSAYARDA BAZI YERLERDE BLUETOOTH VE BUE RAY GÖRÜNÜYOR SİZ DE VAR MI ?
    - BİLGİSYARINA XP YÜKLEYEN OLDU MU SATA SORUNUNU ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ( BÖYLR BİR SORUN VARSA ) BİOOS DAN HDD Yİ ACHİ - İDE YAPARAK KURMAK MÜMKÜN MÜ ? XP Yİ TAVSİYE EDERMİSİNİZ VİSTAYA GÖRE HIZLI MI ?




  • Yanlış bilinçlendirme olmasın. ben de çok araştırdım full hd mi diye. fakat makine full hd değil. 1366x768 çözüyor. yani hd ready. makinenin üzerinde kocaman full hd yazıo fakat altta "specifications vary depending on model" yazmışlar. yani ürün modeline göre fark ediyo demek oluyo.
  • Arkadaşlar teknosa'dan almayın dememin sebebi teknosa'nın satana kadar bir mağaza ürünü sattıktan sonra sizinle ilgilenmeyi bırakıyolar

    tek çekim evet 1730 ytl ben, başka yerlerde de var bu tek çekime ben kredi kartıyla 1800 küsüre almıştım ( 12 ay taksit )

    touchpad kapanıyo abi bana da sorun oldu o gerçekten klavyeye de alışmak zaman aldı belki eski laptopun farklı olduğu içindir ama şu an gayet hızlı yazabiliyorum

    abi ben xp yükledim makine pek ısınma yapmıyor hatta 64 bit xp her driver program sağlam mı onu bile tam bilmiyorum ama iyi çalışıyor ben de fazla ısınma yok

    xp'yi ahci li bi cd yapıp yükleyebiliyorsunuz

    bluetooth sanırım hepsinde var ama blueray üst modellerde var die biliyorum ( bi 1800 tl lik bi 2400 tl lik bi de 2600 tl lik model var hepsi zm-84 ama ürün kodları farklı çoğumuzun elinde olan zannediyorum ki 241 modeli, hepsiburadada 2300 mesela bu model ama normal fiyatı 1800 civarları )


    abi abartılacak model değil demişsin ama bunu defolara göre yazmışsın piyasada hangi laptopta 2 tane 320 lik hdd var ki bence tek 640 olmasından daha iyi çünkü 2 hdd bi sürü avantajı var kullanırken işlemcisi zaten amd nin mobil işlemcilerinin en tepedekinin bi aşağısı zm-86 var en yukarda onu da görmedim hiç bi laptopta tr'de

    ölü piksel konusuna bişey diyemeyeceğim başıma hiç gelmedi bi çözümü varsa ( değiştirmek vs bilmiyorum ) yapın




  • Bu bilgisayarı yaklaşık 2 ay oldu. 2160 ytl ye hepsiburada.com dan almıştım. İlk aldığım anda beni şaşırtan şey ekranın FullHD olmayışı idi. Zira hepsiburada.com u iki kez telefon ile arayıp FullHD olup olmadığını sormuştum. Her seferinde FullHD olduğunu söylemişlerdi. Ancak bilgisayarı kargodan teslim aldığım gün bayağı bir hayal kırıklığına uğradım. Monitörün çözünürlüğü max 1366x768 pixel idi.

    Şaşırdığım ikinci nokta ise bilgisayarın sistem diskinin olur olmaz programlar ile resmen işgal edilmiş olması idi. Çünkü bilgisayarın açılması abartısız 7-8 dakikayı bulabiliyordu.

    Sonrasında ise bilgisayarın performansını test etmek için oyunlar yükleyip sistemi kastırmaya başladım. Ancak performans resmen yerlerde geziniyordu. Bundan daha düşük konfigürasyonlara sahip bilgisayarlarda bile daha rahat oyun oynadım. Buda ikinci ve en büyük hayal kırıklığım oldu. Ayrıca anlayamadığım bir şekilde Need For Speed serilerinin hiçbirinde Enter tuşları çaışmıyordu.

