Şimdi Ara

abb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    bir tane mantıklı argüman göremedik. Sürekli olarak whataboutism yani hedef saptırma tarzında cevaplar var.


    Argümanlar absürt olduğu için mantık zemininde tartışılamıyor da...


    Tıpkı düz dünyacılarla lisede öğrendiğimiz coğrafya bilgilerini tekrar etmek zorunda kalıp yine haksız çıkmaya çalışmak gibi


    Ya da cığarh delefonunu diyen dayılara temel iktisat anlatmaya çalışmak gibi


    Yukarıda o kadar soru yazdım hâlâ cevap yok  


    Gördüğüm kadarı ile tutunulacak tek dal kalmış. O da karşıt görüşün uyutulma fikrini alıp bunu katliam, nefret söylemi, şiddet olarak ifade etmek üzerine kurulu bir zeminde "işte bunlar 'hayvan düşmanı' " tadında bir görüş sunmak


    Ben şahsen uyutulsun falan demiyorum. Bu konuda bir görüş de sunmuyorum. Tavsiyem, bu fikri savunanlar arkadaşların da bunu dile getirmemesi. Çünkü karşıt görüşün kullanacağı tek argüman bu kalmış. Bu argümanı kullanan fanatikler, 'gri bölge' diye tabir edilebilecek alanda kalmış, kafası karışık, kararsız insanların görüşlerini bu argüman ile yanlış etkileyebiliyor.


    sadece soru soralım bence .


    En çok kilitlenip kaldıkları ve cevap veremedikleri soru da şu:

    "hangi çağdaş ülkenin toplu taşımasında, kampüslerinde, sokaklarında, parklarında, sahipsiz başıboş köpek var?"


    Biz soru soralım ne yapılması gerektiğine de ülkeyi yöneten devlet karar versin.


    Buyursun devlet; bilim adamlarını , halk sağlığı uzmanlarını, çevre mühendislerini, şehir planlama uzmanlarını çağırsın. Konuyu bilimsel temelde değerlendirip (burası çok önemli ama bilimsel ve akıl temelinde objektif görüş bildirebilme yetisine sahip insanları çağırması gerekiyor. Çünkü fanatikler objektif fikir üretemez ) gerekirse çağdaş ülkelerden de görüş alsınlar sonra da nasıl çözüyorlarsa çözsünler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 20 Mart 2022; 14:6:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kişi başı 50 kuruş

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Etki tepkiyse o zaman sizin mesajlarınızı gören birinin öyle yazması normal değil mi?


    Sen ve diğerleri forumda "en doğrusunu biz biliriz, köpektaparlar şöyle böyle" derken, daha ağır hakaretler ederken sizinle bir şey konuşulabilir mi? Kendi fikriniz dışında bütün fikirlere kapalısınız ve içinizde büyük bir nefret var. Bu çok net görülüyor. Elinizdeki tek argüman da "avrupada sokak köpeği yok". Ama belli plan içinde o şekilde olalım demek yerine "bütün köpekler hemen toplatılsın, insanlar açken onlara para mı harcanır" falan diyorsunuz.


    "Katliam yapılmasın" dediğimiz zaman hemen çeşitli ithamlarla hakarete uğrayıp linç ediliyoruz. Bu durumda ne yapmamızı bekliyorsunuz?

    Son zamanlarda siz kendi öfkenizi insanlara da geçirmeye başladınız ki sahipli köpeklere ve sahiplerine de hakaretler ve eylemler yapılmaya başlandı.


    İnternette, hatta bu forumda bile insanlar kendilerinin bir şey yapması yani suç işlenmesi yönünde tavsiyeler veriliyor. Sizin bu korku yaymalarınız yüzünden kendi kendine duran köpeklere daha çok şiddet uygulanabilir, ya da ortada neden yokken insanlar aşırı korkabilir. Bunları da hiç konuşturmuyorsunuz.


    Otoritelerin yaptıkları da bu konuda olduğu gibi sizden büyük tepkiler alıyor. Yani sizin dediğiniz şekilde katliam yapmadıkları sürece otoritelerin de yaptıklarını beğenmiyorsunuz.


