Şimdi Ara

abb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt
    hocam bunlar kafayı yemiş
    Köpeği insandan üstün görüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH cahilleri yine konuya gelmiş , umutsuz vaka bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediye parayı ağaçtan toplamıyor insanlarlardan zorla topluyor.Sen istersen bağış yaparsın ama durumu olmayan insanların parasını zorla alıp onlara fayda sağlamayan üstüne zarar veren şeylere harcamak hırsızlıktır.

  • murat1981pls kullanıcısına yanıt

    argümanları hemen hazır neymiş önceki şeylere ses çıkarmıyorsak buna da çıkarmayacakmışız


    nereden biliyorsun çıkarmadığımızı yanımızdan mı geldin biz saçma sapan neye harcama yapılmışsa hepsine ses çıkarıyoruz sizin gibi chp yapınca çok iyi akp yapınca çok kötü demiyoruz sürekli itleri beslesin diye seçmedik bunları


    belediye belediyeliğini yapsın sokaklardan temizlesin ondan sonra nerede besliyorsa besleyebilir yeter ki insanlardan uzak olsunlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 19 Mart 2022; 11:30:56 >
  • Belediyeler köpektapar korkusundan hiçbir şey yapamıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain_turkiye

    Bazılarının "köpektapar" diye hakaret edip durduğu insanlar senin bu dediğini diyor zaten, başka bir şey diyen yok. O insanlar kendi imkanlarıyla barınaklara yardım ediyorlar, kısırlaştırma yapıyorlar, sahiplendirmeye çalışıyorlar vs.


    Ama işte buna bu kadar nefretle karşı çıkanlar toplu katliam istiyor ve kesinlikle bunun dışında fikir bile kabul etmiyorlar.


    Oysa bu kadar karşı çıkıp işi çözümsüzlüğe itmek yerine çözüm odaklı olsalardı bu konuda çok yol alınmıştı şimdiye kadar. Çoğu belediye imkansızlıklar ve diğer nedenlerle kısırlaştırma yapamıyor, barınaklarda tutamıyor.


    Ayrıca hayvana gösterilen şiddette de engel olunması lazım ama bu neredeyse hiç konuşulmuyor bile. Şiddet şiddeti doğurur. Dolayısıyla şiddet gösteren köpeklerin bir nedeni de bu tarz insanlar. Hatta o yüzden bazı semtlerdeki köpekler daha saldırgan oluyor.


    Konuşup tartışmak lazım. Ama hakaretlerin, aşağılamaların olduğu ortamda olmuyor bu. Her konuda olduğu gibi bu konuda da daha tartışma aşamasına gelemiyoruz.

    En güzel barınakları da yapsan karşı çıkacak insanlar var o dedikleriniz içinde. Bunu sosyal medyada gönderileri ve gönderilere gelen yorumları okuyarak çıkarabilirsiniz. Bu dediğim kısım sokakları köpeklerle paylaşmanız gerektiğini, onların doğasını elinden aldıgimızı vs. savunuyor. Komik ama böyle. Geriye kalan kısmın yarısi da boyle barınakların yapilacagina içten içe inanmiyor, yukarıdaki argümanları sunup komik duruma düşmek yerine bu argümanı ortaya atıyor. Ve az bir kısım gerçekten bu sorunu kabul ediyor ve güzel barınaklarla bu işin çözülmesini istiyor. Bu benim gözlemlerim, yanılıyor olabilirim ama yanildigimi hiç zannetmiyorum.

    Diğer tarafta da insanlar ikiye ayrılıyor. Bir kısım köpeklerin uyutulmasini istiyor. Ki bu onları köpek düşmanı, hayvan düşmanı, kindar insanlar yapmıyor kusura bakmayın. Adam para harcanmasini istemiyor olabilir, sorun ne? Bugün domuzların sayısını kontrol altında tutabilmek için kontrollü domuz avi sezonları açılmiyor mu? Ben mi yanlış biliyorum? Kimse bir şey demiyor? Domuzları öldürmek yerine toplatalım barınaklar kuralım ya da onların da yaşam hakkı var diyen çıkıyor mu? Domuzların köpeklerden farkı nedir? Daha az mı zekiler, daha az mı duygusallar, daha az mı canlılar, daha az mı canları aciyor? Üstelik uyutma değil av. Yani köpeklerin uyutulmasini isteyen kısmı lincleyen insanları hiç samimi bulmuyorum. Bu sadece örneklerden birisiydi, cogaltilabilir.

    Diğer kısım ise barınaklarda bu işin çözülmesini istiyor.

