Şimdi Ara

Abdülhamid ne yaptı ki ulu hakan oldu? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
9.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence siyasal islamcıların Abdülhamidi savunmaları bu ülke için müthiş sevindirici ve doğru bir olaydır.



    Abdülhamid yaptığı altyapı ve üstyapı hamleleriyle Atatğrk dönemindeki ilk chp iktidarına benzer.

    Devrimsel ileri adımlar atmıştır.

    Atatürkten en önemli farkı Atatürk cephede dünyayı tokatlamış, Abdülhamid döneminde ise çok fazla mağlubiyet alınmış ya da masa başında yenilgi kabullenilmiştir. Ama insan yetiştirmede eğitim anlamında Osmanlının en önemli padişahlarından biridir.



    Büyük bir padişah olması yaptığı uzun vadeli işlerden gelir bence. Baskıcı yönetimi ve kaybettiği savaşlar olumsuz yanlarıdır.

    Almanlar'a yakınlaşması da doğrudur bence. Birinci endüstri devrimini bitirmiş ikinci endüstri devrimine başlamış bir ülke o dönem Almanya. Ama bütün bunları düşününce bir çok kişi bilmeden destekliyormuş gibi geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 27 Mayıs 2017; 9:9:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AFK_is_now_AFK kullanıcısına yanıt
    Tamam ama Osmanlı'da darbeciler defalarca kez istediklerini kabul ettirdiler zaten. Dördüncü Murad gibi çok sert bir padişah bile 3 ayrı kez darbecilere istedikleri kelleleri sundu bir gecede daha çok kan dökülmesin diye. Ha bu üç vakadan sonra hem darbecileri hem onların destekçilerini tek tek halletti. Bu arada darbeciler "kardeşlerini öldürmeyeceksin" şartı koştuğu için belki de kardeşlerini de öldürttü. Osmanlının o dönemleri (yeniçeri ocağının son yüz yılından itibaren de denebilir) pek de övünülecek işlere sahne olmadı. Fatih ve Kanuni gibi adamlar başka boyutta adamlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 27 Mayıs 2017; 9:10:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Şimdi rahatlar önceden değil. Sefaletten bi köşede ölenler var. Ki bunu bir sürü tarihçiden dinledim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdulazizin kurduğu efsane donanmayi darbe korkusundan Haliç'te çürümeye bırakan adam bu konudaki Mustafa Armağan fanı kişilere göre yeni gemiler yapıp donanma getirtmi?.



    Dezenformasyon o kadar çok ki şeyh uçmaz müridi uçurur durumu var bir tanesi de toprak kaybetmedi onlar bizim değildi ki falan diye zırvalamis.



    Bu tiplerin asıl amacı belli.Abdulhamit fanligi yapıp alttan altta cumhuriyet düşmanlığı pompalamak.Abdulhamit sıradan bir padişahti o kadar devlet zaten çökmüştü kim gelse başta olsa bir şey yapamazdı çabaları oldu ama korkuları paranoyalari da vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: suÇ

    dünya genelinde,gelmiş geçmiş en büyük toprak kaybeden birisi olarak tarihe geçen devlet adamı.az kaldı yakında vahdettin'nin de dizisini yaparlar ve kahraman olarak anlatılır