    Burada katliam harici en ufak yorum yapanlara bu şekilde laflar edildiği için forumdaki her konu böyle oluyor. Konular açıyorsunuz, hedef gösteriyorsunuz ve amacınız tartışmak, sorun çözmek değil. Hal böyle olunca orta nokta aranmıyor bile.


    Cebinde dışkı taşıyıp köpeğe komplo bile kuruldu. Sokak köpekleri eskiden de vardı ama tepkiler böyle değildi. Birden toplu bir linç oluştu.





  • KÖPEK MAMASI ? HANGİ HAYVANLARIN KATLEDİLMESİ İLE OLUYOR ?

    DAHA ÇOK KÖPEK

    DAHA ÇOK MAMA

    DAHA ÇOK HAYVAN KATLİAMI ...


    Hayvansever görünümlü taparlar zekası hamsterdan düşük malesef..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DA7034F2D -- 20 Mart 2022; 19:38:8 >
  • Barınak kurup köpekleri toplasalar daha fazlası da verilir.

  • Ne oldu şimdi, gayet normal konuşuyorduk. :) Şuan siz bana karşı saldırgan tutum içerisindesiniz gibi geldi? :) İnsanların neden öfkelendiğini anlattım diye mi?


    Bir kere ben "köpektapar" diye bir kelime kullanmadım. Size ağır bir hakaret de etmedim. Kendi kendinize yazıp çizmişsiniz. "Sen ve diğerleri" diyerek de beni bir gruba dahil etmeye çalışmışsınız. Bu arada siz dilini mi kullanacaksınız, sen dilini mi? Ona da karar vermelisiniz.


    + Katliam yapılmasın derken samimi bulmuyor insanlar sizi ve ikincisi uyutulması yönünde fikir belirten insanlara katliam yapılmasın derseniz, bu insanlara katliamcı demiş gibi olmuyor musunuz? Bu durumda tartışmayı başlatan taraf kim?


    + "Son zamanlarda siz kendi öfkenizi insanlara da geçirmeye başladınız..."

    Yine kendinizce beni bir gruba dahil etmeye çalışmışsınız. Yine benle alakasız bir itham. Pitbull gibi türler harici köpek besleyen köpek sahiplerine de laf söylendiğini görmedim açıkçası. Öyle bir şey varsa da yanlış yapmışlardır.


    + Suç işlenmesi konusunda da tavsiye vermedim. "Ortada bir neden yokken insanlar korkabilir" derken? Kendi halinde uzanan bir köpek aniden saldırabiliyor. Videosu var, isterseniz atayım. Bir köpeğin kendi halinde olduğunu bir insan nasıl anlayacak bu durumda? Eğitim alsınlar bari.


    + "Otoritelerin yaptıkları da bu konuda olduğu gibi sizden büyük tepkiler alıyor."

    Yine konuyla alakalı ben bir tepki vermedim. Yine alakasız bir itham. Konuya girdim, sizin yazınızı gördüm ve cevap vermek istedim. Cevabım da harcanan parayla ilgili değildi. Ha konuya gelecek olursam 41 milyon TL harcanınca Ankara'da problem çözüldü mü? Ankara'da yaşayan arkadaşlar burayı aydınlatabilir mi? Eğer Ankara'da artık sokaklarda sahipsiz köpek görülemiyorsa, hayvanlar sahiplendirilmişse, geriye kalanı barınaklarda ıslah ediliyorsa ne güzel. Bu durumda tepki gösterenleri tepkisinde yanlış buluyorum. Bunu belirtmiş olayım. Ayrıca otoritenin ne yaptığına aşırı tepkiler gösterenler sadece bir taraf mı? :) Belediye sokak köpeklerini bir gece toplasa barınaklara koysa ertesi gün sabahı belediye önünde soluğu alacak insanlar yok mu şimdi?


