Şimdi Ara

ABD'li gazeteden Türkiye'de kriz yorumu: 'Ekonomi konusunda cahil bir lider...' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
290
Cevap
7
Favori
2.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
277 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12henry14

    başka konuya da yazdım istersen sana da söyleyeyim bu kadar yükseliş neden oluyor.

    zamanında özellikle yabancı yatırımcıya ülkeye gelip yatırım yapmaları konusunda teşvik açıklandı. teşvikte özellikle belirtilen şey ise "eğer en az 5 yıl boyunca ülkede kalıp yatırım yaparlarsa sıfır vergi alınacağı ve yaptıkları yatırımların maaliyetlerinin ise kazanç vergisinden dahi düşüleceği." idi.
    http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/sukru-andac/melek-yatirimci-yasadi-5-yil-vergi-vermeyecek-1546361/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    https://books.google.com.tr/books?id=vJp_AgAAQBAJ&printsec=frontcover&hl=tr&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q=5%20y%C4%B1l&f=false
    Ekonomi Bakanlığının hazırladığı "Girişim Sermayesi: Türkiye için Çıkarımlar ve Öneriler" makalesi sayfa 28
    quote:

    FCPR'ın şahıs yatırımcıları için kar dağıtımları yatırımcının herhangi bir porföy yatırımında %25'den fazla hissesi olmaması ve 5 yıl kesintisiz olarak FCPR'da parasını tutması şartı ile
    miktarından bağımsız olarak sermaye kazancı ve gelir vergisinden muaftır.


    şimdi bakalım tüm bu söylediğim şeylerin yazıldığı yıla,
    2012 mayıs
    yani bu yazılanların yaz sonu yürürlüğe koyulduğunu öngörür isek şu andan tam 5 buçuk yıl öncesi.

    sadede gelirsek, bu şekilde son bir çırpınışla ülkeye sokulan yabancı yatırımcı 5 yıl içerisinde ülkedeki bulanık durumu gördü, üzerine düşeni yapıp 5 yıl kaldı, vergisini vermeden kazancıyla beraber çıkıp gidiyor.
    işte o bahsedilen 5 yıl'ın sonu ise yaşadığımız günlere tekabül ediyor.
    şimdi anladın mı şu anda neden birden döviz artıyor?

    insanlara azıcık sorgulayın diye telkinde bulunuyorsun ya, al bak önünde internet var sen de biraz sorgula-araştır.
    neden erken seçim kararı alındı diye bir düşün, yoksa saf saf önüne sunulan rahip masalını yemekten öteye gidemezsin.

    Alıntıları Göster
    Ekonomik durumların birden fazla nedeni vardır elbette , benim demek istediğim husus ile senin anlamak istediğin husus farklı . Kalkıp durduk yere hükümete bu yüzden yuklenmenin bir nedeni yok . Senin bahsettigin vergi muafiyeti konusunun etkisi emin ol %20 den fazla değildir . Ekonomi mezunuyum bu alanda kendimi geliştirmiş birisiyim . Burada anlaşılır dilden anlatarak papağan gibi her olumsuz durumda hükümete devlete suç bbulanlara izah etmeye çalışıyorum. Varsa ettiğin öğrenmek istediğin birşey bildiğim kadarını özelden anlatabilirim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kozmodov K kullanıcısına yanıt
    yatırımcıların kaçacağı zaten biliniyordu haliyle türk lirasının tüm para birimleri karşısında tarihi değer kaybını hükümet tahmin ediyordu ve tahmininde yanılmadı.
    alelacele seçim kararı alınıp türk lirası bu kadar değer kaybetmeden seçim yapıldı ve kazanıldı.

    bir zamanlar söyleniyordu katar'lı yatırımcılar vs diye. nerede onlar şimdi? kaçı girdi, kaçı kaldı?
    medya piyasasında biri olarak söylüyorum bein sports dediğiniz manyak zengin şirket, 1500-2000 liraya maç anlattıracak adam arıyor.
    süper lig hakları bitsin onlar da çıkacak ülkeden.
  • @pelstina Trump ekonomi mi biliyor diyorsun'da adam dünyanin en zengin 8.kisisiydi adamın işi para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12henry14 kullanıcısına yanıt
    Niye böyle bir şey yapmak istesinler ki kim kriz olan bir yerde daha uzun süre iktidarda durmak ister ki saçma değil mi sence, sömürebilecekleri daha ne kaldı ki zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kozmodov -- 13 Ağustos 2018; 12:6:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    peki o zaman basit bir şekilde sorayım,
    16 yıldır beton dikme dışında üretim namına bir şey ortaya koyulmamışken, marka yaratılamamışken, teknoloji dışarıdan izlenmişken bunların faturasını kime kesmeliyim?
    aziz yıldırım'a mı keseyim? mustafa ceceli'ye mi?

