Şimdi Ara

Abdülhamid ne yaptı ki ulu hakan oldu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
9.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Lale devrinden sonra zayıflamaya başlayan osmanlıyı 30 seneden fazla ayakta tuttu. Tahttan indirildikten sonra 1. dünya savaşı batağına çekilip osmanlıyı parça pinçik ettiler.

    Madem öyle ayakta tuttu tahttan indiğinde düzgün bir ordu ve maliye bıraksaydı da balkan savaşlarında dün kurulmuş balkan devletleri osmanlıyı duman etmeseydi.
  • Biz Gök Sultanı da severiz mavi gözlü bozkurt Mustafa Kemali de.

    İnsanları yargılarken durumlarını da göz önüne alın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdülhamid han olmasaydı Atatürkte olmazdı osmanlı da daha önce batardı belkide Doğal olarak Türkiye Cumhuriyeti'de olmazdı. Ermenistan ve israilin kurulmasını en az 50 yıl geciktirmiştir. Nasıl oldu derseniz o anki dünya düzenine göre devletleri başka şeylerle uğraştırmış şu anda avrupanın bize yaptığı gibi.

    O yıllarda mucize olan petrol haritasını çıkarttırmıştır. Daha çok ley varda yazmakla bitmez kendisine darbe yapılıp düştü şimdi düşününüyorumda keşke bu denli zeki ileri görüşlü bir padişah keşke kanuniden sonra gelseydi şimdi durumumuz çok farklı olabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktay1910 -- 27 Mayıs 2017; 2:50:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Abdülhamid ne yaptı ki ulu hakan oldu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oktay1910 kullanıcısına yanıt
    Cahalet nedir iki insanlar yalana nasil inanilir?



    Abdulhamit son derece pisirik bir padisah zeka pariltisi olabilecek hali yok.Ingilizlerin kucagina oturmusuz inmiyoruz.Dumya kadar toprak kaybettik.



    Ne yapti diyorum?Modernlesme falan filan diyorlar.2. Mahmut ve Abdulazizden cok arti olan yonu ne?Donanmayi halicte mi curutme?Yildiz sarayindan cikamamasi mi?



    Abdulhamiti siyasal islamcilar sever sadece onlarin bir kahramani olmadigi icin bir kahraman yaratma cabasindan sahiplenilmis bir padisahdir.Buyuk ve ileri goruslulugu Ne Ikinci Mahmut ne de 3. Selimden ote kesinlikle degildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi atalarına karşı böyle ithamlarda bulunan bu konudaki varlıklardan utanıyorum. Onlarla aynı havayı soluduğumdan utanıyorum.
    Siz nasıl insanlarsınız yahu? Ya kara cahilsiniz ya da okumuş diplomalı cahilsiniz.
    Sizin için hiçbir devlet adamı bir şey yapmıyor zaten herşeyin en iyisini sizler yaparsınız zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhammed009


    quote:

    Orijinalden alıntı: asau


    quote:

    Orijinalden alıntı: suÇ

    dünya genelinde,gelmiş geçmiş en büyük toprak kaybeden birisi olarak tarihe geçen devlet adamı.az kaldı yakında vahdettin'nin de dizisini yaparlar ve kahraman olarak anlatılır

    Hangi toprağı kaybetti, senin olmayan toprağı mı? İdeolojik körlük yüzünden papağan gibi hep aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz. Yok mu özgün düşünceniz? Size dayatılan klişeleşmiş sözcükleri her saat, her gün yazmaktan bıkmadınız mı? Kafanızın basmadığı şu ki Abdülhamit devrilmeseydi bugünkü Türkiye toprakları daha geniş olacağı gerçeğidir. Abdülhamit'in devrilmesi ile Türkün filli toprakları tehlikeye girdi. Nitekim çok uzun zaman geçmeden Türkün fili toprakları Balkanlar gitti, Güneydoğu Akdeniz gitti, Musul Kerkük gitti, Batum gitti, Doğu gitti, gitti de gitti. Arabın topraklarını Abdülhamit kaybetmeseydi ondan sonrakilerkaybedecekti, örneğin Atatürk kaybedecekti. Senin olmayan topraklarda duramazsın, eninde sonunda defolup gidersin. Tıpkı İngiltere gibi. Kendi topaklarında Yunan'ı yenmeyi zafer kabul edip bundan destan yazanlar gelip buraya sırf ideolojik körlük yüzünden Abdülhamid'e Osmanlıya laf söylüyor. Onların bilmesi gereken en önemli şey ise Abdülhamit olmasaydı Atatürk olmazdı. Çünkü Osmanlı çok önceden yıkılmış olurdu. Abdülhamit'i bu kadar önemli yapan şey, onun son muktedir İslam ülkesi yöneticisi olmasıydı. Abdülhamit'in devrilmesi, hem Türk'ün hem de İslam'ın bölgedeki egemenliğini kesin olarak son bulduğunun kanıtıdır. Reşat de Vahdettin de birer kukladır. Yönetimde fiili olarak hiç bir ağırlıkları yoktur. Ondan sonra gelen hiç kimse de ne bölgede ne bölgede egemen olamamışlardır. Her gelen kendi can derdinde olmuştur Hala can derdindeyiz. Bu kafayla da 500 yıl da can derdinde olmaya devam edeceğiz.
    Abdülhamit'i çok abartmayalım tamam da, sizlerin yaptığı gibi şeytanlaştırmak da en basit ifadeyle vicdansızlıktır.