    + Sokak köpekler hep vardı ama hiç bu kadar fazla değildi. Dolayısıyla insanlar bu kadar güvensiz hissetmiyordu. Azdı ve güzeldi. Son 2 senede bulunduğum şehir için konuşacak olursam aşırı arttılar. Artmaya da devam ediyorlar. Gece çıkmak mümkün değil. Çocuklar ve kadınlar asla çıkmıyor zaten. Çöp atmaya bile. Arabayla çıksak sürekli önümüze fırlayan köpekler ya da köpekten kaçan insanlar olabiliyor. Sırf artık bunun için şehir içinde 30'u asla geçmiyorum. Çünkü artık her 3-4 araba kullanışımdan birinde kaza atlatır hale geldim. Eskiden böyle değildi. Bulunduğum şehirde köpek çeteleri bile yoktu. Max 3 köpek gezerdiler. Şuan 10 köpek birlikte geziyor. Gram abartım yok bu arada. 10 köpeğin birlikte dolandığı bir sokakta insanlar korkmakta haksız mı, durduk yere mi tepki gösteriyorlar? :)


    Neyse. Her şey sebepsiz, bir anda bu raddeye gelmiş, buna kişiler sebep olmuş, forumda açılan konular sebep olmuş. Değil mi? :)





  • gariban sokak köğeklerinin uğrayacağı her saldırı, işkence vb. olaylar, buradaki ve her yerdeki nefret içindekilerin suç ortaklığıdır. ne zaman bu kadar nefret doldunuz? ağzı var dili yok hayvanlardan nasıl bu kadar nefret ediyorsunuz? insan olmak bu mu sizce?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Baştan etki tepki meselesi diyerek suçu tamamen bir tarafa atıp "bunlar normal" şeklinde mesajla bence taraf olmuş oluyorsun. Zaten devamında da sanki bir tarafı aklamak için suçu bir tarafa atmaya çalışıyorsun. Zaten senin de kafanda "konuşulamayacak insan" kesimi var. Olacağı buydu diyerek "sizin yüzünüzden böyle oldu" demek istedin zaten.


    Bu nefretle zaten samimi bulmanızı beklemek olmaz. Uyutma dediğin şey ne olduğunu sanıyorsun? Sokaktan toplayıp sonra öldürmek sevgi mi oluyor? Evet, bunu isteyenler bunu istemiş oluyor. Şimdi istemek sorun değil ama ne istendiğini dile getirmek mi sorun?


    Sen uyutulması taraftarı değilim demiştin, güzel ama bu eylemin ne olduğunu da söylemen lazım.


    "KATL-İ ÂM: Bir yerde çoklarının öldürülmesi. Herkesi kılıçtan geçirme. Toptan imha."


    İnternette kelimenin tanımı bu şekilde geçiyor. İstenen şey çoklarının öldürülmesi, toptan imha değil mi? Hatta "sokak köpekleri" adı altında yapıldığı için soykırım bile denilebilir. Kelimelerin çok önemi yok, yapılmak istenen eylem net.


    Şimdi bütün köpekleri barınaklara koyarlarsa millet toplanır çünkü barınakların bugünkü hali nazi toplama kampları gibi. Önce barınakların imkanları, sayıları artıp, oraları yaşanabilir hale getirmek lazım. Bunu yapmak da para, zaman ve emek lazım. Buna da bir kesim izin vermiyor şu an.


    Pitbul besleyip, saldırgan yetiştirenler var ve bu zaten suç. Bununla ilgili devlet yeni adım da attı. Tam tarihi hatırlamıyorum ama böyle bir köpeğin yaptığı saldırı sonrasında forumda bile "sokak köpekleri böyle saldırıyor işte" şeklinde yazılıp çizilip durulmuştu. Onun dışında bahsettiğim gibi sahipli köpek ve sahiplerine saldırılar da artmaya başladı ve bunda bu yapılan "köpek düşmanlığı" durumun da etkisi hiç yok mu?


    Mesela az yukarıda biri zekaları düşük demiş. Şimdi niye biri onu ciddiye alıp samimi cevap versin?


