Şimdi Ara

‘ABD’ye 1 milyar dolar transfer edildi’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan Ensar ve TÜRGEV’e sorular.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘kaçışın anatomisi’ diyerek işaret ettiği açıklamasını Twitter hesabından paylaştı.

CHP lideri, para akışları ve belgelerinin ellerinde olduğunu söyledi, 1 milyar doların Ensar ve TÜRGEV tarafından ABD’ye transfer edildiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti: “Sarı bürokratlar; sizler devleti kanun dışı talimatları uygulayarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey

skandalla yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak ve çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum sarılar. Bu suç gemisinden inin kurtarın kendinizi. Ufak cezalarla kurtulun. Bugün içlerinden vahim birini açıklıyorum.

‘Belgeler elimizde’

Belgeler elimizde. Para akışlarının hepsi elimizde. Anlatayım. Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan’a dönüştürenler Katar’a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar ki o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla geriye gönderirler bunları.

Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkede hukuka sığınmak için ABD’ye kaçmak istiyorlar. Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler.

‘Vakıf yönetimi Erdoğan ailesine ait’

Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim. Belki kendileri söyler.

Aile içi işlerine karışmayın. Şimdi; bu paravan yapının izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye’den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar… Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve Ensar.

Bu vakıflar başlıyor paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir 20 milyon dolar. Bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir Ensar, bir TÜRGEV, bir Ensar… Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok.

‘Dökümleri elimizde’

Hepsinin dökümleri elimizden. Sevgili halkım, 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika’ya. Ensarcığım, TÜRGEV’ciğim… Bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Siz bu paraları neden Amerika’ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi?

Gelelim Amerika’ya kaçmaya hazırlananlara… Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz.

Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları karşı tarafta, yani Amerika’da? Çık anlat. Çekinme.

Belediyelerine seslendi

Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın. Yurtlarınıza alın. Onlar masum, onlar suçsuz. İşte sevgili halkım, emekliye bu yüzden para yok. Bu yüzden bir litre süt 20 lira.

Bu yüzden dört milyon abonenin elektriği kesiliyor. Bu ülkede çocuklar bu yüzden yatağa aç ve karanlıkta giriyor. Bu yüzden ekmek bulamıyor. İnsanlarımız bu yüzden mağdur.

Uyan ey halkım, artık uyan. Onlar kaçacakları yerin yolunu yaparken senin gidecek bir yerin yok. Bizim başka memleketimiz yok. Artık uyan, kaldır kafanı ve bize katıl.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP lideri, “Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar” demiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘vakıf süsü verdiği kurumlarla yurt dışına devasa paralar aktardığını’ öne sürmüştü.

Kılıçdaroğlu, “Bu yurt dışındaki vakıfların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri var. O yabancı ülkelerde oturma ve çalışma izni çıkarmak istiyorlar” ifadesini kullanmış, saat 22:00’deki açıklamasına işaret etmişti.

CHP lideri, bahsettiği ‘kaçış’ın birkaç yüz kişiyle sınırlı olduğunu kaydetmişti.

K:

diken - yaramazlara biraz batar!
    ‘ABD’ye 1 milyar dolar transfer edildi’ diyen Kılıçdaroğlu’ndan Ensar ve TÜRGEV’e sorular - Diken
    https://www.diken.com.tr/abdye-1-milyar-dolar-gitti-diyen-kilicdaroglundan-ensar-ve-turgeve-sorular/

• Bunun önemi şu, sadece ABD'de sadece 2 paravan vakfa 100 milyon dolar para aktarımı yapılmış. Ve bunlar sadece doğrulanmış olanlar...

Diğer ülkelerde ki İLLEGAL servetlerinin büyüklüğünü düşünemiyorum bile.

Resmen kaynak transferi ile yurtdışında rahat bir hayat kuruyorlar kendilerine. Güdümlü bürokratlar ve memurlar ayvayı yutabilir, haberleri olsun. Onların gemisinde sizlere yer yok.
  • Kararsız Seçmen

Z Kuşağı gençler iyi görün bu Zihniyeti..

İşte AKP ZİHNİYETİ BUDUR...

SANDIĞA GİDERKEN BUNLARI UNUTMA..

2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN KADER'DİR VE SON ŞANS'DIR..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun önemi şu, sadece ABD'de sadece 2 paravan vakfa 100 milyon dolar para aktarımı yapılmış. Ve bunlar sadece doğrulanmış olanlar...

Diğer ülkelerde ki İLLEGAL servetlerinin büyüklüğünü düşünemiyorum bile.

Resmen kaynak transferi ile yurtdışında rahat bir hayat kuruyorlar kendilerine. Güdümlü bürokratlar ve memurlar ayvayı yutabilir, haberleri olsun. Onların gemisinde sizlere yer yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

BUNLAR HEP FETÖ TAKTİĞİ. ESKİ HOCALARININ YOLUNDAN GİDİYORLAR..

• eski mi? bence hala aynı

• 2023 seçimini AKP kazanırsa, milyarder olmayanlar kendilerine kaçacak delik, düzgünce yaşayacak ülke arasın. Bu kadar net...

• Boksör Muhammed Ali ' nin Evini Türken vakfı satın almıştı. Geleceğin fetösü kim olacak tahmin edin. Oradan yönetilcek.

• Yakında seçim hakkıda kalmıcak suriler afganlar seçimleri belirler belalarını bulurlar

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt
    Aynen. Bende bunu diyorum İŞTE.

2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE İÇİN KADER'DİR VE SON ŞANS'DIR..

