Şimdi Ara

ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda



    ABD ve Çin arasında yaşanan teknoloji gerilimi, daha da artacak gibi görünüyor. The New York Times’da yer verilen haberlere göre ABD hükümeti, Çin ordusu tarafından kullanılabilecek gelişmiş bilgi işlem teknolojilerine yeni ticaret kısıtlamaları getirmeye hazırlanıyor.



    Süper bilgisayarlar ve veri merkezlerine darbe vurabilir



    Bilindiği üzere ABD, 2019 yılında Huawei’i kara listeye ekleyerek ABD tarafından geliştirilen teknolojilerin ticaretine kısıtlamalar getirdi. Yeni uygulanacak kuralların ise halihazırda devam eden kararın üzerine eklenmesi beklenirken, Çinli firmalara, devlet araştırma laboratuvarlarına ve diğer kuruluşlara olan teknoloji satışlarının önüne geçilecek.



    Ayrıca Bkz.ABD'nin sır gibi sakladığı yeni hayalet bombardıman uçağı görücüye çıkıyor



    Yeni kararın henüz detayları bilinmiyor olsa da, tedbirler yalnızca hükümeti değil, akademik kurumları ve Alibaba ve Tencent gibi internet şirketlerini de etkileyebilir. Zira ABD, Top500 süper bilgisayar listelerinde üst sıralarda yer alırken, sistem sayısında Çin'in liderliği sürüyor. Yeni kuralların yürürlüğe girmesi, Çin'in süper bilgisayarlar ve veri merkezleri inşa etme yeteneğine büyük bir darbe vurabilir. 




    Kaynak:https://www.engadget.com/us-trade-restrictions-chinese-miitary-ai-supercomputer-companies-082453795.html







  • "ABD, Çin ordusunun daha gelişmiş silahlar üretmesini sağlamak amacıyla" diyecektiniz ama yanlışlık oldu sanırım.

    Kıbrıs ambargosundan sonra kuruldu Aselsan vs. ABD'nin ambargo uygulaması demek gelişmenin önünün açılması demektir.

  • ne kadar fazla ambargo uygularlarsa çin o kadar hızlı kendi teknolojisini üretecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 4 Ekim 2022; 17:10:27 >
  • boşuna yırtınmayın beyler adamlar süpergüç. çinin abd karşısında hiç şansı yok. hele ki ne kadar ambargo o kadar teknoloji lafı tamamen boş.

  • oktayakgoz kullanıcısına yanıt
    Senatoya seçilirseniz Dr. Mehmet Öz gibi siz de ülkemizin vatandaşlığından çıkacak mısınız?

  • Hani Huawei yasakları hafifliyordu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yoo neden böyle bir şey olsun ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd Yunan adalarını da silahlandırıyor çizgiyi aştı. Bütün Dünya için tehdit

  • Tamamen boş safsata yalan haberler, hiçbir şeyin değiştiği yok, paralar suyunu çekince spekülasyon başlıyor

  • abd resmen savaş açmış durumda çin e.çin rusya hindistan asya pazarına daha etkin olursa abd nin kabusu olur birleşip abd den ayrı bir şekilde ortak sistemler geliştirseler daha iyi olur dünya için abd nin tekelinden çıkması gerek dünya.

  • Adamların dünya lideri olduğunu kabul etmeyen bir guruh var halen. Huwaiye neler yaptı adamlar, zarar ve karlılık neredeyse yüzde 52 ye düştü geldi gelmiş burada çin dünya lideri diyenlere resmen gülüyorum. Adamlar herşeyde liderler. Uzay, sanayi, savunma, teknoloji, bütçe, eğitim, planlama. Bu kadar beyin göçünü boşuna yapmadı adamlar. Halen en iyi üniversiteler amerikada, halen en iyi silahlar amerikada. Cebinde iphone ile dolaşan cahil adamlar amerika kimki diyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 5 Ekim 2022; 16:39:52 >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Elindeki telefonda yazılım Amerika'ya ait iken çok iddialı ahahha.. Dünya'yı yazılım yönettiğinden bilhaber gaza gelmiş insan.


    300M ülke için 10-20 Milyon Zeki insan bayağı bayağı var ve yetiyor ve yenilerini de beyin göçü ile tamamlıyor. , senin ülkende bu sayı ancak 500.000 dir ( abarttım ).


    2+2 işlemini yapamayan latin amele diyor , ülkende sokak röportajı yapıyorlar ülkenin başkentini istanbul , miili marşı yazarını bilmiyorum diyen azımsanmayacak insan varken çok iddialı laflar.