    Daha önce dediğim gibi "köpektapar" denilen insanlar sokak köpeklerinin azalması için uğraşan tek kesim. Ama imkanlar çok kısıtlı olunca bazı yerlerde artış olabilir. O hakaret eden kesim de şimdiye kadar bir şey yapsa bu durumda olmazdı. Ama genel olarak artmak dışında sosyal medya sayesinde daha görülür olması sorunu büyütüyor.


    Bunun dışında eskiden şehirleşme, betonlaşma bu kadar değildi. O yüzden köpekler insanlardan daha uzak, daha yaygın alandaydılar. Şimdi yemek ve barınak bulamadıkları için merkezlere geliyorlar ve dolayısıyla toplu halde oluyorlar. Mesela eskiden şehirlerde yaban domuzu, kurt, ayı gibi vahşi hayvanlar da bu kadar görülmüyordu.


    Kendi halinde yatan köpeklere taş atanlar, tekme atanlar, "saldırıyor bu" diyenler yok değil mi? Mesela bir köpek uyurken yanından geçen biri sırf bu kışkırtmalar yüzünden panik olup yola atlarsa tek suçlu uyuyan köpek olacak, değil mi?


    O yüzden işi "tamamen sizin suçunuz" şekline getirmek yerine olayı tüm detayları, tüm etkenleri ile değerlendirmek lazım. Sonra oturup saygı çerçevesinde konuşup tartışmak lazım. Şahsen ben nefret dolu ve devamlı hakaret eden insanlarla tartışmaya girmem. Yoksa "şöyle düşünen insanlarla konuşulmaz" demiyorum.





  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

    ağzı var dili yok ama çocuk öldürüyor, sakat bırakıyor, yoldan geçene saldırıyor. gece sabaha kadar havlayıp uyutmuyor, yerlere pisleyip mide bulandırıyor. bisikletlilere saldırıyor, çocuk parklarını işgal ediyor.


    dünyanın hiçbir ülkesinde böyle saçmalık yok.

  • Vay be herşeye maliyet zammi sokak kopegine 41 milyon he

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başıboş köpek sürüleri yüzünden yakında tasmayı çocuklara takmak zorunda kalıcaz uzaklaşmasınlar da köpek kapmasın diye. Ne günlere kaldık.






  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 21 Mart 2022; 0:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Varlığı muallak olan metaların propagasındasına millet üstünden devlet eliyle yılda milyarlar dökmektense, cana kastedeni insandan daha istisna olan canlıların üremesini kontrol altına alıp yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için bir kaç yüz milyon dahi harcanmasında behis görmüyorum. İstenirse tercihli bir vergi haline bile getirilebilir. Şu bahsettikleri 'gelişmiş ülkeler'den sadece sokak hayvanı sorununu cımbızla çekmeye çalışmayıp bütüne bakarsanız bunların hepsi dengelenebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KÖPEK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KOLAY DEĞİL. İlk kural/gerçek şu: köpek aç kalırsa saldırır.

    Burda sallamayla olmuyor o işler. Köpekleri zehirlemek kanunen suç. Söyleyin reise kanun çıkarsın kolaysa. İnsancıl da sayılmaz, çoğu köpek zararsız. Ama bence hırlayan, saldıran köpek uyutulmalı o ayrı. Şu anda belediyeler bildiğim kadarıyla saldırgan köpekleri barınaklarda tutuyor.

    Öldürün geçin demek, sallandıracaksın 2 hırsızı demek gibidir. Bebe muhabbeti, cahil muhabbetidir. YA PA MAZ SIN. Suç kardeşim suç, neyini anlamıyorsunuz ulan!

    Ankarada çiğdem mahallesinde yıllarca uğraştılar. Burdaki "bebeler" gibi sallıyordu bi sürü kişi. Hadi bişeyler yapalım dediler, kimse çıkmadı. Hadi toplayalım dediler kimse gelmedi, yine de 3-5 kişi belediyeyle beraber uğraştı, bayağı yol katetti.

