Şimdi Ara

ABD'de Asgari Ucret Sistemi Nasil İsliyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
3
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bir yerde soyle bir yazi gormustum, dogru mu sizce ?

Genelde haftada 40 saatten fazla calismaniza izin vermezler. 5 gun 8 saat calisirsiniz. 40 saatten sonra calistiginiz her saat icin yasalar geregi ucretinizin 1,5 kati odemek zorundadirlar. O yuzden hesap yanlis. Mc donalds da odenilen para saatine 8 dolar ve vergilerden sonra. 6.7 dolara kadar dusuyor iste hesap..

6,7x40= 268 haftalik

268x4= $ 1072

Bir ayda 4 hafta + 2 gun oldugunu varsayarsak

$1072 + 107 = $ 1179

eger boyleyse georgia-texas turu yerlerde 700-800$ kira odeyecegiz diyelim, bize 379$ civarinda birsey kaliyor bununla gecinmek cok zor olur hatta imkansiz gibi birsey. yada ben mi bir yerde yanlislik yaptim ?

2014 ocak haberinde abd'de asgari ucretin saatlik 10.10$ olacagi soylenmis:
    http://www.amerikaninsesi.com/content/amerika-asgari-ucreti-tartisiyor/1839730.html

not!:bu konuda bilgili,tecrubeli olan arkadaslar lutfen yazsin, benim icin cok onemli bilgiler.

• bilgisi olan yok mu arkadaslar?
  • Aynen oyle, ama haftada 40 saat calisma zorunlulugu gibi birsey yok. Istedigin kadar calisabiliyorsun, haftasonlari vs. dahil. Zaten asgari ucret alanlar ya liseye giden ve ek para icin calisanlar yada okula gitmeyen cahil tipler yani. Ayrica vergiler okadar fazla degil ve vergilerini maastan kesmiyorlar, yil sonunda gayrimenkul ve bankadaki paran vs. vs. den bir %'de aliyorlar . Yani direk 8.5 dolar alirlar saat basi. Ayrica 800 dolar kira vermezler zaten, ghetto yerlerde falan otururlar veya aileleri ile yasar orada calisan tipler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Outsider -- 20 Nisan 2014; 1:19:40 >
  • hesapta yanlışlık yok asgari ücretle çalışan adam 800 dolar kirası olan yerde oturmaz merkeze uzak oturur veya ev arkadaşı bulur amerikada yaşam şartları iyi ama sonuçta oda amerikanın en düşük ücreti en alt kesim

Bu ücretlerden Federal Hükümet'e herkes vergi vermek zorundadır. (Gelir vergisi)
    2013 rakamları;
     ABD'de Asgari Ucret Sistemi Nasil İsliyor ?

Eğer yaşadığınız eyalette gelir vergisi varsa, yaşadığınız eyaletede gelir vergisi vermek zorundasınız.

Öfke bir yüktür. Hayat sürekli kızgın yaşanmayacak kadar kısadır, buna kesinlikle değmez.

http://www.youtube.com/watch?v=roxcQ4N81DE

• -:"tıkır tıkır"

• quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Aynen oyle, ama haftada 40 saat calisma zorunlulugu gibi birsey yok. Istedigin kadar calisabiliyorsun, haftasonlari vs. dahil. Zaten asgari ucret alanlar ya liseye giden ve ek para icin calisanlar yada okula gitmeyen cahil tipler yani. Ayrica vergiler okadar fazla degil ve vergilerini maastan kesmiyorlar, yil sonunda gayrimenkul ve bankadaki paran vs. vs. den bir %'de aliyorlar . Yani direk 8.5 dolar alirlar saat basi. Ayrica 800 dolar kira vermezler zaten, ghetto yerlerde falan otururlar veya aileleri ile yasar orada calisan tipler.
    quote:

Orijinalden alinti: The Outsider

Aynen oyle, ama haftada 40 saat calisma zorunlulugu gibi birsey yok. Istedigin kadar calisabiliyorsun, haftasonlari vs. dahil. Zaten asgari ucret alanlar ya liseye giden ve ek para icin calisanlar yada okula gitmeyen cahil tipler yani. Ayrica vergiler okadar fazla degil ve vergilerini maastan kesmiyorlar, yil sonunda gayrimenkul ve bankadaki paran vs. vs. den bir %'de aliyorlar . Yani direk 8.5 dolar alirlar saat basi. Ayrica 800 dolar kira vermezler zaten, ghetto yerlerde falan otururlar veya aileleri ile yasar orada calisan tipler.

hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. mesela saati 8$'a garsonluk yapiyoruz gunde 12 saat calisiyoruz diyelim pazar haric ayda 26 gun yapar. 12 x 8 = 96$ yapar gunluk, aylik da 96 x 26 = 2496$ mi oluyor bizim aylik gelirimiz ? birde vergileri falan dusersek 2200-2250$ oluyor sanirim yada ben yanlis biliyorum. peki cumartesi-pazar calismak istemiyorsak calismiyor muyuz ? yoksa oyle bir sansimiz yok mu? cumartesi-pazar calismazsak 96 x 22 = 2112$ oluyor. birde garsonluk, mcdonald's-burger king gibi yerlerde calisarak acaba hayat nasil olur abd'de ? yani tutumlu sekilde yasayarak iyi bir hayata sahip olabilir miyiz ?

