Şimdi Ara

Abdurrahman Dilipak ; ' Hilafet İçin Toparlanın. ' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
1
Favori
8.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sorceress kullanıcısına yanıt

    Senin tarih bilginde büyük sıkıntı var, Osmanlı bilimden ayrılıp din olgusuna sarılmaya başladıktan sonra zayıflama ve yıkılma evresine geçti. Biraz daha araştır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamı duydunuz beyler. Din diyor daha ne olsun. Aç olsak ne yazar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Reobig kullanıcısına yanıt

    Burada görüyorum ki, her kafada ayrı bir tarih yatıyor. Siz kendi öğrendiğiniz tarihinize inanmakta elbette özgürsünüz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2guyS

    Siyaset okumuyorum ama bir fikrim var. Genel bir halk yoklaması mı yapıyorlar? Lafı ortaya atıp destek almasına göre ilerleyen zamanda dillendirmek gibi.
    Evet. Çünkü biz demedik partilimiz demiş, bizim alakamız yok diyor, demokrasi rerörö diyor sıyrılıyorlar. Akp nin geçmişte çok örnekleri var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 28 Temmuz 2020; 23:24:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl ki hristiyanlar papaya sahip çıkarak hristiyanları bir araya topluyorsa bizde halifemizi seçip islam dünyasını bir araya getirerek güçlenmeliyiz. hristiyanlar asırlarca birlik olup türlü çeşit şerefsizlik yaptı. biz ise birlik olup dünyaya huzur getireceğiz.

  • Toparlanın birinin validesine gidiyoruz

  • Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

    insanlar veya ülke yönetimleri kusurlu olabilir. ancak barış getirip hilafeti hakkıyla yürütürsek önümüzde kimse duramaz. islam alemi refah ve huzur içinde olur.

  • Surpentor kullanıcısına yanıt
    tipe bak tipe ..höd desen al sana got diyecek korkaklar bunlar..hilafet yapacaklarmis bide..hastirin ordan sekilsiz suratsiz yobaz dol artiklari...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konunun cevabını bize zaman gösterecek ama ben 2025 gibi hilafet ve şeriat tartışmalarının meclisde tartışılacağı kanısındayım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm olanların tek sorumlusu, devrimciler katledilirken sessiz kalan kemalistlerdir

    , dokunulmazlıkların kaldırılmasına bile gıkını çıkartmayan chp'dir

    siz faşist milliyetçi islamcılara göz yumacağınıza devrimcilere sosyalistlere destek olsaysınız türkiye bugün cennetti''!!!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskikitap -- 29 Temmuz 2020; 10:44:57 >
  • Makarnacı321 M kullanıcısına yanıt

    Gerçekte iki farklı Osmanlı vardı.


    Halifeliğe kadar olan Osmanlı İmparatorluğu,


    Halifelikten sonra Araplaşan Osmanlı İmparatorluğu.


    Ve Araplaştıkça daha çok batan koca İmparatorluğumuz…


    Aslında Türkler için her şey güzel gidiyordu ta ki Halifelik sevdasına düşülene kadar…


    O günün koşullarında Halifeliği gerekli gören Yavuz Sultan Selim ile akıl hocası Şeyh İdris-i Bitlis-i Memlüklülerin elinden halifeliği almak için Mercidabık ve Ridaniye savaşlarını düzenlediler.Bu savaşların sonunda, kılıç zoruyla halifelik Türklere geçti.(1517)


    Ama çok büyük bir sorun çıktı.Arap dünyası halifeliğin kendilerinden alınmasına şiddetle karşı çıktılar.Türk halifenin emrine girmek istemediler.

    İşte bu sorunu çözmek, Arapları, Türk halifeye bağlamak için Arapların da kabul edeceği bir orta yol bulundu.


