Şimdi Ara

ABD, firmaların 5G ekipmanlarını Çin dışında üretmesini isteyebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • ABD’nin Çinli firmalara uyguladığı yasaklar herkes tarafından biliniyor. ABD’li şirketler, başta Huawei olmak üzere Çinli firmalara ait 5G ekipmanlarını kullanamıyorlar. Ortaya çıkan yeni haberlere göre ABD'nin, yasağı bir adım daha ileri götürmesi bekleniyor. Diğer telekom firmalarının da Çin dışında üretim yapması şart koşulabilir.

    ABD için geliştirilen ekipmanlar Çin dışında üretilecek


    ABD’nin Çin dışında üretime verdiği önem bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Ericsson ve Nokia gibi üreticiler halihazırda üretimi Çin dışına çıkarmak için çalışmalarını yürütüyorlar. Bunu yapmalarındaki öncelikli amaç ABD’nin Çin’e uygulayacağı ek vergilerden kurtulmaktı. Ancak görünen o ki haberimizde bahsi geçen yeni karar resmiyet kazanırsa Çin dışında üretim yapmak mecburi olacak.


    Wall Street Journal tarafından ulaşılan kaynaklar bu bilgiyi paylaştı. Beyaz Saray’dan ise herhangi bir açıklama gelmedi. Yine aynı kaynağın belirttiğine göre ABD, telekom firmalarıyla Çin dışında üretim konusunda görüşmelere başlandı bile. En azından ABD için hazırlanacak ekipmanların Çin dışında üretilmesi planlanabilir.


    Ayrıca Bkz.Raspberry Pi 4 tanıtıldı: Çift monitör desteği ve RAM seçenekleri

    Kısacası ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı birçok firmayı etkilemeye devam ediyor. Çinli üreticilerin üzerindeki baskılar sürerken diğer telekom ekipmanı üreticileri de bu baskıya ortak oluyor. Özellikle Çin dışında zorunlu üretim kararı alınırsa firmaların tepkisi nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.








  • ticaret savasi demek ne kadar dogru. bu karar ticari nedenlerden ziyade ic guvenlikle alakali. cin uretimi donanimlarla gelebilcek truva atlarindan korkuyorlar.

  • darkaura kullanıcısına yanıt
    "kişi kendinden bilir işi" diye bir laf var. kendileri devamlı böyle şeyler yaptığından çekiniyorlar.

  • İstemeli de zaten, destekliyoruz. Yıllarca fikir ve mülkiyet haklarına saygı duymayan, yani hırsızlık yapan. Hep ben satayım, siz bana mal satmayın zihniyetindeki çinlilere iyi bir ders lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkaura kullanıcısına yanıt
    O da yan etkisi olacak. Eskiden GSM pazarında Motorola ile baya söz sahibilerdi. Sonradan kendilerinde bir şey kalmadı. Huawei ve ZTE yavaş yavaş her tarafı ele geçirdi. 5G'de de çok sık baz istasyonu kurulumu gerekliliği ile yüksek maliyetler ve muazzam kârlar var. Bundan ABD nasiplenemiyor, Çinlilerin de payını düşürmek istiyor. Yoksa kendi ürettikleri donanımları her türlü dinleme, izleme için kullanabiliyorlardı zaten. Ama onlar Dünya'yı dinlerken iyi, Çin dinlerken kötü. :D
  • Çinin ekonomik , askeri ve fiziksel varlığı bu dünya dan silinmeli ÇİN yok edilmelidir dünya nın görüp görebileceği en büyük kabus potansiyeli olma durumu var Çin yok edilmelidir
  • sürekli Çin i kötüleyip ABD yi savunanlar.. ABD çok mu masum hiç hırsızlık yapmadılar mı demokrasi götürüyoruz bilmem ne diyerek masum insanları öldürüp petrol değerli maden vs.. çalmadı mı

    ÇİN in yaptığı ABD nin yanında devede kulak bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 24 Haziran 2019; 18:36:44 >
  • Trump, geleceğin çakma süper gücüne DERS veriyor.
    Obama olsa Çin'i bön bön izlemeye devam ederdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin ve Çin'li dediğin şey dünyanın yarısına tekabül ediyor. Ayrıca Çin dışında üretilsin, çinli mühendis olmasın vs. vs. gibi şeyler bizim dayının "Hani pano?, hani kablo?" muhabbetinden ileriye gitmez.

  • Çin cin olup içimize girmeden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu noktadan sonra diyecek söz var mı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.