Şimdi Ara

ABD Başkanı Joe Biden, 2022 bütçe önerisine kripto para regülasyonlarını dahil etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Başkanı Joe Biden, 2022 bütçe önerisine kripto para regülasyonlarını dahil etti



    ABD Hazine Bakanlığı tarafından ABD Başkanı Joe Biden’ın 2022 yılı için bütçe önerisi açıklandı. Bütçenin beklentilere uygun olarak yeni harcama kalemleri ve yeni vergi politikalarında genişlemeye gidileceği gözlemlendi. 



    Açıklamalarda vergi konusunda kripto paralara ilişkin noktalar dikkat çekti. Yapılan açıklamada ”Kripto varlıklar üzerinden vergi kaçakçılığı hızla büyüyen bir sorundur. Kripto para pazarının doğası gereği ABD vergi mükelleflerine denizaşırı kripto borsaları ve cüzdan sağlayıcılarını kullanarak vergilendirilebilir geliri gizleme fırsatı sunuyor” dendi.



    Rapor kapsamında önemli detaylardan diğeri ise, komisyoncu bilgilendirmesinin kripto varlıklara göre genişlemesi. Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, komisyonculardan alınan bilgilerin genişletileceğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:



    “Teklif, ABD kripto para borsaları ve cüzdan sağlayıcıları gibi kuruluşlarını da kapsamak üzere komisyoncuların bu kuruluşlar tarafından bir hesapta tutulan kripto paralar ile ilgili rapor verirken belirli pasif varlıklar ve önemli yabancı sahipleriyle ilgili bilgileri rapor etmelerini gerektirecektir.”



    Ayrıca Bkz.Steam’den bir sürpriz daha: Sevilen oyun Little Nightmares ücretsiz oldu



    Bu tekliflerin kabul edilmesi durumunda 2023 yılından itibaren uygulanması bekleniyor. Teklifte aracı kurumların yükümlülükleriyle ilgili şu ifadeler kullanıldı:



    “ABD kripto varlık borsaları ve cüzdan sağlayıcıları gibi kuruluşların bir hesapta tutulan kripto varlıklar ile ilgili rapor verirken pasif varlıklar ve önemli yabancı sahipleriyle ilgili bilgileri rapor etmeleri gerekecektir. Vergi uyumu amacıyla “kapsamlı bir finansal hesap raporlaması” yapısının getirilmesine yönelik, finansal kurumların 600 dolarlık minimum eşiğin üzerindeki farklı transfer türlerine ilişkin verileri raporlaması gerekecektir. Ayrıca aracı kurumların, vergi mükelleflerinin satın aldığı ve  başka bir komisyoncuya transfer ettiği 10.000 dolardan fazla kripto varlıkları da raporlamaları gerekecektir.”




    Kaynak:https://www.coindesk.com/bidens-2022-budget-includes-new-crypto-reporting-proposals







  • Bidon bile olayı çözmüş, Hedef 2023.

  • Rezerv para olarak öne sürülen bitcoine ve türevlerine geçmiş olsun, yanlış anlaşılmasın değer kaybedecekler demek değil bu.

    Abd dolarının rezerv para olmaya devam edeceğinin ilamıdır bu haber.

  • Hala gidip alan var şu sanal paraları.Yontulmaya meyilli bu millet :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 30 Mayıs 2021; 00:59:14 >
  • Bence ABD alacağını aldı, bastığı milyarlarca dolar gelişmekte olan ülkelerin borsasına girmeden kripto para kumarıyla geri toplandı. Kaç milyonlarca dolar bir ayda pul oldu. Hala da toplanmaya devam ediyor, çıkıyorken toplayın gazı ile hala zenginlik hayali kuranların son kuruşları da piyasadan alınıyor. Yapması gereken şeyi yapıyor, kendi zenginliğini ve Doların değerini koruyor. Kripto para önlemler ile de buradan gelecek veya gelmiş son 5 yıllık gelirin de üzerinden vergi olarak kendi vatandaşlarından da kaymağını toplayıp ekonomisini düzletecektir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.