    Hangi toprağı kaybetti, senin olmayan toprağı mı? İdeolojik körlük yüzünden papağan gibi hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz. Yok mu özgün düşünceniz? Size dayatılan klişeleşmiş sözcükleri her saat, her gün yazmaktan bıkmadınız mı? Kafanızın basmadığı şu ki Abdülhamit devrilmeseydi bugünkü Türkiye toprakları daha geniş olacağı gerçeğidir. Abdülhamit'in devrilmesi ile Türkün filli toprakları tehlikeye girdi. Nitekim çok uzun zaman geçmeden Türkün fili toprakları Balkanlar gitti, Güneydoğu Akdeniz gitti, Musul Kerkük gitti, Batum gitti, Doğu gitti, gitti de gitti. Arabın topraklarını Abdülhamit kaybetmeseydi ondan sonrakiler kaybedecekti, örneğin Atatürk kaybedecekti. Senin olmayan topraklarda duramazsın, eninde sonunda defolup gidersin. Tıpkı İngiltere gibi. Kendi topaklarında Yunan'ı yenmeyi destansı zafer kabul edip bundan destanlar çıkaranlar gelip buraya sırf ideolojik körlük yüzünden Abdülhamid'e, Osmanlıya laf söylüyor. Gerçek vatansever ataları arasında ayrım yapmaz. Hele hele ideolojik ökrlük hiç yapmaz. Bu vatanda 3 tane devlet kurduk. Bu devletler için çalışan liderler hatasıyla sevabıyla bizim değerimizdir. Onları ideolojik körlük bataklığına saplanıp değerlendiremeyiz. Kaldı ki atalarımızdan bir sonraki bir önceki sayesinde vardır. Abdülhamit konusunda bilinmesi gereken en önemli şey ise Abdülhamit olmasaydı Atatürk olmazdı. Çünkü Osmanlı çok önceden yıkılmış olurdu. Abdülhamit'i bu kadar önemli yapan şey, onun son muktedir İslam ülkesi yöneticisi olmasıydı. Abdülhamit'in devrilmesi, hem Türk'ün hem de İslam'ın bölgedeki egemenliğini kesin olarak son bulduğunun kanıtıdır. Reşat da Vahdettin de birer kukladır. Yönetimde fiili olarak hiç bir ağırlıkları yoktur. Ondan sonra gelen hiç kimse dünyada ne bölgede ne bölgede egemen olamamışlardır. Her gelen kendi can derdinde olmuştur. Hala can derdindeyiz. Bu kafayla da 500 yıl da can derdinde olmaya devam edeceğiz.
    Abdülhamit'i çok abartmayalım tamam da, sizlerin yaptığı gibi şeytanlaştırmak da en basit ifadeyle vicdansızlıktır.



    filli toprak= Türklerin çoğunluk olduğu toprak (Örnek, Batum, Selanik, Kerkük)

    resmi toprak= türkün olmadığı yada çok az olduğu toprak (Yemen, Arabistan, Mısır)

    Atatürk'e laf atmak için de yolu yapıyonuz ha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  •  Abdülhamid ne yaptı ki ulu hakan oldu?
  • Osmanlı topraklarının 3te 2sini kaybeden, ülkeyi ingilizlere peşkeş çeken ABD projesidir ABDülhamid

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı 2. abdülhamit geldi diye parçalanmadı veya yıkmaya ramak kalmadı zaten yıkılacaktı. Dünyaya ayak uyduramayan her kurum belirli bir direnç gösterir sonra içeriden patlak verir. 2. Abdülhamit osmanlının yıkılma süresini uzatmış ve Meşrutiyet gibi Osmanlıda çok garip olan bu yenilikleri uygularken devlet de bir direk gibi durmuş ve osmanlı devletini meşrutiyet ile uyumunu sağlamıştır kendisi ne kızıl sultan ne de ulu hakandır.
    Edit: Kurtuluş mücadelesini gerçekleştiren hürriyetperver ve Meşrutiyet ile milletin egemenliğini gercekleştirecek kadroyu yetiştiren okulları açmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmeto4129 -- 27 Mayıs 2017; 10:16:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiliz gemisiyle kaçan mı ?
  • Kolay olani yapip kacmayi secmeseydi simdi bir efsane olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shanks0

    Şimdi rahatlar önceden değil. Sefaletten bi köşede ölenler var. Ki bunu bir sürü tarihçiden dinledim.

    San Remo'da köşkte yaşıyor yahu. Yabancı ülkelerden aldığı ödenekler de var kendi beraberinde götürdüğü ve yabancı bankada tuttuğu altınları ve paraları da var.

