Şimdi Ara

Abdülhamid ne yaptı ki ulu hakan oldu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
9.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yalnız_adam11 Y kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan bir yazı. Buna edebi değer demeye dilim varmıyor. Varsa yok Mustafa Kemal zoruna giden ne yapacağını biliyor. Bu tarz yazılarla bir kaç gözü dönmüşü gaza getirirler anca.
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Cahil herif o topraklar verilirken yine başta padişah vardı. Atatürk dönemi musul hariç neresi kaybedilmiş?

    Ulan Süleyman şahtan pılını pırtını toplayıp kaçan, Türk adalarını yunana kaptıranlara oy verenler geliyor abdülhamit konusunda bile Atatürk'e sallıyor. Ne koymuş size be 100 senedir çıkaramadınız. Sen git ingiliz zırhlısına binip kaçan padişahına metiyeler düz sonra 33 yıl başta kalmasına rağmen binlerce km toprak kaybeden abdülhamiti öv, Atatürk gibi onurlu kişiler size uymaz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorum bile yapmak istemiyorum, benim için değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarihin en berbat padişahıdır.. Osmanlı hanedanın Vahdettin den sonra gelen beceriksiz Osmanlı padişahı dır...



    Vahdettin tek farkı beceriksizligini makyaj yapabilecek parası vardı... Eğer Vahdettin tek o olsaydı şuan TRT de onun dizisi çekiliyor olurdu..



    Milleti parasıyla balon işler yaparak sarayında gününü gün ediyordu.



    Okadar süper padişah ki atalarının 500 yılda kazandığı topraklari​ 5 yılda vermiştir...



    Kendisini tebrik eder müritlerine aynı sonu temenni ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tinod -- 27 Mayıs 2017; 13:44:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: suÇ

    dünya genelinde,gelmiş geçmiş en büyük toprak kaybeden birisi olarak tarihe geçen devlet adamı.az kaldı yakında vahdettin'nin de dizisini yaparlar ve kahraman olarak anlatılır

    Hangi toprağı kaybetti, senin olmayan toprağı mı? İdeolojik körlük yüzünden papağan gibi hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz. Yok mu özgün düşünceniz? Size dayatılan klişeleşmiş sözcükleri her saat, her gün yazmaktan bıkmadınız mı? Kafanızın basmadığı şu ki Abdülhamit devrilmeseydi bugünkü Türkiye toprakları daha geniş olacağı gerçeğidir. Abdülhamit'in devrilmesi ile Türkün filli toprakları tehlikeye girdi. Nitekim çok uzun zaman geçmeden Türkün fili toprakları Balkanlar gitti, Güneydoğu Akdeniz gitti, Musul Kerkük gitti, Batum gitti, Doğu gitti, gitti de gitti. Arabın topraklarını Abdülhamit kaybetmeseydi ondan sonrakiler kaybedecekti, örneğin Atatürk kaybedecekti. Senin olmayan topraklarda duramazsın, eninde sonunda defolup gidersin. Tıpkı İngiltere gibi. Kendi topaklarında Yunan'ı yenmeyi destansı zafer kabul edip bundan destanlar çıkaranlar gelip buraya sırf ideolojik körlük yüzünden Abdülhamid'e, Osmanlıya laf söylüyor. Gerçek vatansever ataları arasında ayrım yapmaz. Hele hele ideolojik ökrlük hiç yapmaz. Bu vatanda 3 tane devlet kurduk. Bu devletler için çalışan liderler hatasıyla sevabıyla bizim değerimizdir. Onları ideolojik körlük bataklığına saplanıp değerlendiremeyiz. Kaldı ki atalarımızdan bir sonraki bir önceki sayesinde vardır. Abdülhamit konusunda bilinmesi gereken en önemli şey ise Abdülhamit olmasaydı Atatürk olmazdı. Çünkü Osmanlı çok önceden yıkılmış olurdu. Abdülhamit'i bu kadar önemli yapan şey, onun son muktedir İslam ülkesi yöneticisi olmasıydı. Abdülhamit'in devrilmesi, hem Türk'ün hem de İslam'ın bölgedeki egemenliğini kesin olarak son bulduğunun kanıtıdır. Reşat da Vahdettin de birer kukladır. Yönetimde fiili olarak hiç bir ağırlıkları yoktur. Ondan sonra gelen hiç kimse dünyada ne bölgede ne bölgede egemen olamamışlardır. Her gelen kendi can derdinde olmuştur. Hala can derdindeyiz. Bu kafayla da 500 yıl da can derdinde olmaya devam edeceğiz.
    Abdülhamit'i çok abartmayalım tamam da, sizlerin yaptığı gibi şeytanlaştırmak da en basit ifadeyle vicdansızlıktır.



