Şimdi Ara

ABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
188
Cevap
1
Favori
7.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • normal işler değil bence.


    devlet içinde sözde en büyük başkanları* ama demokrasi ayağına konuşması engellenebiliyor. soran olursa özgürlük derler :D


    enteresan muhabbetler.


    hatta çeşitli yerlerde twitter vs trump destekçilerini terörist ilan edip polise ihbar edip onlarla yaşamak istemediklerini vs dile getiren bir kitle de var. gerçekten enteresan.


    sanırım her ülke bölünecek ve küçük küçük,güçsüz devletler olucak ve elbette bunları yöneten* bir güç olacak ve herkes o güce bağlı olacak.


    bu şuan senaryo gibi ama hızla oraya doğru bir ilerleme söz konusu bana göre.



    ps. tabiki mevcut başkanları halkı kışkırtıcı söylemlerden kaçınmalı ve demokratik,barışçıl şekilde devir teslim işlemini tamamlamalıdır. bu noktada böyle düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muammer816 -- 11 Ocak 2021; 22:58:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Diktatörler her yerde izole edilene kadar durmak yok. Twitter, Face vs. bu rezil demagog ve diktatör seviciyi platformlarından şutladıkları için tebrik ediyorum. Sırada diğer dicktatörler var😎

    tweeter önce bu teröristin hesabını kapatsın ve demokrasiye inandığını göstersin bizlerde alkış tutalım...


    ABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!!


    Tweeter'a göre trump diktatör ama mazlum kobani demokrasi savaşçısı?? ve bu teröristin hesabının aktif olması tweeter için daha önemli??





  • Gardaş sen ne diyon la değişik?

  • -ABD Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde Trump’ın görev süreninin 11.01.2021 tarihinde saat 19.30’da bittiği yazıldı.


    ABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!!
  • Trump istifa etti haberleri dolanıyor...

  • Almanya'dan sonra Fransa'da Twitter'in Trump'u engellemesini rahatsız edici bulduğunu açıkladı...


    Başlıkta yazmıştım sıra bir gün Almanya, Fransa'ya da gelir diye daha yeni yeni uyanıyorlar.

  • Yazdiklariniz o kadar yanlis ki satir satir duzeltmek gerek:


    1. ABD baskani Twitter uzerinden manipulatif, carpitilmis hatta bariz yalan twitlerle usulune gore yapilmis secimlere golge dusurmeye calisiyordu. Bu manipulatif twitleri "supheli bilgi" olarak etiketleniyor, apacik yalan olanlar ise kaldiriliyordu. En sonunda kitleleri siddete tesvik edici mesajlariyla yandaslarinin parlamentoyu basmasini planlayarak secim konseyinin (electoral college) ABD BAskani secim oturumunun yapilmasini engellemeye calisti. Birkac saatligine de olsa basardi. Siddet olaylarini onlemek ve Trump'in azgin kalabaligini yonlendirmesindeki sorumlulugunu uzerinden atmak adina Twitter en sonunda ABD baskaninin hesabini silmek zorunda kaldi.
    2. Trump ABD tarihinde ilk defa yobaz kitlesini siddet icerikli olaylara yonelterek darbe etmeye tesebbus eden bir Amerikan baskani olarak tarihe gecti. Amerikan demokrasisinin bu lekeden bir nebze temizlenmesi icin sebep oldugu bu utanc verici olaydan "ABD Baskani" sifatinin silinmesi gerekiyor. Evet, kitleleri siddet eylemlerini yonelterek darbeye tesebbus eden birinin tekrardan secima katilmasinin onlenmesi anti-demokratik degil, tam aksine demokrasinin devami icin olmazsa olmaz derecede gereklidir.
    3. ABD Baskani'nin toplumile iletisim halinde olmasi icin tonla resmi kanal mevcut. Acikcasi ABD Baskani belki de dunyanin en genis iletisim olanagina sahip insani. Ancak adamin soylediklerinin yarisi yalan, geri kalani supheli ve manipulatif. Elinin altindaki resmi iletisim kanallari yoluyla yalan soylemesi mukun veya pratik olmadigi icin (hatta ileride daha buyuk cezai sorumluluk getirebilecegi icin) adam israrla gayri resmi kanallardan kukla oynatmaya calismakla mesgul. Bu nasil kendi tercihiyse, onu ve yalanlarini kendi iletisim kanallarina dahil etmemek tercihi de ilgili ozel firmalarin kurumsal karari. Yoksa ABD Baskani'ni sansurlemek pratikte mumkun degil, resmi iletisim kanallarini kullanmamayi tercih eden Trump'in kendisi.
    4. Surec icerisinde Trump'a aciktan destek veren Fox TV, Trump'im yalana dayanan ve siddete yonlendiren mesajlarini yayinlayarak, yasanan olaylarin siddet ve anti-demokratik boyutunu gormezden gelerek "sucu ve sucluyu ovmek" benzeri uygulamalarda bulundu. Her ne kadar kanal hakkinda resmi bir cezai islem yururtulmediyse de insanlarin bunu talep etmesi de yasananlar isiginda bir demokratik talep haline geldi.


