Şimdi Ara

Abdülhamidçileri çıldırtan konuşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Murat Bardakçı, 2. Abdülhamid döneminde kaybedilen toprakların, bugünkü Türkiye'nin iki katı olduğunu ifade etti.

    Osmanlı Devleti’nden söz açıldığında İslamcıların akıllarına ilk olarak çöküş dönemi padişahlarından 2. Abdülhamid’in gelmesi dikkat çekiyor. AKP hükümeti tarafından da sık sık dile getiren Sultan Abdülhamid’in ölüm yıl dönümünde anmalar yapılırken, devlet kanalı TRT’de Abülhamid’in hayatını konu alan dizi yayınlanıyor.

    Gazeteci / Yazar Murat Bardakçı Habertürk’te yayınlanan “Tarihin Arka Odası” programında, “Sultan Abdülhamid’in 33 yıllık iktidarında tek karış toprak kaybedilmemiştir” diyenlere belgelerle çok sert yanıt verdi. Murat Bardakçı, Abdülhamid’in 33 yıllık saltanat döneminde Osmanlı’nın, Tunus, Mısır, Kıbrıs, Sırbıstan, Karadağ ve Romanya olmak üzere 1 milyon 592 bin 806 kilometre kare toprak kaybettiğini söyledi. Bardakçı, Sultan Abdülhamid’in döneminde kaybedilen toprakların, bugünkü Türkiye’nin iki katı olduğunu da ifade etti. Bardakçı, Abdülhamid'in 16 eşi olduğunu da ifade ederek 13'ünün isimlerini saydı.


    http://odatv.com/abdulhamidcileri-cildirtan-konusma-2503171200.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 25 Mart 2017; 21:26:50 >







  • Günaydııııın! Program kaydı yaklaşık 6 senelik... 2010 yahut 2011 yılına ait bir programdan alınma bu görüntüler...
  • bu abdululuhamit ittihat terakkinin dilenci kovalar gibi kovalayip surgun ettigi basiretsiz kabile reisi degilmi? Fenotipide arap veya romana benziyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı seviciler atalarını öğrensin. Bizde osmanlıyı seviyoruz ama bunlar yüzünden tarihimizden soğuduk.
  • Siz görüşlerinin değişeceğini mi sanıyorsunuz?

    Adamlar buna da mesela "Biz gerçek tarihimizi öğrenmek istiyoruz, kemalistlerin yazdığı tarihi değil" diyerek inkar edicekler veya ediyorlar zaten. O yüzden onlara onların görüşlerinden farklı bişey söylerseniz gerçek olmadığını iddia edicekler siz de boşuna çaba sarf ediceksiniz.

    Onlar için Osmanlı = 3 kıtaya hükmetmiş, denizleri zapt etmiş 600 senelik MÜTHİŞ imparatorluk.

    Onlar sadece osmanlının saray hayatını görmekteler(şaşalı eşyalar, tahtlar, altınlar vs.), tarih bilgileri İstanbul'un fethi ve Abdülhamit'in güzellemesinden öteye gitmez.
  • Osmanlı geniş toprakları olan,bir imparatorluktu,nüfus olarak Türklerin az olduğu veya hiç olmadığı yerler de sonuç olarak kaybedilmiştir.Geri kalan topraklarda da Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde,Türkiye ulus devleti kurulmuştur.O yüzden ben şuna da karşıyım.Abdülhamit Mısırı,Tunusu vs vs kaybetmiştir,diyip Abdülhamiti eleştirilmesine.Mısırda Türk mü vardı da,o toprakları elinde tutacaktı,tutabilecekti,nasıl yapacaktı bunu.Gitmesi gereken topraklar gitmiştir.Ne olacaktı yani.Osmanlının kazandığı tüm topraklar bizde mi kalacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 25 Mart 2017; 22:32:45 >
  • Abdulhamit'e saygımız var elbet eyvallah ama her konude Abdulhamit diyorsunuz yeter da.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tycoon.emperor

    bu abdululuhamit ittihat terakkinin dilenci kovalar gibi kovalayip surgun ettigi basiretsiz kabile reisi degilmi? Fenotipide arap veya romana benziyor zaten.

