Şimdi Ara

ACCENT ERA 1.6 SELECT ALINDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlısıyla bugün 1.6 select era aldım. İlk aracım oldu. Araçta tüp yok. Öncelikli planım sağlam bir tüp taktırmak.
    Onun dışında forumdaki tecrübeli dostlarımızdan araba hakkında sorularıma cevap rica edeceğim. Araç kullanmayı çok seviyorum ancak bakım vs konusunda tecrübesizim diyebilirim.
    1- sizce hangi lpg montajını taktırmalıyım?
    2 aracı kaç bin km de bir periyodik bakıma aldırmalıyım?
    3- araçta hararet göstergesi mevcut değil bunun çaresi var mıdır?
    4- araç henüz 100bini devirmedi. Bu aşamada ağır bakım vs ne zaman yaptırmalıyım ve neler yaptırmalıyım?
    4 ve genel olarak kullanan ya da kullanmayan tüm arkadaşlardan şunu kesinlikle yap ya da yapma diyeceğiniz tüm tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkürler hayırlı forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ağır bakım yapılmadıysa yaptır. hyundai shell helix ultra 5w30 yağı öneriyor. 10bin kmde değiştir. lpgde en önemli olan işçiliği iyi usta bulmak marka olsa bile işçilik kötü olursa sorun yaşarsın. antifirizini değiştirip havasını aldırırsan hararet sıkıntın olmaz. ağır bakımdan sonra lpg taktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

ağır bakım yapılmadıysa yaptır. hyundai shell helix ultra 5w30 yağı öneriyor. 10bin kmde değiştir. lpgde en önemli olan işçiliği iyi usta bulmak marka olsa bile işçilik kötü olursa sorun yaşarsın. antifirizini değiştirip havasını aldırırsan hararet sıkıntın olmaz. ağır bakımdan sonra lpg taktır.
    Teşekkürler hocam tavsiyelerin için. Havasını aldırmak ne demek ve ağır bakımlarda neleri yaptırmalıyım

• Hararet göstergesi yoksa hud obd cihazlar var onlardan alıp takılır sorun çözülür 😊 . Km bilgisi hararet göstergesi vs birçok bilgiyi veriyor.

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    triger kayışı,v kayışı, motordaki tüm sıvıların değişmesi ağır bakım. aldığınız kişiye sorun bunlar değişmediyse siz değişin. tavsiyem hyundai yetkili servisine götürün. 4 yaş üstü araç indiriminden yararlanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vacao

Hararet göstergesi yoksa hud obd cihazlar var onlardan alıp takılır sorun çözülür 😊 . Km bilgisi hararet göstergesi vs birçok bilgiyi veriyor.

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
    Çok teşekkürler hocam dediğiniz sisteme bakacağım:))

• Ağır bakımda triger seti en önemlisi 100 bini devirmediyse yakın zamanda triger değiştirmen gerekir. 60 binde bir triger değişimi bildiğim kadarıyla normal şartlarda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

triger kayışı,v kayışı, motordaki tüm sıvıların değişmesi ağır bakım. aldığınız kişiye sorun bunlar değişmediyse siz değişin. tavsiyem hyundai yetkili servisine götürün. 4 yaş üstü araç indiriminden yararlanın.
    Şuan o indirim devam ediyor mu hocam? Ve normalde servisler daha pahalı deyip özel servislere ya da ustalara teslim ederiz arabayı. Mantıklı olur mu sizce yetkili servis. Ya da fiyat mı alınmalı önce

• En kısa sürede değişmiş bile olsa hemen yağ ve sıvı değişimlerini yaptır. Yağ kaçağı , antrifiriz kaçağı vs olmasın . Sakın ihmal etme.

• Select pakette hararet göstergesi olur genelde ?

• quote:

Select pakette hararet göstergesi olur genelde ?
    Makyajlı kasalarda yokmuş:/

• Öncelikle hayırlı olsun. 1.4 u bile bu araca yeterli iken 1.6 uçurur zaten.
    Öncelikle araçta antifriz var mı şu an içinde? Var ise devirdaim iyi durumdadır. Büyük çoğunluğu döküm olduğu için çok uzun ömürlüdür devirdaimleri amaa hararet göstergesi olmayınca da insan yenilense mi acaba diyor ?
    # BRC uygundur bence. Fiyatı da fena değil.
    #. Triger seti ve V kayışları değişmediyse önceden, onlar değişecek.
    #. Devirdaim orijinal km ise antifriz varsa büyük ihtimalle iyi durumdadır ama yine de bütçe iyiyse değişim düşünülebilir.
    #. Yine hararet göstergesi olmadığında soğutma sisteminin tam kapasiteyle ve düzgün çalıştığından emin olmak için termostat değişimi düşünülebilir.
    #. Hararet göstergesi olayını elm327 obd cihazı ile telefondan bağlanarak takip edenler vs var .
    # orijinal yağ filtresi kullanın bütçe elveriyorsa. Bu önemli.
    # yağ olarak 5w30 genelde ama bulunduğunuz yere, iklime bağlı olarak ve sürüş stiliniz de sert ise 5w40 da düşünülebilir.
    # Genelde şehir içi kullanıyor iseniz 10.000 de yağı değişin, geciktirmeyin.
    # antifriz olarak etilen glikol esaslı antifriz kullanın. Örneğin; Alpet yeşil su ile sulandirilabilen yeşil antifriz uygun.
    # bakım işi tamamen bütçe meselesi. Para varsa 2,3 katına yetkili servis. Bütçe uygun değilse. Özel servis. Parçaları al kendin taktır. Nerden alacağını özelden isterseniz yazabilirim. Parçacı falan değilim bu arada.Çok büyük karın olur.
    Hayatımda yağ filtresi almak haricinde yetkili servise gitmedim. O refah seviyeye ulaşamadım daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kostantin -- 7 Temmuz 2020; 0:43:45 >