    filli toprak= Türklerin çoğunluk olduğu toprak (Örnek, Batum, Selanik, Kerkük)

    resmi toprak= türkün olmadığı yada çok az olduğu toprak (Yemen, Arabistan, Mısır)

    Sen neredeyse 250 yil savaslarda yenilgi almis fakirlesmis geri kalmis ve son olarak 1. Cihan harbinde kaybetmis bir toplumun avrupanin en guclu devletlerinin destegi arkasindayken yunanin ve hatta avrupanin en guclu devletlerinin de fiili isgaline maruz kalmis bir toplumun bunca yokluk icinde verdigi mucadeleyi kucumsuyorsun. Ustune ustluk savasi futbol maci zannedip kendi sahamizin avantajiyla cok kolay galip ayrilinmasi gerektiğini ve bu kahramanca varlik mucadelesinin destanlastirilmamasi gerektigini soyluyorsun. Insanlar da bunu oylayip uste tasiyor. Hangi ideolojinin takipcisi oldugunu bilmiyorum ancak sen bir emperyalist isgalci kadar kucumsuyorsun bu milletin basarisini. Ayrıca uye oldugum gunden bugune donanimhaberdeki bu degisimin (aldigin oya istinaden soyluyorum) cok cirkin bir gostergesi oldugunu belirtmek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizim sorunumuz da asil bu iste.adamlar uzayda nasil yasam kurarizin pesinde biz hala bilmem kac yil once hakanimiz zehirlenmeseydi bla bla bla, bilmem kac yuzyil once bizans kahpelik yapmasaydi bla bla bla, bilmem kac yil once adalar elden gitti bla bla bla, bilmem kac yil once diye devam eden ici bos daha dogrusu faydasiz tartismalar pesindeyiz surekli.ben almanlarin prensimizi bilmem kac yil once kim aldatti zehirledi vb. konulari hic dusundugunu sanmiyorum mesela.adamlar gelecegi planliyor biz de hala gecmisin cukuruna nasil daha cok batariz onun pesindeyiz.yil 2017 beyler dunya aldi basini gidiyor gorun artik bunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Talk2MyHand

    fsm 2. selim 4. murat hariç birilerini övülecek biri yok hele abdülhamid gibi bir tırsak asla haketmiyor bu tarz sıfatları

    hay senin ben beynine..
  • Yemin ediyorum Allah yolu gösteriyor kimin ne olduğunu çok güzel gösteriyor

    Abdulhamit hanın yunanı yenmesine önemsiz demişsin ama atatürk yenince yılda 30 tane bayram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Abdülaziz değil, V. Murad vardı. 4 aylık bir hüküm süresinin ardından tahttan indirilmiş ve yerine Jön Türkler'le anlaşan 2. Abdülhamit geçmiştir.

    33 yıl boyunca çok mükemmel idarecilik yaptı; öyle ki İstanbul'da ikamet ettirdiği Arap liderler daha sonra döndüklerinde Arap İsyanları'na liderlik ettiler.

    Ceddi toprakları kan dökerek almış, kendisi de kan dökerek vereceğinden borçların kapatılması, dış basındaki kötü profil çizen propagandanın sonlandırılması ve doğudaki isyanların durdurulması getirilerine rağmen Yahudi teklifini reddetmiş - imiş. Ya haydi bir yol alın. Kıbrıs ve Mısır'ı Birleşik Krallık 'kontrolüne" bırakan 2. Abdülhamit, Filistin odaklı bu şekilde bir teklif alsa promosyon olarak Arapları bölgeden kendisi sürerdi.

    İlkokul eğitimi 1824 yılında 2. Mahmut (2. Mahmut döneminin Osmanlı eğitim hayatına katkısı her seviyede 2. Abdülhamit'ten ve son dönemdeki diğerlerinden fazladır.) tarafından zorunlu hale getirilmiştir. Kız çocukları ise her ne kadar sayıları felâket derecede az olsa da Osmanlı'da çok uzunca bir süre eğitimin (en azından ilkokulun) parçası olmuşlardır. Durumun 2. Abdülhamit'le bir alakası yok. Eğitimin genel anlamda Kanun-ı Esasi'de yer alması ve batı usulüne odaklanması ise Meşruiyet'i getiren, Kanun-ı Esasi'yi hazırlayanlarla ilgilidir!

