Şimdi Ara

ABD'den hava sahası ve üs talebi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • IŞİD ile mücadele müzakerelerine dün resmen başladı. NATO’nun yeni Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ABD Başkanı Obama’nın “Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi” emekli Orgeneral John Allen, Ankara’nın ilk konukları oldu. Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile bir araya geldi.

    Dünyanın en büyük savaş filoları

    Bu silahın ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

    Stoltenberg ile ortak basın toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin tek başına kara operasyonu yapmasını beklemek gerçekçi bir yaklaşım değildir” dedi. Stoltenberg ise, güvenli bölgeyle ilgili soruya “Bu henüz NATO’da görüşülen bir konu değil” karşılığını verdi. Başbakan Davutoğlu’nun Stoltenberg’le görüşmesinde, “Başta Patriot’lar olmak üzere NATO’nun bu süreçte yaptığı katkı önemli” ifadesini kullandığı belirtildi. Stoltenberg ise NATO’nun Irak’ta yaşananlardan en çok etkilenen ülke olan Türkiye ile dayanışmasını göstermek için burada olduğunu bildirdi. NATO’nun her zaman Türkiye’yi savunmaya hazır olduğunu vurgulayan Stoltenberg, NATO için böylesi kritik bir bölgede Türkiye gibi güçlü bir üyeye sahip olmanın şans olduğunu ifade etti.



    İNCİRLİK MASADA

    Irak, Brüksel, Amman ve Kahire’yi kapsayan ziyaretlerinin son durağı olarak dün Ankara’ya gelen Obama’nın temsilcisi Allen ise Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Bakan Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Allen’ın gündeminde Türkiye üslerinin ve hava sahasının uluslararası koalisyona açılması talebi yer aldı. Allen, Ankara ziyaretine başlarken “Türkiye koalisyonda rol alma konusuyla ilgilendiklerini çok açık ifade etti. Şu anda hükümetleri bunun üzerinde çalışıyor. İncirlik konusu şu anda görüşmelerin bir parçası” açıklaması yaptı. Çavuşoğlu’nun Allen’e, “uçuşa yasak bölge” ve “güvenli bölgelerin” Türkiye’ye yönelik mülteci akınlarını durdurmak için gerekli olduğunu aktardığı kaydedildi. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu dün Norveç Dışişleri Bakanı Börge Brende, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walström, Katar Dışişleri Bakanı Al Attiyeh ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Çavuşoğlu görüşmelerinin ardından Fransa’ya hareket etti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Üs verirsek ışıd hedefi oluruz.Hepten batarız.
  • Üs yanlış olur bölgedeki itibarımızı zedeler uydu muameleri görürüz. Eğer sınır geçilecek ise TSK tek ve belirleyici unsur olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Indigo

    Üs verirsek ışıd hedefi oluruz.Hepten batarız.

    Körfez Savaşında verdik, hedef olmadık.
  • hala uçusa yasak bölge diyorlar ışid sanki savaş uçağı kullanıyor.
  • siz bakmayın isteğe falan abd türkiyede ne yapmak istiyorsa yapar.

    abd türkiyeyi bölmek istiyor
  • siz bakmayın isteğe falan abd türkiyede ne yapmak istiyorsa yapar.

    abd türkiyeyi bölmek istiyor
  • abd türkiyede ne yapmak istiyorsa yapar.

    abd türkiyeyi parçalamak istiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.