• D..Drogba D kullanıcısına yanıt
    yetkili servisi arayıp fiyat alın. indirim talep edin
  • quote:

Ağır bakımda triger seti en önemlisi 100 bini devirmediyse yakın zamanda triger değiştirmen gerekir. 60 binde bir triger değişimi bildiğim kadarıyla normal şartlarda
    Hocam sence yetkili servise mi özel servise mi yoksa alanında iyi bir ustaya mı gitmeliyim ağır bakımlarda. Bu konudaki fikirleriniz de önemli arkadaşlar

• quote:

yetkili servisi arayıp fiyat alın. indirim talep edin
    Anladım peki uygun gelmezse özel servise mi gitmeliyim yoksa alanında iyi olan bir ustaya mı?

• Babanın 2009 Era sını 10 yıl kullandım. Harika araçtır. BRC LPG takmıştık. İyi kaçar ama virajlara arabayı tanımadan sert girmeyin açar biraz. Güle güle kullanın.

• İkisinden de fiyat al arada çok fark yoksa ağır bakım için yetkili servisi tercih et. Daha sonra özel servisle devam edersin. Benim düşüncem

• quote:

Orijinalden alıntı: kostantin

Öncelikle hayırlı olsun. 1.4 u bile bu araca yeterli iken 1.6 uçurur zaten.
    Öncelikle araçta antifriz var mı şu an içinde? Var ise devirdaim iyi durumdadır. Büyük çoğunluğu döküm olduğu için çok uzun ömürlüdür devirdaimleri amaa hararet göstergesi olmayınca da insan yenilense mi acaba diyor ?
    # BRC uygundur bence. Fiyatı da fena değil.
    #. Triger seti ve V kayışları değişmediyse önceden, onlar değişecek.
    #. Devirdaim orijinal km ise antifriz varsa büyük ihtimalle iyi durumdadır ama yine de bütçe iyiyse değişim düşünülebilir.
    #. Yine hararet göstergesi olmadığında soğutma sisteminin tam kapasiteyle ve düzgün çalıştığından emin olmak için termostat değişimi düşünülebilir.
    #. Hararet göstergesi olayını elm327 obd cihazı ile telefondan bağlanarak takip edenler vs var .
    # orijinal yağ filtresi kullanın bütçe elveriyorsa. Bu önemli.
    # yağ olarak 5w30 genelde ama bulunduğunuz yere, iklime bağlı olarak ve sürüş stiliniz de sert ise 5w40 da düşünülebilir.
    # Genelde şehir içi kullanıyor iseniz 10.000 de yağı değişin, geciktirmeyin.
    # antifriz olarak etilen glikol esaslı antifriz kullanın. Örneğin; Alpet yeşil su ile sulandirilabilen yeşil antifriz uygun.
    # bakım işi tamamen bütçe meselesi. Para varsa 2,3 katına yetkili servis. Bütçe uygun değilse. Özel servis. Parçaları al kendin taktır. Nerden alacağını özelden isterseniz yazabilirim. Parçacı falan değilim bu arada.Çok büyük karın olur.
    Hayatımda yağ filtresi almak haricinde yetkili servise gitmedim. O refah seviyeye ulaşamadım daha.
    Öncelikle i.Teşekkür ederim yorumlarınız için hocam.
    Henüz bir girişimde bulunmadım. Ağır bakımla ilgili olarak siz ne düşünürsünüz bir üstadım yetkili servis inidirminden bahsetti. Mantıklı olur mu benim için yoksa herhangi bir özel servise de gidebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Babanın 2009 Era sını 10 yıl kullandım. Harika araçtır. BRC LPG takmıştık. İyi kaçar ama virajlara arabayı tanımadan sert girmeyin açar biraz. Güle güle kullanın.
    Allah razı olsun hocam:). Brc den gerçekten memnunmuydunuz? Atikerle kıyaslayabilirmisiniz ve olmuşken iyisi mi olsun

• quote:

İkisinden de fiyat al arada çok fark yoksa ağır bakım için yetkili servisi tercih et. Daha sonra özel servisle devam edersin. Benim düşüncem
    Anladım. Özel servis için herhangi bir özel servis olur değil mi fark etmez? Sonuçta periyodik bakım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.