    Kim sefalet içinde ölmüş yalan yahu resmen.
    Sinan Meydan çok daha ağır şeyler yazmış örnekse.
    http://www.mehmetciktv.com.tr/haber/18111/vahdettinden-abdye-mektup.html#.WSkp9Ot97IU




  • 2 Türkiye büyüklüğünde toprak kaybedip saraydan çıkmadığı içindir muhtemelen yada ülkeyi istibdat dönemi dediğimiz baskı dönemiyle 30 yıl yönettiğindendir yada o dönemde gazeteleri,dergileri kapatıp kendine muhalif olan kim varsa onların düşünmelerini engellemeye çalıştığı içindir yada 30 a yakın karısı olduğu için ulu olabilir.Çünkü kendisi gerçekten çok başarılı maşallah diyelim padişahımıza



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 27 Mayıs 2017; 10:56:34 >
  • Tahttan indirildikten sonra ülkenin gidişatına bakin sonra Abdülhamit'e dil uzatın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdulhamid'in tek övulecek yani Osmanlinin ömrunu uzatmasi ve Filistini yahudilere vermemesi.

    Onlarca toprak kaybettigini söylemezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdülhamid'e bile söven sayan bir halt yapmadı diyen gençlik. Batılılar amaçlarını gerçekleştirmiş. Sömürgeciler, istediklerini vermedi diye Kızıl Sultan dedi bu adama. Siz de siyonistlerin zihniyetindesiniz.
  • Musul ve Kerkük'ü satanlar ne kadar büyük insanlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akbell

    Abdülhamid'e bile söven sayan bir halt yapmadı diyen gençlik. Batılılar amaçlarını gerçekleştirmiş. Sömürgeciler, istediklerini vermedi diye Kızıl Sultan dedi bu adama. Siz de siyonistlerin zihniyetindesiniz.

    O yuzden mi Misir,Trablusgarp,Bosna,Bulgaristan,Kibris Girit ve Kuveyt'i kaybetti? Git araştir boş konuşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akbell

    Abdülhamid'e bile söven sayan bir halt yapmadı diyen gençlik. Batılılar amaçlarını gerçekleştirmiş. Sömürgeciler, istediklerini vermedi diye Kızıl Sultan dedi bu adama. Siz de siyonistlerin zihniyetindesiniz.

    Sallama güzel kardeşim bak ben Ne Kürdüm ne Ermeni ama şunu görmen lazım

    Hamidiye alayları nedir ? Ermenilerin olan yerlere kimler zorla yerleştirildi ? Hamidiye Alaylarının kuruluş amacı Ruslara karşı hazır birlik olması değil miydi? Sonra neden amaçlarından farklı iş yaptılar ??


    Abdülhamid'in yapacağı bir şey yoktu kaçınılmaz sonu erteledi o kadar çünkü ondan neredeyse 100 sene önce İmparatorluk okeye dönmeye başlamıştı bitecekti zaten.

    Ayrıca sömürgecilerin istediğini veren de Abdülhamid'tir azınlıklara haklar , kaybedilen topraklar bilmem ne




  • İttihat ve terakkinin getirdiği milliyetçilik düşüncesi olmasaydı asıl bu ülke kurulamazdı. Abdülhamit İstanbulu yaktıracak derecede gözü dönmüş bir lider belki bu yüzden tayyiple karşılaştırıyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emreee23


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akbell

    Abdülhamid'e bile söven sayan bir halt yapmadı diyen gençlik. Batılılar amaçlarını gerçekleştirmiş. Sömürgeciler, istediklerini vermedi diye Kızıl Sultan dedi bu adama. Siz de siyonistlerin zihniyetindesiniz.

    O yuzden mi Misir,Trablusgarp,Bosna,Bulgaristan,Kibris Girit ve Kuveyt'i kaybetti? Git araştir boş konuşma.

    Devletin ne gücü kalmış ne bir şeyi. Düzeltme çabasında adam. Toprak kayıpları olmasında gariplik mi var? Biz de istemezdik kayıp olmamasını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.