    Evet, 1892-1893 verilerine göre Sivas "Vilayeti"nde 1637 ilkokul bulunuyor, ancak bunların yalnızca 271 tanesi pozitif eğitim veren kurum sınıfında. Geriye kalan 1366 tanesi "tipik" Sıbyan Mektebi. Ayrıca bu okulların tamamının 2. Abdülhamit tarafından açılması gibi bir durum söz konusu değil.

    Batı usulü, pozitif eğitim ifadeleri de yanlış anlaşılmasın. Bunlar yalnızca metod bakımından. 1890'lara kadar bu sözde yenilik odaklı okulların taşradakilerinin ders programlarına örnek:

    1. yıl:

    -Elifba
    -Kıraat
    -Kitâbet-i Kur'âniye

    2. Yıl:

    -Akaid
    -Kur'an
    -İlm-i hal
    -Hesap
    -İmla
    -Yazı

    3. yıl:

    -Kur'an
    -Tevcid
    -Vexazife-i etfâl
    -Kısas-ı enbiyâ
    -Malûmat (kısa)
    -Kısa kavâid
    -Türkçe
    -Yazı

    Sonraki yıllarda ise tarih, coğrafya falan da ekleniyor.

    Yazılan diğer saçmalıklara ise değinmeye bile gerek yok. Cehaletinizi abuk sabuk internet sitelerinden gidermeye çalışmayın. Biraz kitap okuyun. Ya da burada sormaktan da çekinmeyin, cevaplarız.

    Ne kadar aciz bir insansın. O kadar madde var, aradan 2-3 tane seçmiş açıklama yapıyosun. Digerlerini de açıklasana?




  • Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    Cok guzel bir bilgi...

    Burdan anlioz ki OSMANLİ İMPARATORLUGUNU SEVMEYENLER GENELDE GEZİCİ KESİMDİR.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • lazz48 L kullanıcısına yanıt
    Bos bos yazacagina git bi icat yapda bi de biz gorelim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denizci535 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma kardesim izin ver iki dakika hemen bi tane yapip geleyim.icat yapmayanlarin burda yazamayacagini bilmiyordum ozur dilerim.onunde saygiyla egiliyorum mucit kardesim.senin icadin neydi acaba abdulhamiti en iyi ben savunurum makinesi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adminler derhal konuyu kapatmalı. Biz ne birbirimizin fikrini öğrenebiliyoruz saygıyla dinleyebiliyoruz ya da karşı argüman üretirken saygılı olabiliyoruz.

    Hainler, bilmem neler ortalarda dolaşıyor ağız dolusu küfürler. Atalarımız yaşasaydı yüzünüze tükürürdü yüzünüze. Bu ne ahlaksızlık, bu ne başıboşluk. Bir Türk beyini seven diğer Türk beyini sevene hain diyip küfrediyor!

    Sırf biri dini imanı çok yok diye sevilmiyor,diğeri çok fazla dinine bağlı diye seviliyor. Biri de ''Atam Osmanlı,Atam Fatih'' Diyor bilmiyor ki Osmanlı da Fatih de Hristiyanlara da yahudilere de ayrıcalıklar ve hoş görüler göstermiştir! Bugün sen bir yahudi yahut hristiyan görsen ''Aha kafir'' diye saldıracaksın, ama Atalarımız öyle yapmadı.. Siz Arapsınız arap, Türk milleti ile bir alakanız yok. Osmanlı ilk sizi asardı böyle konuştuğunuz için, cahiller.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhafız-


    quote:

    Orijinalden alıntı: Talk2MyHand

    fsm 2. selim 4. murat hariç birilerini övülecek biri yok hele abdülhamid gibi bir tırsak asla haketmiyor bu tarz sıfatları

    hay senin ben beynine..

    tarih kültür bilgi birikim 0(sıfır) başkalarına hakaret eder ancak, beyni yok fikri var
  • Lotusx L kullanıcısına yanıt
    Birincisi bunları buldum dedim kesin doğru vs demedim ayrıca tarihçilerden öğrenin dedim. Kendim de oradan bakacaktım ki müsait değildim. Daha o kısmı okumadan kendinice cahil diyorsun birde

    İkincisi seninkilerin uydurma olmadığını nereden bileyim tarih profesörümüsün? Bir kaynak bile belirtmemişsin. Yada senin okuduğun kitapların sadece bir taraftan bakmadıkları ne malum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SW4RTHY

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lotusx

    Abdülaziz değil, V. Murad vardı. 4 aylık bir hüküm süresinin ardından tahttan indirilmiş ve yerine Jön Türkler'le anlaşan 2. Abdülhamit geçmiştir.

