Şimdi Ara

Ac ile led yakma ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 220 Ac akımı 4 diyotla dc ye çevirince 320 volt oluyor bende 12 voltluk şerit ledlerden 27 tane bağlayarak 320 volt ile çalışan led yaptım. Ama daha denemedim
    sizce çalışırmi eksik bişey var mı?
    ve bu sistemi nasıl koruya bilirim voltaj yükselmesinden elektrik çarpmasından vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• emre0111 E kullanıcısına yanıt

Size yardımcı olsun diye yukarıdaki örneği verdim. Şahsen ben uygulamazdım. Şerit led adaptör kullanın...

Uygulamanız " Astarı yüzünden pahalıya gelecek " deyimini aklıma getirdi, voltaj yükselmelerinden ledlerin ömürleri kısalacak ve belli bir zaman sonra değiştirmek zorunda kalacaksınız. Bu uygulamaya değmez derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 20 Eylül 2014; 17:35:08 >

• Elektrik çarpmaması için devre izolasyonunu iyi bir şekilde yapmak ve devre çalışırken ledlere hiç bir şekilde dokunmamak gereklidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 20 Eylül 2014; 17:23:55 >
  • ben doğrultma diyotlarının eksi ve artı uçlarına 400 vold kondansatör ekledim ayrıca doğrultunca 320 volt çıkıyor üstteki resimde 220 olarak almış 18 led kullanmış kafam karıştı
    muhsin kamer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ledler çok ufak gerilime çok büyük tepkime verirler dolayısı ile AC ile çalıştıracak iseniz mutlaka Swich-mode tarfo kullanmanızı öneririm çünkü şehir şebeke voltajları sabit değildir bir bakarsınız 230v bir bakarsınız 250v olur buda doğrulduğunuz DC akımı giriş ile orantılı bir şekilde artar ve ledleriniz bozulmaya başlar.

Swich mode tarafosu alırsanız 85 v a kadar düşse bile çıkış sabit 220V dur aynı şekilde giriş 300v da olsa çıkış 220 volt dur .
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Hocam 27 adet 12 volt şert led şu anda güzel yanıyor, kapasitör bir miktar voltaj dengelenmesi sağladı.
    Smd kullanmadım çünkü enerji kaybı olmasını istemiyorum. Şu anda %95 üzeri verimlilikle çalışıyor.

Voltajı sabitlemek için önere bilecrğiniz basit bir şey var mı??

ne kadar kondansatör o kadar sabit voltaj. 220vac etkin değer yani ortalama bu ledin ömrünü kısaltır çünkü 320ye kadar çıkıyor. ancak siz 320 volt led bağlarsanız ömür bakımından pek de bir şey farketmezsiniz.
    bir de ekleme yapayım: geceleri voltaj; akım azalması nedeniyle artar hesaba katmak lazım ama dediğim gibi zaten 220volt etkin değeri var diğeri anlık değer.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Harddisk ile ilgili 1 sorunum ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bu sistemi iki yildir avizelerde kullaniyorum sorun yok,el degmemek lazim fena carpiyor yoksa.Tasarruflu ampul almakdan kurtuldum.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=72176237&p=1#72176237

• Ben bu sistemi iki yildir avizelerde kullaniyorum sorun yok,el degmemek lazim fena carpiyor yoksa.Tasarruflu ampul almakdan kurtuldum.

• ekrem3457 kullanıcısına yanıt
    Fişten çektikten sonra kondansatörde kalan yük bile iyi çarpıyor!

• quote:

Orijinalden alıntı: Hesher

ne kadar kondansatör o kadar sabit voltaj. 220vac etkin değer yani ortalama bu ledin ömrünü kısaltır çünkü 320ye kadar çıkıyor. ancak siz 320 volt led bağlarsanız ömür bakımından pek de bir şey farketmezsiniz.
    bir de ekleme yapayım: geceleri voltaj; akım azalması nedeniyle artar hesaba katmak lazım ama dediğim gibi zaten 220volt etkin değeri var diğeri anlık değer.

Doğrusu "ne kadar kondansatör, o kadar az dalgalanma" olmalı. Voltajın 300 küsürlere çıkması ömür açısından problem değil. Uygun sayıda seri led bağlanırsa ve voltaj regülasyonu sağlanırsa çok uzun süreler çalışabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0111

Fişten çektikten sonra kondansatörde kalan yük bile iyi çarpıyor!

onun için transistörlü bir devre yapabilirsiniz devre açıldığında(fişten çekildiğinde) transistör kondansatörü direnç ile boşaltır.
    arkadaslarin dedigi gibi mesela kondansator veya diyot dc cikisi kac volt ise 12ye bolup cikan sayi kadar 12v led grubu baglayin. daha saglikli calismasi icin 2 adet seri grup daha ekleyin

• yüksek voltajlarla oynamanın pekte güvenli olmadıgını düşünüyorum. Bir adaptör kullanırsanız daha sağlıklı olacaktır sizin için. Sistemi komple ben yapmak istiyorum hazır şeyler kullanmak istemiyorum diyorsanız da bi trafo devresi yapmanızı ve sonra aydınlatmanızı yapmanızı tavsiye ederim.

İllaki bu sisteme devam edecegim diyorsanız da ac girişine çift taraflı kondansatör ve dc girişine kutuplu kondansatör ve en az 1 W taş direnç koymanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadgerr -- 21 Eylül 2014; 15:04:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.