Şimdi Ara

ABD'den iPhone 11 & 11 Pro alacaklar! Uluslararası garanti konusuna dikkat!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
16
Favori
79.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yurtdışı cihazların garantisi konusunda kimsenin sözüne inanmayın. Hiçbir şey kesin değil. En kesin olan, yurtdışı cihaz almamak. Dünyanın en korkunç vergileriyle soyuluyoruz, medeni ülkelerde insanlar %8 vergiyle iPhone alırken biz %50'den fazla vergi ödüyoruz, üstelik 10 kat az gelirle. Yetmiyor yurtdışı cihaz alınmasının önüne Etiyopya'da Uganda'da bile olmayan yöntemlerle geçmeye çalışıyorlar. O da yetmiyor, firmaların uluslararası garanti hizmeti vermemesi için baskı yapıyorlar. Boykot yapmadığınız, demokratik tepki vermediğiniz sürece, bu kölelik düzeninde sömürülmeye devam edeceksiniz.

    2019 iPhone'lar için model kodu bilgisi:

    iPhone 11 Pro A2160 & iPhone 11 Pro Max A2161
    A2160/2161 kodlu modeller cihazlarin ABD versiyonu ve hem GSM hem de CDMA sebekeleri destekliyorlar. Cihazlar SIM-free/unlocked olarak da satiliyor. ABD disinda bu koda sahip cihazlar Kanada ve Porto Riko'da da satista.

    iPhone 11 Pro A2215 & iPhone 11 Pro Max A2218 - (ULUSLARARASI GARANTİ TÜRKİYE'DE GEÇERLİ OLABİLİR)
    A2215/2218 avrupa ve asya pazarlarina yonelik modellerin kodu. AB ulkeleri, Turkiye, Rusya, ortadogu ulkeleri, Singapur, Tayvan vb. ulkelerde bu model kodlu cihazlar satista. Bu modeller CDMA sebekeleri desteklemiyor. Korfez ulkelerinden cikisli AE/A ülke kodlu modellerde ayrica Facetime yasagi vb. uygulamalar olabiliyor. Ayrıca bu yıldan itibaren Japonya (J/A) modelleri de bu gruba dahil. Japonya cihazlarında ülkeye özel bazi LTE bantlari destekleniyor. Ayrica Japonya cihazlarinda kameranin deklansor sesi kapatilamiyor, cihaz sessizde de olsa kamera sesi cikiyor.

    iPhone 11 Pro A2217 & iPhone 11 Pro Max A2220
    A2217/2220 serisi cihazlar Çin pazarına yönelik. Hong Kong ve Macau da bu gruba dahil. Bu yıl tüm modellerde fiziki çift SIM destegi mevcut. Ek olarak, Çin cihazlarında (CN/A) Facetime-audio yasaklı oluyor. Hong Kong (ZA/A) cihazlarında kısıtlama yok.

    iPhone 11 A2111
    Hem GSM hem de CDMA sebekeleri destekleyen tek tip ABD cihazı. SIM-free/unlocked olarak da satiliyor. ABD dışında Kanada ve Porto Riko'da da bu cihaz satışta.

    iPhone 11 A2221 - (ULUSLARARASI GARANTİ TÜRKIYE'DE GEÇERLİ OLABİLİR)
    A2221 avrupa ve asya pazarlarina yonelik modellerin kodu. AB ulkeleri, Turkiye, Rusya, ortadogu ulkeleri, Singapur, Tayvan vb. ulkelerde bu model kodlu cihazlar satista. Bu modeller CDMA sebekeleri desteklemiyor. Korfez ulkelerinden cikisli AE/A ülke kodlu modellerde ayrica Facetime yasagi vb. uygulamalar olabiliyor. Ayrıca bu yıldan itibaren Japonya (J/A) modelleri de bu gruba dahil. Japonya cihazlarında ülkeye özel bazi LTE bantlari destekleniyor. Ayrica Japonya cihazlarinda kameranin deklansor sesi kapatilamiyor, cihaz sessizde de olsa kamera sesi cikiyor.

    iPhone 11 A2223
    A2223 serisi cihazlar Çin pazarına yönelik. Hong Kong ve Macau da bu gruba dahil. Bu yıl da cihazlarda fiziki çift SIM destegi mevcut. Ek olarak, Çin cihazlarında (CN/A) Facetime-audio yasaklı oluyor. Hong Kong (ZA/A) cihazlarında kısıtlama yok.

