Şimdi Ara

ABET hakkinda bilgisi olan acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilkent/sabanci arasinda kaldim bilkentin abet averaji var deniyor.amerikan okullariyla esdegerlik belgesiymis sabancida olmamasi cok buyuk bi etken mi abet cok onemli bir sey mi?masterimi abdde yapmak istiyorum bu arada

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kesinlikle bilkent düşünme bile derim kalite olarak bilkent türkiyede 1 numaradır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

kesinlikle bilkent düşünme bile derim kalite olarak bilkent türkiyede 1 numaradır.

Neye gore hocam ne sebeple oyle dedin?

• quote:

Orijinalden alıntı: kedidirokedi

quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

kesinlikle bilkent düşünme bile derim kalite olarak bilkent türkiyede 1 numaradır.

Neye gore hocam ne sebeple oyle dedin?

abi adı imkanları amerikaya sürekli adam yollaması vs bilkent türkiyenin en iyi üniversitelerinden biri şayet en iyisi değilse. sonrasında boğaziçi geliyor işte ama harbi mühendislikte itü bence de günümüzde harbi mühendislikleri çinliler yapıyor normaller yönetici oluyor o yüzden hangisi iyi tartışılır :D
  • kardeş bu açtığın 34534256234. başlık. çok kasıyosun bence yaz birini git. ayrıca sıralamandan anladığım kadarıyla bilkentin gelememe durumu da var
  • ben inceledim abet i. pek bir önemi yok.
  • koç paralı kontenjanını arttırdı. illa istanbul olsun diyenlerdensen koç yazarsan o da gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

ben inceledim abet i. pek bir önemi yok.

Neden cok da onemli degil hocam? Bi de baktiginda turkiye de sadece odtu itu boun ve bilkentte olan bi ozellik ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lonelyisland

koç paralı kontenjanını arttırdı. illa istanbul olsun diyenlerdensen koç yazarsan o da gelebilir.

Bi baslik daha acicam.yaz birini git olmuyo abi isin ucunda dunya kadar para ve kariyer var.illa ist olsun demiyorum bilkent seve seve.siralamam 45k bilkent endustri yazicam gelmezse sabanci endustri/bilkent bilgisayar arasinda kaldim.

• quote:

quote:

Neden cok da onemli degil hocam? Bi de baktiginda turkiye de sadece odtu itu boun ve bilkentte olan bi ozellik ?

abet Amerikan sistemine göre üniversiteleri denetlemek üzerine kurulmuş bir sistem. amacı amerikada binlerce üniversite var bir kısmı da acayip acayip yerler. onlarda yök filan olmadığı için bunların belli bir eğitim standartını tutturup tutturmadıklarının denetlenmesi lazım. binalar, öğrenci başına öğretim elemanı sayısı vs. hatta bina boyasına kadar. bunu galiba bizde boğaziçi veya odtü başlatmış. biri alınca haydaa hepsi başvurmuş. onbinlerce dolar veriyorlar bir ekip geliyor amerikadan inceliyor. bu üniversiteler zaten abet kriterlerinin üzerinde. bu yüzden popülerler zaten. ve bildiğim kadarıyla bazı MIT in biyomühendislik bölümü abet onaylı değildi. ha amerikada çalışmayı düşünüyorsan abet in bir anlamı var. ama onun dışında pek abartılıcak birşey değil.

• Evet meslek hayatimin bir kismini abdde gecirmek gibi bir hayalim var tabi turkiyedekinden yuksek maasla is bulursam

• quote:

Evet meslek hayatimin bir kismini abdde gecirmek gibi bir hayalim var tabi turkiyedekinden yuksek maasla is bulursam

işte amerikada bir mühendislik işine başvurduğunda üniversiteni bilmeseler bile "ha demek minimum standartları tutturan bir üniversiteden mezun olmuş." bizdeki iowa .... veya new orleans..... üniversitesi gibi. bundan fazla birşey umma abetten.
  • Cok tesekkur ederim.ozellikle itu ve bilkent cok ovunuyor abetletleriyle cok merak etmistim.peki stanford gibi bi yerde master yapmak icin bi onemi var mi

• quote:

Ne yazık ki var hocam abet çok önemli. ODTÜ'nün prestiji de bu abet'i türkiye'de ilk alan üniversite olmasından ileri geliyor. Bir de MÜDEK var. O da akredite ediyor. Osmangazi, sakarya, kocaeli, uludağ müdek diploması veriyorlar. Bu da abd ve avrupa'da geçerli demek.

@kedidirokedi, Var tabii ki. ODTÜ tanıtım günlerine gitmiştim. Öğrencilermiz mezun olduktan sonra diplomamız ve abet sayesinde oralarda yüksek lisans, doktra ve master yapıp yüksek maaşlarla çalışıyorlar demişti profesörler.

Ayrıca prestij açısından ABET > MÜDEK tir.

ABET sayılı üniversitede var. MÜDEK de geri kalanlarının bazılarında (!) var.

ABET bu kadar önemli olmasa ODTÜ olsun Maden olsun diye gitmezler odtü maden mühendisliğine. Yurtdışı okulda kalmazsan garanti çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 16 Temmuz 2013; 20:29:25 >

• Amerikan okullarinda master icin averaj saglar diyosun yani?

• kedidirokedi K kullanıcısına yanıt
    Evet, bilkent sabancı koç ya da odtü, itü buralardan diplomanla gittiğin zaman hayır diyecek üniversite yok gibi. Kontenjan dolmamışsa mutlaka alırlar, alıyorlar. Giden tanıdık vardı eskiden.

Edit: Bunların içinde ODTÜ en öncelikli olanı. En kaliteli üniversiteler sıralamasında ilk 60'da çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 16 Temmuz 2013; 20:34:34 >
  • Bakın bu stanfordun yüksek lisans başvuruları için gerekli kriterler. burada abet yazmıyor.
     ABET hakkinda bilgisi olan acil!

Bir de şu linke bakın arkadaşlar. Bu kişi galiba Çankaya Üniversitesi mezunu. UCLA'da Bilgisayar mühendisliği master'a kabul edilmiş. Şartları yazmış ABET yok.

http://forum.donanimhaber.com/m_55599386/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsinsezal -- 16 Temmuz 2013; 20:46:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

Evet, bilkent sabancı koç ya da odtü, itü buralardan diplomanla gittiğin zaman hayır diyecek üniversite yok gibi. Kontenjan dolmamışsa mutlaka alırlar, alıyorlar. Giden tanıdık vardı eskiden.

Edit: Bunların içinde ODTÜ en öncelikli olanı. En kaliteli üniversiteler sıralamasında ilk 60'da çünkü.

Bilkent ya da sabanci stanfordda master icin fark yaratmaz dedin o zaman,sabanci abetli degil bir de.cok faydali oldu bu soyledigin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blizzard_onur

Bilkent ya da sabanci stanfordda master icin fark yaratmaz dedin o zaman,sabanci abetli degil bir de.cok faydali oldu bu soyledigin

Evet, yaratmaz. İkisi de kalite yönünde ''orada'' eşittir. Ne demek.

@muhsinsezal, abet şart olmayabilir ama öncelik sağlayacağı kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi machine man -- 16 Temmuz 2013; 21:47:33 >

• Soyledigini somut sekilde destekledigin icin cok saol,ama yine de abet oncelik saglar mi yurtdisinda stanfordda master icin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.