    Mısır’dan ve Arap ülkelerinden seçilecek iki bin civarında ulema, molla Istanbul’a davet edildi.Para, mal, mülk, arazi verilerek kalıcı olarak yerleşmeleri sağlandı.Osmanlı imparatorluğunu Araplaştırmak, diğer bir değişle İslam’ın Türk versiyonu terk edilerek, Arap İslam’ına doğru evrilmesini, dönüştürülmesini sağlamak konusunda anlaşırlar.


    Bu projeyi Araplar da destekleyince proje hayata geçti.Bundan sonra imparatorlukta Türk kelimesi yasaklandı.“Türk’üm!” “Türkmen’im!” diyen Kızılbaş diye aşağılandı.Dışlandı.Bu dönemde Kuyucu Murat Paşa'nın “Türk’üm!” “Türkmen’im!” dedikleri için kafasını kestirip, kuyulara doldurduğu insan sayısı 158 000 dir.


    Osmanlı'nın son 350 yılı ilk 250 yılın aksine Türk'lere zulümle geçer, sıkı bir Arap ağırlıklı mezhepçilik kurulur, 1603 yılına gelindiğinde artık Ehli Beyt Türk Tekkeleri yasaklanır, kapatılır.Bunun yerine Halid-i Nakşi Kürt Tekke'leri(Kurucusu şeyh Halid Iraklı bir Kürt'tür) kurulur.


    Yine bu dönemde Kürtlere sayısız ayrıcalıklar verilir.1839 birinci Tanzimat Fermanına kadar Kürtler askerlikten muaf tutulurlar.


    Yine bu dönemde Türkler, saraydan, ordudan ve devlet dairelerinden uzaklaştırılır.


    Arap mollalar yine de Türklerin var olan askeri ve siyasi gücünü kırmak için çeşitli fetvalar verirler.Böylece serdengeçti birlikleri sadece Türklerden oluşturulur ve en ön safta savaştırılır. Kırdırılır ancak savaş ganimetlerinden yeteri kadar yararlandırılmazlar.


    Ganimeti de saraylardaki Arap mollalar ile işbirliği yapan yeniçeriler kendi aralarında paylaşırlar…


    Ordudan, saraydan ve devlet düzeninden yavaş yavaş uzaklaştırılan, kafası kesilen, sürgün edilen Türklerin bir kısmı bu mollalara kızar ve canını kurtarmak içinde Kürtleşmeyi ana stratejik hedef olarak seçerler.


    Bu aşiretler ve boyların en büyükleri Avşarlardır, Halaçlardır, Mukri, Bayat, Beğdili, Evya, Yıvadır.


    Buna tarihimizde “Ekrad Türkmenlar” denir…Dersim Bölgesinde İran kökenli sonradan Kürtleşen ,Türkmenlere "Ekrad"denmiştir.


    Yine Kelkit’ten Hakkâri’ye kadar olan bölgede yaşayan Akkoyunluların büyük bir kısmı İran’a gider. (Bugün dünyanın en büyük Türk nüfusunun yaşadığı başkent Tahran’dır…)


    Böylece yüzyıllarca başımızı ağrıtacak Kürt sorunu ve Alevilik bu politikalar sonucu gelişir ve büyür.


    Osmanlı öyle bir açmaza düşmüştür ki, ne halifelikten vazgeçebilir ne de imparatorluğun kan kaybetmesi durdurabilir.


    Çünkü imparatorluğu kuran asli unsur Türkmenler dışlanmıştır, mezhepçiliğe kurban edilmiştir…


    Mollalar, başta matbaa olmak üzere bir sürü saçma sapan fetva verirler.Ve sonuçta Osmanlı’ya Rönesans’ı ıskalatırlar.Rönesans’ı İngiltere kapar… (Matbaa Osmanlı’ya ilk kez 1480’de Yahudiler ile gelir.1527’de Ermeniler matbaaya kavuşur.Rumlar ise 1563’te matbaaya kavuşur. Bu meşhur mollalar her defasında yeni bir fetva ile Osmanlı'nın matbaaya kavuşmasını engellerler.Batı Rönesans’ı ve aydınlanmayı yakaladıktan tam 240 yıl sonra 1727’de İbrahim Müteferrika’nın çabaları ile matbaaya kavuşuruz.Artık bilgiye ulaşmak için çok geçtir.