    33 yıl boyunca çok mükemmel idarecilik yaptı; öyle ki İstanbul'da ikamet ettirdiği Arap liderler daha sonra döndüklerinde Arap İsyanları'na liderlik ettiler.

    Ceddi toprakları kan dökerek almış, kendisi de kan dökerek vereceğinden borçların kapatılması, dış basındaki kötü profil çizen propagandanın sonlandırılması ve doğudaki isyanların durdurulması getirilerine rağmen Yahudi teklifini reddetmiş - imiş. Ya haydi bir yol alın. Kıbrıs ve Mısır'ı Birleşik Krallık 'kontrolüne" bırakan 2. Abdülhamit, Filistin odaklı bu şekilde bir teklif alsa promosyon olarak Arapları bölgeden kendisi sürerdi.

    İlkokul eğitimi 1824 yılında 2. Mahmut (2. Mahmut döneminin Osmanlı eğitim hayatına katkısı her seviyede 2. Abdülhamit'ten ve son dönemdeki diğerlerinden fazladır.) tarafından zorunlu hale getirilmiştir. Kız çocukları ise her ne kadar sayıları felâket derecede az olsa da Osmanlı'da çok uzunca bir süre eğitimin (en azından ilkokulun) parçası olmuşlardır. Durumun 2. Abdülhamit'le bir alakası yok. Eğitimin genel anlamda Kanun-ı Esasi'de yer alması ve batı usulüne odaklanması ise Meşruiyet'i getiren, Kanun-ı Esasi'yi hazırlayanlarla ilgilidir!

    Evet, 1892-1893 verilerine göre Sivas "Vilayeti"nde 1637 ilkokul bulunuyor, ancak bunların yalnızca 271 tanesi pozitif eğitim veren kurum sınıfında. Geriye kalan 1366 tanesi "tipik" Sıbyan Mektebi. Ayrıca bu okulların tamamının 2. Abdülhamit tarafından açılması gibi bir durum söz konusu değil.

    Batı usulü, pozitif eğitim ifadeleri de yanlış anlaşılmasın. Bunlar yalnızca metod bakımından. 1890'lara kadar bu sözde yenilik odaklı okulların taşradakilerinin ders programlarına örnek:

    1. yıl:

    -Elifba
    -Kıraat
    -Kitâbet-i Kur'âniye

    2. Yıl:

    -Akaid
    -Kur'an
    -İlm-i hal
    -Hesap
    -İmla
    -Yazı

    3. yıl:

    -Kur'an
    -Tevcid
    -Vexazife-i etfâl
    -Kısas-ı enbiyâ
    -Malûmat (kısa)
    -Kısa kavâid
    -Türkçe
    -Yazı

    Sonraki yıllarda ise tarih, coğrafya falan da ekleniyor.

    Yazılan diğer saçmalıklara ise değinmeye bile gerek yok. Cehaletinizi abuk sabuk internet sitelerinden gidermeye çalışmayın. Biraz kitap okuyun. Ya da burada sormaktan da çekinmeyin, cevaplarız.

    Ne kadar aciz bir insansın. O kadar madde var, aradan 2-3 tane seçmiş açıklama yapıyosun. Digerlerini de açıklasana?

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 6:49:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şuanda bir kesimin Abdulhamid'i en büyük padişah olarak görmesinin tek sebebi yaptıkları değil açtığı müzeler,getirdiği kitaplar değil şuanki sevenler o konularla alakasızlar.İttihatçilerin darbe yapması sonucu tahttan indirilmesi.Mahmut Şevket Paşa indirdi izinden Enver Paşa gitti Sonra Mustafa Kemal ittihatçıların başına geçti cumhuriyeti ilan etti.Bunlar Mustafa Kemal'i sevmedikleri için onu seviyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AwerlawK kullanıcısına yanıt
    Tarihde varsayım yoktur dostum.
  • Keske insanlarda konusma konusunda makinalar gibi olsaydi. Benzini olmadan gitmeyen araba, elektrik olmadan calismayan televizyon gibi... Bilgisi olmadan da konusamasaydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizci535 kullanıcısına yanıt
    caps lock açışından olsa gerek;
    insanları dışlama
    etiketleme
    bizim gibi düşünmeyenler, öcü.... ölsün ohh, mantığı...

    Bu tutumdan dolayı seveni bile düşman edersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.