Şimdi Ara

ABD'nin Kültürünü Seven Var mı :D (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
7
Favori
3.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahsen avrupalı olmayı daha çok isterdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemek kültürü için bir şey diyemiyeceğim çünkü yok.
    Genelde fast food besleniyorlar.Ve bu yüzden obezite ve kanser oranı diğer ülkelere göre yüksek.
  • Zengin olcaksam Türkiye cennet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Obama : Ve bu ülkede konuşma özgürlüğümüz var. Bu harika birşey


    Şu 2 cümle bile Amerikaya gitmeme yeter
  • Kültürlerini seviyorum ama bence Kanada çok daha refah sahibi ve gelişmiş bir ülke. Amerika büyük bir ülke ama youtube videoları, röportajlar, facebook vs. gördüğüm üzere insanı aynı Türkler gibi yobaz ve bağnaz.
    Hala siyahiler kötü görülebiliyor yada diğer dine mensup insanlar... Sağlıklı bir yemek kültürleri yok, herşeyleri sağlıksız hemen hemen. Her evde silah vs. mevcut, bir kavga anında herkesin canı tehlikede.
    Köşe başından silah alınabiliyor. Prank videolarını vs. izleyin, adamlar direkt namlunun ucunda buluyor kendini yanlış adama denk gelince.
    Amerika hakkında sevdiğim konu california vs. eyaletlerde insanların zihinsel olarak daha geniş ve daha barışçıl olmaları. Ayrıca müstakil, bahçeli garajlı evleri, düşük petrol fiyatları, elektronik fiyatları vs... Buna rağmen tarımları da iyi, yiyecek içecek fiyatları uygun.

    Kanada ise insanlık olarak Amerikadan 2 nesil ötede. Devletleri çok daha sosyal ve hastaneleri gerçekten insanlara bakıyor. İnsanları çok daha modern, birbirlerine karşı çok saygılı. Hele ki diğer ırklara ve dinlere karşı... Hemen hepsi eğitimli.
    Ekonomileri de çok iyi. Aşağıda Kanada'da yapılan sosyal deney işi özetliyor gibi bence...

  • HaJJi kullanıcısına yanıt
    Yav he he. Amerika'nın Brezilya gibi ülkeler hakkında konuşmadığını mı sanıyorsunuz. Sadece Türkiye medyası takip edilirse bu yanılgıya düşersiniz tabii; sanki ABD sadece Türkiye ve Ortadoğu ile ilgileniyor, ABD'deki ulusal kanallar hergün bunları gösteriyor. Yok öyle birşey. İnternet üzerinden ABD'deki TV kanallarını izle, TR ve Ortadoğuyla ilgili haberlere raslayamazsın. Bazı günler çıkar karşısına. Ayrıca BBC'nin BBC Türkçe gibi diğer ülke kanallarına da göz atarsan anlarsın ki diğer ülkelerle de ilgileniyor ABD. Ama o tür haberlerin TR'de değeri olmadı için yayınlanmaya lüzum görülmüyor. Bu yüzden sanıyorsunuz ki ABD'nin bütün işi gücü müslümanlarla.

    Ayrıca Boko Haram'a müdahale etmemesinin sebebi de Obama yönetiminin a-mücadele politikasıdır. Obama yönetiminin bu politikasını 2009'dan beri anlayamayanların düşünce sorunu var demektir. Irak ve Afganistan'dan planlı çekilme politikalarına karşı çıkanlara rağmen gerçekleştirildi, gerçekleştiriliyor. Obama yönetiminin izlediği politika müdahale değil, destek olmaktır. O yüzden Irak'tan çekilirken Irak asker ve polislerini eğitti, Afganistan polis ve askerlerini eğitiyor hala. IŞİD'ne müdahale etmek istemiyordu bu yüzden ama tecrübesiz Irak ordusu güçlü saldırılar karşısında ezilmeye başlayınca müdahale etmek zorunda kaldı. Hatta yine de temkinlilerdi ama kamuoyu baskısına dayanamadılar. ABD Boko Haram'la da mücadele ediyor ama ordusuyla değil. Ki o yüzden ABD'deki Cumhuriyetçilerden büyük bir eleştiri var.

    Sizler de hala yok petrol için girdi, yok şu ülkeye elmas için girdi, yok şöyle oldu, yok böyle ol. Komplo teorileriyle anlamsız anlamsız yaşarsınız.
  • gelmiş yine anti-amerikancılar
  • HaJJi kullanıcısına yanıt
    Hırsızlığın, yağmacılığın evrimi; Yasal Yağmacılık. Frederic Bastiat: "İnsanların, diğer insanların parasıyla bedavaya yaşayabileceğini zannettiği kuruma devlet denir."