diger tum arkadaslarada cevaplari icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn. -- 20 Nisan 2014; 2:04:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Damn.

quote:

hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. mesela saati 8$'a garsonculuk yapiyoruz gunde 12 saat calisiyoruz diyelim pazar haric ayda 26 gun yapar. 12 x 8 = 96$ yapar gunluk, aylik da 96 x 26 = 2496$ mi oluyor bizim aylik gelirimiz ? birde vergileri falan dusersek 2200-2250$ oluyor sanirim yada ben yanlis biliyorum. peki cumartesi-pazar calismak istemiyorsak calismiyor muyuz ? yoksa oyle bir sansimiz yok mu? cumartesi-pazar calismazsak 96 x 22 = 2112$ oluyor. birde garsonculuk, mcdonald's-burger king gibi yerlerde calisarak acaba hayat nasil olur abd'de ? yani tutumlu sekilde yasayarak iyi bir hayata sahip olabilir miyiz ?

garsonculuk derken garson mu satıyorsun lokantalara falan

• quote:

Orijinalden alıntı: İLBERORTAYLI

quote:

quote:

hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. mesela saati 8$'a garsonculuk yapiyoruz gunde 12 saat calisiyoruz diyelim pazar haric ayda 26 gun yapar. 12 x 8 = 96$ yapar gunluk, aylik da 96 x 26 = 2496$ mi oluyor bizim aylik gelirimiz ? birde vergileri falan dusersek 2200-2250$ oluyor sanirim yada ben yanlis biliyorum. peki cumartesi-pazar calismak istemiyorsak calismiyor muyuz ? yoksa oyle bir sansimiz yok mu? cumartesi-pazar calismazsak 96 x 22 = 2112$ oluyor. birde garsonculuk, mcdonald's-burger king gibi yerlerde calisarak acaba hayat nasil olur abd'de ? yani tutumlu sekilde yasayarak iyi bir hayata sahip olabilir miyiz ?

garsonculuk derken garson mu satıyorsun lokantalara falan

yanlis yazmisim, ''garsonluk'' olacakti.

• quote:

quote:

hocam oncelikle cevabiniz icin tesekkurler. mesela saati 8$'a garsonluk yapiyoruz gunde 12 saat calisiyoruz diyelim pazar haric ayda 26 gun yapar. 12 x 8 = 96$ yapar gunluk, aylik da 96 x 26 = 2496$ mi oluyor bizim aylik gelirimiz ? birde vergileri falan dusersek 2200-2250$ oluyor sanirim yada ben yanlis biliyorum. peki cumartesi-pazar calismak istemiyorsak calismiyor muyuz ? yoksa oyle bir sansimiz yok mu? cumartesi-pazar calismazsak 96 x 22 = 2112$ oluyor. birde garsonluk, mcdonald's-burger king gibi yerlerde calisarak acaba hayat nasil olur abd'de ? yani tutumlu sekilde yasayarak iyi bir hayata sahip olabilir miyiz ?

Hocam oncelikle eger oyle birsey yapmayi dusunuyorsan bastan seni ulkeye almazlar, o tip insanlardan yeteri kadar var amerikada. Ama elinde bir meslegin varsa vize alman vs. daha kolay ama yinede calisma izni olayi cok zor eger amerikada okumadiysan. Benim mesela tanidigim bir adam var, su araba camlarindaki siyahimsi filtre var ya, onlari normal ev camlarina ve baska arabalara yapistiriyor-kuruyor, saatlik 30-40 dolar civari para yapiyor. Elinde mesleg olursa, yani nitelikci isci olursan mcdonals calismak yerine cok daha iyi para yapabilirsin abd'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

-:"tıkır tıkır"

