Şimdi Ara

Acaba Suçmu İşliyorum???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar internetimi kapattığımdan dolayı nete giremiyordum. Balkonda leptopumla oyalanırken birkaç içerisinden AIRTES yazan bir ağ şifresiz olarak bağlantıyı gerçekleştiriyor. Acaba bu ağ ücretsiz olarak servis veren daireler, lokanta, restourant gibi bir yerin mi bilemiyorum. Özel olsa ismi olmazmıydı. Eğer özel ise bu şekilde girmek bir suç teşkil eder mi? Birde tehlikeleri varsa bilgilendirebilirmisiniz...

• Yakalanırsan direk hapse gidersin. 6 ay ila 2 yılla yargılanır, iyi halden 10bin TL tazminatla yırtabilirsin...
  • şifresiz ağa girmenin cezası olacağını sanmıyorum.. şifre kırmanın cezası var
  • mp3 indirmeninde cezası varmış :D
  • "Yakalanırsan eğer" diye başlayan cümlelerin sahibi arkadaşlardan bu girişi yapan kullanıcının nasıl yakalanacağını da söylerlerse çok sevineceğim.....
  • Sahip olduğun PC başkasının modemine bağlanırken iz bırakır arkasında. Ama sanmıyorum ki kimse kasıp bulsun seni, uzun iş yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Sahip olduğun PC başkasının modemine bağlanırken iz bırakır arkasında. Ama sanmıyorum ki kimse kasıp bulsun seni, uzun iş yani.

Arkadaşım elbette bırakır onu ben de, kaçak olarak bağlanan arkadaşta biliyordur zaten.Ama takdir edersin ki kimse de kullanıcı adını (misal kaçak giren arkadaşın adı soyadı "ben salağım" olsun) adı soyadı olarak seçmez. Random isimler seçersin...Olur biter..
  • mahkemelik olda bak orda ben salağım yazıyor mu yazmıyor mu.. polis kapıya dikilince anlarsın..
  • Eğer Şifresiz ise kimin olduğunu öğrenebilirsin büyük ihtimalle.
    Modemin arayüzüne girmeyi dene bence wireless a şifre koymayan birisi modemin arayüzüne de şifre koymamıştır.
    192.168.2.1 i dene. DSL ayarlarından PVC özelliklerinden kullanıcı adı ve şifresini görebilirsin.

/********************************************************************/

quote:

Orijinalden alıntı: zagor_tenay34

"Yakalanırsan eğer" diye başlayan cümlelerin sahibi arkadaşlardan bu girişi yapan kullanıcının nasıl yakalanacağını da söylerlerse çok sevineceğim.....

Yakalanamayacak birşey yok, yakalamak çok kolay ama yakalayacak adam yok.
  • Bu işin cezası varmı yokmu acaba? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Arkadaşın birisi 6 aydan 2 yıla kadar demiş:(( varmı böyle birşey???...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakang

mahkemelik olda bak orda ben salağım yazıyor mu yazmıyor mu.. polis kapıya dikilince anlarsın..

Yahu bak arkadaşım tamam polis kapıya dayanacak onu anladım...Nasıl tespit edecekler onu söylesene bana?
  • Gündelik işlerini yap beleş diye sömürüp ağı yorma kimse çakmaz zaten.
  • ben kaçak girerken ip mi degiştiriyom öyle takılıom
  • http://forum.donanimhaber.com/m_33231293/tm.htm İnceleyiniz faydası olacaktır
  • IP yi değiştirmek sana bişey kazandırmaz..mac adresi diye bişey var.. bunu nasıl değiştireceksin.. her bağlantıdan sonra ethetnet kartını değiştirmen lazım :)))
  • Yahu beyler ne ip sinden bahsediyorsunuz...Zaten kaçak girdiğiniz adamın kendi modem ipsi sizin dış ip niz. E dahili ip niz de adamın modeminin size verdiği ip...Ee neyi neden değiştiriyorsunuz anlamadım ki...
  • quote:

Orijinalden alıntı: r_samur

Eğer Şifresiz ise kimin olduğunu öğrenebilirsin büyük ihtimalle.
    Modemin arayüzüne girmeyi dene bence wireless a şifre koymayan birisi modemin arayüzüne de şifre koymamıştır.
    192.168.2.1 i dene. DSL ayarlarından PVC özelliklerinden kullanıcı adı ve şifresini görebilirsin.

/********************************************************************/

quote:

Orijinalden alıntı: zagor_tenay34

"Yakalanırsan eğer" diye başlayan cümlelerin sahibi arkadaşlardan bu girişi yapan kullanıcının nasıl yakalanacağını da söylerlerse çok sevineceğim.....

Yakalanamayacak birşey yok, yakalamak çok kolay ama yakalayacak adam yok.

• Suç mu değilmi hala belli bir karar çıkmadı...
  • Kablosuz ve şifresiz bir ağa bağlanmak suç falan değildir. Öyle olsaydı access point hizmeti veren kafelerde insanların internete girmesi yasak olurdu. Adı üstünde kablosuz ağ. Ama burda suç olan şey eğer siz bu ağdan kanunca yasaklı yerlere giriş yapıyorsanız (Çocuk p. ve terör propagandası vb.) buda polis takibine takılırsa kullanıcı ip sinden kablosuz ağın sahibine ulaşılabiliyor. Bu nedenle şifresiz ağa girerken bu anlamda korkması gereken kablosuz ağın sahibidir. Bu nedenle Şifresiz kablosuz ağa sahip olmak size istemediğiniz sonuçlar verebilir.

Ancaaak, kablosuz ağa beleş giren için şöyle bir sıkıntı olur eğer kablosuz ağ sahibi internet konusunda bilgi sahibi ise ve ağını olta bir ağ olarak kullnanıyorsa sizin bu ağdan girmiş olduğunuz bütün girişleri ve çıkışları tespit edebilir. Kullanacağı programlarla girdiğiniz şifreleri, parolaları ve kişisel bilgileri ele geçirebilir. İnternet üzerinde yapmış olduğunuz bütün faliyetleri tespit edebilir.

Bu nedenle kablosuz ağa sahipseniz şifrelemeyi mutlaka yapın, eğer kablosuz bir ağa girecekseniz gireceğiniz ağın güvenli bir ağ olduğundan kesin emin olun, yoksa gireceğiniz ağ yüzünden başınıza birçok iş gelebilir. İyi günler.

• Siz şifresiz ağa bağlandığınızdan suç olacağını sanmıyorum. Çünkü bağlandığınız ağ güvenliğini sağlamamış, güvenliğini sağlamış olsaydı sizde şifre kırıp girseydiniz, o zaman suç olurdu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.