Şimdi Ara

ABD mi daha güçlü yoksa Rusya mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • abd daha güçlü ama sakın ola rusyayı küçümsemeyin. herifler koskoca uydu sistemi var adı glonass. gps ten çok farkı yok.
  • ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 22:12:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu bilemezsin ama devletlerin son zamanlarda yaptıkları davranışlardan yorum çıkartabilirsin ki şimdilik abd rusyanın açık ara önünde
  • her konuda Abd. üstün tabi
    nedenlerini sıralamaya kalksak sayfalar yetmez
  • Zenginsen abd fakirsen rusya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd daha güçlüdür ama rusya dışa daha az bağımlıdır.

    abd bir operasyon yapacağı zaman çok dil döker çok siyasi faaliyet yürütür ama rusya direk yapabiliyorsa yapar.

    abd maddi açıdan insan gücü olarak ve coğrafik olarak daha avantajlıdır.

    ancak abd rusyadan bu kadar güçlü olmasına rağmen bazen geri adım atıyorsa sebeplerinden biride nükleer güçtür elbette.

    bir şehrinize inecek atom bombası yüzbinlerce insanı bir anda yokeder ne iktidarınız kalır ne istikrarınız.

    o yüzden bin düşünüp 1 adım atarlar birbirlerine.

    arada kendilerinden devletleri kullanırlar birbirlerine karşı

    mesela küba kore vietnam türkiye gürcistan sırbistan gibi.

    tabi tüm bunlarda abd nin başarılı olduğu muhakkak.
  • Abd nüfus olarak 50-100 yıl içinde hispanik ağırlığa sahip olacak. Beyaz ırk azınlık olarak kalıyor. Siyahi ırk şu an % 12 civarında bu sayıda artma eğiliminde.

    Ancak Rusya 50-100 yıl içinde yine rus yani slav kökenli olacak.

    İspanyol meksika eski inka ve siyahi anlayışın dünya siyasetine bakışı değişken olabilir. Çünkü bunlar gunumuzde 2. Sınıf vatandaşlar. Kolelik gibi işçilik insan hakları başlığında 2. Sınıf muamele. Bu kimselerin daha merhametli ve içe kapanık bir siyaset gutmesi olası. Hatta kuzey güney gibi bolunmeler mumkun olabilir.

    Ancak rusyanın siyaseti daha az değişkenlik gosterecektir. Uzun vadede daha stabil olacaktır.

    Abd nin argumanı bir nesli uzun vadede goçmen olarak da gelse gerekirse kendi milletine karşı kullanabilme tezine dayanır. Asimile olan toplum tezine dayanmakta.

    Aslında abd ingiliz fransız lisanından başkası değil. Özellikle ingilterenin gorunmez gudumunde olan bir devlet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hmm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Mart 2021; 17:12:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki ülkede güçlü değil rezil bir durumdalar. Birbirlerini gaddarca yok edebilmeleri eğer güç demek oluyorsa yok olduklarında da güçleri kalmamış oluyor. Türkiye hepsinden daha güçlüdür neden mi dünya Suriye'de yaşanan drama seyirci kalıyor ama Türkiye milyonlarca Suriyeliyi misafir etmiştir, sebepleri sorunları bir kenara bırakırsak milyonlarca insan Türkiye sayesinde ölmekten kaçmıştır işte güç bence asıl budur. Öyle param var gücüm var dünya devleri arasındayız demekle güçlü olunmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingman29

    Elinde atom bombası olan ülkelerin gücünü asla küçümsemeyin.Atom bombası kılıfında durduğu gibi durmaz , ülkeleri yok eder.

    Amerika-Rusya soğuk savaşını amerika , basın yayın yoluyla , filmlerle , dizilerle , televizyon programlarıyla , dünyaya şirin görünerek kazandı.Amerika o dönemler dünyaya gülücükler , çiçekler dağıttı.Bakınız 80'li yılların programlarına.Gülücükler , mutluluk ,neşe ...80'lerin kliplerine bakın.Bi tane açıklık yok.Şimdi noldu?Maske düşüp gerçek yüzleri ortaya çıktı.Her tarafını açıp gösteri yapan , mide bulandırıcı Lady Gaga'lar , Beyonce'ler şeytan tarikatında olduklarını söylüyor.Filmlerden iğrençlik , aptallık , rezillik akıyor.Al birini vur ötekine.Ha rusya ha amerika.İkisi düşman gibi gözükse de , onlar arasında kan bağı var.Rusyayı kuran Marks Engels yahudileri.Amerikayı kuran masonik tarikatlar.Onlar birbirini yemez.Dünyayı yer.

    Dediklerine biri hariç tamamen katılıyorum.Marks-Engelsi işbirlikci olarak itham etmen yanlış.ABD nin Marx ın ismini tarihten sildirmeye çalışması boşuna değil,çıkarlarına karşı gelen herkesi siler ABD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Abd bir portakal tarafından yönetildiği surece kaybetmeye mahkumdur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki Rusya güçlü

    Son zamanlarda ABD ve AB'nin ve bunların askeri gücü NATO'nun Rusya'ya uygulamaya çalıştığı amborgolar,yaptırımlar Rusya'nın nasıl bir güç olduğunu göstermektedir. Bütün yaptırımlara rağmen Rusya her anlamda her geçen gün daha büyümektedir. Bu da ABD'yi telaşlandırmaktadır. Son Suriye savaşında da ABD'yi ve bütün AB ülkelerini yenmiştir. Askeri anlamda ise ABD'nin her daim bir tık önünde olmuştur. Yaptığı füze sistemleri,tanklar,uçaklar ABD'ninkilerin her daim önündedir.

