Şimdi Ara

abb'nin sokak köpeklerine 41 milyon tl harcaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
3.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cidden anlamak güç. Köpekler çocuklara insanlara saldırıyor diye haklı serzenişler var, ama diğer taraftan da bütçe ayrılmasın deniyor. İyide bu iş nasıl olacak. Sokak hayvanlarına nerede, nasıl bakılacak. Bunların hepsi maliyet, eğer sokaklarda başı boş hayvan istenmiyorsa, barınak ve bakım masrafları da karşılanacak. Yıl olmuş 2022 hala hayvanların itlafını savunan var, sahiplendirmede çözüm değil, bir hevesle hayvan sahiplenip sonra bakamayıp sokağa bırakan çok kişi var, asıl bunların sıkı takip edilip cezalandırılması lazım.

  • Türkiye'deki sorunlar:
    Suriyeliler
    Afganlar
    Köpekler
    Son ses müzik açan Tofaş tayfa

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayvan severler nasıl bir olup sosyal medyadan surekli algı yaratıp hayvanın saldırdığı ailelere dava açıyorlar ise bizler de bir olup baskı yapmamız lazım zamanın'da nasıl internet için bir araya geldi donanım haber uyeleri birseyler başardı ise aynı tepkiyi sokak kopekleri icin de göstermeliyiz aksi halde burada yazdıklarımız anca burada kalır

    Ayrıca bazı hayvan severler iki yüzlü davranıyorlar Turkiye de onca hayvan sever var bağış yaparak istedikleri gibi bir bakım yeri barınak yaptıra bilirler sokağa mama dökmek yerine bu barınaklara mama göndere bilirler gönüllü olarak herkes sadece 1 gün barınakta calışsa yılda 1 gün anca sıra gelir yada gelmez o yüzden ben hayvan severlerin sevgisine inanmıyorum sokakta dolansın özgür olsun kısırlaştırılmasın diyorlar köpek yavruları sokakta donarak ölüyor eziliyor her gün videolar da görüyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 19 Mart 2022; 23:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mansur veya başka bir şovmen siyasetçi karşıma çıksa, "Senin para harcadığın 'can dostların' kaç çocuğu parçaladı? Kaç insanın kaza yapmasına sebep oldu? Kaç insanın ölümüne sebep oldu?" diye bir soru sorsam ve itler tarafından parçalanan birkaç çocuktan bahsetsem. Hepinize yazıklar olsun. Suriyelileri ve başıboş köpekleri savunanlara oy falan yok.

  • Köpekler malesef kisirlaştirilmali çogaldikca önü alinamayacak cok belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cem kullanıcısına yanıt

    Bazılarının "köpektapar" diye hakaret edip durduğu insanlar senin bu dediğini diyor zaten, başka bir şey diyen yok. O insanlar kendi imkanlarıyla barınaklara yardım ediyorlar, kısırlaştırma yapıyorlar, sahiplendirmeye çalışıyorlar vs.


    Ama işte buna bu kadar nefretle karşı çıkanlar toplu katliam istiyor ve kesinlikle bunun dışında fikir bile kabul etmiyorlar.


    Oysa bu kadar karşı çıkıp işi çözümsüzlüğe itmek yerine çözüm odaklı olsalardı bu konuda çok yol alınmıştı şimdiye kadar. Çoğu belediye imkansızlıklar ve diğer nedenlerle kısırlaştırma yapamıyor, barınaklarda tutamıyor.


    Ayrıca hayvana gösterilen şiddette de engel olunması lazım ama bu neredeyse hiç konuşulmuyor bile. Şiddet şiddeti doğurur. Dolayısıyla şiddet gösteren köpeklerin bir nedeni de bu tarz insanlar. Hatta o yüzden bazı semtlerdeki köpekler daha saldırgan oluyor.


    Konuşup tartışmak lazım. Ama hakaretlerin, aşağılamaların olduğu ortamda olmuyor bu. Her konuda olduğu gibi bu konuda da daha tartışma aşamasına gelemiyoruz.





  • Orda yaşasam bir daha oy vermezdim
    Belediyenin en büyük görevlerinden birisi sokak köpeklerine çözüm bulması
    Neyseki genel secimdede aday olursa vermeyeceğim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalık ya. Ekosisteme hiçbir şeye fayda sağlamayan hayvanları niye belediye besliyor? Boklarında kist yapan bakteriler varken bir de. Hem de hiç kısırlaştırma bile yapmadan sen bunları beslersen ne olacak, hayvan gibi çoğalacaklar. Neden ille de köpekler konusunda diretiliyor? Tatlışko diye mi? Köpeğin bir fareden ne farkı var?


    Peki mesela itetaparlar şuna cevap versin, tavuklara yine kuş gribi bulaştı. İtlaf edilmeli mi edilmemeli mi? Evet derseniz demek ki toplum sağlığını insan güvenliğini düşünüyorsunuz. Peki köpekler için niye bu işletilemiyor? Köpeğin ne üstünlüğü var? Bence hiç üstünlüğü yok, hatta aşağı, tavuk her şekilde faydalandığımız bir hayvan.


    Hayır derseniz, demek ki siz insan düşmanısınız mizantropistsiniz. Her türlü saçmalık.


    Öncelikle köpeğin zararlı olduğunu kabul etmeleri lazım. Hindistan'da köpek saldırılarından 20 bin kişi yaralanıyor yılda. Bu kadar besleme yapılırsa Türkiye'nin de böyle olacağı çok belli. Yani akıl var mantık var bilim var. Bu ülkede niye bir şeyler ille başımıza gelince tedbir alınıyor? Köpeklerin yeri sokaklar mı 15 milyon tane köpek olmuş.