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McDonald'slarda fln sartlar nasil bilmiyorum ama sanmiyorum ki yuksek gelirli olsunlar ama garsonlukta fln durum cok kotu 200 300 dolar arti bahsis ile calisiyorlar yada 400 500 dolar arti bahsis, genelde garsonluk islerinde ogrenciler calisiyor onlarinda iyi bahsis alabilmek icin yapmadiklari maymunluk yok. Gelgelelim hizmet sektorunde calisanlarin durumu cok iyi bir su tesisatcisini cagirmak bile 100 dolardan basliyor, boyle bir zanaatiniz varsa geliriniz cok yuksek olabilir. Ucuz sehirlerde aylik 1000 dolara gecinebilirsiniz tutumlu olursaniz 800 850 civari tutar o parayida kazanacak kadar bir is bulursunuz ama vize ve ssn almalisiniz. Biraz sermayeniz varsa arabadan anliyorsaniz araba alim satimi iside yapabilirsiniz Turkiyeden gelirken 20 bin kredi cekerseniz 3 4 tane araba alip bakimdan gecirip 40 bine satabilirsiniz. Sahsen bunu oneririm zira bir arkadasim 750 dolara aldigi arabasinin pazarligini yapiyor 2300e suanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret eyaletlere göre değişir. Eğer McDonalds gibi kurumsal yerlerde çalışırsan paranı check olarak alırsın. Bunu bankadan tahsil ettiğinde eline geçecek para vergiler düşülerek sana verilir. McDonalds gibi yerlerde 40 saatten fazla çalışman neredeyse imkansızdır. Dolayısıyla mesai (overtime) için ödenen 1.5 katı parayı unutman gerek. McDonalds New York gibi yerlerde 7.5-8 dolara adam çalıştırırken Texas Odessa'da bu rakam 9-14 dolar civarına çıkmaktadır. Ancak resmi çalışma iznin yoksa burada işe başlayamazsın bile.
    Eğer türk restoranlarında çalışmayı düşünüyorsan bussboy (komi) olarak işe başlarsın (eğer garsonluk tecrüben yoksa). Bunlara da kimisi hiç para vermez, kimisi saatine 3, kimisi de 5-6 dolar verir. Kazancının çoğunu ya da hepsini bahşişlerden sağlar. Bu gibi yerlerde mesai için extra parayı unut. Ben verdiklerini hiç duymadım. Ödemeyi de check ile ya da nakit elden vererek yaparlar. Nakit alırsan vergi ödemezsin. Check ile alırsan ondan vergi kesilir.
    Bu tip restoranlarda günde 12 saat çalışabilirsin.
    Asgari ücreti Obama yükseltmeye çalışıyor ama Cumhuriyetçiler karşı. Şimdilerde pek olacak gibi durmuyor.

• Almayadayim

1600 Aliyorum 400 vergi 500 kira 100 elertik 50 su Eskisi gibi degil bu ay sonuna kadar turkiyedeyim Resmen Devlet Seni somuruyor Hatta 4000 falan aliyorsa 1600 falan vergi

Ameriakdada Sistemi biliyorum Amcam Orda doner fabrikasi ve isyeri var Ulkedeki Sendikalarda patrondan Yana Cunku İsci calisir Soyle bir Tabir Var Ya carki Ceviren Yada carkta bi disli olup sistemi ilerleteceksin Ve mesela orda Doncercisen yeri gelir bulasikta yikarsin İsleyis Turkiyedeki Gibi degil Ulkemin Allahina Kurban Ben sosyal Yardim Aliyorum Diye Burdayim

Nasil Diyecek Olursak Mesela Almanayda İlk 6 ay ve 3 sene devlet sana bakmak zorunda

450 sana 450 esine 168 cocuk basina para verir ev kirasini gene oyle Ama burda su sistem vardir senden aldigi vergileri Gun Gelir Sana geri issizlik ve emekli oldugunda geri oder Yani Affedersin Kopek Gibi Calisirtirir

Ulkem Cennet benim adamlar vergi muptelasi olmus 4000 dolar al otomatikmen 1500 keserler Vergi olarak
    Küfre sapanlar, seni tutup bağlamaları yahut öldürmeleri ya da yurdundan çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kurarlar, Allah da tuzak kurar. Ama Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.)

• Asgari ücret her ülkede en alt kademe maaştır, Danimarka gibi refahı yüksek ülkelerde Asgari ücretler biraz daha yüksektir. Türkiye'de iş bulmak zor olduğundan çoğu kesim asgari ücret ile çalışıyor. Avrupa, Amerika'da asgari ücretle çalışan sayısı arkadaşında belirttiği gibi bekar, sadece kendini geçindirecek durumdadır.

Türkiye'de sistem daha kötü, evli ve asgari ücret ile geçinmeye çalışanlar var. Bizde asgari ücret 900, ev kirası 1000 TL.

Eğer bir ülkede Asgari ücret ile çalışacaksanız bu ülkeler İskandinav ülkeleri olmalı.
  • quote:

quote:

quote:

Hocam oncelikle eger oyle birsey yapmayi dusunuyorsan bastan seni ulkeye almazlar, o tip insanlardan yeteri kadar var amerikada. Ama elinde bir meslegin varsa vize alman vs. daha kolay ama yinede calisma izni olayi cok zor eger amerikada okumadiysan. Benim mesela tanidigim bir adam var, su araba camlarindaki siyahimsi filtre var ya, onlari normal ev camlarina ve baska arabalara yapistiriyor-kuruyor, saatlik 30-40 dolar civari para yapiyor. Elinde mesleg olursa, yani nitelikci isci olursan mcdonals calismak yerine cok daha iyi para yapabilirsin abd'de.

hocam bende bilgisayar donanimindan anliyorum, forumda yarbay rutbeli hesabim var surekli dahili bilesenler bolumunde takildigim. acaba bunun abd'de faydasi olur mu? tanidigim birisi bilisimde iyi para var dedi, saatlik 35$ aliyorlarmis bilgisayarcilar. hocam sen ne dusunuyorsun acaba ?

diger tum arkadaslara tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn. -- 20 Nisan 2014; 20:24:51 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.