    annesi safkan Anadolu Ermenisi.
  • Fünfzehn kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı bir daha oku istersen.Ben Osmanlı ulusçu bir imparatorluktu demedim.Kaybedilmesi kaçınılmaz olan, toprakların gittiğini,kaybedildiğini söyledim.Çünkü o toprakları elinde tutabilmen için o topraklarda yaşayanların Türk olması gerekir,senle bir bağının olması gerekir.Dili,ırkı,kültürü farklı elin arabı sana bağlanmak,bağlı kalmak için can atacak değil,atmaz da.O yüzden sana katılıyorum,ümmetçilikte bir yarar sağlamadı,sağlayamaz da.Ümmetçilik temeli olmayan,gerçekliği olmayan boş bir söylemdir.Ümmetçilik,Aişe ile Alinin ordularının savaşmasına,onbinin üzerinde müslümanın ölmesine bile engel olamamıştır.Düşün yani bunların ikisi de,müslümanların örnek aldığı kişiler.Birde dilleri,kültürü,ırkları aynı.

    Ayrıca Osmanlıyı yönetenler halifeliğe güvensin veya güvenmesin,o kaybedilen toprakların elden çıkması kaçınılmazdır.Çünkü o kaybedilen topraklarda dediğim gibi,ya Türkler azınlık,ya da hiç yoklar.Abdülhamit Türkçülük yapsa ne olacaktı,Mısırı,Tunusu vs vs yine elinde tutamayacaktı.Çünkü oraların halkı Türk değil,senle bir bağları yok.Benim dediğim bu.

    Son olarak,birleştirici öge,dildir,ulustur,geçmiştir.Herkes kendi ulusuyla,dil birliği olan,ortak geçmiş olan kişilerle devlet kurar.Kimse gidipte,aaa bu benim ümmet kardeşim diye,araplarla devlet kurmaz,kuramaz da.10 milyon Türkü,10 milyon arabı bir toprak parçasına koy bakalım ne olacak.Türkler kendi aralarında,Araplar kendi aralarında devlet kuracaklar.Çünkü dil birliği yok aralarında.Arabın kültürünü,değerlerini benimseyen,sürekli araplaşmaya meyleden,araplaştırma kurumları imam hatiplerin sayısını arttıran içimizdeki araplar bile,araplarla devlet kuramazlar.Çünkü gerçek arap değiller,dilleri aynı değil.(Yok lan bir daha düşündüm de kuradabilirler,içimizdeki araplar,Arapçayı,araplaşmayı,kabul da edebilirler,onlarda o ışık var,bunu da söylemek gerekir).Her neyse içimizdeki araplar bu gerçeği anlayamadığı için,ümmet diyince,uyumdan,kültür çatışmasından kaynaklanan sorunların çözüleceğini sandıkları için,bugün ülkeye 3 milyonun üzerinde hızlı üreyen arap alıp,etnik sorun,toplumsal sorun ithal ettiler.Bir ton sorunla uğraşan ülkeye de bu ölümcül yanlışlarıyla son yumruğu da indirmiş oldular.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 26 Mart 2017; 0:52:14 >




  • Tarih okumayı da araştırmayı da oldum olası çok sevmişimdir.İlk olarak bunu belirterek başlayayım :)

    Evet güzelde söylemiş 13 eşi var olarak bilinip bazı kaynaklarda 16 tane olduğu söylenir.Evet çok toprak kaybetmiştir velhasıl ittihatçılar tarafından tahttan da indirilmiştir ve yanlış bilmiyorsam eğer yılı da 1909

    Fakat net hatırladığım bir şey var Sultanı indirenler Alman taraftarı idiler bundan dolayıdır ki Osmanlı devletini de Almanya'nın yanında savaşa sürüklediler (( Bazı kaynaklar da yazar ki aslında İngiltere'nin yanında savaşa girmek istediler fakat onlar yanaşmayınca Almanya'nın tarafında savaşa katıldı Osmanlı Devleti ; bunun tartışmasını da yaparız çok mantıklı bir şekilde bu tezin çürütülmesini de yaparız :))) ve tarih 30 ekim 1918 i gösterdiğinde Mondros Ateşkes antlaşması imzalandı yani yaklaşık olarak 9 yıl sonra O cihan devleti yıkıldı.