    senin söylediğin şey tam olarak ne biliyor musun?
    kış geliyor diye önlemini almayan ağustos böceğinin, hava soğudu diye mikail'e sövmesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kozmodov

    Niye böyle bir şey yapmak istesinler ki kim kriz olan bir yerde daha uzun süre iktidarda durmak ister ki saçma değil mi sence, sömürebilecekleri daha ne kaldı ki zaten
    hocam şu anki mevcut cumhurbaşkanımızın görevi bıraktıktan sonra diğer cumhurbaşkanlarımız gibi emekli hayatı yaşayabileceğine inanıyor musun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Almanya nin ordusu yok

    Alıntıları Göster
    1950'ler nasıl? Japonya'nın da yokmuş diyorlar doğru mu?(!) Yıl 2018 arkadaşlar kendinize gelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Yakın zamanda Irakta, Libyada, Mısırda abd geldi bu ülkelerin liderlerine saydı sövdü. Halk ta haklısın abd dedi. Sonra Abd geldi ve "barış" getirdi, "demokrasi" getirdi bu ülkelere. Kaç milyon insan öldü? Barış geldi mi? Öyle yada böyle hiç bir şart ve koşulda katil Abd nin tarafında olmayın. İster o partili ol, ister bu partili ol, ister ateist, ister yahudi, ister müslüman ol, eğer ki türk vatandaşıysan halkın iradesine saygılı ol, kabul etmeyebilirsin ama saygılı ol. Trump denen adam çok mu ekonomi biliyor? O ükeye kafana göre vergi koy, bu ülkeye kafana göre vergi koy? Bu ekonomi bilen bir liderin işi mi? Türkiye gelişmiş değil, gelişmekte olan bir ülkedir. Ve şu anda önüne engel konulmaya, büyümesi yavaşlatılmaya çalışmaktadır, olan budur. Bunu görmeyip sırf Tayyipe düşmanım diye, sırf inancı zayıf olan bir müslümanım diye seçilmiş liderine karşı durma, mal olma.
    Dostum ilk olarak vatan mevzusu farklı bir konu! Ülkemizi yöneten şahışları eleştirmek, ülkeyi kötü yönettiklerini söylemek te vatan severin görevidir. eğer bunu dile getirmiyorsanız vatan severliğiniz de bir sıkıntı var demektir. bunun dışında Amerika da başkanlar kafalarına göre karar veremezler . yetkileri kısıtlıdırlar. tek adam gibi görünseler de kararların parlementodan geçmesi gerekir. hatta bazıları için de mahkeme kararı gerekir. peki bizde ne olur? Bizde şu an tam anlamı ile tek adam vardır. adamın kafasına eserse meclisi de dagıtma yetkisi vardır desem senin için yeterli olurmu? herhangi bir karar alırken bunu kimseye de sormaz. kafasına göre alır! yani trump vergi koyarken kafasına göre koymuyor. oturttukları sistem gereği onay alması gerekiyor. ama senin reis kafasına göre vergi koyuyor.

    Farklı ülkerin yönetimlari hakkında fikir sahibi olalım öyle konuşalım. hatta kendi ülkemizin şu anki başkanlık sistemi hakkında fikir sahibi olmakta gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 13 Ağustos 2018; 12:13:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12henry14

    peki o zaman basit bir şekilde sorayım,
    16 yıldır beton dikme dışında üretim namına bir şey ortaya koyulmamışken, marka yaratılamamışken, teknoloji dışarıdan izlenmişken bunların faturasını kime kesmeliyim?
    aziz yıldırım'a mı keseyim? mustafa ceceli'ye mi?

    senin söylediğin şey tam olarak ne biliyor musun?
    kış geliyor diye önlemini almayan ağustos böceğinin, hava soğudu diye mikail'e sövmesi.
    İnşaat ve savunma sanayisinde ki büyümenin , ihracat payının ve milli hasılaya etkisini araştır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'li gazeteden Türkiye'de kriz yorumu: "Ekonomi konusunda cahil bir lider..."

