Şimdi Ara

ABD, kendi füzesini taşıyan ve uçaktan fırlatılan “LongShot” dron projesi üzerinde çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, kendi füzesini taşıyan ve uçaktan fırlatılan “LongShot” dron projesi üzerinde çalışıyorGeleceğin hava muharebelerinde söz sahibi olma ihtimali her geçen gün artan dronlar ve bu kapsamda geliştirilen projeler ivme kazanmış durumda. ABD’nin ciddi yatırım yaptığı söz konusu projelerden biri de ABD Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri Ajansı’nın (DARPA) liderliğinde geliştirilen “LongShot” projesi.



    Ayrıca Bkz.G.Kore, dünyanın en büyük deniz üstü rüzgâr çiftliğini kurmak için harekete geçti



    DARPA’nın kendi havadan havaya füzesini taşıyan dron projesi olan LongShot, hava muharebelerinde insan pilotları mevcut tehditlerden azami ölçüde uzak tutmak ve envanterdeki füzelerin menzilini artırmak gibi bir takım önemli ve üstünlük sağlaması muhtemel özellikler için geliştiriliyor. Sistemin işleme prensibi ise LongShot’ların bir savaş veya bombardıman uçağından fırlatılarak üzerinde taşıdığı en az iki adet AIM-120 AMRAAM füzeyle görevlerini icra etmesi ekseninde şekilleniyor.



    ABD, kendi füzesini taşıyan ve uçaktan fırlatılan “LongShot” dron projesi üzerinde çalışıyor



    DARPA’nın LongShot projesinin birinci fazı kapsamında General Atomics, Lockheed Martin ve Kratos Defense’in XQ58A Valkyrie ve Boeing Avustralya’nın Loyal Wingman’i de sahip.



    ABD, kendi füzesini taşıyan ve uçaktan fırlatılan “LongShot” dron projesi üzerinde çalışıyor



    Hava muharebelerinde kritik rol oynayan havadan havaya füze menzili, ABD ve NATO müttefiklerinin envanterinde bulunan AIM-120 AMRAAM radar güdümlü füzeyle Rus ve Çin rakiplerine kıyasla batılı ortaklara bir üstünlük sağlıyordu. Ancak hem Çin hem de Rusya merkezli geliştirilen PL-15 ve R-37M model çok uzun menzilli havadan havaya füzeler, dengeleri değiştirme potansiyeli taşıyor. AIM-120 AMRAAM’ın 160 km menzile sahip olduğu belirtilirken Çin ve Rus füzelerinin yaklaşık 194 km menzile sahip olacağı söyleniyor. Rus ve Çin savaş uçaklarının füzelerini daha erken kilitleyip ateşleme anlamını taşıyan bu gelişme, haliyle ilk ateş edenin genellikle kazandığı bir ortamda ciddi bir üstünlük demek.



    Bakalım, dron destekli geleceğin hava muharebelerini değiştirme potansiyeli bulunan LongShot projesi nasıl şekillenecek.  




    Kaynak:https://www.popularmechanics.com/military/aviation/a35460914/darpa-fighter-drone-air-to-air-missiles-project-longshot/







  • gelsinler özel ders verelim
  • Umarım bizimde ilerde jet motorlu drone’muz olur.

  • Geri nasıl yere inecek? Muharebe okyanus üzerindeyse?

  • Aslında müthiş bir fikir
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamadıysam donmesi planlanmıyor kendisi direk roket ve taşıyıcı dronedan oluşuyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.