    Sokak köpekleri sorun mu, kesinlikle sorun. Çözümü de belli gibi aslında. Tüm ülke çapında, belediyeler bakanlıklar dahil, tüm köpekler çok yakın takip edilecek. Tüm köpekler hızlı şekilde kısırlaştırılacak. Ve sürekli hamile köpek, yavru köpek takibi yapılıp, hemen kısırlaştırılacak, ki burası en zor kısmı. Takibin zorluğu bir yana, misal 5 milyon köpeğin kısırlaştırılması ne demek bir hayal edin. Her birisi ufak çaplı ameliyat demek.

    Mevcut köpekler de aşılanıp, her gün düzenli olarak beslenecek. Saldırgan köpekler de barınakta bakılacak. Ev köpeklerine çip takılıp takip edilecek. Sokağa bırakanlar bulunup para cezasına çarptırılacak.

    Bu şekilde 5-10 yıl içinde sorun biter. Ama tüm ülke, hükümeti belediyesi aynı anda aynı kararlılıkta olmazsa o iş olmaz. Buradan sallamayla hiç olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 21 Mart 2022; 1:54:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki doğal yaşamlarını elinden aldığımız bu hayvanlara ne yapılmalı? Herkes kendince haklı, herkes bir fikir belirtip benimkisi doğru diye çığırtkanlık yapıyor ama bu çığırtkanlıklar doğru sonuçlar doğurmuyor görüldüğü üzere.

  • Evet, etki tepki meselesi. Bunu söyledim diye taraf tutmuş mu oluyorum? Bu insanlar durduk yere mi bu kadar öfkelendi? Sonuçlara bakmak yerine sebeplere iniyorum.


    Ve ben barınak yapılsın diyen insanlardan da gayet bilinçli olan insanlar gördüm. Laflarım bu insanlara değil zaten. Çocuğum korkuyor deyince erkek adam korkmaz diyenler derken bahsettiğim insanlar belli.


    Bu insanlar durduk yere öfkelenmedi. Öfkeleri köpeklere de değil. Sokaktaki köpeği almaları için belediyeyi aradılar diye çıkıp mahalle sakinine bağıra bağıra ahkam kesen insanlar oldu. Üstelik bu insanı ayakta alkışladılar sosyal medyada. Daha ötesi var mı? Kimin haddine çıkıp insanlara ne yapmayacağını öğretmek, mahalle sakinine ahkam kesmek, milleti rahatsız etmek? Dağ başında mıyız? Alkışlamaya devam, sonra hayaller Avrupa.


    Bir tarafa dahil etmeye çalışmanızı es geçeceğim açıkçası. Bunun üzerinden açtığınız tartışma konularını da geçeceğim. Eğer varsa tabi. Ben sokak köpekleri çözülsün istiyorum sadece. Nasıl çözüleceğine de karışmıyorum. Katliamın kelime anlamını atmanıza da gerek yok. :) Katliam yapıyorsunuz demek insanları öfkelendiriyor. Ki kelime anlamı her ne kadar TDK'da öyle geçse de daha öte bir anlamı var insanlar için. Cani, acımasız bir eylem olduğunu uyandırıyor her insanın aklında. Doğru kullanım şekli "hayvanların itlafı"dır. Aynı şeyler değildir. Aşağıya kaynak bırakıyorum, okursunuz. İtlaf kelimesi varken katliam kelimesi neden ısrarla kullanılıyor? :) Kelimelerin önemi çoktur bu arada. Doğru kullanılmazlarsa sonuçlar meydana gelir. Köpektapar diyenler ne kadar haksızsa katliamcı diyenler de bir o kadar haksız kusura bakmayın. Çünkü ikisinde de niyet belli.


    https://tr.wikipedia.org/wiki/Katliam

    https://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvan_itlaf%C4%B1


    Hayvanların itlafı gerekli durumlarda başvurulan bir yöntemdir. Kimse de çıkıp niye itlaf ediyorsunuz demez. Katliam yapıyorsunuz hiç demez. Her yıl yaban domuzu popülasyonlarını kontrol amaçlı av sezonları açılır dediğim gibi. Tarımda yine aynı şekilde ilaç kullanılır gerekli durumlarda. Çok kez ama çok kez itlaf başvurulan bir yöntemdir. Daha aklıma gelmeyen ya da bilmediğim bir sürü örnek vardır. Şimdi itlaf önerisi köpekler konusunda atılınca niye olay oluyor? Neden "2022 yılında itlaf" ile başlayan cümleler kuruluyor. Başka bir dünyada mı bu insanlar? Sokak köpekleri ile duygusal bağ kurmuş, sürekli beslemiş, sevmiş, görmeye alışmış insanlara -yadırgamıyorum, köpekler için hususi olarak dürüm sipariş etmişliğim bile vardır- ağır geliyor.