    Çin süper güç falan diye gaza geliyorsunuz sonra Tayvan'a Amerikalı senatör geldiğinde RUS yapımı Su-37 gönderiyorsunuz bölgeye (RUS uçağı, kendi uçağına bile güvenemediğinden gönderemiyor.) Rusya diye gaza geldiniz Ukrayna belki o dört şehirden çıkaracak Rusya'yı. Sürekli nükler nükler atarım diye ağlıyor.


    ABD bitecek , yok olacak diye her sene yazarlar ama nedense daha da Güçleniyor !





  • yazılan hangi saçmalığa cevap vereyim ...



    linux'u amerika mı üretmiş? amerika'ya mı ait? elimdeki telefonun yazılımı vs yazmışsın ...


    Amerika'da 30 milyon zeki insan mı var ? ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda  o yüzden mi her yıl akıllı adam almaya çalışıyorlar. yeten nedir bremın?


    işte senin ülkende "amele" gördüklerin de amerika'da bol bol var.


    çin süper güç mü yazdım? ne kullanıyorsan ara ver. daha önce de yazdım; Çin , Rus desteği olmadan birşey yapamaz. he ama kendi karasahasında senin amerikan devletini kucağında çevirir. bknz: Vietnam savaşı ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda 



    hayır bilmese süper gücün ırak'ta ve Afganistan'da neler bıraktı ... inanıcam ama sonra bir gülme alıyor ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda 


    rusya ukrayna konusunda ise ; yüklediğim videolar konuda mevcut. 300k lık birlikle 80 k ordu ile 180.000 km2 alanı tutan rus destekli toplama birliklere saldırdılar son sefer. bir çok kayıp verince ukriler, yine bölgeye gariban sevk ettiler. yahudinin eli güçlü. şu anda diktatörlük var ukrayna'da ... muhalefet diye birşey yok. meclis kapatıldı ... ama işte senin gibi liberal solcuya bile ukrayna : "ughrayna özhgürlügh isteyyi lo, pudhin ise dikhdadördür" ...






    evet amerıganın guchaında ugrhayna demograzı eçün savaşeyyo...


    iyi bak videoya liberal solcu! 2 haftalık. polis diye birşey yok... azov denilen amerikan abinin desteklediği nazi ordusu var. halktan sokaktan kafalarına göre çevirdiklerini alıp ön saflara sürüyorlar... taktik de şu. önden bu gariban ukrileri gönderip yem yapıp, basılan köylerde rus birliklerini ifşa edip, bombalamak. harika nato-amerikan taktiği ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda  ruslar da vura vura geri çekiliyorlar. video atayım mı ukrilerin kendi yok olmuş tank çöplüğüne dönmüş izyum'dan videolar vs? yalnız 80k ile amele ( hapis kaçkını, yetimhane de gelme narkomanlar vs toplanan ) birlik ile 180.000 km2 alan rus devleti ... 300k ile neler yapacak... bakarsın.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt

    Linux tabanlı diyorsun , sana kötü haberim var , Linux işletim sistemi çekirdeğinin geliştiricisi ve proje yöneticisi linus torvalds'ın (isveş asıllı Ameriakn vatandaşı) halen Amerika'da yaşıyor.


    Android telefon kullanıyorsun sanıyorsun ki kodların hepsi açık, Google hala kodları kapalı tutuyor, evet google'da AMERİKA üzgünüm.


    yani kısaca boş boş konuşuyorsun , yazdığın diğer saçmalıklar ise (perinçekimsi) , Ruslar bile inanmıyordur ahahha..


    neyse senin değişik kafa ile uğraşamam yoluna git.

  • isveç asıllı amerikan vatandaşı ne la?


    isveç değil o... isveç olsa yerinde duramazdın liberal ... eleman fin ve finlandiya'da kreneli yazmaya başlıyor. neyse muhabbet buradan yine aynı yere gidecek, sen liberal sol aklınla yine alakasız yerlere çekeceksin. işte 30 milyon da bir halta yaramıyor demek ...


    android sürümü olarak google lisanslı. bunlar normal. çinliler de yazıyor ama işte hollywood - social media vs adamlar rüzgarı arkasına alıyor. şimdi sana "japonya'da sivil halka bomba atan katil amerikan devletinin başkanı kimdi" desem bilmezsin, ama ninja kaplumbaları say desem gözün kapalı sayarsın. süpermen ne desem destan yazarsın vs.


    boşuna filmlerle, dünya'nın beynini yıkamıyor. kıçında donu yırtık ama illa alacak o iphone denilen çöpü: boşına dememişler, saflar olmasa uyanıklar nasıl yaşayacak ... birileri eşşek olacak ki semerini vursun uyanıklar.


    anladın mı?