        


    Şimdi açıkça şu soru sorulmalıdır.1299’dan 1683 Viyana Bozgunu’na kadar tüm savaşları kazanan bir "Türk imparatorluğu" Osmanlı varken, neden son 250 yılda girdiği tüm savaşları kaybedip, bir de kurtuluş savaşı yapmak zorunda kalmıştır?Osmanlı bu dönemde 1683 Viyana Bozgunu’ndan, 1922’de Sakarya Savaşı’na kadar tüm savaşları kaybetmiştir.


    Mevlanaların, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaşilerin, Seyit Gazilerin, Ahmet Yesevilerin… İslam’ı, İslam değil miydi?


    Osmanlıyı kuran Şeyh Edebalilerin İslam’ı, Akşemseddinlerin İslam’ı İslam değil miydi de Ebu Suudlara teslim edip batırdık koca İmparatorluğu…!

    İskilip'li Şeyhülislam Ebu Suud Efendi önce medreselerden matematik,geometri ve fen bilimlerini kaldırmış Yunus Emre'nin şiirlerini yasaklamıştır.Kızılbaş olarak nitelediği Anadolu Türkmenlerinin mal ve canlarını almak helaldir.Kızılbaşlarla çarpışırken ölmek en yüce şehitlik makamıdır,kestiği hayvanın eti murdardır,yenmez diyerek Anadolu müslümanlığına darbe vurmuştur.Yedi kızılbaş öldüren cennete gider diyen bu kişi sünni şeriatını yerleştirmeye çalışmıştır.Türkiye Cumhuriyetinin en yüksek makamlarını işgal edenlerin Ebu Suud,İskilipli Atıf Hoca hayranlıkları üzerinde düşünülmelidir.


    Bugün de aynı sürecin devam etmesi tarihten hiç ders almadığımızı göstermektedir.


    Pir-i Türkistanlı Ahmet Yesevi der ki: “Din bir seçimdir, ama Türklük kaderdir!”


    İşte bu yüzden ‘’Arap sevici mezhepçi” değil “Cumhuriyetçiyiz!”


    Bahtiyar Aydın'dan esinlenilmiştir.





  • Laf ola beri gele derler bunların dediğine. Kendi dediklerine kendileri de inanmıyor. Laf olsun diye, bakalım toplumun nabzını ölçelim, kışkırtalım diye ortaya atılan provokatif söylemler bunlar. Libaya'da Hafter vekiliyle savaştığımız Suudi Arabistan. Bae mi bizim halifeyi tanıyacak. Şii İran mı? İdlib'te çatıştığımız Suriye mi? Doğu Akdeniz'de savaşın eşiğine geldiğimiz Mısır mı? Azerbaycan bile tanımaz. Nabız ölçmek için ortaya atılan kışkırtıcı söylemler.

  • O değilde halife kim olacak? Tayyip mi, yoksa osmanlı soyundan direk kan bağı (ki o kanda türklükten çok rusluk, balkanlık vb. vardır devşirmelerden dolayı) ile gelen, padişahın akrabalarından kişilerden biri mi? Bence olacaksa Egemen Bağış olsun. Bakara makara halife malife takılır gideriz işte :)

  • Hilafet Tr'den kaldırıldı , iyi de halifelik kurumunu başka bir ülke niye ilan etmiyor ?


    Demek istediğim bunu ancak ve ancak Türkiye'den mi tespit edilmesi lazım , mesela Endonezya veya Senegal'de müslüman halka sahip bir ülke ,

    onlar diyemez mi , "ey dünya müslümanları ben senegal başbakanı olarak , şu imamı halife ilan ediyorum..." diye?