    ABD başkanı yönetemez, konuşamaz hale getirildi. - HAYIR. Kendi resmi iletisim kanallarindan konusmasina kimse engel olamaz. Ulkeyi yonetemez hale getirmesinin tek sorumlusu kendisi, eylemleri ve yalanlari.

    Ona bu hale getiren komik ama Amazon, Twitter, Facebook, Google gibi dev şirketler. Bugün ABD'yi kimin yöneteceğine karar veriyorlar. - HAYIR. Bunlar belli prensipler dahilinde yonetilen kar amacli sirketler. Amazon'un konuyla hic alakasi olmamakla birlikte Trump'a sirf ABD baskani oldugu icin oldukca da musamaha gosterdiler. Trump kadar surekli ve bariz yalan bilgi yayan ABD Baskani degil de bir baskasi olsa fisinin yillar once cekilmis olmasi gerekirdi.


    Her geçen gün daha karanlık bir dünyaya doğru gidiyoruz... Turkiye icin karanlik gunler hala devam ediyor, ancak Trump'in gidisiyle dunya biraz da olsa aydinlandi, bir 4 yil daha gorevde kalsaydi ulkesinde ve dunyada neler yasanabileceginin provasini 6 Ocak'ta gorduk. Simdi yargi sureciyle yaptiklarinin sorumlulugunun nereye varacagini gorecegiz. Darisi kankasi ve ruh ikizi diger diktatorlerin de basina insallah.





  • COVID asisi oldum gecenlerde o zamandan beri bu dusuncelerden kurtulamiyorum...


    ABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!! 

  • -ABD Dışişleri bakanlığı sitesinde yapılan Trump ve Pence'in görev süreleri değişikliğini Trump karşıtı bir personelin yaptığını açıkladı...



    -Joe Biden: Önümüzdeki dört yılın işi, demokrasinin yeniden sağlanması, hukukun üstünlüğüne saygının yeniden kazanılması ve sorunları çözmekle ilgili bir politikanın yenilenmesi olmalı. Nefret ve kaos alevlerini körüklemek değil.


    -Facebook, Trump destekçilerinin sloganı olan "Stop the Steal" (Hırsızlığı/Çalmayı durdur) ifadelerini içeren bütün paylaşımları platformdan kaldıracak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 12 Ocak 2021; 0:29:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F92CEA8E2

    Umarım bir iç savaş çıkacaktır bu seçim olacağına iç savaş çıksın bence



    Alıntıları Göster

    YakışırABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!! ABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!! 

  • -Trump ve Başkan Yardımcısı Pence arasındaki çatlak kapandı.Trump'ın Yardımcıları, bu akşam Trump ve pence'in Oval Ofis'te buluştuklarını, son 4 yıl ve geçen hafta yaşananlarla ilgili güzel bir sohbet yaptıklarını söyledi. Kongre binasına girenlerin hareketlerini temsil etmediğini tartıştıklarını açıkladı.


    -Washington DC’de olağanüstü hal.

