Şimdi Ara

AB, Macaristan hakkında işlem başlattı!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Birliği (AB), Amerikalı iş adamı George Soros'un finanse ettiği Orta Avrupa Üniversitesinin kapatılmasına yol açabilecek düzelemeden dolayı Macaristan hakkında yasal işlem başlattı.

    AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, basın toplantısında, yeni Macar yükseköğretim yasasının sadece "temel iç pazar özgürlükleri" ile değil, aynı zamanda "akademik özgürlük hakkı" ile de uyumlu olmadığını savundu.

    Konuyu Komisyonun haftalık toplantısında ele aldıklarını kaydeden Dombrovskis, "Macar hükümetine kapsamlı bir hukuki değerlendirme temelinde resmi bir bildirim mektubu göndererek yükseköğretim kanunu ile ilgili yasal işlem yapmaya karar verdik." dedi. Dombrovskis, Macar hükümetinden gelen yanıt çerçevesinde bir sonraki adımı değerlendireceklerini belirtti.

    YASA, SOROS'UN ÜNİVERSİTESİNİN KAPANMASINA YOL AÇABİLİR

    Tartışmaya konu olan kanun, 4 Nisan'da Macar parlamentosunda kabul edilmiş, 10 Nisan'da da Cumhurbaşkanı Janos Ader tarafından imzalanmıştı. Yasa, AB üyesi bir ülkeye bağlı olmayan yabancı üniversitelerin Macaristan'da faaliyet gösterebilmesi için söz konusu üniversitenin bağlı olduğu ülke ve Macaristan arasında anlaşma imzalanmasını zorunlu kılıyor.

    Yasayla, 1991 yılında Amerikalı milyarder George Soros tarafından kurulan Orta Avrupa Üniversitesinin hedeflendiği belirtiliyor. Yasa nedeniyle 100'den fazla ülkeden bin 400'den fazla öğrencisi olan üniversitenin gelecek yıl yeni kayıt almaması, 2021'de de mevcut öğrencilerin mezuniyetiyle kapılarını kapatması söz konusu olabilecek.

    MACAR BAŞBAKAN, SOROS'U İÇİŞLERİNE MÜDAHALEYLE SUÇLUYOR

    Macaristan'da geçtiğimiz günlerde Meclise sunulan ve dış destek alan sivil toplum kuruluşlarına kısıtlamalar getirilmesini öngören bir tasarıda da yine Soros'un hedeflendiği değerlendiriliyor. Yasa tasarısı, Soros'a yakın olduğu değerlendirilen sivil toplum kuruluşları tarafından protesto ediliyor.

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan doğumlu Soros'u uzun zamandır ülkenin içişlerine müdahale etmekle suçluyor. Soros hakkında başka ülkeler tarafından da benzer iddialar dile getiriliyor.
    http://www.haber7.com/avrupa/haber/2317001-sorosu-kizdiran-ulkeye-karsi-ab-harekete-gecti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Valley -- 27 Nisan 2017; 0:9:41 >



  • Bu soros kim ya? Adı bayağı geçmeye başladı. İsmi tam pkk üst düzey yöneticisi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Bu soros kim ya? Adı bayağı geçmeye başladı. İsmi tam pkk üst düzey yöneticisi gibi.

    Siyonist para babalarından birisi. Ağır babalardan diyebiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackGhost12

    Bu soros kim ya? Adı bayağı geçmeye başladı. İsmi tam pkk üst düzey yöneticisi gibi.

    Kimdir Bu George Soros? İlk baştaki sorumuzla devam edelim. Kimdi bu Soros? 1930 yılında Yahudi bir ailenin çocuğu olarak Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de dünyaya geldi. Ancak kendisi ABD vatandaşı. George Soros'u dünya finans spekülatörünün spekülatörü olarak tanıdı.

    George Soros'un asıl şöhreti ise 'sivil' darbeleri. Ukrayna'daki turuncu devrim ve Gürcistan devrimi tamamen onun ürünü. Bu ülkelerdeki sivil toplum yapılarını finanse ederek hükümetleri yıkan Soros, Arap Baharı'nda da başroldeydi.

    George Soros'un Türkiye'de aktif olduğu biliniyor. Kurduğu Açık Toplum Enstitüsü üzerinden bir çok protesto ve gösterinin finansörü oldu. Gezi kalkışmasının perde arkasında da onun olduğu iddia edildi.

    İş dünyasının spekülasyonlarından, hükümetlerin darbelerinden çektiği George Soros, özel hayatında da hızlı biri. İlginç olan ise evliliklerini 20 yılı aşınca bitiriyor olması. İlk eşi Annaliese Witschak ile 1960 yılındaki evliliğini 1983 yılında noktaladı.

    İkinci eşi Susan Weber ile olan evliliğini de 22 yıllın sonunda 2005 yılında bitirdi. Bu evliliğin ardından gayrı meşru ilişkileri ile piyasada görünen George Soros, 2013 yılında tekrar evlendi.

    Son eşi Tamiko Bolton, Soros'dan 41 yaş küçük. George Soros'un Alexander, Jonathan, Andrea, Robert ve Gregory isminde 5 çocuğu var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.