    Bana kalirsa ülkemizde köpeklerin uyutulmasi akla yatkın bir öneri değil. Çünkü çoğunluğun üstüne anlaşabilecegi bir öneri değil. Bu yüzden barınaklar yapılır, hayvanlar sahibine çiple zimmetlenir, hayvan satışları durdurulur, tüm hayvanlar kisirlastirilir, hayvanini sokağa salan insanlara ağır cezalar getirilir vs. yani kapsamlı bir kanun ortaya koyulur ve bu sorun zamanla çözülür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Aksine bahsettiğim tipte insan çok ve bunlar sadece beslemek, yardım etmek değil, beslemenin ötesine de geçiyor. Bende sokak hayvanlarını besliyorum, ama mesele beslemenin ötesinde, fanatiklik boyutunda. Sosyal medyada çokça örnekleri var. Misal yolda normal yürüyen birine köpek saldırıyor, bu tip kişilerin savunması "sen onun alanına girmişsin", "sen onu sinirlendirmişsin" , "köpeklere yaklaşmayı öğrenmelisiniz" gibi absürt cümleler sarf eden kişiler çıkıveriyor. Oysa ki adam sadece yolunda gidiyor ve o an köpeklerle alakası bile yok. Suçu saldırılana atma derdindeler. Gaziantep'te yüzü parçalanan kızda bile, olayın hemen ardından "çocuğunuza köpek sevgisi aşılayın", "onlardan korkmamayı dost olduğunu öğrensinler" gibi sanki çocuk ilk defa köpeklerle karşılaşıyormuş da sevmeyi bilmediğinden sinirlendirmiş, köpekler saldırmış gibi algı yaratan bir çok mesaj gördüm. Zaten sonrasında köpeklerin site yönetimine ait olduğu, kız çocuğunun da köpeklerle birlikte olduğu fotoğraflar çıktı. Bu tip söylemler, köpekleri katledelim diyenler kadar irite edici söylemler. Bir dönem haber kanallarının vazgeçilmezi Panter Emel vardı, sürekli olaylarla çıkardı haber programlarında. Elbette her söylediğini eleştirmiyorum, haklı olduğu yerlerde var, ancak maksadını, amacını aşan bazı söylemleri de oldukça fazlaca. Zaten bu yüzden de haber kanallarının dikkatini çekiyordu. Panter Emel'den bile daha fazla fanatikler var. Kısaca her iki uç tayfadan da var ve olayın ateşini körüklüyor ve tartışma hatta kavga boyutuna getiriyorlar. Hatta özel mesajdan size yazmıştım, köpek düşmanlığı içermeyen, aksine bu iki güruhu eleştirdiğim basit bir cümlemden dolayı benim aileme fütursuzca hakaret edildiği, işi mahkeme boyutuna götüreceğimi söylediğim bu olaydaki kişi bile bir örnek olabilir.





  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    bir köpeğin ekosisteme nasıl bir faydası vardır? bu konuda bizi aydınlatır mısınız sayın yetkiliabb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması 

  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

    Bulundugum yerde akp yan ilce iyi prti bir baska tarafta chp..hepsi ayni halt sokaklarinda itten gecilmiyor.isin partsinde susunda busunda degilim.sokagimda basibos it istemiyorum isteyen evine alir banane..

    Barinak deniyor..masrafini hic bir belediye ustlenmez kardesim,bakacaklari 1 sene..yemegiydi suyuydu veterineriydi..sayisini azaltacaksin baska carede yok.

    Kopektaparlari izleyin tv den mutsuz psikolojileri gitmis insanlar tek amaclari diger insanlarida huzursuz etmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • murat1981pls kullanıcısına yanıt

    işte anlamıyorlar gelip hoyvon doşmonoson diyorlar itlaftan başka garanti yöntem varsa buyurun söyleyin şu dandik duygularınızı bi kenara bırakın da çözüm önerin artık


    medeniyetin m si yok bu adamlar yurtdışı hayali kuruyor ama o taptıkları itleri göremezler yurtdışı sokaklarında çünkü anında topluyorlar


    sayıları birkaç bin olur barınakta bakılabilir imkanları zorlamaz ama milyonlarca var hepsine bakmaya ne bütçe yeter ne imkan




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 19 Mart 2022; 14:10:41 >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    ben bütçe ayrılsın demekle birlikte bazı soruların cevabını merak etmekteyim.



    öncelikle sadece mama üretimi konusuyla sürecin yönetilemeyeceğini sağlıklı düşünme yeterliliğinde olan her kişi az çok farkındadır diye tahmin ediyorum.