    x64 teknolojisini , sovyetlerin çöken döneminde, ülkeye kene gibi yapışan amerikan emperyalist şirketleri, rus proflardan alarak yaptılar diyorum, hala "othuz milyon var, ne edecahlar ruzları" diyerek dolanmaya devam et sen :) ilk 3d mimarisini dizayn eden de amerika'da iki Türk idi. işte senin o 30 milyon çok zeki amerikanın demek iki Türk etmiyormuş. bu kadar yeterlidir umarım. ama bu iş değişmeye başlıyor. ruslar 12 mach'a çıkarken senin amerikan 5mach geçemedi henüz. hadi "otuz melyon zekhi, gendina yithen" amerikalıların üretsinler :)





  • Ben hiç bir Amerikalı'nın yada başka bir ülke vatandaşının Rusya'ya iltica etmeye çalıştığını görmedim neden acaba LİBERAL ? Ruslara fırsat ver hepsi A.B.D kaçar , adamlar ayağı kırıyor hatta Türkiye'ye bile kaçıyor


    Çin ve Rusya sürekli bende şu silahlar var(senin 12 mach kıtalar arası füze için zıplıyorsun) diye atıp tutuyor biliyor musun ? korkusundan .


    A.B.D gibi ülke 51. bölge diyor , gizli diyor vs vs. hiç bir silahını deşifre etmiyor , Japonya'ya atılana kadar dünya'da kimse Atom Bombasının yapılabileceğini bilmiyordu.


    B2 uçağın teknolojisine yaklaşan ülke yokken, daha üst düzey B21 Raider gibi uçak yapıldı. F-22 Raptor karşılığı uçak yok !


    Sen şimdi süpersonic füze mach 12, rusya kral her yeri vurur der teorik konuşur durursun o yüzden


    boş yazıların zaman kaybı olacak ve cevap vermeyecek kafandaki saçmalıkları yazacaksın, o yüzden beni bir daha alıntılama.





  • sen görmemiş olabilirsin. ama ben gördüm... adı Snowden mesela. kimmiş bu amerikalı bir araştır istersen... senin gibi platonik amerikancıların "demohrazının zavunucusu amerıga loooo" dediğin yerde snowden gerçekleri başlıyor :) araştır la ... bilmemek ayıp değil, bildiğini sanıp ona göre durmadan sallamak ayıp ... Jullian Assange da Rusya'ya kaçabilseydi kaçacaktı ama o, snowden gibi CIA ajanı değildi. şimdi "demohrası" yaşıyor amerikanın bilmediğimiz bir yerinde ve o da yerin altında.



    ben kıtalar arası 12 mach yazmadım... kıtalar arası 24 mach bile var rusyanın elinde. uçaktan atılan kancalı diyorum... o ivme ile bir uçak gemisine vursa ... inşallah bir gün görmek nasip olur ...


    "A.B.D gibi ülke 51. bölge diyor , gizli diyor vs vs. hiç bir silahını deşifre etmiyor , Japonya'ya atılana kadar dünya'da kimse Atom Bombasının yapılabileceğini bilmiyordu. "


    ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda  gerçekten mi? u-bot ları duymuşsundur herhalde... şimdi sana araştırma ödevi : Hangi nazi U-Bot'unda Uranium-Dioxide vardı. O deniz altında iki japon rütbelisi ile almanlar ne yapacaktı? bir zahmet uranium dioxide neymiş bir araştır, amerikan sevdalısı :)



    senin amerikalıların o kadar aptal ki - buradan B2 ye bağlıycam... Conrad Zuse adında alman ilk defa dirençli digital bilgisayarı buluyor. savaştan sonra ingilizler bunu londra'ya kaçırıyorlar. ingilizler bunu çözemiyorlar tabi. amerikalı şirkete satıyorlar. Sözüm ona amerikalılar çözüyor vs ama gerçekte Zuse, teknolojiyi amerikalıların anlıyca dile çeviriyorlar. yoksa kendisi bir nazi araştırmacısı olarak idam ile tehtid edilecektir. işte senin b2 dediğin uçak... buna benzer bir hikayeye sahiptir; amerikan aşığı :)




    ABD, Çin'e olan teknoloji ambargosunu arttırıyor: Yeni kurallar yolda




    ama işte amerikan sevdalısına göre "amarıga da gendına yithen bir otuz milyon insan varın" . vardır vardır :) senin sevdalın bir hırsız hem de kan emici olanından. ama sen takma bunları. aç izle avengers mı ne izliycen... işte sen onları izle. boşa yorma o aklını buralarda.





  • çinin gelişimi baskılanamaz abd treni kaçırdı 2010da orta doğu ile uğraşana kadar çinle uğraşmalıydı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.