    Suanki senin durumun aynen bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 80.S.5.5

    Bunu anlayamıyorlar be güzel kardeşim. Yarın öbürgün eğer güzel ülkemin insanları liderlerine arka çıkmaz ise sonumuz libya ırak gibi olacak. Ülkenin kendine gelip artık üretim babında gerekli sorumluluğu alması lazım. Eğer dışa bağımlılık devam ederse nanayı yeriz. Belki GSM IT gibi bölümlerde olmasada kesinlikle elektronik mekanik vs vs gibi şeylere acilen daha fazla yönelmek lazım. İnşallah ülkeme ders olmuştur. Karşımızda ABD olan ülke dünya ekonomisini elinde tutan bir ülke isterse 1 gece 1 doları 10 tl'de yapar. İstediği yaptırımları yapmadığımız için bu durumdayız. Kaddafi'nin hala çıkıp Uluslarası bir yerde bu anlaşmaları kabul etmiyorum deyip kitapçığı fırlattığını unutamam. Eğer yaptırımlara boğun eyip liderede sahip çıkmazsak ülke iyi yerlere gitmeyecek. Sadece Tayyip düşmanlığını bırakıp C.başkanı sıfatıyla destek olmak lazım lidere.

    Alıntıları Göster
    Bak kardeşim çok net söylüyorum. Sonumuz hiç bir zaman o ülkeler gibi olmaz. Sebebini de söylüyorum: liderden daha lider, adamdan daha adam bir başkan var bu ülkenin başında. Ben körü körüne siyasi görüşü olan bir insan değilim. Ülkesinin geleceğini düşünen, milli çıkarlarını şahsi çıkarlarının önünde tutan bir insanım. Siyaset adı altında yapılan çirkinlikleri görüyoruz. Ama bizim bir tane Türkiye'miz var, birileri alenen ülkemiz üzerinde oyun oynamaya kalktığında yapmamız gereken şey tek yumruk olmaktır, bize savaş açana karşı ülkece dik durarak bizi öyle kolay kolay yıkamayacaklarını, yaptıkları her hamlenin boşa çıkacağını göstermektir. Bu yolda olan bir liderimiz var, boyun eğmeyen bir liderimiz var. Kaddafi kaçtı, yakalandı ve kendi halkı tarafından öldürüldü, saddam da benzer şekilde yakalanıp düzmece bir mahkeme ile abd tarafından idam edildi, mısırın durumu ortada, adalet adalet diyen abd seçilmiş lideri indirip yerine kendi adamı olan darbeciyi koydu. Lider olmak başka birşey Recep Tayyip Erdoğan olmak ise bambaşka bir şey. İzliyorum, söylediklerini takip ediyor ve anlıyorum ve böyle bir adam bu ülkenin başında olduğu için gerçekten Rabbime şükrediyorum. Eğerki sınırımızın ötesinde bir terör örgütü kurulmasına müsaade etseydik elbetteki böyle dolarla falan sınanmayacaktık.. Bu forumda bu oyunları görmekten aciz bebeler yazıyor da yazıyor. Tayyip gitsin Tayyip gitsin, hakaretin biri bin para. Ama oyun büyükse bizde de Türk milletinin gücü var, uyanmış bir halk var. Her türlü oyunlarını bertaraf edecek güçteyiz elhamdülillah. Abd tarafından yaptırımlarla yüzyüze gelen diğer ülkelerle ittifak halinde olmamız ise ayrı bir güvence ve gelecek için ümit verici hamleler. Elbette Abd bunlardan da rahatsız ama bir yerde artık durmak zorunda. Her yaptığı usulsüzlüğü "amerikanın ulusal güvenliğini korumak" maskesi ile saklaması imkansız.