    (tabi hayatı günübirlik yaşayan, düz dünyacı ve cığarh delefonunu diyen dayılarla aynı mantık ekseninde düşünebilen fanatikler hariçabb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması )


    bu kapsamda mesela şu soruların cevabını merak ediyorum:


    başıboş köpek nüfusunun Ankara şehrinde kontrol altına alınması konusunda belediyenin çalışmaları var mı ?


    barınaklarda ve sokaklarda olmak üzere toplam köpek sayısı nedir ? bununla ilgili bir tespit veya tahmin çalışması var mı?


    günde veya ayda ne kadar kısırlaştırma yapılıyor ve bu kısırlaştırma işlemleri, belirlenen veya tahmin edilen sahipsiz köpek nüfusunun üreme hızına yetişebiliyor mu ? bu kısırlaştırma çalışmaları köpek nüfusunun çoğalma hızını düşürebiliyor mu?


    ayrılan bütçe içerisinde, kısırlaştırma maliyetleri başta olmak üzere ilaç, aşı, veterinerlik hizmetlerinin bütçedeki payı nedir ?


    bir devlet kurumu olan belediye, Anayasanın 56. maddesine göre çevre sağlığnı korumak ve çevre kirlenmesini önleme ödevini yeterince yerine getiriyor mu bunu da merak ediyorum.


    mesela köpek dışkılarının çevre sağlığı üzerine etkileri konusunda herhangi bir önlem veya önleme çalışması ya da hazırlığı var mıdır ?


    bu dışkıların kamuya açık alanlarda, kaldırımlarda veya parklardaki çimenlerde serbestçe bulunmasının çevre ve insan sağlığı üzerine olan etkileri konusunda araştırma yapılmış mıdır ? halk sağlığı uzmanlarından bu konuda görüş alınmış mıdır ? mevcut çalışmalardan yetkili kişi ve kurumların bilgisi var mıdır ?


    geceleri ve sabahları oluşan gürültü kirliliğinin, anayasa madde 56'da tanımlanmış olan çevre sağlığını koruma noktasında, bir devlet kurumu olan belediyenin bu ödevi yerine getirmesinde bir eksikliği olduğunu göstermez mi ?


    Alıntı

    metni:
     A. Sağlık hizmetleri ve çevrenin korunmasıMADDE 56- Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.



    İnsanların gece evine dönerken, sabah işe veya okula giderken uğradıkları saldırılar, Anayasanın 17.maddesinde yer alan "yaşama ve maddi varlığını koruma" hakkının yeterince korunamadığı yönündeki bir eksikliğe işaret etmez mi ?


    Alıntı

    metni:
    I. Kişinin dokunulmazlığı, maddî ve manevî varlığıMADDE 17- Herkes, yaşama, maddî ve manevî varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir.



    Yine insanların sokaklarda, caddelerde saat fark etmeksizin yürümesi veya bisiklet, motosiklet sürmesi esnasında başıboş köpek sürüsü tarafından kovalanması veya saldırıya maruz kalması; Anayasanın 19.maddesine göre güvenlik hakkının korunması, insanların gece eve tıkılmasının da kişi hürriyetinin sağlanması yönündeki bir eksikliği göstermez mi ?


    Alıntı

    metni:
    III. Kişi hürriyeti ve güvenliğiMADDE 19- Herkes, kişi hürriyeti ve güvenliğine sahiptir.

    tüm bu soruların ışığında Anayasanın 5.maddesine göre bu hakların korunması, varsa eksikliklerin giderilmesi devletin ve onun kurumları olan belediyelerin görevi değil midir ?


    Alıntı

    metni:
    V. Devletin temel amaç ve görevleriMADDE 5- Devletin temel amaç ve görevleri, Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.



    Ayrıca borçlar kanunu madde 67'ye göre sokaklarda beslenen köpeklerin sebep olabileceği yaralanmalardan veya kazalardan besleyenler -geçici olsa dahi- sorumlu olmuyor mu ?


    Alıntı

    metni:
    Borçlar Kanunu - MADDE 67- Bir hayvanın bakımını ve yönetimini sürekli veya geçici olarak üstlenen kişi, hayvanın verdiği zararı gidermekle yükümlüdür


    son olarak 6047 SAYILI Karayolları Trafik Kanununda yola aniden fırlayan başıboş köpeklerin sebep olabileceği trafik kazalarında meydana gelebilecek ölüm, yaralanma, sakat kalma, maddi hasar gibi konularla ilgili bir madde var mıdır ?


    bu soruların cevabını merak etmekle birlikte bir de maliyet kısmını merak etmekteyim.


