Şimdi Ara

Abra A5 V6.1 Fan Kontrol Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, yeri burası değil biliyorum ama burası konunun ilgili forumuna göre daha aktif olduğu için buraya yazıyorum.

    İşlemcim (i7 6700hq) çok ısınıyor. Termal macun değiştirdim, işlemci voltajını 0.130 düşürdüm (0.150'de bazen res atıyordu), cpu-z'de stress testte 77 dereceyi geçmezken Cs Go gibi oyunlarda 88-90 dereceler arası takılıyor.

    950m'e yeteceğini düşündüğüm için işlemcimi 2 ghz'e sabitledim, yetmesine yetiyor ama yine çok ısınıyor ve 70 dereceyi geçtiği an fanlar çılgın gibi çalışıyor.

    Control Center uygulaması doğru düzgün çalışmıyor, zaten o uygulamada fan ayarı çok kısıtlı. Monster'a mail attım, cevapları aynen şöyle:

    Cihazlarımızda bulunan akıllı fan sistemi gereği, cihazınızın uygun ısı aralıklarına ulaşması durumunda, işlemci ve ekran kartı otomatik olarak devreye girmektedir. 6 ay ve üzeri kullanımlarda fan, ızgara çıkışlarının tıkanması ve termal macunun kurumasıyla beraber fanlarınız uygun ısı aralıklarında stabil çalışmaya bilir. Belirttiğiniz ısı aralıklarına yönelik Control Center uygulaması veya bios içeriğinde ısı seviyelerini optimize edeleceğinizi herhangi bir yazılım ve yazılım desteğimizi maalesef bulunmamaktadır”

    Fan hızı ayarlamaya yardımcı olan tüm programları denedim ama bu laptopla çalışmıyorlar. İşlemci fanı devreye giriyor 60 dereceye kadar soğutuyor sonra duruyor 2 dakika sonra bir daha aynı fırtına. Kafamı ütüledi resmen.

    Kısacası, fan hızı ayarlamama yardımcı olacak bir uygulama var mı? Ya da ben bu boyutlarda daha "kaliteli" bir fan alıp takamaz mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ligoflecinds -- 21 Eylül 2018; 12:7:35 >







  • "H" serisi bir işlemci ve "GTX" serisi bir GPU bulunduran her bilgisayarın fanı jet motoru gibi çalışır -ki çalışmak da zorunda malesef.

    Yapabileceğiniz en iyi işlem undervolt işlemi -ki onu da yapmışsınız zaten.

    Hemen hemen her notebook'da fan kontrolcüleri farklıdır. Dolayısıyla her bir kontrolcüye özel kod yazılmalıdır. Bu da zor bir işlem olduğundan dolayı kimse yanaşmıyor.
  • -forumber- kullanıcısına yanıt
    Bence sıcaklıklar 85-90 derecelere kadar (thermal throttling olmadığı sürece) kabul edilebilir ve fan hızı o derecelere ulaşmadığı sürece jet motoru gibi olmamalı. Control Center'da "sessiz mod" olarak geçen modda işlemci ve ekran kartını yüzde 30'larda kullanan bir oyunda bile fanlar 70 derecede çıldırıyorsa bence bir sorun vardır.

    Türkiye'de çok tutulan bir firma kontrol programı yazmaktan kaçınıyorsa sattığı şeye kim güvenir ki? Elbette gaming laptop alan bir insan fan sesine razı olmalı ancak fan curve'ü çizebilmek çok büyük bir istek değildir diye düşünüyorum.

    Günlük işler için u serisi işlemci içeren bir laptop ve ortalama bir masaüstüye geçme kararı verdim ancak şu anki fiyatlar ve paramın yetersiz oluşu beni alıkoyuyor maalesef.

    Cevabınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.