    O Abdülhamit handan daha iyi yönetiriz biz diyen ittihatçılar devleti 10 yıl bile yönetemediler.Allah'tan Mustafa Kemal ve arkadaşları gibi vatanperver ileri görüşlü kabiliyetli insanlara sahipti ki Osmanlı Devleti daha sonra TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN temellerini atabildik Allah o kurtuluş savaşında savaşanlardan askerlerden,komutanlardan,yazarlardan,ninelerimizden,kadınlarımızdan her birinden tek tek razı olsun bu güzelim devleti kurabildik.İnşallah da Osmanlı'dan bile daha uzun bir ömrü olur bu güzel devletin

    Gel gelelim benim demek istediğim şeye II.Abdülhamid Han Osmanlı Devletinin büyük padişahlarındandır. Saltanatın nasip olduğu yıllar da Osmanlı Devleti bunalım içindeydi buna rağmen bu insan devleti saltanatı boyunca ayakta tutabilmiş tutmasının yanın da da birçok üniversite açmış devleti kalkındırmaya çalışmış bir zattır.İlle anıcaz biz diyorsanız bu insaları(Sultan Süleyman gibi Fatih gibi Yavuz gibi)bari güzel anın ülkesine vatanına milletine dinine hizmet eden insanları kötü anmayın kötü anlatmayın ecdadımızdır atamızdır.

    Ha bu arada 1876 yılında tahta çıkıp 1909 yılında tahttan indirilmiştir.Yani basit bir matematik hesabıyla 33 yıl boyunda hüküm sürmüştür



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ldren -- 26 Mart 2017; 2:50:41 >




  • Bir arkadaşta uluscu bir devlet olmadığı için yıkılması kaçınılmazdı demiş ben aynı fikirde değilim en basit örneği şu an A.B.D'dir.Bu devlette uluscu bir millet olmayıp bunun üstüne eyaletlerden oluşmuş devletler bütünüdür.Fakat bu güne kadar bir istikrarla gelmiş ve hala o istikrarı da koruyabiliyor.

    Eğer diğer milletlere mensup arkadaşlar Lazı,çerkesi,kürtü,boşnağı,arnavutu,arabı vs vs ülkesini devletini seviyorsa allah korusun bir savaş çıksa ölüm bize şehadettir diyorsa yani söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyorsa hangi milletten olduğunun hiçbir önemi yoktur hiç bir zamanda olmayacaktır bu güzel devlet için.Allah devletimize zeval vermesin umarım o şanlı günlerimize de yakın zamanda ulaşabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ldren

    Bir arkadaşta uluscu bir devlet olmadığı için yıkılması kaçınılmazdı demiş ben aynı fikirde değilim en basit örneği şu an A.B.D'dir.Bu devlette uluscu bir millet olmayıp bunun üstüne eyaletlerden oluşmuş devletler bütünüdür.Fakat bu güne kadar bir istikrarla gelmiş ve hala o istikrarı da koruyabiliyor.

    Eğer diğer milletlere mensup arkadaşlar Lazı,çerkesi,kürtü,boşnağı,arnavutu,arabı vs vs ülkesini devletini seviyorsa allah korusun bir savaş çıksa ölüm bize şehadettir diyorsa yani söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyorsa hangi milletten olduğunun hiçbir önemi yoktur hiç bir zamanda olmayacaktır bu güzel devlet için.Allah devletimize zeval vermesin umarım o şanlı günlerimize de yakın zamanda ulaşabiliriz.