    Gelelim multimedia becerisine. Sistem yüksek performans modunda iken video yada seste bir problem oluşmuyordu. Ancak dengeli pozisyonuna getirdiğimde takıntılardan film izleyemiyordum. Ancak müzik dinlemede bir problem yoktu. Ama asıl felaket güç tasarruf modu idi. Bilgisayarı bu moda getirdiğimde tabiri yerinde ise bilgisayar tam bir kaplumbağaya dönüşüyordu. İşlemci bir anda 575 MHz e indiriliyordu. Bu şekilde bırakın videoyu bir mp3 dosyasını bile adam akıllı çalamıyordu.

    Aldığım bilgisayar benim için resmen kabusa dönüşmüştü.

    Daha sonra masaüstü bilgisayarım için kullandığım Windows Vista Ultimate Eng işletim sistemini bir de bu bilgisayara deneme amaçlı olarak kurdum. Sonuç:

    +Bilgisayarın açılış hızı 1 dakikanın altına indi.
    +Güç modlarının hiçbirinde bir anormallik yok. Rahatlıkla video izleyebiliyorum.
    +Grafik ve Oyun performansında nispeten bir düzelme var.

    - Ancak hala NFS oyunlarının hiç birinde Enter tuşu çalışmıyor. Sebebini hala bilmiyorum. Bir çözüm bulabilen varsa lütfen paylaşırsa sevinirim.




  • slm arkadaslar bende hafata sonu teknosadan aldım bılgısayarı bende ole ılk acılısta 7 8 dk gıbı bı bekleme olmuyo acılması 1 dk bıle surmuyo ama isacivak kardesın dedıgı cok program yuklu benım sormak ıstedıgım ben bılgısayarı teknık olarak cok ıyı bılmıyorum kullanım amacımda ole cok detaylı bı programlarlar uzerınde calısmak deıl bu fazlılaklardan hangıleırını sılersem bılgısayar bıraz daha hızlanır,birde xp kurmak avantajlı olurmu.
  • Arkadailar öncelikle bu kadar işletim sisteminden sonra size izlenimlerimi yazayım ( fabrikadan vista 32bit > xp 64 bit > xp 32 bit > xp 64 bit > xp 64 bit + linux > windows 7 64 bit ultimate )

    İlk önce söyleyeyim şu an windows 7 den acayip memnunum bugun kurdum crysis denedim şahane çalışıyor xplerde alamadığım performansı sonunda aldım, driverlar windows 7 nin uzmanlık alanı lan ve bi iki bişey yüklü değildi ama bütün driverlarımın bulunduğu bir klasör vardı orayı gösterdim hepsini takır takır kurdu hiç ayrı ayrı uğraşmadım ayrıca windows 98 den beri olan driveri nette ara özelliği kesinlikle windows 7 de çalışıyor nette driver ara dediğinizde güzel sonuçlar alabiliyorsunuz hd3650'nin driverini mobility moderla ( nihayet ) yükleyebildim fıstık gibi çalışıyor ( zaten dediğim gibi crysis )

    Öncelikle tavsiye edeceğim işletim sistemi windows 7 64 bit, çünkü xplerde driverları bulmak sesten ekran kartından işlemciden ve ramdan performans almak tam olarak mümkün değil kurulu gelen vistayı zaten biliyorsunuz yukarıdaki arkaşımın yazdığı gibi vista ultimate de denenebilir, 64 bit işletim sistemlerini denemenizi tavsiye ederim işe yarıyorlar gerçekten

    not:isacivak dostum ben son çıkan nfs yi vistada ve xp de denemiştim dediğin gibi bir sorun yoktu bende

    edit:abi hepsiburada'dan alamadım çünkü ürün sayfasında özellikleri çok kötü girilmişti biri birini tutmuyordu hepsiburada'nın da böyle bir eksisi var ama haklısın hala elimin altında full hd playback yazıyor sorun değil fazla bana kalırsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunai -- 9 Şubat 2009; 18:33:50 >