    Barınaklar bir kesim istemiyor diye mi yapılmıyor? İşte buna gülerim. Bu ülkede birçok istenmeyen şey yapıldı, yapılıyor, yapılacak. Alakası yok maalesef. Pitbull konusunda atılan adımı da şahsen beğenmedim. O adımın hemen sonrasında sokakta başıboş pitbull ile karşılaştım. Çözülsün derken bunu istemedik. Daha o güne kadar görmüşlüğüm yoktu. Şimdi o köpeği salan kişiyi bir şekilde bulsak zamanında millete hayvan severlikten dem vurmadıysa ben de bir şey bilmiyorum.


    Dediğim gibi köpek sahipleri ile kimsenin problemi yok. Olduğunu da görmedim. Pitbull besleyenlere kızılıyordu. Bunun haricinde köpek sahibi insanlarla kimsenin alıp veremediği yok. Tabi dışarıda yazılı ve yazısız kurallara uygun gezdiriyorsa. Keşke tüm sokak köpekleri sahiplenilse. Bu kadar sokak köpekleri için tartışan insanların olduğu bir ülkede sokak köpekleri neden sahiplenilmiyor anlamadım? Üstelik sahiplenenlerden bazıları salıyor. Daha da arttırıyor sokak köpekleri sayısını.





  • hayır yani harcadın ne oldu sokaktaki tüm köpeklere barınakmı yaptın.


    ankara'da sokak köpekleri çok çok fazla..


    küçük bir barınak yapmışlar çalışanlar içeriye bi kaç köpek koymuş yattıgı yerden para kazanıyorlar

  • "ha suriyelilere ha köpeklere" bu yanlış bir düşünce, köpekler bizim nüfusumuzu melezleştirmiyorlar ve ileri yıllarda parti kurup millet vekili çıkarma ve belediye alma gibi bir sorun teşkil etmiyorlar, yani bu konuda sana katılmıyorum, yanlış düşünüyorsun.


    suriyeliler ile köpekleri bir kefeye koymak kesinlikle yanlıştır, suriyeliler daha büyük sorun teşkil ediyorlar.

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Etki tepki derken sadece bir tarafın olayda masum olup sadece tepki verdiğini söylemek biraz taraflı oluyor. :)


    Birileri bir köpeği aldırmak isteyince oluyor da başkası aldırmamak isteyince neden bu kadar tepkilisin mesela? Sen o köpeğin dağ başına atılmasını ya da öldürülmesini umursamıyor olabilirsin ama başkalarına "neden umursuyorsun, bana karışma" deme hakkı yok.


    İtlaf belli bir hastalık vs. yayılmasın diye başka çözümü yokken yapılan bir şey. Kusura bakma ama başka çözümler varken, masumlar dahil küçük büyük demeden bütün(burası önemli) köpekleri bilerek öldürmek itlaf demek değildir. İstenilen acımasız bir eylemdir zaten. Bu da yapılmak istenileni hafife aldırmaya çalışmaktır. "Şu sokakta çok köpek oldu, onları zehirleyip öldüreyim" demek sandığın gibi masumca bir davranış değildir. :)


    Bu konuda ya da sosyal medyada oluşan öfke katliam dendiği için değil. Çünkü devamında "bunlar sokakta köpek istiyorlar" şeklinde gidiyor. Görüldüğü gibi hakaret dolu mesajlarla yazdıkları için insanlar bu kişilere tepki veriyor.


    Dediğim gibi senin de önyargın, belli kesim için "fikrini beğenmedim, bununla konuşulmaz" şeklinde bakış açın var.


