Şimdi Ara

ACER 5920G Recovery & Utilites & Driver Software Vista x64

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar.
    Öncelikle Acer Aspire 5920G 7500 ve diğer modellerini kullanan arkadaşların şahsen güzel bir tercih yaptıklarını düşünüyorum. Yalnız bununla birlikte sitede açılan konuları kısmende olsa değerlendirmiş ve bir kaç soru soru sorma gereksinimi duymuş bulunuyorum.

    Öncelikle ben 5920G 7500 üme Xp Yüklemesi sırasında Recovery kısımlarını silmiş bulunuyorum. Recovery sektörlerinin paylaşılabilmesi söz konusumudur bunu merak ediyorum. Şayet mümkünse paylaşım alanı oluşturulabilir mi ?

    Konular çok fazla dağınık incelendiğinden merak ettiklerime ve aradıklarıma tam karşılık bulamadım.
    Sitede Driverların daha düzenli başlıklar altında paylaşılabilmesi mümkün müdür acaba ?
    Mesela ;
    Acer Aspire 5920G 7500... Vista Ultimate x64 Driverları ve Empowering T. Dosyaları.
    Acer Aspire 5920G 7500... Xp Driverları ve Empowering T. Dosyaları.

    Şahsen ben Home Premium sürümünü çok fazla denemeden direk format atmaya kalkıştım ve recovery kısımlarını sildim. Xp driverlarını çok çabuk ve sorunsuz bulabileceğimi düşünerekten. Fakat bunla çokta haklı çıktığım söylenemez. Tamam tüm yüklemeleri yapabiliyoruz fakat 5920 ilk açıldığı andaki ihtişamını yitirdi gözümde. Fonksiyonlarını tam manasıyla kullanıp deneyemiyorum.


    Vista Ultimate x64 Windows Sistemi içinde aradığım çoğu şeyi temin edebilmiş değilim. Sistemde x64 yüklediğimde Aygıt Yöneticisinde 1 Bilinmeyen Aygıt 3 Temel Sistem Aygıtı uyarıları alıyorum. Bunlar sanırım cardreaderlar ve diğer donanım eklentileri için.

    Makineyi ilk açılışa hazırlayıp birkaç deneme yaptığım zaman sağ tarafta ki fonksiyon tuşlarının dokunmatik olduğunu zannettim bunda haklımıyım bilmiyorum çünkü parmaklarımı üzerine getirdiğimde artık "dıt" sesi alamıyorum

    ( Mutlaka raid driver entegreli bir xp cdsi kullanmak gerekiyor. Sadece sp2 ve raid driver entegreli bir xp kullandım ve sadece driverlarını yükledim. Pc sabit kaldığında bekleme moduna geçtiğinde ne yaparsam yapayım aktif hale geçmiyor. Aç/Kapat tuşuna basılı tutup kapatıyorum ve tekrar açıyorum. Bunu software eksikliği ve xp uyumsuzluğu olarak düşünüyorum. Çünkü Vista da böyle bir sorun mevcut değil. Sizce farklı bir nedeni var mıdır ? )

    Ayrıca x64 için ses sürücüleri vs. acer in kendine göre uyarlaması olduğu için biraz eksik gözüküyor.

    Ekran kartının son sürümleri ses kartının son sürümü ve x64 için eksik olan cardreader driverlarını vs..yani tüm gerekli program ve driverlarını düzenli bir şekilde, bana 5920 yi ilk açtığım andaki haline çevirebileceğim bir yer veya yol var mıdır ?

    Konuya vakıf arkadaşlar cevap verebilirlerse çok sevinirim. Çünkü bir çok yorumda bilen ve bilmeyen kötüleyen veya sahip olduğunu överken kötüleyenden daha kötü olan arkadaşlar var

    (Yazdıklarımın cevabı forumların içinde mevcutsa link verebilirsiniz. Kalabalık yaptıysam kusuruma bakmayın) Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QapriCe -- 3 Ocak 2008; 5:31:00 >







  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

    Sorunlarımın hepsini çözdüm tüm driverlarım çalışıyor tüm uygulamalarım çalışıyor, tüm programlarım da çalışıyor. Windows Xp'im ve Vista'mla artık mutlu mutlu 5920 mi kullanıyorum.

    Sizler olmasaydınız ne yapardım bilmem ! 92 kez ziyaret edilip cevap vermeyenlere de teşekkür ederim.

    Paylaşılmayan bilgi bilgi değildir doğru. Sağolun.

    Neyse ki hiç sorunum kalmadı, birde kalsaydı ve güvendiğim yerlere başvursaydım ne olurdu kim bilir
  • Forumda biraz arama seçeneğinden daha fazla yardım alabilirsin..

    ilgili driver sürücü ve destekhttp://forum.donanimhaber.com/m_18481015/tm.htm da mevcut..
  • 3 Temel Sistem Aygıtı sorunu bende de var. Nasıl çözdüğünü açıklayabilir misin acaba?
  • sayın QapriCe
    öncelikle kusuruma bakmayın topic inizi ilk defa gördüm.
    bahsettiğiniz sorunlar benim nb ğumda da gerçekleşti. noteboğ'um 5920g t7700 modeli. ve 5920g ler arasında driverlar arasında pek fazla farklılık olmadığını sanmıyorum.

    acer'ın bu modeli vista haricindeki diğer windows işletim sistemlerinde driver sorunları çıkartabiliyor. ben de ilk aldığımda home premium kullanamadığım için format atıp xp pro kurmuştum. ve home premium a kesinlikle dönüş yapmayı düşünmediğim için recovery kısımlarını da formatladım ve diskimin 15 gb lık kısmını home premium un elinden kurtardım :)
    xp professional kurduğumda bluetooth ve birkaç donanımın driverlarını bulamadım. ve benim gözümdeki en önemli kısımlardan biri olan intel turbo memory aktif hale getiremedim. ancak bir çözüm bulursam xp kurmaya tekrar çalışacağım.
    şuanda vista ultimate 64 bit yüklü ve bütün driver ları çalışır halde.

    sorun yaşadığınız bilinmeyen aygıt intel turbo memory ise ve bir türlü aktif hale getiremiyorsanız format atıp ekran kartı driver ından sonra ilk olarak turbo memory nin driver ını kurun. chipset driver ından önce robson aktif hale gelmeli. diğer 3 Temel Sistem Aygıtlarını ne oldukları hakkında biraz daha açıklayıcı olursanız size yardımcı olabilirim.

    sayın oTToTTo
    sizde aynı şekilde o bahse konu olan aygıt sorununuz hakkında biraz daha bilgi verebilirmisiniz?

    dipnot: yazmayı unutmuşum kusuruma bakmayın. turbo memory bir türlü aktif hale getiremediyseniz setup a girin ve harddisk bölümünde ahci seçeneğinin seçili olduğundan emin olun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdus -- 10 Şubat 2008; 4:09:40 >




  • yha bana acer2920z driver lazım acilll nasl bulabilirim yhaa lütfen yardım edin...
  • selam arkadaşlar

    Tüm acer serisine xp kurmak istiyorsanız yardımcı olabilirim aşağıdaki linkten hp serisine bakınız sizin pc nizin modeli varsa xp kurmakta yardımcı olalım.


    acer Serisi marka ve modeller bakmak için tıklayınız
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.