  • merhaba arkadaşlar. kurmuş olduğunuz acer 6530 derneğinize yeni aldığım lap top ile bende katılmak istiyorum.

    size birkaç sorum olcak.bu makinanın genel olarak performansından bahsetmişsiniz.yazdığınız bir çok şey bendede geçerli.anlayamadığım nokta bu bilgisayar üzerindeki bukadar güçlü işlemci ve ekran kartına rağmen oyunlarda neden bukadar kötü performans veriyor.en azından şöyle özetleyeyim.benim masaüstü sistemim athlonxp 2500+ 2gb ram ve hd2600xt.bu sistemle bile bu laptoptan daha iyi sonuçlar elde ediyorum.yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • Dostum problem işletim sistemi ve driverlar diye tahmin ediyorum ama aşılmayacak problemler değil, masaüstü ile performans kıyaslaması yapmasak daha iyi sonuçta onlar masaüstü
  • arkadaslar bu yön tuşlarının yanındaki € ve $ işareti ne işe yarıyor sorması ayıp,bilmiyorumda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tunai

    Dostum problem işletim sistemi ve driverlar diye tahmin ediyorum ama aşılmayacak problemler değil, masaüstü ile performans kıyaslaması yapmasak daha iyi sonuçta onlar masaüstü

    tunai arkadaşım.işletim sistemi ve driver sorunu olarak tahmin yürütmüşsün.çok güzel bir düşünce ama kıyalama yaptığım masaüstü makinada çok kallavi bi makina olsa anlarım.athlon xp 2500+ ( 2300 mhz ) 2gb ddr400 ram - 512mb ati radeon hd2600 xt...vs
    bu özelliklerde bi masaüstü makinadanda iyi olmayacaksa yazık yani bu makinaya.kullandığım masa üstü tek çekirdek 512kb ön bellekli işlemcisi var.bunu 2mb önbellekli çift çekirdekli işlemcisi var.burda gerçekten çok garip bir durum söz konusu.

    acaba kendi vista işletim sistemindemi bir problem var diye farklı bir cd den vista ultimate kurdum az önce ve crysis kurup denedim.ama sonuç aynı.1024-768 medium detay ayarlarda oyun gayet güzel başlıyor fakat çatışma sahnelerinde sanki bilgisayar tek çekirdekli bir işlemciymiş gibi performans gösteriyor.nasıl bir ultra turion dur anlamış değilim.

    sadece bu oyunda olsa içim gam yemicek.call of 5 - medal of honor airborne - call of 4 bunlarda da aynı problem var.

    makinanın internet - müzik video performansına diyecek yok ama gel gelelim oyunlarda can çekişiyo.ekran kartı driverleri eskidir diye hd 3650 içi 9.1 çektim ve optimize edici program yardımı ile yükledim ama gene aynı.

    benim oyun performansını bukadar etkileyen sorunun tek nedeni olarak düşündüğüm tek iki şey kaldı.ya makinada kullanılan ddr2 667 mhz lik ram ler darboğaz yaratıyor.yada işletim sistemi olarak vista çok ağar geliyor.

    ama kafama daha çok yatan ram ler.eğer aranızdan bu konu hakkında daha derin bilgiye sahip arkadaşlar varsa onlarada sormak isterim.acer 6530g model laptoplara ddr2 1066 mhz lik ramler takılabilirmi.benim bildiğim olur.çünkü anakart yongası amd 780g ve bu model yongalar eğer masaüstü modeller ile aynı özelliktelerse olması lazım.

    yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.