  • Zorno sektörü var herşeyden önce yasal bi şekilde, adamlardaki kültür süper aşığım resmen

    En büyük hayalim amerika plajlarında siyahi bi hatunla yiyişmek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

    Zengin olcaksam Türkiye cennet.

  • Bu konudan anlıyoruzki forumda ne kadar çok komünist varmış Fight Club izleyen gelmiş ''ama kapitalizm çok kötü yeaaaa'' diyor.Ellerine 3-5 kuruş para geçse kapitalizmin en büyük savunusu olurlar ama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 4 Şubat 2015; 11:00:20 >
  • Kanada'yı ben de çok seviyorum, bunun en büyük sebebi de ABD'den daha kapitalist olması Serbest piyasa sistemi endeksinde ABD'den de üstte:

    http://www.heritage.org/index/ranking
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

    Ozenecek baska bir sey mi kalmadi. O ev resimlerini koyup ah vah cekiyorsunuz, sanki tum abd o evlerde yasiyor. O evlerde yasayabilenler burada da o tur evlerde yasiyor zaten bosa hayaller dunyasinda ucmayin. Gerci dunyaya hakim bir somurgecinin hayallerimizde bu kadar guzel yer etmesi de gayet normal..

    Ayrica videonun abd kulturuyle alakasini da cozemedim, o tamamen Obamanin sempatikligi.

    Edut: Nasilda eksiliyor ozenti genclerimiz polisinin eskimis bahanelerle insanlara rahatca kursun yagdirabildigi bir ulke icin.

    Benim akrabalarım orda çalışıyor ve orta halli bir durumdalar o videolarda ki gibi evde yaşıyorlar. Orda bütün evler öyle güzel çünkü orda insana değer veriyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    Bu konudan anlıyoruzki forumda ne kadar çok komünist varmış Fight Club izleyen gelmiş ''ama kapitalizm çok kötü yeaaaa'' diyor.Ellerine 3-5 kuruş para geçse kapitalizmin en büyük savunusu olurlar ama



    https://store.donanimhaber.com/e5/a4/6d/e5a46dfa031dc94fde2eb3e148c8c65b.jpg
     ABD'nin Kültürünü Seven Var mı :D
  • Kültürünü severim ama her konuda değil.Mesela aile bağları bize oranla çok zayıftır.Yine yemek kültürü yoktur.Ve bizim insanımız kadar yardımsever değillerdir.Yani oradaki dilenciler milyoner olamazlar bizim insanımız çok daha duygusal :) Bunlar dışındaki tüm konularda bizden iyilerdir.Demokrasi kültürü oturmuştur.Koltuk sevdalıları yoktur oraya geçen bir sonraki seçimi nasıl kazanırım medyayı nasıl kullanırımın hesaplarını değil çalıştığım sürece ülkemi nasıl daha iyi konuma getiririmin hesabını tutar.Ev,araba,teknoloji,refah,yaşam kalitesi,sosyal iletişim,din özgürlükleri gibi konuları hiç saymıyorum bile.Ve en önemlisi olaylara tepkisiz kalmıyorlar.Geçenlerde bir siyahi çocuk öldürülmüştü polis tarafından galiba 2 hafta tüm amerika sokaklara döküldü.Bizde ne olmuştu berkin elvan öldüğünde onun için yürüyenler terörist ilan edilmişti.Yukarıda videolar var orada adamın diniyle terorist olmadigi surece kimse ilgilenmez bizde ramazanda disrida yiyenleri linç ederler.Ha nedir onların 200-300 yıl belki bizimki 1000lerce yıl sonuç olarak kültürün iyi-kötü olması zamanla ölçülemez!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • torenzi kullanıcısına yanıt
    Bunu hangi filme göre söyledin acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zamandır amerikanın kültürü var?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru yorumları en beğenilmeyen yorumlarda görüyorum, yazık.
  • Amerikan kültürü biraz fazla genel oluyor bence. Çünkü her eyalet geçmişte bir devlet gibi hareket ettiği için kendine özgü kültürleri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mises

    Tamam, biraz burnunu her şeye sokan bir ülkedir, o yüzden ben de sevmem, ama böyle videolar görünce de aşık oluyorum ABD'ye yahu Öyle değil mi




    ABD'ye benzememiz için sizin istemediğiniz başkanlık sistemi şart
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.