Şimdi Ara

ASSASSIN'S CREED UNITY TÜRKÇE YAMA (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.183
Cevap
18
Favori
131.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • elinize sağlık. kolay gelsin
  • türkçesiz oynamak çok kötüde
    bu kadar zahmetliyse uğraşmayın derim
  • kolay gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unity'den sonra asıl hikayesi iyi olan Rogue başlanırsa tadından yenmez valla.
  • O değil yarı dönem tatiline kadar bitse bomba olur.
  • Bu hafta sonu güncelleme gelir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emilnava

    Bu hafta sonu güncelleme gelir mi?

    Yarın (Pazar günü) güncelleme geliyor.
  • Teşekkürler Abi iyi ki böyle bir oyunun çevirisini yapıyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voinix

    Unity'den sonra asıl hikayesi iyi olan Rogue başlanırsa tadından yenmez valla.

    İlk mesajımda Unity'den sonra Rogue'a başlayacağımız yazıyor zaten:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aseriousman

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_native_speakers
    http://listverse.com/2008/06/26/top-10-most-spoken-languages-in-the-world/
    http://www.photius.com/rankings/languages2.html
    http://www.davidpbrown.co.uk/help/top-100-languages-by-population.html
    http://list25.com/the-25-most-influential-languages-in-the-world/

    Bir yerden de alıntı yapayım sana:

    quote:

    Kimi Türkçe sitelerde, Türkçe yaklaşık 220 milyon konuşanı ile 5. yada 6. sıralarda gösterilir ancak bu tamamen yanlıştır. Zira 220 milyon kişinin (bazı kaynaklara göre bu rakam 160-180 milyon kişidir.) konuştuğu dil Türk dilleri ailesinin tümüdür. Örneğin Arapça bir dildir ancak Arapçanın bağlı olduğu dil ailesi Hami-Sami Dilleri Ailesi denilen Semitik dillerdirdendir -ki İbranice de bu dil ailesine dahildir- ve yaklaşık 470 milyon kişinin konuştuğu diller bu ailenin üyesidir. Türkçe, en çok konuşulan diller arasında, 80 milyon konuşanı ile 13. yada 15. sırada yer alır.

    İnternette araştırma yaptığınızda binlerce sitede binlerce farklı sıralama görebilirsiniz. En çok konuşulan dil sorusunun cevabında kesin olan şey ilk üç sıradır. Sırayla en çok konuşulan diller: Çince'nin Mandarin lehçesi, İngilizce ve İspanyolca'dır.


    Listeler değişiklik gösterse de Türkçe'yi bırak ilk 5, ilk 10'da dahi göremezsin. Öyle Türk sitelerinin milletin gururu okşansın diye hazırladığı galerilere bakmayın, yanlış bilgi sahibi olursunuz.


    Türk lehçeleri ayrı birer dil olarak sayılmış verdiğin listelerde . Bu bir saçmalıktır . Bir Özbek Türkü , Azerbaycan Türkü , Türkmen vs. çok rahat şekilde anlayabilir Türkiye Türkçesini . Aynı şekilde biz de anlayabiliriz . Belki Kırgız Türkleri vs. anlamayabilir . Ama dersen ki maddiyattan dolayı orijinal yazılım kullanılmıyor vs. o zaman ciddiye alınırsın . Bu diller aynı dil ailesinden değildir . Direkt olarak aynı dildir . Yani lehçeleri bir saymak ile Macarca'yı , Japonca'yı Türkçe ile bir saymak farklı şeylerdir . Sırf Azeri Türkleri ile Türkiye Türklerinin nüfusu 110 milyon yaklaşık . Ki bunlara etnik unsurları katmıyorum sadece Türkleri katıyorum . Oyunlara Türkçe desteği gelmeli ki oyunlar satılsın . Tabi ki herşey rağmen alanlar var ki buna ben de dahilim . Oyuncu kitlesi dediğimiz kitle yine oyunu alıyor ama belli bir kısım oyuncular sırf Türkçe diye abuk subuk LoL gibi çeşitli f2p oyunları oynayabiliyorlar .