    Osmanlı ulusçuluk akımı nedeniyle paramparça oldu.Osmanlıdan ayrılıp,kendi devletini kuran tonla devlet var.Dediğim gibi de,Osmanlı geniş toprakları olan bir imparatorluktu.İmparatorluk çağı,ulusçuluk akımını nedeniyle sona erdiği içinde,o geniş toprakları,o zaman ki koşullara göre elde tutman olanaksızdır.
    Ayrıca,Amerika demişsin,Amerika eyaletlerden oluşur,ama Amerikada dil birliği vardır.Eğitim,kamu hizmetleri İngilizce verilir.Dil birliği olmadan,dil birliğini sağlamadan devlet kuramazsın.Dil birliği sağlayacaksın,devlet olabilesin,dil birliğini sağlayasın ki,eğitim,kamu hizmeti verebilesin,dil birliği olmadan nasıl iletişime geçeceksin,anlaşacaksın.Bugün benim Kürt,Laz,Çerkez,Arap kardeşim dediğin kişilerle Türkçe anlaşıp,iletişime geçiyorsun.Hadi birde Kuzey Irak Kürtleriyle,Irak Araplarıyla iletişime geçmeye,anlaşmaya çalış.Kişisel olarak,bu dilleri bilmiyorsan,bunlarla iletişime geçip,anlaşamazsın.Ulus devletin dilde tekleştiriciliği nedeniyle,Bugün ulusu farklı olan kişilerle anlaşıyorsun anlayacağın.Aynı zamanda Amerikada baskın olan,gücü elinde bulunduranlar beyazlardır.Bunların kökeni de İngilizlere dayanır,Amerikanın kurucuları bunlardır.O yüzden Amerika başkanlık sistemiyle yönetilsede,eyaletlere ayrılsada bir ulus devlet gibidir aslında.Eyaletlere ayrılmasının,başkanlık sistemiyle yönetilmesinin nedeni de,oldukça geniş topraklara sahip olmasıdır.Ki Amerika yüzyıllardan beri bu sistemle yönetilmektedir,kuruluşu böyledir.Artık oturmuş bir düzenleri var.
    İşin özü dil birliği sağlamadan Amerika gibi,başkanlık sistemiyle yönetilen bir devleti nasıl kuracaksın.Elin Arabı,Kürdü osu,busu Türkçeyi benimseyip,Türkçe kamu hizmeti,eğitim almayı kabul edip,kendi dilini mi,benliğini mi,özünü mü bırakacak,bunu niye yapsınlar.Bakma bugün Türkiyede yaşayan Araplara,Kürtlere,diğer azınlıklara,onlar kurulan Türkiye ulus devletinin sınırları içinde kaldıkları için,zorunlu olarak Türkçe öğrendiler.Buna karşın,yıllardan beri Kürt sorunuyla uğraşıyorsun.Ulusal bilinci oluşmuş,Kürtler biz kendi devletimizi isteriz,kendi devletimizde ana dilde eğitim,kamu hizmeti vereceğiz diyip,başkaldırıp,sorun çıkarttılar,çıkartıyorlar,çıkartacaklar.Yine ulus devlet kurmak isteyen Ermeniler,zorunlu göç ettirildiler,bir önlem olarak,çünkü bunları dili,ırkı,kültürü ayrı.Ulus devlet kuruyorsun,Ermeniler Ruslarla işbirliği yapıyorlar.Bir ton ulus,ulus devletini kurmuş,sana da kala kala bu topraklar kalmış.Koşullar seni bu noktaya ittiği içinde,Ermenileri zorunlu göç ettirmekten başka bir seçeneğin kalmıyor.
    O şanlı günlerimize döneceğiz diyip,gerçekleşmesi olanaksız düşlerin,temelsiz işi boş söylemlerin peşinden koşmayı bırakın da,gerçekleri görün artık.Dil birliği sağlanmadan,olmadan da bir devlet kurulamayacağını anlayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 26 Mart 2017; 9:52:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.