Şimdi Ara

AC yüksek gerilim elde etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,oldukça yüksek AC gerilim elde etme yöntemlerini araştırıyorum (200kv. ve yukarısı). 555 ile yapılan detaylı bir multivibratör devresi kurdum dalga boyunu istediğim gibi hassas bir şekilde ayarlayabiliyorum bu devre ile çıkıştaki 47 amperlik (STW47N60) mosfeti 100hz ile 100khz. aralığında anahtarlayabiliyorum. 60 watt demir nüveli 220/12 transformatörü ters olarak mosfet çıkışına bağladım çıkışı ölçecek ekipmanım olmadığı için rakamsal veri veremiyorum fakat görselde oldukça güçlü bir kıvılcım elde ediyorum.

    Ama daha yüksek voltaj nasıl elde edebilirim bunu araştırıyorum. Mesela minumum 100kv gibi. EHT transformatör kullanabilirim ama onların güçleri oldukça düşük
    Elimde bir tane ER35/21/11 ferrit nüveli yüksek frekans transformatör var karkasını boşalttım.Bu transformatörün sargılarını kaça kaç yaparsam en yüksek verimi alırım? Anahtarlama gerilimim 24 volt 50 ile 100khz. arası deneme yapacağım.

    Amacım bir çeşit tesla bobini yapmak. İşin ciddiyetinin ve tehlikesinin farkındayım uyarılarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.