    filli toprak= Türklerin çoğunluk olduğu toprak (Örnek, Batum, Selanik, Kerkük)

    resmi toprak= türkün olmadığı yada çok az olduğu toprak (Yemen, Arabistan, Mısır)

    Fatih nasıl durdu osmanlı nasıl durdu kaç yüzyıl başka topraklarda ?? Dağıtılmış bir orduya güçsüz bir halka liderlik yapan kaç tane devlet tarafından kuşatılmış Türkiyeyi kurtaran Lider ve Atalarımızın başaeısını nasıl küçümsersin ?

    Sen ne saçmalıyorsun? İftira atma, söylemediğim şeyleri söylediğimi iddia edip tribünlerden alkış almak için yanlış kişiye saldırıyorsun. Ucuz kahramanlık yapmaya kalkma, işine bak. Buradan sana ekmek çıkmaz

    Yunanı yenmeyi zafer kabul etmiyormuşsun birader ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klavye başına oturup o ne yaptı bu ne yaptı hafi açıklayın felan diye konu açan ufak kafalı zihniyet. Kimsenin kimseye bir şey ispatlamasına gerek yok aç oku. Aferim geçmişe laf attın o ne yaptı bu ne yaptı dedin seni isyankar kişilik şimdi sana sormalı zavallı hayatında sen ne yaptın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanirim gorev arkadasindi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kuruşluk tarih bilgisiyle kalkıp tarihi şahsiyetlere dil uzatanlarla dolu bi konu olmuş bu. beni bi kerede şaşırtsın şu forum
  • Abdülhamit Osmanlı'nın en zeki padisahlarindandir.Adama firsatmı verdilerde ülkeyi gelistirsin,bataklıktan çıkartsın.Bir yandan Siyonizmle uğraş bir yandan kandirilmis hürriyet yalanı adı altında gençlerle uğraş bir yandan İngilizlerle uğraş.

    FATİH,YAVUZ,KANUNİ,ABDULHAMİT,MUSTAFA KEMAL bunların hepsi bizim atamız.Osmanliyi karalamaktan vazgeçin.OSMANLİDA BİZİM CUMHURİYETTE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdülhamid değil Abdülhamit

    "Bunlar bunu seviyorsa ben sevmiyorum." kafasından çıkın. Okuyun tarih kitaplarını ama tarafsız bir şekilde. O zaman hak vereceksiniz Abdülhamit'e. Dönemin şartlarına göre konuşun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Sen ne anlatıyorsun ya? Osmanlı imparatorluğu Alman ve İngiliz sömürgesi olan bir ülkeydi.Ekonomik olarak tamamen dışa bağımlı bir ülkeydi.Ve tamamen büyük devletlerin diplomatik çatışmalarından yararlanarak ayakta kalmaya çalışan bir ülkeydi.Kendi ülkesindeki valinin ayaklanmasını bastıramayacak kadar guçsüz bir ülkeydi.Osmanlı'nın 33 yıl daha ayakta kalmasını sağlayan Sultan Abdülhamit değil İngiltere'dir.Abdülhamit 1876'da tahta çıktı.1878 de Ruslar Yeşilköy'e kadar geldi.Devlet yıkılmanın eşigine geldi. Kars,Batum,Ardahan gitti,bütün Trakya gitti.Tahttaki Abdülhamit Kıbrıs'ı İngiltere'ye vererek Osmanlı'yı kurtarmasını istedi.İngilizler'de Rusya'nın güçlenmesini istemedikleri için hayatımızı kurtardılar.İngiltere olmasaydı değil 33 yıl 3 yıl bile tahtta kalamayacaktı.Osmanlı eninde sonunda yıkılacaktı.Atatürk'le Abdülhamit'in uzaktan yakından alakası yok.Abdülhamit arapçı ümmetçiliği önde tutan bir zihniyetin adamıydı.Türk milletini yobazlıktan kurtaracak olan bir Atatürk'te eninde sonunda gelecekti.Atatürk olmasa Enver Paşa Batum'da bekliyordu.Abdülhamit'e dönersek tamamen şu anki hükümetin propaganda aracı olmaktan öteye gidebilecek birisi değil.Eğitim reformları haricinde.Sultan Abdülaziz çok daha nitelikli birisiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oğuz730 -- 21 Şubat 2024; 21:28:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oğuz730