  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    betona dikme dışında diyorum inşaat sanayisi diyorsun bana.
    katma değeri olan ürün ithal edebiliyor isek beni bilgilendir ben de öğreneyim.

    bok ithal ediyoruz hocam bilmem farkında mısın? kimyasal gübre'nin %90'ını ithal ediyorsun.
    http://www.zmo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=24075&tipi=38&sube=0
  • kozmodov K kullanıcısına yanıt
    En basit haliyle şöyle denilebilir; yatırımcılar ülkeye yatırım için yerel bankalardan kredi çekerler ve yüksek faizde bu krediler onlara pahalıya mal olur sonucunda yatırımlar azalır. Sizin bahsettiğiniz konu ise birikimler ile alakalı yüksek faizde insanlar parasını bankalara koyar ve birikimler artar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12henry14 kullanıcısına yanıt
    İnşaat sektörü katma değeri en fazla olan sektorlerdendir.beton dediğiniz şey gayri safinin %25-%30 oluşturur , 2milyon kisiye istihdam sağlar . Çeliği demiri çimentosu ağırlıklı kendi ürünümüzdür ve bugün yani basimizda olan Irak İran Suriye Mısır katar gibi ulkeleri biz inşaa ediyoruz . Bok dediğiniz şey ile gübre farklı şey geleli kimyasal olan yani tarımda kullanılan çok daha farklı . Kimya alanında uzman değiliz ve ithal ediyoruz doğru mu yanlış ona birşey demem . İlk yazdığım yazıda hükümeti herhangi bir konuda elestirebilirsiniz ama dolar artışı konusunda biraz daha mantıklı düşünmeye davet ettim ,senin içinde geçerli o yazı .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trump en az bizim liderimiz kadar ekonomi konusunda cahil... Bizim farkımız; ekonomi danışmanlarımızın onunkilerden daha salak olması.
    Bununla birlikte herşeyi bir kenara koyarsak Trump başkan olduğun da vaadi şuydu : " Zamanında bizim yaptığımız Küresel piyasanın tabiri caiz ise ..mına koyacağız"
    NEDEN ?
    " Çünkü bu sistem bizim ekonomimizin içine ediyor. Herkes bizden daha ucuz üretiyor buda bizim dışarıdan ithal etmemize sebep oluyor" diyor Trump

    Ancak gelin görün ki adamın ekonomist danışmanları bizimkilerden daha iyi ama diğer tüm siyasi danışmanları salak. Bu sebeple aldığı kararlar ve attığı imzalar yakında ABD'yi tırmalamaya başlayacak;

    Sebebi burada

    Umulan o ki Trump geri zekalısının danışmaları bu gerçeği anlayana kadar Türkiye dayanabilir ve tüm bunlar bittiğinde Türkiye bu durumdan bir ders çıkarır, zira aynı oyuna defalarca ve defalarca geldik. Ama aydınlığa çıkınca daha önce karanlığa götüren sebepleri unutuyoruz.




  • Üretmez, tüketirsen tûketilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • elLbufFer kullanıcısına yanıt
    inşaat sektörü katma değeri en fazla olan sektörlerden değildir sadece şu an türkiye adına katma değeri en yüksek sektördür ki bu da neden bu durumda olduğumuzu gösteriyor. inşaat'tan daha büyük bir şey satamıyoruz.
    global piyasada katma değeri en fazla olan sektör sanayi ve gerisinde bilim ve ar-ge olan üretim sektörüdür. yani basitçe şu anda yazdığın telefon yada bilgisayar inşaattan daha büyük katma değere sahip ürünlerdir.

    ayrıldığımız nokta senin olaya dolar artışı diye bakman benim de türk lirasının değer kaybı olarak bakmam.
    http://tlkur.com/
    şurada tl'nin tüm para birimleri karşısında min %4 oranında değer kaybettiğini kendin de görebilirsin. ama maalesef bu ülkede bahane üretmekten kolay bir şey yok




  • Bunu da atlatacağız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipekyolu37 -- 13 Ağustos 2018; 13:4:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HastaSiempre1940

    En basit haliyle şöyle denilebilir; yatırımcılar ülkeye yatırım için yerel bankalardan kredi çekerler ve yüksek faizde bu krediler onlara pahalıya mal olur sonucunda yatırımlar azalır. Sizin bahsettiğiniz konu ise birikimler ile alakalı yüksek faizde insanlar parasını bankalara koyar ve birikimler artar.
    Anladım cevabın için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cahil cühela tayfası mademki ülkeyi bu hallere siz getirdiniz ozaman siz çabalayacaksınız ve siz düzelteceksiniz bizden bu kadar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.