  • Bu tartışma başladığından beri bir tek yorum yapmadım ama artık rica ediyorum bu başlık altında bu tartışmayı yapmayın, çok istiyorsanız başka bir konu açıp oradan devam edin.

    Türkçe'nin neden (genelde) desteklenmediğini de şöyle özetleyeyim:

    Wikipedia'ya göre dünyada en çok konuşulan beş dil Çince, İngilizce, İspanyolca, Hintçe ve Bengalce.
    Ben Hintçe ve Bengalce'nin desteklendiği bir tane AAA veya AA oyun görmedim, ki toplamları 600 milyon insan ediyor. Çince bile her oyunda mutlaka desteklenen dillerden değil, Wikipedia'ya göre Çince konuşan insan sayısı yaklaşık bir milyar.
    Dünya'da en çok konuşulan 6. dil olan Arapça ise yeni yeni desteklenmeye başladı. Muhtemelen oyun tarihinin başlangıcından beri desteklenen Almanca ve Fransızca ise 11. ve 18. sıralarda.
    Demek istediğim bir şirketin on binlerce dolar yatırım yapıp bir oyuna fazladan bir dil desteği sunmasında o dili dünyada kaç kişi konuştuğunu pek bir önemi yok. Önemli olan o dili konuşan insanlardan ne kadar ekstra kar edecekleri. Lütfen artık şu tartışmayı devam ettirmeyin.

    İçindeki karakterlerin Hintçe (Dünyada en çok konuşulan 4. dil) konuştuğu Far Cry 4'ün Hintçe desteği yok. Bence bunun üstüne bir şey söylemeye de gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HK-47 -- 13 Aralık 2014; 19:29:41 >




  • Güncelleme gelecek mi.
  • Kolay Gelsin inşAllah sorun çıkmadan biterebilirsiniz.
  • Güncelleme:

    "SON DURUM:
    Güncellemeler bir-iki haftada bir yapılır ama günü belli değildir.

    -Dosya büyüklükleri ve çeviri yüzdeleri

    Ekran yazıları dosyası (Altyazılar haricinde oyunda gözüken her yazı)
    Yaklaşık 120.000 kelime (45%)

    Altyazı dosyası
    Yaklaşık 90.000 kelime (Henüz başlanmadı)

    GENEL YÜZDE: 25%"

    Çevirimizin ilk ayında oyunun dörtte birinin çevirisini bitirmeyi başardık. Önümüzdeki haftadan sonra oynanış videoları üzerinden altyazı çevirilerine başlayacağız. Çevrilen kelimeleri hesaplamak bu teknikte biraz daha zor olacağı için bundan sonraki güncellemeler düzensizleşebilir ama yine en kötü iki haftada bir güncelleme yayınlayacağım.
  • Başarılar, bekliyoruz....
  • Oh oh ellerinize sağlık beklenenden hızlısınız
  • Dediğinize göre ocak-şubatta 4 kat hızlı yaparsanız...
  • İnşallah technogame'in çalışmaları gibi kısa bir sürede sonuçlanır.Yanlış anlamayın Oyunçeviri gibi "Türkçe oyun geliyorrrrr" diyipte 1 sene bekletmekle takdir değil küfür alınır.Şuan fena gitmiyor bu gidişle en geç şubata kadar umudum var.
  • Yama için bence zaman istemeyin derim saidsrc bu yamada çeviri işinde değil proje lideri.

    Ben yinede ortaya güzel bir yama çıkacağından eminim.
  • Hız konusunu merak etmeyin belki önümüzdeki iki hafta finallerden dolayı biraz yavaşlarız ama yarıyıl tatilinde epey hızlanacağız (4 katı olmasa da, o biraz uçuk bir tahmin olmuş ben de beklemiyordum ilk ayda çeyreğinin bitmesini:)) en az 2 katı hıza çıkmamız mümkün çünkü iki eski AC çevirmeni arkadaşı daha yarıyıl tatilinde çeviriye katılmaya ikna ettim. Diğer arkadaşlar da okul tatil olacağından daha çok zaman ayıracaklar haliyle.

    Bu arada evet ben çeviri yapmıyorum sadece koordinasyonu sağlıyorum ama çeviri bitince oyunu yine ben test edip düzenleme yapacağım.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.