Şimdi Ara

ABD'de 200.000'den fazla ikinci el PS5 satıldı: Ortalama fiyat 573 dolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD'de 200.000'den fazla ikinci el PS5 satıldı: Ortalama fiyat 573 dolar



    Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5, yaklaşık altı aydır piyasada ve hala konsolu bulmak bir hayli zor. Bunun birkaç sebebi var elbette. Başlıca sebep her ne kadar çip sıkıntısı sebebiyle konsol üretememek olsa da korsan satışlar da bu durumda bir hayli etkili. Geçtiğimiz günlerde de Amerika'daki ikinci el PS5 satış sayısı açıklandı.



    İkinci El PS5 Satışları 200.000'den Fazla



    Son verilere göre Amerika'nın popüler online alışveriş sitesi StockX'te şu ana kadar toplamda 130.000'den fazla ikinci el PlayStation 5 satılmış durumda. Bu satışların 83.000'i normal PlayStation 5 versiyonuyken, 55.000'i PlayStation 5'in dijital versiyonu. Normal versiyonun fiyat ortalaması 573 dolarken, dijital sürümün fiyat ortalaması 531 dolar. Bu satışların içerisinde kara borsa satışlar dışında gerçekten ikinci el satışlar da bulunuyordur. Çünkü konsolun ilk aylarında ikinci el satış fiyatları 900 dolar civarındaydı, yani yaklaşık konsolun gerçek fiyatının iki katı. Kısaca ikinci el fiyatlarında bir düşüş var.



    Ayrıca Bkz.PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense'in alternatif renkleri yakında çıkacak gibi duruyor



    130.000 satışın yalnızca StockX üzerinden yapıldığını hatırlatalım. Geçtiğimiz aylarda eBay de 60.000'den fazla ikinci el satış yapıldığını aktarmıştı. Diğer siteler dile birlikte bu sayı 200.000'i geçiyor. Hatta büyük bir ihtimalle çok daha fazla satış yapılmıştır ancak ulaşılabilen veriler 200.000'i gösteriyor şimdilik.



    PlayStation 5 stokları ise ne yazık ki 2022 yılında kadar böyle devam edecek gibi duruyor.




    Kaynak:https://www.videogameschronicle.com/news/a-popular-reseller-site-claims-its-now-sold-over-130000-ps5-consoles/







  • Sanıyorum gelişmiş ülkelerdeki internet hızı ve geforcenow benzeri bulut oyun sistemlerinin çok verimli çalışması oyuncuları konsol ve bilgisayar toplama hamallığından hızla uzaklaştırma devresi gelmiş gibi. Bir zamanlar evine DVD, CD yığıp hayatının sonuna kadar bunları izleyeceğini sananlar avi ve mp3 çıktığında ikinci el pazarlarına VHS kasetlerini ve playerlarını taşıyorlardı. Bu da o hesap.

  • Bulunmayan bir urun bu kadar ikinci ele dustuyse demekki begenilmemis :D

  • Ikinci el dedigi toplu alip satanlar

  • Kara borsa isini anlarımda, bu rakamın ıcınde kara borsa dısı gercek ıkıncı el varsa ya monacomen in dedigi gibi online oyun servisleri yuzundendir ( X box icinde gecerli olmalı) yada cocainbar nickli arkadasın dedıgı gıbı beklenılenı verememis bir urundur.

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Kullanılmadan satilanlarin, yani karaborsa pazarda satmak için alınıp, ikinci el siteler üzerinde satilanlar. Muhakkak kullanıp, beğenmeyip, satanlar olmuştur ama çok küçük bir kitledir o. Satılan konsollarin fiyat ortalamasından anlaşılıyor bu durum...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yalancının !
  • Ne ara 2.el e düşmüş millet bulamıyor almaya hayret

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • amerika 350 milyon nüfuslu 200.000 hiç birşey

  • 2. el demek yanlış bir terim aslında bunlar alıp kâr için satanlar alıp açmadan satanda var 2-3 oyun oynayip aldığı paradan fazlaya satanda. stok sorunu çözülmeden bu tip haberler normal. 400$ satılan konsolu 500$-600$ a satmak 2. el değil karaborsa satış denir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Kullanılmadan satilanlarin, yani karaborsa pazarda satmak için alınıp, ikinci el siteler üzerinde satilanlar. Muhakkak kullanıp, beğenmeyip, satanlar olmuştur ama çok küçük bir kitledir o. Satılan konsollarin fiyat ortalamasından anlaşılıyor bu durum...

    Hiç olur mu öyle şey kardeşim kesinlikle beğenilmemiştir(!) kim beğenir ki playstationı. Forumda bu konsol nesli ile beraber anti Playstation trolü üyeler türedi, her Playstation konusuna gelip ilginç şeyler yazıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efendimuhendis -- 12 Mayıs 2021; 12:10:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.