    Sen ne anlatıyorsun ya? Osmanlı imparatorluğu alman ve ingiliz sömürgesi olan bir ülkeydi.Ekonomik olarak tamamen dışa bağımlı bir ülkeydi.Ve tamamen büyük devletlerin diplomatik çatışmalarından yararlanarak ayakta kalmaya çalışan bir ülkeydi.Kendi ülkesindeki valinin ayaklanmasını bastıramayacak kadar guçsüz bir ülkeydi.Osmanlı'nın 33 yıl daha ayakta kalmasını sağlayan Sultan Abdülhamid değil ingiltere'dir.Abdülhamid 1876'da tahta çıktı.1878 de ruslar yeşilköye kadar geldi.Devlet yıkılmanın eşigine geldi. kars batum ardahan gitti bütün trakya gitti.Tahttaki Abdülhamid kıbrısı ingiltereye vererek osmanlıyı kurtarmasını istedi.İngilizlerde rusya'nın güclenmesini istemedikleri için hayatımızı kurtardılar.İngiltere olmasaydı değil 33 yıl 3 yıl bile tahtta kalamayacaktı.Osmanlı eninde sonunda yıkılacaktı.Atatürk'le Abdülhamit'in uzaktan yakından alakası yok.Abdülhamid arapçı ümmetçiliği önde tutan bir zihniyetin adamıydı.Türk milletini yobazlıktan kutaracak olan bir Atatürk'te eninde sonunda gelecekti.Atatürk olmasa Enver Paşa batum'da bekliyordu.Abdülhamit'te dönersek tamamen şuanki hükümetin propaganda aracı olmaktan öteye gidebilecek birisi değil.Eğitim reformları haricinde.Sultan Abdülaziz çok daha nitelikli birisiydi.

    dedi Palavrakistan Üniversitesi profesörü.

    Halil İnalcık ve İlber Oltaylı'nın hocası konuştu sanırsın. İdelojik saplantılarını git başkalarına yuttur. Abdülhamit'in büyük bir padişah olduğunu söylemeyen gerçek tarihçi yok. Abdülhamit neyinize batıyor?

    http://alkislarlayasiyorum.com/m/content/316887/ilber-ortayli-ii-abdulhamid-buyuk-hukumdardir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 27 Mayıs 2017; 4:43:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Donanmayı çürümeye terketti

    İstanbul'un fethi kutlamalarını yasakladı

    Bütün yılları herkese tavizler vererek, toprakları dağıtarak geçti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aNTIWIRUS kullanıcısına yanıt
    Peki o vahdettin köpeği dediğin kişi saraydan ayrılırken yanında neden saray hazinelerinden götürmedi hepsini orada bıraktı? Adamın 7 sulalesi o hazineyle rahat edebilecekken açlık sefalet çekti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 tane türkiye cumhuriyeti düşünün

    bu adam ikisini kaybetmiş



    musul kerkük için Atamıza laf edenlere duyrulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shanks0

    Peki o vahdettin köpeği dediğin kişi saraydan ayrılırken yanında neden saray hazinelerinden götürmedi hepsini orada bıraktı? Adamın 7 sulalesi o hazineyle rahat edebilecekken açlık sefalet çekti?

    Adamın 7 sülalesi rahat zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shanks0 S kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 6:48:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bilmem ama, kendisi dünya lideri gibi kendi destekçilerini darbecilerin önüne sürmemiş, kardeş kanı dökülmesin diye destekçilerinin çatışma teklifini geri çevirmiş ve tahttan kendi isteği ile inmiştir. Böylece tek bir gecede 240 kişinin hayatı kaybetmesine mani olur.



    İşte bu yüzden dünya lideri > Abdülhamid



    Evet.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.