    ABD Başkanı Trump, seçilmiş başkan Biden’in yaklaşan yemin töreni kapsamında ortaya çıkabilecek güvenlik tehlikeleri nedeniyle başkent Washington DC’de 24 Ocak tarihine kadar olağanüstü hal ilan edilmesini öngören kararı onayladı.

  • moneyTalks_ kullanıcısına yanıt
    Aylardir soyledigi yalanlari ve komplo teorilerini bir yana birakiyorum, o sabah kongreyi basan gruba kongreye gidicegiz ve cesur senatorlerimizi alkislayacagiz. Digerline ne kadar guclu ve sert oldugumuzu gosterecegiz dedi. Amerika'da kimse artik Trump kongreyi heded gosterdimi gostermedimi tartismasi yapmiyor bile. Olay acik
  • Bu konuda Amerikan tarihini, politikasini anlamayip, sosyal medyadan okuduguyla bir suru yalnis bilgi edinmis insanlar goruyorum.

    Oncelikle twitterin ve diger platformlarin trumpi banlamasi dogru ve hatta gec bir karardir. Artik Trumpin yalanlarindan, ve komplo teorilerinden bikmistik. Siddete yonlendirmek ne zamandan beri ifade ozgurlugune girdi? Hedef gostermek? Silicon Valley Trump denilen canavari aslinda bu kadar yalan soylemesine izin vererek kendi yaratti.

    Ulusal muhafizi kimin, ne zaman onayladigi hala sorusturuluyor. Su an bildigimiz tek sey cumhuriyetci maryland valisinin ulusal muhafiz gonderme istegi pentagon tarafindan 2 saat bekletilmis.

    Ayrica, Kongrede calisan 1 polis kovuldu, 2 poliste kalkismaya destek verdigi icin aciga alindi.

    Silah filan yoktu diyen arkadaslar olaylari izlememis galiba. Texas, West Virgina gibi muhafiz eyaletlerden insanlar silahlariyla akin ettiler resmen. Sadece bir kamyonda 30 tane silah bulundu.

    Trump seviciler gosteriler sirasinda Trump ve ailesinin nasil dans ettigini acip izliyebilir. Yine gosteriler sirasinda yaptigi aciklamada gostericelere size seviyorum benim icin cok ozel demistir, kendi yardimcisinin cani tehlikede iken.


    Ben Boston'da yasiyorum. Demokrat agirlikli bir yer. Burda bile gereginden fazla Trump destekcisi var. Bunun sebebi yukarda Trump'in ekonomiyi duzeltigini iddaa eden arkadasin dedigi gibi degil. Zaten ekonomi Obama-Biden doneminde en iyi zamanlarini geciyordu. Issizlik yuzde uclere dusmus, her ceyrek istihdam artiyordu. Obama bunu buyuk sirketlerin vergi yukumluluklerini artirarak basarmisti.

    Amerikada cumhuriyetciler federal devletin kucuk olmasi gerektigini, ozel sirketlere cok karismamasi gerektigini savunur (ironik degil mi?). Trump gelince neredeyze 2 trilyon dolarlik vergi muafiyeti cikardi buyuk sirketlere. Amerikan borcunu uce katladi. Plan bu vergi muafiyetini alan sirketlerin daha fazla istihdam yaratmasiydi. Amazon bunun icin hic vergi odemedi. Ama gercekte olan bu sirketler kendi stoklarina yatirim yaptilar, geri aldilar. Pandemiden once bile buyume yavaslamis, borc artmisti.

    Trump neden kazandigina dair bir suru neden yazarim ama zaten fazla yazdim. Ama sunu soylim, Trump'in kazanmasi, Obama'nin secimiyle basladi. Amerika'da siyah baskani icine sindiremeyen daha cok guneyde yasayan muhafazakarlar, Tea Party hareketini baslatti. Trump bu hareketin bir sonucudur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AmericanEagle

    Bu konuda Amerikan tarihini, politikasini anlamayip, sosyal medyadan okuduguyla bir suru yalnis bilgi edinmis insanlar goruyorum.