  • 800 mhz diye biliyorum ben anakartın desteklediği ram hızını, driverlar gerçekten fark ediyor ama nerdeyse bütün işletim sistemlerini dolayısıyla bi sürü driver denedim, ben crysis i şu an 1366x768 oynuyorum medium ayarlarda şu yıkılma işlemlerinde kasma yapıyor, call of duty 5 bende çözemedim 1366x768 gene istediğim performansı alamadım ama call of duty 4 1366x768 full ayarlarda oynadım hatta bi ara bi işlemci driveri yüklemeden önce 4x aa bile vermiştim o işlemci driverini xp de update ettikten sonra oyun bayıldı 4x aa kaldırdım devam ettim ama şöyle bir şey söyleyeyim benim masaüstü p4 3ghz ht ( 478 pinlik ) 1 mb l2 cache ve 512*4 ramı var üstünde rip performansı bu laptoptan iyi gerçekten anlamadım, laptopun sorunu sıcaklık olabilir yukarda bi kaç arkadaş da yazmış ısınma diye ben işlemciye yük bindirme testi yaptım bi süre 81 derece sıcaklığa kadar çıkardım ama hala windows işlemlerinde takılma etme yapmadı testteyken bi garip çözdükçe yazacağım




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tunai

    800 mhz diye biliyorum ben anakartın desteklediği ram hızını, driverlar gerçekten fark ediyor ama nerdeyse bütün işletim sistemlerini dolayısıyla bi sürü driver denedim, ben crysis i şu an 1366x768 oynuyorum medium ayarlarda şu yıkılma işlemlerinde kasma yapıyor, call of duty 5 bende çözemedim 1366x768 gene istediğim performansı alamadım ama call of duty 4 1366x768 full ayarlarda oynadım hatta bi ara bi işlemci driveri yüklemeden önce 4x aa bile vermiştim o işlemci driverini xp de update ettikten sonra oyun bayıldı 4x aa kaldırdım devam ettim ama şöyle bir şey söyleyeyim benim masaüstü p4 3ghz ht ( 478 pinlik ) 1 mb l2 cache ve 512*4 ramı var üstünde rip performansı bu laptoptan iyi gerçekten anlamadım, laptopun sorunu sıcaklık olabilir yukarda bi kaç arkadaş da yazmış ısınma diye ben işlemciye yük bindirme testi yaptım bi süre 81 derece sıcaklığa kadar çıkardım ama hala windows işlemlerinde takılma etme yapmadı testteyken bi garip çözdükçe yazacağım

    değerli tunai arkadaşım.önceki kullandığım laptop ta amd turion ml-37 vardı.oda orjinal recovery disk ile kurduğumda performans olarak yerlerde geziniyordu.ama işlemcinin şu hızı ayarlıyan programını kaldırıp devam ettiğimde canavara dönüşüyordu.acaba bunda da öyle bir program varmıdır.ben bulamadım.birde bu makinaya xp yükleyen varmı.ben bu makinanın xp ile kendine geleceğini düşünüyorum.ama driverlerini acer in sitesinde bulamadığım için denemedim.


    kuran arkadaşlar varsa deneyimlerini yazsalar çok iyi olur.

    birde şu ramler konusunda benim düşüncem ddr2 1066 mhz yi destekleyeceği kanaatindeyim.çünkü 780g yanga setleri phenom lara bile destek veren bir yonga.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VMTX -- 10 Şubat 2009; 11:13:56 >




  • yukarıda mesajlarım var işletim sistemleri hakkında ona bakarsan bi fikir edinebilirsin
  • Arkadaşlar merhaba bende teknosadan aldım 1 hfta oldu olmadı.. 1733 ytlye taksitli fiyatı yalnız benim sorunum MÜZİK DİNLERKEN HERHANGİ BİR İŞLEM YAPIYORUM VE TAKILMA GİBİ BİRŞEYLER OLUYOR SESTE CIZIRTI OLUŞUYOR DİGİTALLEŞİYOR BU SİZDE DE VAR MI ? LÜTFEN YARDIMCI OLUN YUKARDA Bİ ARKADAŞTAN KOPYALADIM BU PROBLEMİ LÜTFEN ES GEÇMEYİN .
  • driver problemi o böyle cızırtı gibi diyosun ben windows 7 yükledim windowsun kendi bulduğu driverlarda bazen yapıyodu kendi driverlarını yükledim düzeldi
  • anlamadım tunai ya tam olarak windows 7 eski sürüm olan deilmii?? her zaman yapmıo kopyalama felan biraz yuklenince yapabilioo digitalleşme olayıı
    quote:

