Şimdi Ara

Acer 5740 Sol hoparlör Cızırtı sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bildiğiniz gibi acer 5740g modelinde sol hoparlörde ses arttıkca cızırtı meydana geliyor. Bazı şarkılarda bu dinlenilmez bir hal alıyor. Makinayı ilk aldığım zaman pek dert etmemiştim, o zamanki heyecandan olsa gerek. Birde genellikle kulaklık kullanırdım ben, bu aralar hoparlörü kullanmaya başladım gerçekten canımı sıkmaya başladı.

Windows Media Player kullanırken equalizer ayarlarında rock' u seçince bir nebzede olsa cızırtı azalıyor ama tatmin edici seviyede değil.
    Daha önce samsung laptop kullanıcısı olarak benzer bir sorunu,http://forum.donanimhaber.com/m_34185289/tm.htm bu başlıkta çözmüştük.
    Tavsiyelerinizi yazarsanız arkadaşlar güzel sonuçlar elde edebiliriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 20 Ağustos 2010; 1:58:37 >

• ses driverları arasında gezinebilirsin.başka program kullanabilirsin.donanımsalsa yapabileceğin pek bişi yok

Orijinalden alıntı: peacelick

ses driverları arasında gezinebilirsin.başka program kullanabilirsin.donanımsalsa yapabileceğin pek bişi yok

Donanımsal olarak bende biliyorum yapabileceğimiz birşey yok! hocam.
    Samsung'daki gibi equalizer ayarı veya extra bir programla düzeltebiliriz. Zaten konuyu acma sebebim o herkes tavsiyesini yazarsa ortak bir noktaya varabiliriz.
    Ben ilk buldugum ayarı söyledim, wmp'de rock moduna gelince azda olsa cızırdama gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linuxxer -- 20 Ağustos 2010; 3:19:40 >
  • 5740 i3 serisini kullanıyorum. Laptopu ilk aldığımda senin de bahsettiğin gibi feci şekilde cızırtı duyuyordum. Müzik dinlerken film izlerken farketmiyordu. Dedim en iyisi ses kartının driverını güncellemek. İlk denememde olmadı. Daha sonra gittim win7 ultimate 64bit i kurdum pc ye. Farklı bir driver vardı sitesinde home 64bite göre. Kurdum velhasıl sorun ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih33yucel -- 20 Ağustos 2010; 5:02:20 >

Orijinalden alıntı: Unforgivengin

5740 i3 serisini kullanıyorum. Laptopu ilk aldığımda senin de bahsettiğin gibi feci şekilde cızırtı duyuyordum. Müzik dinlerken film izlerken farketmiyordu. Dedim en iyisi ses kartının driverını güncellemek. İlk denememde olmadı. Daha sonra gittim win7 ultimate 64bit i kurdum pc ye. Farklı bir driver vardı sitesinde home 64bite göre. Kurdum velhasıl sorun ortadan kalktı.

Bahsettiğiniz Driverin direkt linkini verir misiniz acaba?

Orijinalden alıntı: CihatEMLİK

quote:

Orijinalden alıntı: Unforgivengin

5740 i3 serisini kullanıyorum. Laptopu ilk aldığımda senin de bahsettiğin gibi feci şekilde cızırtı duyuyordum. Müzik dinlerken film izlerken farketmiyordu. Dedim en iyisi ses kartının driverını güncellemek. İlk denememde olmadı. Daha sonra gittim win7 ultimate 64bit i kurdum pc ye. Farklı bir driver vardı sitesinde home 64bite göre. Kurdum velhasıl sorun ortadan kalktı.

Bahsettiğiniz Driverin direkt linkini verir misiniz acaba?

Driver a gerek yok ben su an wın 7 nin driverleri ile kuallaniyorum hiç bir sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus Monitörden ses gelmiyor....
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5738 kullanıyorum çok az sol hoparlörde cızırtı var pek önemsemedim aşırı artı ve sağ hoparlörde de çızırtı oluştu servise göndermeyi düşüyorum.

limited output ve geliştiricilerle oynayıp cızırtıyı kesebilirsiniz.

film izlemek sinir bozucu oluyor bazen. yukarıdaki özellikleri kapatınca bu seferde az ses geliyor.

driver güncellemeyle sorunun çözüleceğini zannetmiyorum. çözülürsede deneriz

aklıma gelen sorunlarıda yazayım

1. değiştirebilir grafik kartını kullandırmıyor. bios hacklenmeye çalışılıyor, ama daha bi sonuca ulaşılamadı
    2. hoparlör
    3. son serideki wd hdd deki takılmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mechatronik -- 7 Eylül 2010; 19:58:01 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.