Şimdi Ara

Abi ülkede ne düzgünki bir şeyler yapacaksın?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil2 Android
5 sn
29
Cevap
1
Favori
922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Para yok, gelecek yok, iş yok, şiddet var, huzursuzluk var, adaletsizlik var.

Aile içi şiddet var, kavga var. Sana yüklenen sorumluluklar var. Kaygıların var. Psikolojik sorunların var.

Bunlar varken neyi adam akıllı yapabileceksin.

İngilizceyi mi düzgün öğreneceksin. Kafanı bilime mi vereceksin, nasıl ilgi alanlarına gerçekten rahat ve huzurlu bir şekilde vakit ayıracaksın?

Çocuğun sorunları var ailesinde sıkıntılar var. Çocuk hayata küfrediyor. Sen ona nasıl matematik fen türkçe falan öğreteceksin.

Yani şartlar normal değilki, durumlar olağan değilki bir şeyler yapabilesin rahatça, düzgünce.

Hep bir stres hep bir gerginlik anasını satayım. Sen strese girmesen başka biri seni geriyor strese sokuyor.

Hep bir kovalamaca, acele, iş, güç. rekabet, hayatın hızlı akışı, yetersiz zamanlar...

Yetmiyor abi yetmiyor. Yerim dar abicim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 21 Eylül 2021; 21:14:9 >

• boşver kardeşim takma kafana..

sen yap birşeyler devam kardeşim..

• Böyle olmaması gerekirdi be hocam.

Bu olmamalıydı. Ben bu kadarını hak etmedim.

Hayatım bu kadar kötü olmamalıydı. Bu kadar değil.

Çocukluğumu geri istiyorum. İyi bir hayat istiyorum sadece. Çok mu şey istiyorum?

• Yak hocam yak

• quote:

Orijinalden alıntı: Bisikletçi76

Böyle olmaması gerekirdi be hocam.

Bu olmamalıydı. Ben bu kadarını hak etmedim.

Hayatım bu kadar kötü olmamalıydı. Bu kadar değil.

Çocukluğumu geri istiyorum. İyi bir hayat istiyorum sadece. Çok mu şey istiyorum?

Neler yaşadın..

• Çocukluğumda fakirlik naralarıyla büyüdüm negatif havalar yaşadım. 6 7 yaşında babam ve annemin şiddetli geçimsizliğiyle uğraştım. Rahat bir aile ortamım olmadı genellikle hep bir patırtı gürültü, nefret duygusu. Huzurlu bir ev ortamım olmadı.

İlkokul hocamdan dayak ve tekme yedim.

Kendi saçma sapan ailevi meselelerini hayatla ilgili meselelerini bana da yüklemeleri, beni dert ortakları yapmaları. Psikolojimi, ruh sağlığımı doğru dürüst düşünmemeleri. Bana sürekli "şu dertlerimiz var, hayat çok zor" gibi gerizekalıca telkinlerde bulunan annem.

7 yaşında babam tarafından sürüklenerek evden atılmam. Azarlarını yemem. Korkunun içime sinmesi.

Utangaç bir insan olmam, vaktimi gereksiz şeylere harcayıp hayatımı belli bir derece çürütmem. Özsaygımı, özgüvenimi yeterince oluşturamamam. Annemin babamı aldatması. Babamın geride bıraktığı enkazlar.

Hayata karşı kendimi yetersiz hissetmem. Komplekslerim, takıntılarım, konuşma tiklerim.

vs...

Bunların beni yıpratmasını izin vermiyorum. Ama haykırışlarıma da engel olamıyorum.

Abi ülkede ne düzgünki bir şeyler yapacaksın?Наталья Кирyoutube
    Видео: сериал "Стрела" ("Arrow") Музыка: Skillet - Awake And Alive Описание: Я ненавижу мир вокруг, Меня все хотят столкнуть. И борюсь за свою судьбу, Ускользнув из ваших рук.
    https://www.youtube.com/watch?v=sMeEunoshkY&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%9A%D0%B8%D1%80

