Şimdi Ara

Acer 5102 AWLMi sorusu [Çözümlendi]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Dün kendime Bimeks'den Acer 5100 serisi 5102AWLMi ko numaralı laptop'ı satın aldım. Üzerinde vista olduğu için ve 512 mb'lık gibi "komik" bir ram'le geldiği için hemen format atıp XP pro yükledim. Şuanda bilgisayar benim diğer 1GB'lık Toshiba laptop'ımdan daha hızlı çalışmakta. Fakat uzun süre arayışlarıma rağmen ram'le ilgi bir problemi çözmedim. Acer'ın sitesinde max 4 GB yazıyor ama araya "soDimm modolü arttırımı ile" diye bir yazı eklemişler. Bu "modül" nedir? ne işe yarar? ve nerede bulabilirim? Yoksa burada modülden kastı sodimm destekli ram'ler mi? Çünkü hepsiburada.com'da 2GB'lık 200 YTl'ye ram buldum ve benim Acer'a uyup uymadığından emin olmadığım için satın alamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bana sorunumu çözmemde yardımcı olursa sevinirim.

    Teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxnone -- 11 Eylül 2007; 16:24:56 >



  • ARKADAŞIM BENDE CUMA GÜNÜ ALDIM AYNI CİHAZI BİMEKSTEN SANA TAVSİYEM BİMEKSE GİT 1GB KİNGSTON 667MHZ RAM TAKTIR UÇUYO MAKİNE EKRAN KARTI 600 MB'A KADAR ÇIKIYO CARBON SÜPER OYNATIYO VE BEN XP KURMADIM DOĞRU SEÇİM
  • AYRICA soDIMM ZATEN NOTEBOOK RAM DEMEK
  • nasıl 630 mb a cıkardın ekran kartını bi anlatır mısın max 512 diye biliyorum ben
  • quote:

    Orjinalden alıntı: petsise87

    nasıl 630 mb a cıkardın ekran kartını bi anlatır mısın max 512 diye biliyorum ben


    VİSTA İLE ÇIKIYO KARDEŞİM SİSTEM ÖZELLİKLERİNE GİR YAZIYO ZATEN MAX 600 MB DİYE

    SENİN HDD NASI OLUYO ÖLE YÜKSEK KENDİNMİ TAKTIN?
  • ben xp kullanıyorum ondan olmadı herhalde.hdd sonradan modifiye ayrıca benim ramler de upgrade dir.
  • hacko007 Bilgisayarın gerçektende çok iyi olduğunu yazdım bende ama destekliyorsa almışken 2 X 2 GB alıp 4 GB'lık devasa bir laptop yapmak isterim. Çok üzerindeki AMD'nin performansından gerçekten çok memnunum. Bu ram arttırımının 4 GB'a nasıl çıkacağını bilen varsa ve söylerse çok sevinirim. soDimm notebook ram'i demekse niye Acer'in sitesinde ram için "upgrade up to 4 GB with soDimm module" diye yazmışlar. Bu modül işi beni biraz huylandırıyor çünkü.
  • Neyse sonunda uzun uğraşlar sonucunda Acer'in Türkiye Yetkili servisini arayarak 4 Gb'lık ram arttırımını sordum ve araya modül filan gerekmiyormuş. O modül denen şey zaten ram'in kendisiymiş. Yani uzun lafın kısası ACER ASPIRE 5102 AWLMi laptop'a 2X2GB'lık ram takılabiliniyormuş. 4 Gb'lık ramlerim geldiğinde size performansını anlatırım. Umarım hayal kırıklığını uğramam. Bu arada hepsiburada.com'da Aşağıdaki link'de bulunan Ram'i buldum. Fiyat, hız ve marka konusunda yorumlarınızı bekliyor. Teşekkürler.

    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=47&productid=bd71188
  • Selamlar;

    Acer Aspire 5102AWLMi marka laptop dan Bimeks'den ben de aldım, driver cd leri ve vista cd si vermediler, hepsi üzerinde yüklü ve makine göçtüğünde otomatik kendisini onaracağını söylediler, bu ne derece doğrudur?

    Bir de live messnger yükledim fakat açmıo ve bu sorunu veriyor, acer sitesinde ise eDataSecurity ile ilgili ir çözüm bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

  • Selam,

    Artık CD olayını kaldırdı hemen hemen tüm firmalar. Vista'nın imaj dosyası var ve format durumunda otomatik olarak ilk kurulum haline getirebiliyorsun ama bu tüm bilgisayarlarda olduğu gibi klasik acer'da da ıvır zıvır, bilgisayarı yavaşlatan araçlarla dolu. Sana tavsiyem kullanmıyacağın herşeyi kaldırman. Messengerla ilgili sorun sanırım Acer DataSecurity managment'ın Messenger'ı güvenli bir program olarak tanımlamamasından kaynaklanıyor. Bu DataSecurity'i bir update et eğer sorun düzelmezse kaldırmanı tavsiye ederim.

    Kolay gelsin..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: canset

    Selamlar;

    Acer Aspire 5102AWLMi marka laptop dan Bimeks'den ben de aldım, driver cd leri ve vista cd si vermediler, hepsi üzerinde yüklü ve makine göçtüğünde otomatik kendisini onaracağını söylediler, bu ne derece doğrudur?

    Bir de live messnger yükledim fakat açmıo ve bu sorunu veriyor, acer sitesinde ise eDataSecurity ile ilgili ir çözüm bulamadım. Bana yardımcı olabilir misiniz?

    />




    orada bu adrese git dediği acerin adresine git.ilk numaradaki linki tıkla ve sürücüyü indir.sorun çözülecektir.bende de aynı sorun olmuştu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.