    Oncelikle twitterin ve diger platformlarin trumpi banlamasi dogru ve hatta gec bir karardir. Artik Trumpin yalanlarindan, ve komplo teorilerinden bikmistik. Siddete yonlendirmek ne zamandan beri ifade ozgurlugune girdi? Hedef gostermek? Silicon Valley Trump denilen canavari aslinda bu kadar yalan soylemesine izin vererek kendi yaratti.

    Ulusal muhafizi kimin, ne zaman onayladigi hala sorusturuluyor. Su an bildigimiz tek sey cumhuriyetci maryland valisinin ulusal muhafiz gonderme istegi pentagon tarafindan 2 saat bekletilmis.

    Ayrica, Kongrede calisan 1 polis kovuldu, 2 poliste kalkismaya destek verdigi icin aciga alindi.

    Silah filan yoktu diyen arkadaslar olaylari izlememis galiba. Texas, West Virgina gibi muhafiz eyaletlerden insanlar silahlariyla akin ettiler resmen. Sadece bir kamyonda 30 tane silah bulundu.

    Trump seviciler gosteriler sirasinda Trump ve ailesinin nasil dans ettigini acip izliyebilir. Yine gosteriler sirasinda yaptigi aciklamada gostericelere size seviyorum benim icin cok ozel demistir, kendi yardimcisinin cani tehlikede iken.


    Ben Boston'da yasiyorum. Demokrat agirlikli bir yer. Burda bile gereginden fazla Trump destekcisi var. Bunun sebebi yukarda Trump'in ekonomiyi duzeltigini iddaa eden arkadasin dedigi gibi degil. Zaten ekonomi Obama-Biden doneminde en iyi zamanlarini geciyordu. Issizlik yuzde uclere dusmus, her ceyrek istihdam artiyordu. Obama bunu buyuk sirketlerin vergi yukumluluklerini artirarak basarmisti.

    Amerikada cumhuriyetciler federal devletin kucuk olmasi gerektigini, ozel sirketlere cok karismamasi gerektigini savunur (ironik degil mi?). Trump gelince neredeyze 2 trilyon dolarlik vergi muafiyeti cikardi buyuk sirketlere. Amerikan borcunu uce katladi. Plan bu vergi muafiyetini alan sirketlerin daha fazla istihdam yaratmasiydi. Amazon bunun icin hic vergi odemedi. Ama gercekte olan bu sirketler kendi stoklarina yatirim yaptilar, geri aldilar. Pandemiden once bile buyume yavaslamis, borc artmisti.

    Trump neden kazandigina dair bir suru neden yazarim ama zaten fazla yazdim. Ama sunu soylim, Trump'in kazanmasi, Obama'nin secimiyle basladi. Amerika'da siyah baskani icine sindiremeyen daha cok guneyde yasayan muhafazakarlar, Tea Party hareketini baslatti. Trump bu hareketin bir sonucudur.

    Vergi arttırarak ekonomiyi düzeltti demekki AHAHAHHAHAHAHAH O zaman Türkiyeye niye gelmiyorsun burada her şeyin vergisi yüksek?

    İşsizliği %3e trump düşürdü obama değil bunu da vergileri azaltarak yaptı


    Amerikada yaşayıp İşsizliğin %3e trump döneminde bittiğini bilmiyor musun gerçekten? Eğer vergi kesintileri firmalara yaradıysa bunun için niye Yahudi patronları suçlamıyorsun? Yahudi patronların hepsi niye Demokratik veriyor zaman, gaytes gibi insanlar?





  • Bunlar işte hep yüksek doz orta doğululuktan. Tam bir şark kurnazı islamcı mantığı, kurallar bana uymuyor o yüzden değişsin.


    Twitter bir devlet kurumu değil. Yasal çerçevelere uyduğu sürece istediği postu siler, istediği profili engeller.


    Aynı şey şuan yazdığımız DH için de geçerli. DH bir devlet kurumu değil, isterse "X kişisi hakkında her konuyu sileceğiz" derler ve silerler. Hoşuna gitmezse sen de kullanmazsın bu kadar basit.