    bir başıboş köpek barınağa alındığı zaman sadece günlük besleme maliyetinin 20 tl, yıllık 7500 tl olduğu yönünde bir hesap var. daha bunun ilacı, aşısı, tedavisi, veteriner ücreti nedir onu ayrıca araştırmak lazım


    2008 verilerine göre Ankara'da 100 bin başıboş köpek varmış

    https://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/ankara/sokaktaki-kopek-sayisi-2-ilin-nufusunu-solladi-9891361#:~:text=BA%C5%9EKENT%20sokaklar%C4%B1ndaki%20ba%C5%9F%C4%B1bo%C5%9F%20k%C3%B6peklerin%20say%C4%B1s%C4%B1n%C4%B1n,bininin%20sa%C4%9Fl%C4%B1k%20kontrol%C3%BCnden%20ge%C3%A7irilebildi%C4%9Fi%20bildirildi.


    2015 verilerine göre izmir'de 400 bin başıboş köpek varmış

    https://www.yeniasir.com.tr/yasam/2015/10/03/kuduz-itirafi


    bu iki veriye göre Ankara'da kabataslak 1 milyona yakın başıboş köpek olduğunu tahmin edebiliriz sanırımabb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması 


    1 milyon adet başıboş köpeği barınaklara aldığımızı düşünelimabb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması 

    bunun yıllık besleme maliyeti 7500 X 1.000.000 =7.500.000.000 TL eski para ile 7.5 katrilyon. dolar olarak 500 milyon $ küsür

    ve bu sadece 3 büyük ilden biri olan Ankara'daki besleme maliyeti. ilaç, aşı, tedavi, veterinerlik hizmetleri hariç.

    tabi mama üretim tesisi ile bu maliyetler ile ne kadar düşürülür o da ayrı konu.


    hadi köpek nüfusu, melih'in dönemindeki belediyenin özverili ! çalışmaları ile 1 milyon değil de 500 binde kalmış olsun ve Mansur bey'in döneminde kurulan mama üretim tesisi veya tesisleri ile maliyetler de düşürülmüş olsun. ancak bu durumda dahi maliyetin 100 milyonlarca dolardan az olabilme ihtimali var mıdır ?


    tek bir ilin maliyeti bu kadarken, 81 ilin maliyetini -elbette hepsindeki nüfus aynı olmamakla birlikte- iyi bir bakımla bu hayvanların 10 yıl daha yaşadığını da düşünerek hesapladığımızda, devletin bu kadar bütçesi var mıdır ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 19 Mart 2022; 15:4:41 >




  • Yuh ama ya. Ankara'da 3 yıl yaşadım. Çöpten yemek toplayan insanlar vardı. Öncelik bu insanlar olmalı ama abuk subuk sebeplerden dolayı insanlara değil de köpeklere harcanan şu paraya bak. Bu parayla kaç insan sokaktan kurtulurdu. Saçmalıktan başka bir şey değil bu olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B-2 Spirit kullanıcısına yanıt
    Sizinki de bahane 1000 doğru işin 999 u doğru yapar 1 inde yanlış yapar diye oy vermem dersiniz. Sizin tam tersinizde koyun sürü aklar işte. Onlarda 1000 işin 999 u yanlıştır 1 i doğrudur gider hülooğ diye oy atar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Sen insansın ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt
    Sen konuyu köpeklere indirgemişsin, Üstte ha Suriyelilere harcamışsın Ha Köpeklere diyen sen değil misin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retro61 -- 19 Mart 2022; 17:40:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Her şeyin uç noktaları vardır. Bunlara laf edilebilir ama "benim düşüncem dışında herkes" dedikleri zaman iş çığırından çıkıyor. Bir de üstüne hakaretler falan olunca konuşulmuyor.


    Çözüm istense bulunur. Ama sihirli değnek olmadığı için karşılığında para, zaman vs. vermek gerek. En azından bu kabul edilmeli.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Ben de öyle düşünüyorum. Eskiden hiç görmedim böyle tepkiler. Bazıları birilerinin gazına geliyor gibi.

  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt

    Bu durumda nefret duyuyorlar yalnız. Hakaretler, saldırgan mesajlar bu forumda bile dolu. İnsanlara en iyi ihtimalle "köpektapar" deyip bütün köpeklerin uyutulmasını istemeyenlere laf ediyorlar. Bu da onları kindar yapıyor doğal olarak. Sadece şu konudaki mesajlar bile örnek.


    Bu durumda ortak çözüm bulmayı bırak tartışma ortamı bile bulmak mümkün değil. Zaten toplu katliam dışında herhangi bir öneriyi kabul edeceklerini hiç sanmıyorum.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.