Sandığa giderken 10 MİLYONA YAKIN SURİYELİ /AFGAN İŞGALİNİ UNUTMAYIN....!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afgan da suriyelide kullanıcaksa ne yapcan son şans diyorsun hala afganlar ve suriyeliler belirlyecek zaten seçimi z kuşağı değil çoktan vatandaşlık verildi ve avrupa insan hakları mahkemesine versen dahi oy kullanma hakları yasal olarak var her hangi bir yaptırım yapılamaz ülke çoktan işgal edildi

hala işgal edilecek diyen var ona çok gülüyorum iş işten geçti bir sürü mülteci vatandaşlık aldı seçimin kaderi artık afganlar ve surilerin elinde acı bir gerçek ve bu tamamen yasal şuan avrupaya görede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koks34 -- 25 Mayıs 2022; 13:48:47 >
  • onedio
    Cüneyt Özdemir, Kılıçdaroğlu’nun Açıklamalarını Eleştirdi: 'Valla İnanılmaz!'
    https://onedio.com/haber/cuneyt-ozdemir-kilicdaroglu-nun-aciklamalarini-elestirdi-valla-inanilmaz-1070679

Cüneyt Özdemir'den Kılıçdaroğlu'na: Bu kadar saçma komplo teorisi... Valla inanılmaz!

Cüneyt Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun açıklamasını, 'Ya Türkiye'de muhalefet bu kadar küçük rakamlardan bu kadar saçma komplo teorisi kuramaz diyorum ama kuruyor işte, valla inanılmaz!' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun dünkü kaçış planı videosunu eleştiren Özdemir, "Erdoğan ailesi 30-40 milyon doları ABD'deki vakıflara yollayıp başları Türkiye'de sıkışınca ABD'ye kaçacaklarmış. İddia bu.. Ben ikna oldum! Ya Türkiye'de muhalefet bu kadar küçük rakamlardan bu kadar saçma komplo teorisi kuramaz diyorum ama kuruyor işte, valla inanılmaz!" dedi.

Özdemir, şöyle devam etti:

"Yahu fısıltı gazetesinde bile bu rakamların on misli hatta yüz misli konuşuluyor madem bir şey ortaya atacaksınız bunu onla yüzle çarpın bari... Ha birde ABD''ye para kaçırıp kaçma 'procesi' de süper. Dünyada bir ilk olabilir! Diktatörler genelde ABD'den kaçmıyorlar mıydı?

ABD'deki Ak Partili vakıfların katakullilerini incelemek ayrı, böyle saçma sapan bir komplo teorisini bizzat muhalefet liderinin ağzından sanki büyük bir şey açıklıyormuş gibi anlatmak çok çok ayrı. Durum düşündüğümüzden çok daha vahim demektir. Büyük hayal kırıklığı...

İki büyük krizle karşı karşıyayız arkadaşlar; İktidar ekonomik politikalarında iflas ediyor ama daha vahimi ana muhalefet dediğimiz CHP tamamen kontrolü kaybediyor. Bu gidişle kısa bir süre sonra CHP 3. hatta 4. hatta 5. parti olacaktır görün. Büyük bir savrulma yaşanıyor.."

• 1 milyar dolar bisey degil onlar icin

• KAUANKA K kullanıcısına yanıt

cüneyt özdemir'i kim...

gerisini siz doldurursunuz.

EDIT: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 25 Mayıs 2022; 15:44:9 >
  • Herkes herşeyin ne olduğunu biliyorda iktidardan gidip bütün kirli çamaşılarım resmi resmi açık açık saçılmasını bekliyoruz o günü görebilecekmiyiz bakalım ölmeden görsem yeter bana liste liste hakaret ve küfürlerimi ağır laflarımı kimseden esirgemiyecem beni öldürmeye kalksalar bile umrumda olmuyacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

Çogunlugu cikmayacak yolsuzluklarin emin ol.Çoktan saklamislardir.belediyeleri aldi kac tane olay varken daha birkaçını cikarabildiler.Zalimler bu dünyada kazaniyor.

• Küçücük yolsuzluklar değil birkaçı çıksa yeterli büyük olaylar özelliklede sıcak aylarında olan ( Yani artık anlayan anladı) olaylar.Bilmiyorum ölmek sağ kalırsak o günleri görebilecekmiyiz bilmiyorum ama göreceğimi umut ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah kitap peygamber derler, islam cumhuriyetinin en büyüğü biz olacaz derler. Sonra işler terse dönüp neler karıştırdıkları ortaya çıkınca kaçacak ilk delik olarak ABD yi görürler.

Çünkü biliyorlar ki ABD de demokrasi var bizi vermezler kolay kolay diye düşünüyorlar. O çok övdükleri katar arap vb ülkelerde bu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord De Seis -- 27 Mayıs 2022; 16:32:58 >
  • Kılıçdaroğlu isimleri açıkladı. TR de gönderici Bilal Erdoğan, ABD de alıcı Esra Erdoğan.

• O vakfın yaptığı her şeyin vakfa ait olması.

Hımm.

• Ağlamalar devam ediyor. Planları bozulunca mızıkçılığa vurdular işi.

www.gercekgundem.com
    Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını yayınlayan kanallara ceza kesen RTÜK'te yeni gündem: Ceza haberine de ceza hazırlığı
    https://www.gercekgundem.com/gundem/348540/kilicdaroglunun-aciklamalarini-yayinlayan-kanallara-ceza-kesen-rtukte-yeni-gundem-ceza-haberine-de-ceza-hazirligi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.