    Veya illa ülkenin kimik kağıdında müslüman yazması gerekli mi ?


    Mesela ABD'de Malcom x ayarında bir siyahi müslüman bir kişi ,cemaati, grubu olan , ben kendimi halife ilan ediyorum ,bütün dünya duysun , diyemez mi ?


    yani arkadaşlar halife seçilme şartları nedir ? hakikaten bilmiyorum ?


    Ya da adaylar çıkacak dünyanın çeşitli yerlerinde , bütün müslüman coğrafya sandığa mı gidecek ?


    (Pratikte benim aklıma gelen şu , İslam işbirliği teşkilatı denen bir oluşum var üye ülkeler şöyle ,


    Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brunei, Burkina-Faso, Cezayir, Cibuti, Çad, Endonezya, Fas, Fildişi Sahili, Filistin, Gabon, Gambiya, Gine, Gine Bissau, Guyana, Irak, İran, Kamerun, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kornorlar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Maldivler, Malezya, Mali, Mısır, Moritanya, Mozambik, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sudan, Surinam, Suudi Arabistan, Tacikistan, Togo, Tunus, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Umman, Ürdün, Yemen...


    Bu teşkilat üzerinden mi aday falan ilan edilir oylanır seçilir...?????? kafam karışık , daha doğrusu bu din işleri çok karışık , din deyince herkes HARALA GÜRELE BİRBİRİNE GİRİYOR


    MESELA YERYÜZÜNDE SIRF HRİSTİYANLAR KALSA , BİRBİRLERİNİ YERLER.

    SIRF YAHUDİLER KALSA ONLAR DA BİRBİRLERİNİ YERLER EMİN OLUN , HÜKÜMETLERİ SENELERDİR YOLSUZLUK YAPIYOR,

    MÜSLÜMANLARIN DURUMU İÇLER ACISI ,HEM DİĞERLERİ YİYOR HEM KENDİ KENDİLERİNİ ÖPÜYORLAR.

    YAHU budistler bile toplanan bağışların tanziminde birbirlerini yiyorlar.

    zor işler .... )

    Dalga geçmek için söylemiyorum valla billa , illa halife diye zorlayacaklarsa bence halife abdurrahman dilipak olsun ,seneye herkese iphone dağıtsın parasını suudi prenslerden alsın nedir yani taş atıp kolları mı yoruldu 2sinin petrol parası şahsi servetleri şahsi emekleri değil...,

    xiaomi de olur.


    Edit : Söylemeden edemeyeceğim , kardeşim Yemen senelerdir bombalanıyor ,abluka altında , çoluk çocuk ölüyor , bunu yapanlar kim tepesindeki suudiler .

    Suriye malumunuz.

    Irak'ta 1 milyon kadına tecavüz edildi ,

    Şu göçen suriyelilerden 100binin üzerinde ÇOCUK KAYIP organ,fuhuş mafyası kaçırdı diyorlar.

    dünyanın çeşitli bölgelerinde daha tonlarca çatışma var.

    katledilenler ,savaş ve zulüm altında olanlar hristiyan ,müslüman,yahudi veya şintoist olsaydı da yazık günah , insan insan!! çocuk çocuk!! masum!!!

    yahu 2 ay önce yavru bir kedi bakıyordum bahçede ,bir sabah bir baktım kardeşim ağlaya ağlaya geliyor ,sebepsizce ölmüş kedi. o kadar üzüldüm ki tarifi yok.


    Diyeceğim odur ki , bunlar karşısında birlik olmanın ,bir irade olmanın illa bir kişide mi temsili gerekli ,


    Aydınlatırsanız sevinirim , konuya yazan arkadaşlardan bilgi edinmeye çalışıyorum ,teşekkürler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sendemail -- 29 Temmuz 2020; 18:32:6 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.