    Trump bir açıklama vs. yapacaksa gayet ABD devletinin resmi siteleri ve iletişim kanallarını kullanabilir.


    Tabi siz alıştınız Türkiyeye, Trump Twitter'ı kapattıracak, ceza verdirecek falan diye bekliyorsunuz. Medeni ülkelerde böyle bişey yok. Hukuk var.


    Ayrıca ABD'yi ne kadar takip ediyorsunuz bilmiyorum ama Trump'un yaptığı şeyler, hele hele belli bir demokratik olgunluğa ulaşmış ülkelerde asla ve asla kabul edilebilecek bişey değil.


    Bilmiyorsanız kısa özet geçeyim, Trump Meclisin güvenlik müdürünü olaydan tam 8 gün değiştirmiş. Bu "işgal" bayağı bayağı önceden planlanmış.


    FBI o günden beridir deli gibi baskınlar yapıyor. Görüntülerdeki insanlar teker teker tespit edilip tutuklanıyor. Güvenlik müdürleri dahil 20'ye yakın polis şuan tutuklu.


    Bu arada bu heriflerin çoğu Klu Klux Klancı veya White Supremacist falan burada savunuyorsunuz da sizi bulsalar bir tarafınızdan kan alırlar.


    Capitol Hill en son 1814 yılında yani tam tamına 207 sene önce İngilizler tarafından işgal edilmiş. Trump ABD'nin "yıkılmaz" geleneklerini yok etmeye çalıştı.


    Kendi partisinin bile çok ciddi bir kısmı son yaptıklarından sonra Trump'a sırt çevirdi.


    Yani öyle aaaa oldu bitti büyütmeyin canım ne olacak denecek bir durum yok. Ben size ABD'de şuan konuşulanları da söyleyeyim :


    -Bu meclisi basan kesimin daha büyük taşkınlık yapmasından kormasalar, bırakın Twitter'ını kapamayı Trump şuan hapisteydi. Bu kadar açık ve net. Yaptığı şeyler çok ağır suçlar. Georgia secretary of state i arayıp "bana oy yarat" dediği için de ayrıca yargılanacak. Orada montaj deyip işin içinden çıkamazsın :)


    -Ayın 20sinde gerçekleşecek devir teslimde Trumpçu ve Bidencı kitleler bir araya gelecek. İki kesimde de şiddete yatkın gruplar var ve çok büyük olaylar çıkmasından çekiniyorlar.


    Özetle evet dünya karanlık bir yer. Ama Trump ve benzeri yarı-cahil, lümpen otokratlar olduğu sürece dünya hiçbir zaman aydınlık bir yer olmayacak.





  • Trumpın yeni dönemde başkan olamaması dünya için büyük bir kayıp.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meritokrasi gelecek ülkeler şahlanacak. neredesin meritokrasi, gel bekletme bizi...

  • erkahn kullanıcısına yanıt

    gerçekten kaybettiğini nerden biliyorsun ve hadi hepsini geç adamın adam seçim sonuçlarıyla ilgili hakkının yendiğiyle ilgili bildirim yaptığı twitter denilen dandik bir ticari firmanın amerikan başkanına küstah yaptırım uygulamalarına bakarak olayın başını ve sonunu kimler tarafından yönetilip organize ettiğini fark edemiyormusun. twitter kim bu cürreti cesareti nereden alıyor karşısında amerikan başkanı var şuan resmen karar alıcı pozisyonunda birileri adına yargı dağıtıyorlar. şayet ortada bir hukuksuzluk varsa buna mahkemeler karar verir ve twitterde bunu uygular olayın nekadar derin bir organizasyon olduğunu gerçekten göremiyormusunuz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 12 Ocak 2021; 14:45:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onderweb

    inşallah olur bu. Türkiye'de de olsun meritokrasi, Şimdikinden daha iyi yönetilir ülke.



    Alıntıları Göster

    Tam istediğiniz etkiyi yapmayabilir. şirketler sınırsız sömürüye daha yatkın

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.