    Benim köpeğim vardı. O yüzden bu konuda şahsen bazı insanların ne kadar problemi olduğunu iyi biliyorum. Sağdan soldan duyduklarım da çokça var tabi. Zaten sokak köpeklerinin daha çok sahiplenilmemesinin önemli sebebi bu tarz insanlar. Büyük şehirlerde bahçeli müstakil bir evde yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil. O yüzden insanların çoğu apartmanlarda, sitelerde oturuyor. Dolayısıyla bu tarz insanların komşusu olursanız "havlıyor, kokuyor, sokakta çocukları korkutuyor" gibi bahanelerle o binada köpek yaşatmıyorlar. Hayvan hakları çok yetersiz olduğu için çoğu kişi istediği halde köpek sahiplenemiyor, hatta eldekini bile vermeye mecbur oluyor.


    Ya da tek yaşayan çok insan var. Evdeki zamanı kısıtlı o yüzden almak istemeyenler oluyor. Yalnız yaşamaya da her köpek alışamıyor. Bunun dışında ekonomik nedenler de var tabi. Mahallede toplanıp bir köpeğin ihtiyaçları karşılanabilir ama tek başına daha zor.


    Mesela o pitbull yasasında hayvan dernekleri böyle olacağını söylemişti. "Köpektapar" diyen insanların baskısıyla çıktı o yasa. Barınaklarda da çok arttı sayıları. Çünkü bu tarz insanların olduğu yerde böyle bir köpeğe bakmak çok zor. Geçenlerde bir haber görmüştüm, biri sahipli olan bir köpeği pitbull(ya da başka yasaklı ırk) sanıp öldürmüş. Muhtemelen herhangi bir ceza da almamıştır.


    Evet, sebeplere bakmak lazım ama bütün sebeplerine detaylıca bakmak lazım. Bu sorun da sandığından çok daha detaylı. İnsanlar olarak biz bir soruna katkı veriyorsak onu düzgünce çözmeyi de becerebilmeliyiz. "Dünyanın hakimi biziz, hayvanlar doğa önemsiz" dendiği için bugün dünya pek çok sorunla karşı karşıya.


    Ayrıca bu olay bu kadar nefretle beslenilmeye devam ederse çok daha büyür. Sokaklarda hayvanları besleyenlere, sevenlere fiziksel şiddet dahil saldırılar başlarsa o zaman o insanlar karşılık verir. Bu forumda bile yazılanları görünce sırf bu yüzden birini öldüren bile çıkabilir.


    Bunun dışında tarihimizden ufak bir hatırlatma. "Hayırsız ada köpek katliamı" bugün bu istenilen ülke çaplı olayın yanında hiçbir şey değil. "İtlaf diyelim" demek olmuyor yani.


    1910 hayırsızada toplu sürgün ve katliamı | hayvan hakları tarihi | kütüphane | 1910 hayırsızada toplu sürgün ve katliamı | hayvan hakları tarihi | kütüphane | haytap - hayvan hakları federasyonu
    1910 Hayırsızada Toplu Sürgün ve Katliamı | HAYVAN HAKLARI TARİHİ | KÜTÜPHANE | HAYTAP - Hayvan Hakları Federasyonu
    https://www.haytap.org/tr/goezyalarnza-hakim-olamayacanz-gercek-bir-suerguen-18-maddede-hayrsz-ada-katliam
    tr.wikipedia.org
    Sivriada - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Sivriada
    www.hurriyet.com.tr
    Tarihimizin iki büyük köpek soykırımı
    https://www.hurriyet.com.tr/tarihimizin-iki-buyuk-kopek-soykirimi-39015990



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 21 Mart 2022; 3:44:48 >




  • Ooooo turnusol gibi bir konu daha.


    Yapın yorumlarınızı partizanlar. Her türlü rezil yorumlarınızı yapın.


    İki belediye kaybedince nasıl delirdiklerini görüyoruz, seçinden sonra "Ben hiç oy vermedim ki" demeleri yakındır.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.