    --------------------------
    KONU HAKKINDA AÇIKLAMA
    >>>>>>>>>

    ABD'den (ya da getirenlerden) iPhone Xs/XR almayi dusunenler! Garanti konusunda hayal kirikligi yasamak istemiyorsaniz acele etmeyin. Apple bu yil iPhone'larda kullandigi GSM/CDMA modem tiplerinde degisiklik yapti ve farkli bir stratejiye gecti. Sebebi de Qualcomm ile davalik olmasi. Bu yeni durum nedeniyle, ABD cikisli (LL/A kodlu) cihazlarin uluslararasi garantisi Turkiye'de tamamen gecersiz olabilir (avrupa cihazlarinda hicbir zaman garanti problemi yok).

    Bu akil mantik disi konu dunyayi ilgilendirmedigi, yasal mevzuat nedeniyle sadece bizi ilgilendirdigi icin yabanci kaynaklarin umrunda degil. Ama yeni iPhone modellerinde bizim icin onemli bir ayrinti var. Apple artik iPhone modellerinde tamamen Intel modem kullanmaya basladi. Teardown videolarindan ve Apple'in LTE sayfalarindan goruldugu kadariyla, artik Qualcomm modemler kullanilmiyor. Biri sadece-GSM digeri GSM&CDMA olmak uzere iki tip Intel modem tercih edilmis ve artik ABD'de tek tip cihaz satiliyor.
    https://www.apple.com/iphone/LTE/

    Ozetle:

    - Bu yildan itibaren artik iPhone modellerinde Qualcomm modem yok
    - Tum modemler Intel
    - Hem CDMA (Verizon, Sprint vb.) hem GSM (AT&T, T-Mobile vb.) sebekelerin oldugu ABD'de artik tek tip CDMA&GSM Intel modemli cihazlar satiliyor (A1920 ve A1921) ve ilginc sekilde artik Kanada da ABD bolgesine dahil edilmis. Eskiden Kanada cihazlari avrupa cihazlari gibi sadece-GSM modemliydi ve garantileri Turkiye'de gecerliydi
    - Cin ve Japonya'nin durumu kendilerine has ve yine CDMA Intel modemli cihazlar satista
    - Turkiye’nin de dahil oldugu geri kalan GSM agirlikli ulkelerde ise tek tip sadece-GSM Intel modemli cihazlar satiliyor (A2097 ve A2101)

    Bugune kadar nasildi?
    Gecen yila kadar ABD'de iki tip cihaz satiliyordu. CDMA&GSM destekli Qualcomm modemli cihazlar ve sadece-GSM destekli Intel modemli cihazlar. Birinci tip cihazlar Verizon, Sprint ve SIM-free olanlar idi ve garantileri Turkiye'de gecerli degildi. Ikinci tip cihazlar ise AT&T ve T-Mobile cikisli olanlardi, Turkiye'de garanti hizmeti alinabiliyordu. Artik bu degismis durumda ve ABD'de tep tip cihaz satiliyor.

    Bazilarina karmasik gelebilir ama yillardir bu derdi cekiyoruz. Dunyayi ilgilendirmeyen sacmasapan bir konu maalesef. Bilgi kirliligine, cakal bavul ticaretcilerine, esnaf tipi vampir telefoncularin dediklerine inanmayin. Temkinli olun. Apple Store'daki siradan bilgisiz calisanlara dahi inanmayin. Ya bir uzmanla gorusun ya da destek hattindan birkac kez farkli kisilerden dogrulatin. Mesele henuz cok taze ve simdilik yanit verebileceklerini de sanmiyorum ama o kadar para verip garantisiz ortada kalmak istemiyorsaniz acele etmeyin. Paylastigim durum Apple Turkiye'den resmi olarak dogrulanmis bir bilgi degil ama bugune kadarki uygulamaya bakilirsa, ABD cihazlarinin tamamen garantisi disi olma ihtimali yuksek. Modemin Qualcomm yerine Intel olmasi durumu degistirir mi bilmiyorum ama garanti konusundan emin olmadan ABD cihazi almayin derim.