    Mansur Yavaş'tan beklemezdim adam bir de mama fabrikası açtırmış. Sürdürülebilir değil. Bugün 1 tane açarsın köpekler 10 kat daha ürerler 2. yi açarsın. Nereye kadar bu böyle gidecek arkadaş?


    Geçen de Rus nickli bir hanfendi beni alıntılamış, baktım ilk başta yok köpekler limbik sistemi hisseden gelişmiş canlılarmış falan görünce direk okumayı bıraktım. O zaman anasını satayım vatan hainlerini de öldürmeyelim. Yaa bunlar limbik sistemi falan filan hissediyorlar artık o ne demekse. Silkmişim limbiğini cinciğini. Mal mal işler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 19 Mart 2022; 3:14:10 >




  • Komedi

  • Başka belediyeler halkın parasını ak İT'lere harcarken, onlara son model arabalar lüks hayatlar verirken sorun yok. Soğukta aç susuz yaşayan hayvanlara para harcandı diye burada yırtının. Yatacak yeriniz yok sizin akit ler inşallah acı çekerek ölürsünüz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin gözünde önce insan gelir benim gözümde de köpekler.

  • bahsettiğin köpeğin emin ol ekosisteme senden daha fazla faydası vardır. hatta senin zararın vardır. 

  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    Peki mesela şuna cevap ver, tavuklara yine kuş gribi bulaştı. İtlaf edilmeli mi edilmemeli mi? Evet derseniz demek ki toplum sağlığını insan güvenliğini düşünüyorsunuz. Peki köpekler için niye bu işletilemiyor? Köpeğin ne üstünlüğü var? Bence hiç üstünlüğü yok, hatta aşağı, tavuk her şekilde faydalandığımız bir hayvan. Köpek hiçbir şeyinden faydalanamadığımız bir hayvan. Hayır desem ki ben belki köpek yemek istiyorum? Köpek yemek istiyorum diye köpek yakalasam falan ona da karşısınız. Ama tavuk yiyebilirsin. Bu da saçma.


    Hayır derseniz, demek ki siz insan düşmanısınız mizantropistsiniz. Her türlü saçmalık.

  • Hayvanları severim ama bu kadar para çok. Yazık günah. Üstelik ortada çözüme kavuşmuş bir durum yok. Bu paralar nasıl böyle çerez parası gibi söylenir olmuş. Hayret gerçekten. Diğer şeylere harcanan parayı düşünemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Mizantropistim ben

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Köpek tapar denen tayta onu yapmıyor işte hocam, onlar sokaklarda bizimle olsunlar, onlarında burada yaşam hakkı var, hastanede, kafede, metroda, otobüste istediği gibi dolaşabilir, sana saldırınca sen onun alanına girdin suçlu köpek değil insan diyen, köpek saldırısı sonucu kaza geçirip ölen yada yaralananlarda yine suçu insana atan, köpek harici başka hiç bir canlıyı bilmeyen, hayvan sevgisini sadece köpek sevmek zanneden ayarsız kişiler bu kişiler. Daha öncede yazdım, hayvan yada spesifik olarak köpek sevmeyebilir, onlardan korka bilir yada bir sebepten sevmeye, ilgi duymayabilir bir kişi, ama bu kişiler ne zaman hayvanlara zarar vermeye başlar ozaman o çizgiyi aşar, işte o köpek tapar diye yukarıda tarif ettiğim tayfada çizginin diğer tarafını aşıyor. Yani bu iki grupta sorunu büyütüyor. Çözüm yukarıda yazdığın kadar basit, biraz bütçe birazda zaman meselesi, bu 1 yılda çözüme ulaşması zor. Ama hiç birşey yapılmazsa iş daha da zorlaşacak.





  • @Cem dediğiniz türden bir topluluğun varlığı bence pek söz konusu değil. Sokaklarda köpekleri besleyenlerle koruyanlar onları veterinere götüren, kısırlaştıran, sahiplendiren veya barınaklara, başka özel mekanlara yerleştirenler genelde aynı kişiler. Zira sokak hayvanları meselesiyle ilgili olanlar forumda bu köpektapar diye damgalanan, nefret suçu ve lince maruz kalan güruh. Bu kimseler genel olarak insanlarla bir arada bulunan, domestize olmuş tüm veya en azından bazı hayvanların durumunu iyileştirme derdindeler.

    Sokak köpeklerini katledelim diyenler ise aslında soruna karşı uzun zamandan beri ilgisiz veya zaten köpek düşmanı ve tepkili oldukları için bu denli vahşice ve anayasal olarak suça teşvik edici biçimde konuşuyorlar. Yani gördüğüm kadarıyla vaziyet öyle. Geçmişte sokak köpeklerinin ölmesini isteyecek kadar sevmeyen birisi niye onlarla uğraşırdı ki? Genel bir ajitasyon ve histeri kampanyası ateşlenmeden ve çarpık bir "köpektapar" resmi yaratılmadan önce (en azından) forumda bunlar yoktu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kutup ayisi resimli köpeklere it diyenlerle isimiz olmaz bloklayin diyor..Allahim ya :))) gitmis bunlarin kafa psikoloji..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farukclkk kullanıcısına yanıt

    Cok iyi egitim almissin klavye kullanabiliyorsun..soyledigin laf direk sana bunu yazmayi gerektirir..iti insana degisen insan olamaz cnki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahipsiz köpekler çocukları katledeceğine, uyutulsunlar. 1 çocuk 1 milyon köpekten daha değerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 19 Mart 2022; 9:42:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.