    Orjinalden alıntı: Tunai

    driver problemi o böyle cızırtı gibi diyosun ben windows 7 yükledim windowsun kendi bulduğu driverlarda bazen yapıyodu kendi driverlarını yükledim düzeldi
  • quote:

    Orjinalden alıntı: seyfieryigit

    Arkadaşlar merhaba bende teknosadan aldım 1 hfta oldu olmadı.. 1733 ytlye taksitli fiyatı yalnız benim sorunum MÜZİK DİNLERKEN HERHANGİ BİR İŞLEM YAPIYORUM VE TAKILMA GİBİ BİRŞEYLER OLUYOR SESTE CIZIRTI OLUŞUYOR DİGİTALLEŞİYOR BU SİZDE DE VAR MI ? LÜTFEN YARDIMCI OLUN YUKARDA Bİ ARKADAŞTAN KOPYALADIM BU PROBLEMİ LÜTFEN ES GEÇMEYİN .

    seyfiryiğit senin yaşadığın problem özellikle call of duty 4 ve 5 teki şu fragman gibi görüntülerde çok meydana geliyor.ben bunun çözümünü eğer racovery disk leriini ve driver cd lerini oluşturduysan bu cd leri oluşturmanı sağlayan programı ve ses kartı driverlerini kaldırıp tekrar sadece ses kartını kurarak bir nebze çözdüm.ama tam anlamı ile olmadı.benim bu konuda fikrim bu makinadaki işlemcinin fazladan her nasılsa anlayamadım bir sebeten dolayı çok fazla zorlanması.kısacası mp3 olsun veya herhangi bir ses codeclerini ses kartının işlemcisinin çözmesi gerekirken bu işin her nasılsa cpu nun sırtına binmesinden bu problem gerçekleşiyor.




  • Bende 6530G-844G64Mn Bilgisayarı 6930 P8600 intel işlemcili pc ile uzun bir düşünceden sonra Aldım. Şu an için sorun çok fazla inanılmaz yavaş. Ses konusu herkeste sanırım aynı zorlanınca cızırtılı bir ses geliyor. Çok Geç Açılıyor Buda Driver ile ilgili. Photoshop CS3 Çalışmadı bile. Şu An için Kafayı Yiyecek durumdayım. Xp Yüklemeye Kararverdim ama yazılanları okudumç İlk olarak vista ultimate deneyeceğim olmazsa Windows 7 gerçi tam oalrak piyasaya 2010 yılında çıkıcak ama :D olsun. Oyun oynamayı bile deneyemedim o kadar yavaş.... Bu Özelliklerde Bİlgisayarın Bu Kadar Kasması Anormal.... Umarım Çözeriz...


    Aldığım Yer TEKNOSA
  • Arkadaşlar bende öyle mp3 dinlerken fln yapmadı cızırtıyı call of duty 4' te yapmadı ama call of duty 5'te başlarken görüntü gibi bişeyler var orda zannediyorum işlemciyi kullanırken biraz tekleme ya da tekrarlama fln yapmıştı

    bugun dead space i yükledim 1366x768 meduim ayarlarda oynanabiliyor çok rahat olmasa da

    bycaki dostum üstündeki vistadan kurtulmanı öneririm, üstünde gereksiz yığınla program var, çok uğraştırıyor pc'yi gerçekten

    windows 7 yi denemenizi tavsiye ederim arkdaşlar
  • ben birde xp64 bit ile denemek istiyorum bu makinayı.bakalım ne gibi sonuçlar vericek çok merak ediyorum.acer in sitesinde herhangi bir driver bulamasamda bir çaresine bakıcaz.bu makinadan daha fazla performans bekliyordum ama hayal kırıklığına uğradım açıkçası.acaba amd turion ultra serisinin bir yetersizliğimidir nedir anlayamadım.


    bu arada windows 7 yi nerden bulabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.