    Bilgiler geldikce ekleme yaparim. Ilk duyumlara gore tum cihazlarda Intel XMM7560 modem kullaniliyor ama GSM pazarlarina yonelik modellerde (A2097 ve A2101) CDMA bantlari devre disi birakilmis.

    iPhone Xs A1920 & iPhone Xs Max A1921
    A1920/1921 kodlu modeller cihazlarin ABD versiyonu ve hem GSM hem de CDMA sebekeleri destekliyorlar. Cihazlar SIM-free/unlocked olarak da satiliyor. ABD disinda bu koda sahip cihazlar Kanada, Hong Kong ve Porto Riko'da da satista.

    iPhone Xs A2097 & iPhone Xs Max A2101 - (GARANTI TURKIYE'DE GECERLI)
    A2097/2101 avrupa ve asya pazarlarina yonelik modellerin kodu. AB ulkeleri, Turkiye, Rusya, ortadogu ulkeleri, Singapur, Tayvan vb. ulkelerde bu model kodlu cihazlar satista. Bu modeller CDMA sebekeleri desteklemiyor. Korfez ulkelerinden cikisli modellerde ayrica Facetime yasagi vb. uygulamalar mevcut.

    iPhone Xs A2098 & iPhone Xs Max A2102
    A2098/2102 serisi Japon pazarina yonelik. Japonya'ya ozel bazi LTE bantlarini destekliyor. Ayrica Japonya cihazlarinda kameranin deklansor sesi kapatilamiyor, cihaz sessizde de olsa kamera sesi cikiyor.

    iPhone Xs A2100 & iPhone Xs Max A2104
    A2100/2104 serisi Cin pazarina yonelik. Hong Kong ve Macau da bu gruba dahil. Fiziki cift SIM destegi sadece A2104 Xs Max modelinde mevcut. Ayrica Cin cihazlarinda Facetime-audio yasakli oluyor.

    iPhone XR A1984
    Hem GSM hem de CDMA sebekeleri destekleyen tek tip ABD cihazi. SIM-free/unlocked olarak da satiliyor. ABD disinda bu koda sahip cihazlar Kanada ve Porto Riko'da da satista.

    iPhone XR A2105 - (GARANTI TURKIYE'DE GECERLI)
    Avrupa ve asya pazarlarina yonelik GSM-only modellerin kodu. AB ulkeleri, Turkiye, Rusya, ortadogu ulkeleri, Singapur, Tayvan vb. ulkelerde bu model kodlu cihaz satista. Korfez ulkelerinden cikisli modellerde ayrica Facetime yasagi vb. uygulamalar mevcut.

    iPhone XR A2106
    A2106 serisi Japon pazarina yonelik. Japonya'ya ozel bazi LTE bantlarini destekliyor. Ayrica Japonya cihazlarinda kameranin deklansor sesi kapatilamiyor, cihaz sessizde de olsa kamera sesi cikiyor.

    iPhone XR A2108
    Cin, Hong Kong ve Makau'da satista. Bu modelde fiziki cift SIM destegi mevcut. Ayrica Cin cihazlarinda Facetime-audio yasakli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 22 Eylül 2019; 21:57:37 >



  • Ooo Apple’dan sorgulayinca garantili gorunuyor yani? Ve adam da soyledi? Super o zaman. Gule gule kullan👍🏻

    (Umarim servislik bir durumun olmaz. Turkiye’de servise isin duserse, aci gercegi bizzat ogreneceksin. 10 yildir ayni mesajlari yaziyoruz, ama insanin servise gidip kendisinin bizzat ogrenmesi daha yerinde oluyor zaten)
  • Ses kısıtlaması olmayan modellerin de sadece abd modelleri olduğunu ekleyelim
  • Ben de Abd’den getirtmeyi düşünüyorum arkadaşımdan. Abdde satılıp Türkiye’de garantisi olan bir cihaz olursa çok iyi olur. Takip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hk@n -- 23 Eylül 2018; 0:8:12 >
  • Xr için hangi kod olacak acaba TR de geçerli olan ?
  • FthK. kullanıcısına yanıt
    Cihaz piyasaya surulmeden Apple kodlari aciklamiyor. XR ciktiginda kodlari da belli olur. Ayrica onda da modemler ayni olacak. Apple Turkiye’nin uluslararasi garanti konusunda tavrinin ne olacagini bilmeden ABD cihazi alinmaz.
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim bilgi için. Amerikadan tr garantili cihaz alınamayacak gibi görünüyor. O kadar para da garantisiz bir cihaza vermek cesaret ister...
  • FthK. kullanıcısına yanıt
    Evet, oyle olacak gibi gorunuyor. Avrupa cihazi alinabilir ama onda da fiyat cok avantajli olmuyor. Yine de Apple Turkiye’nin uygulamasini bekleyip gormek gerek. Xs cihazlar gumrukten cekildikten sonra durum belli olur. TSE’nin verecegi ithalat onayinin ardindan GSM/CDMA mevzuat durumuna gore garanti meselesi netlesir.
  • Güzel bilgiler hocam thx
  • Guncel.