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 21 Eylül 2021; 21:59:26 >

• para mutluluk getirmez

• çok haklısın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulu beyaz tüy -- 21 Eylül 2021; 23:33:12 >
  • mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    Abi ülkede ne düzgünki bir şeyler yapacaksın?
  • Bisikletçi76 kullanıcısına yanıt
    Hocam seni 2 haftadır falan tanıyorum. Yaptığın yorumlardan mantıklı bir arkadaşa benziyorsun. Hayattaki ilkem belirli bir parayı kazanana kadar arkama bakmamak yani kendi geçimini kolaylaştırana kadar. Eğer ortada bir sorun varsa ve senin çözebilecğein bir şey değilse çok uğraşmamak ve kendini sorumlu hissetmemek en mantıklı yöntem bence. Annen ve baban toplumun normlarına uymak zorunda hissedip çok da emin olmadan evlenmişler anlaşılan. Ondan dolayı bunda senin hiçbir günahın yok. Geçmişindeki keşkeleri de aklına gelince 20 snden fazla düşünme emin ol kafnn çok rahat edecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İncinmişsin be hocam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

Sağolasın hocam.

Aile meselelerimde kendimi sorumlu bulmuyorum sadece keşke bunlar yaşanmasaydı diyorum. Ailem bana saçma sapan s8rumluluklar yüklemeye çalıştı sadece. Onları benimsemedim.

Sorunlarımın en azından bell ibir kısmı çözebileceğim şeylerdi. Ama uğraşmadım ilgilenmedim. Doomer gibi yaşadım.

Bundan dolayı kendimi de sorumlu tutuyorum. Hatalarımı tekrarlamamak istiyorum. Bir tarafım işleri düzeltmek isterken diğer tarafım "boşver gitsin her gün bilgisayar başında boş boş takıl" diyor.

• param var mutluyum bu sorunlar bende yok

Hocam arada oyun oynamakta sıkıntı yok kafa dağıtmadan yaşanmaz zaten bu ülkede kolay kolay. Sadece online oyunlarda vs derece, çar kasma olayına girmeyin benim demek istediğim o. Hayata çok fazla anlam yüklememek lazım bu yıllarda çünkü bizim elimizde olmayan parametreler 30-40 yaşındaki birine göre daha fazla diye düşünüyorum. Ha ama şu var nispeten daha enerjik olduğumuz için şansımız yaver de gidebilir. Sadece ne yaparsak yapalım sonuçları aşırı önemsememek gerektiğini düşünüyorum yoksa stres sıkıntı zor :)
    Ve inanın bana belirli bir stres seviyesini geçmeyip o iş için çalıştığım zaman genelde işlerim rast gidiyor. Dediğimi bir düşünmeye çalışın. Benim gözlemlerim şimdilik böyle ilerde değiiebilir belki ama dediğim gibi akıl sağlığım yerinde mutluyum bi şekilde

• Takmayın kafaya geleceği yoksa kafayı yersiniz. Yarın ölecekmiş gibi yaşayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Celonfix kullanıcısına yanıt

Yarın ölecekmiş gibi yaşamak da biraz abartı olmadı mı?

Bence de abartmış. Temelde düne ve yarına çok takılmadan bugünü yaşamalıyız diyelim biz ona.

• İşte yine ebeveyn kaynaklı mahvedilmiş bir psikoloji daha. En kısa zamanda ekonomik bağımsızlığını kazan uzaklaş derim.

Ama afrikalı çocuklar var halimize şükredelim ciler gibi demeyeceğim. Afrikalıların durumuna düşmemek için ayaklarımızın üzerine basmamız lazım.

Birde anne baba ölünce üzülürsün cüler var, onları hiç kafaya takma, uzaklaş hayatını kur tek başına olduğun yanlız bir hayat, hayatını mahveden insanlarla beraber olmaktan daha iyidir. İlerde şeker hastalığına kansere bile yakalanabilirsin, üzüntü bu adamı mahveder. Kimseyi çekmek zorunda değilsin en kısa zamanda ayrıl.

• Sağol hocam.

Ölünce üzülürsün diyenler fazla duygusal insanlar sanırım. Büyük konuşmayayım belki ağır olacak ama ailem ölse biraz üzülürüm sonra hayatıma bakarım. Tek dert edeceğim şey mezarlık işlemleri ve geride bırakacakları bürokratik işler, vergileri borçları vs olur.

• Git gide her şey pahalanmaya devam ediyor. Bkz et fiyatları, bkz otogaz ve akaryakıt fiyatları. Doğalgazı söylemiyorum bile.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.