    Kültürel anlamda ise Rusya yine ABD'yi önde bırakmaktadır. ABD'de insanlar sadece eğlenip,yer,içerler. Ama Rusya halkının farklı sanatsal çalışmalarda bulunduğu bir gerçektir. Eğer kişiselliştirmeye kalkarsak Trump gibi biriyle on parmağında on marifet olan Putin'i kıyaslayabilirsiniz.

    Ve işin ilginci Rusya,Sovyetlerin dağılmasından kısa sonra kısa bir sürede bu hale gelmiştir. Bu gelişim ve büyüme her geçen gün büyümektedir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lopster


    quote:

    Orijinalden alıntı: mahmudhudavendi

    Kultur cok onemli.. Rusya, dogalgaz ve petrol satmaktan baska hicbirsey satmiyor. Sahip olduklari silahlar disinda , rusyanin gucunu temsileden elle tutulur birseylerde yok.. Ayrica ittifak kurabilmekte gucun onemli bir bolumunu kapsar. Rusyanin yaninda savasa girebileceklerle, ABD nin yaninda savasa girebilecekler malum..
    ABD nin cesitli urunleri dunyanin bir ucundan ulkemize kadar gelebilmisken, yani basimizdaki rusyadan gelenler ortada. Mesela bize ambargo uygulamaya kalktilar. Iki gun sonra otomasyondaki stok sikintisi yuzunden bu alanda ambargo uygulamaktan vazgectiler. Ozetle; ABD ati alip coktan uskudari gecmis.. Sovyetleri dagitmasi bile aradaki farki gosteriyor.
    Benim tahminim olasi bir savasta rusya, suriye ye doner.. Cok fazla azinlik var ve bu azinliklarin ruslara karsi gecmisten gelen cok buyuk kinleri var. Haksizda sayilmazlar.


     ABD mi daha güçlü yoksa Rusya mı ?

    GDP:
    United States: $17,348 trillion
    Russia: $1,860 trillion






    Yazı tamamiyle boş ve gereksiz

    Rusyanın ittifaklarında Çin ve Kore var.Amerikanın yanında kim var? Türkiye mi

    Çin ne Rusyanin yaninda olabilir ne Abd nin. Ikisiyle de iyi gecinmek idare etmek zorundadir. Rusyayla kanki moduna girip Abd ye tavir alamaz. Zira komunizmi terk ettiginden beri Çin kapitalizm ile iyi güç kazandi. Ucuz isçi gücü hem bati ülkelerinin hemde Çin devletinin işine yaradi.

    Fakat is gücünün onemi gittikce azaliyor ve klasik tarafli dusunerek abd nin yok olmasi icin icten ice dua eden sol ve sagcilar hindistan ile çinin ne gibi sorunlarla krizlerle karsilasabilecegini gormezden geliyorlar.

    Çin için Abd ile olan iliskiler Rusya ile olan iliskilerden daha onemlidir zira maddi sebepler soz konusu.

    Tabi gunumuz sartlarinda 3 büyük devlet ve ab ülkeleri ortadoguda da dogudaki politikalarda da uzlasmis anlasmis durumdalar. Olurda anlasmalar bozulup silahlar cekilirse silahlarin konusacagi yer ortadogu ulkeleri olur.

    Zira zaten kendi art niyetli planlari ve ortadoguda gecmisten gelen problemler büyük sıkıntılar dogurmusken ortadogu insanlarinin kapitalizme fayda saglayamiyor olmalari kapitalizmin ortadogu toplumu bize fayda saglayamiyorsa borclarini odeyemiyorsa topraklarini ve sahip olduklarini bize vermeleliler adimini olusturacak.

    Haliyle kapitalizm acisindan bakacak olursak ( bu kapitalizme has degil komunizmde olsa aynisi olacak komunizmde de sisteme verebilecegin bir sey olmadiginda ya sistemde kendini satacaksin yada sistem her dedigim kotu tehlikeli isi yapacaksin dediginde emredersini diyeceksin ) ortadogu ulkeleri kendi kaderlerinin niteliksizlikten dolayi kapitalizm tarafindan bana fayda saglamiyorsaniz yiyin birbirinizi moduna girdigini farketmeliler.

    Irak egitimin aklin tarafsizligin oldugu bir ulke olsaydi kapitalizm Abd nin kasitli olarak orayi cehenneme cevirmesine izin verir miydi.

    Soyle dusunmek lazim altin yumurtlayan bir tavugu hangi akilli durduk yere imha eder ( bakin kesip kaynagini bakma demiyorum kim hangi akilli sirket hangi kendi menfaatini gelecegini dusunen akilli devlet toplum kendi ayagina sıkar? )

    Iste bunu akdeniz ulkeleri ve ortadogu ulkeleri farkli seviyelerde yapiyorlar. Bakiniz iranda humeyninin pesinden gidenler, bakiniz suudi arabistanda tum servetlerini seyhlere sunanlar.

    Tabi bu durumun kotulesmesinde bati ve dogu ulkelerinin cok emegi var ama dedigim adamlar can sıkıntısından yapmiyorlar bunu. Ne bize ne kendilerine faydalari var bakis acisiyla bakiyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • rusların daha sert ve sayko olduklarını düşünüyorum..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.