    Yeni Intel modemlerle ilgili Xs kullanicilarindan sebeke/Wi-Fi sikayetleri geliyor. Reddit ve Apple forumlarinda bu konuda cok sayida baslik acildi.
  • güzel paylaşım
  • Son durum nedir?
  • Henuz gelisme yok. Cihazlar gumrukten gecip TR'ye giris yapana kadar da belli olmaz garanti durumu. Apple Turkiye iPhone Xs sayfalarina A1920/1921 kodlarini koymus, mantikli bir durum degil. Muhtemelen Apple.com'daki Xs sayfalarini Turkcelestirirken ezbere kopyala/yapistir yaptilar.

    https://www.apple.com/tr/iphone-xs/specs/
  • Kodlar belli oldumu ?
  • bilgi için tşkler
  • Bir gelişme var mı hocam ?
    @Huysuz İhtiyar
  • Abd cihazi alip 12-11-10 bin isteyen firsatcilara iyi oldu patlasin ellerinde
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Artik kesin gibi. A1920/A1921 ABD cihazlari Turkiye'de garanti disi. Garantili yurtdisi cihazlar A2097 ve A2101. Garanti isteyen cihazini avrupa, ortadogu, Rusya, Gurcistan, orta asya, Guney Afrika, Singapur, Tayvan vb. GSM ulkelerinden almaya baksin. Mevcut kurda avrupa cihazlarini 6900-7200 TL araligina kadar veren bavul ticaretcileri var. Ama yine de resmi Turkiye fiyatlarinin duyurulmasini beklemek gerek bence.

    Bu arada fiziki cift SIM'li cihaz almak isteyenler icin kesin bilgi: Fiziki cift sim kartli cihazlar Cin, Hong Kong ve Macau'da satiliyor. Ama sadece ve sadece A2104 kodlu iPhone Xs Max modelinde mevcut. Yani duz Xs isteyenler icin fiziki cift SIM secenegi yok.

    Ayrica Hong Kong veya Cin'den cihaz alip ABD'deki Apple Store'da garanti hizmeti alamamak gibi durumlar da yasanabiliyor. Yani cografi kisitlamalar ABD'de de mevcut. Ozellikle Cin, Hong Kong, Japonya gibi spesifik farkliliklari olan cihazlar icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 17 Ekim 2018; 16:54:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gopgop

    Abd cihazi alip 12-11-10 bin isteyen firsatcilara iyi oldu patlasin ellerinde

    Hala cok var o kurnazlardan. 8-10 bin TL satmaya calisiyorlar ABD cihazlarini. Hepsi de "Turkiye'de garantili model" diye iskembeden salliyor. Daha beterleri de var. Bir tanesi Japonya cihazini satisa koymus; hem garantili diyor hem de "ABD cihazlari pil sarj sorunu nedeniyle toplatildi" diyor. Yok artik.

    Almak icin arastiran varsa avrupa cikisli cihazlara baksin. Avrupa cihazlarinin maliyeti, vergi iadesi ile birlikte 6600-6800 araligina kadar gerilemis durumda. Kur farki nedeniyle UK cihazlari AB'den biraz daha ucuz. Dunya genelindeki liste fiyatlari icin:https://iroundtheworld.com/iphone-xs



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 17 Ekim 2018; 16:55:35 >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkur ederım hocam. Ben A1921 modelini alıyorum, forumdan bırısıyle anlaştım. Garantısı olmayacak, umarım garantıye ıhtıyac duymam.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.