Şimdi Ara

ABS Arizasi Hakkinda (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oncelikle merhaba,

    Opel Astra 2011 model 1.3cdti Sedan aracimizin ABS ariza lambasi ilk baslarda arac calistiginda yaniyordu daha sonra sonuyordu veya bazen tekrar yanip sonuyordu. ABS isigi yandiginda ABS devre disi kaliyor sondugu zaman tekrar aktif oluyordu. Ilerleyen zamanlarda devre disi kalma suresi artti ve bir zaman sonra surekli yanmaya basladi ve bir daha aktif olmadi. Suanda isik yaniyor ve ABS calismiyor. Araci ustaya goturduk bilgisayara baglandi fakat hatanin silinemedigini soyledi. Daha sonra sol on tekerlek sokuldu ve porya bilyasinin hasar gordugunu ve degismesi gerektigini soyledi. Arizanin oradan kaynakli olup olmadigini degistigi zaman anlayacagiz dedi. Yani adim adim sorun bulunmaya calisilacak ve masraflar artabilir. Arac toplandi ve daha sonra yapilacak.

    Burdan sorarak anlasilmaz fakat ariza neyden kaynakli olabilir ? Porya bilyasi boyle bir arizaya yol acarmi ? Kisin buzlu bi alanda el freni cekik sekilde araci kullanmistim bundan kaynaklanabilirmi ?Ustaya araci teslim etmeden once bilgilenmek istiyorum.

    Simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • abs ısıgım yolda giderken yanıyodu sönüyodu kafasına göre, kafa atlattım abs çalışmadıgı için, sağ ön tekerler sendör kablosu kopmuş, hemen yaptırdım kablo 150tl, lehim yapmak bedava😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Bilim Adami S kullanıcısına yanıt
    Hocam siz cok iyi halletmissiniz keske benim sorunumda oyle olsaydi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hata sildirmek önemli değildir. Hata kodu verir. Hata kodundan nedeni öğrenirsiniz. Gereğini yaparsınız.
    Benim de ara sıra yanıyor. Stop edip tekrar çalıştırınca geçiyor. Kendi kendine hata kodunu siliyor. Bende verdiği hata kodu P0501. Araştırdım hız sensöründe sıkıntı varmış. Hızı bilmeden abs çalışmayacağı için abs lambası yanıyor. Abs hatası olunca da fren lambası da yanıyor. Hata kodunu öğrenin araştırın. Hangi sensörün hata verdiğini veya hatanın nedenini söyler. Sanayideki ustalara kalırsan arabayı değiştirir lamba sönmez.

    Kendim P0501 Arıza Kodu. Brake Ve Abs Işığı Sönmedi diye konu açmıştım kendim kapattım. Elm327 bir cihaz alın telefon ile bağlanarak size hata kodlarını söyler. Öyle pahalı bir şey değildir.


    ABS Arizasi Hakkinda (?)




  • porye bilyesindeki arıza - hasardan dolayı abs lambası yanar ancak araç yürüyünce yanar, ünitedeki arıza kodu silinir. porye bilyesi üzerinde manyetik şerit vardır. sensör bu şeritten tekerlekteki hızı okur. arıza silinmiyor ise abs ünitesi ya sensörün birisi ile haberleşme sağlayamıyordur ya da başka elektronik arıza vardır. ustanız işten anlamıyor.

    sadece abs - beyin tamiri üzerine yoğunlaşmış servisler mevcut. internetten araştırınca bulabilirsiniz. hata kodunu yazarsanız daha iyi yardımcı olurdum.
  • Hata kodunu youtube a yazsan bile %90 cevabı bulursun.
  • Ustaya nasıl kızmışsam.
  • Elm327 cihazindan alacaktim fakat kargo beklemeye zamanim yoktu bugun halledilmesi gerekiyordu. Sanayiye gittim aracin sol on tekerlegindeki porya bilyasi söküldü. Yan sanayisine 140₺ odedim 50₺ iscilik aldilar. Parca icin 3 ay garanti verdiler. Insallah daha sonra yine lamba yakma gibi bi sorunla karsilasmam. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracınız destekliyor ise alın araçta dursun tavsiye ederim. Ben faydasını gördüm.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    En kisa zamanda alicam kenarda dursun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.